www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τέλος ακινήτων: Εξαιρέσεις για τις ευαίσθητες ομάδες ζητεί η Εύη Χριστοφιλοπούλου


Την ανάγκη να τηρηθεί ο νόμος, αλλά και να υπάρξουν οι εξαιρέσεις για τους αδύναμους πολίτες, υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε παρέμβασή της στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, σχετικά με την έκτακτη εισφορά ακίνητων.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η ίδια πιστεύει στο δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας, αλλά και «το δικαίωμα κάποιου πολίτη να αναζητήσει το δίκιο του με όποιο νόμιμο τρόπο μπορεί σε αυτή την πολιτεία, διατηρώντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας».

Ωστόσο, τόνισε, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τάξη πραγμάτων παγκόσμια και στην Ευρώπη, η οποία ευνοεί τις αγορές, αντί να ευνοεί τους λαούς. «Όμως, πρώτα πρέπει να επιβιώσει το έθνος, η πατρίδα,
η χώρα μέσα στην ευρωζώνη, εντός του ευρώ, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας», πρόσθεσε.

«Έχω ενώσει κι εγώ τη φωνή μου, δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε πάντα δημόσια, ώστε οι ευαίσθητοι συμπολίτες μας να απαλλαγούν από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς ακίνητων. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι κανένας Έλληνας πολιτικός στη θέση ενός συντελεστή του Υπουργείου Οικονομικών δεν αρέσκεται να χτυπάει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, να κόβει το ρεύμα σε αναπήρους και πραγματικά να προσβάλει ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: