www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»


Θεσ/νίκη: Υπέρ της μεταρρύθμισης στα ΑΕΙ πάνω από 60 προσωπικότητες


Πάνω από 60 προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο δηλώνουν την υποστήριξή τους στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.


Στο κείμενο σημειώνεται ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και παντού στην επικράτεια, δεν μπορεί να αφορά μόνο τις πρυτανικές αρχές και τις κομματικές νεολαίες, αλλά την ελληνική κοινωνία και την απαίτηση της κοινωνίας για ένα πανεπιστήμιο που διακρίνεται από την καινοτομία και την αριστεία στην έρευνα, στη διδασκαλία και

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σχ για τη διαμονή αλλοδαπών


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «αδειοδότηση της διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, υπό όρους αυξημένης ασφάλειας».

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η χορήγηση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου, καθορίζεται η διαδικασία έκδοσης των εν λόγω αδειών, προβλέπεται η δυνατότητα επικοινωνίας των πολιτών τρίτων χωρών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η συγκρότηση κινητών ομάδων λήψης βιομετρικών δεδομένων σε περίπτωση που ο πολίτης τρίτης χώρας αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας - και παραπέμπεται σε μελλοντική

Συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών


Στο σχηματισμό 14 δικογραφιών κατά 16 «πειρατών» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών προχωρά η Αστυνομία. Ήδη, συνελήφθησαν 10 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η οικονομική ζημία της εταιρείας, μέρος του οποίου είναι ζημιά του ελληνικού δημοσίου, υπολογίζεται σε 1.061.200 ευρώ.

Οι δικογραφίες σε βάρος 16 ατόμων στις πόλεις της Ξάνθης, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή μέσω διαδικτύου

Πορεία «Αγανακτισμένων» προς το Δημαρχείο Αθηναίων


Πορεία προς το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι», διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να απομακρυνθούν οι σκηνές τους από την πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνοντας ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα, οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας, αποχώρησαν από το Δημαρχείο και επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος τονίζει πως δεν αντιδικεί με το κίνημα των «Αγανακτισμένων»,

Παύση της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες


Έκκληση στους διαμαρτυρόμενους αυτοκινητιστές για «επίδειξη αυτοσυγκράτησης, συνειδητοποίηση της τεράστιας ευθύνης τους και στροφή των κινητοποιήσεών τους σε πιο πρόσφορους δρόμους» απηύθυνε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, τονίζοντας ότι «είναι αδύνατον να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας καλούν την κυβέρνηση να διαφυλάξει τη νομιμότητα, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι κ.λπ.).

Ζητούν, τέλος, από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει ότι «διαθέτει την

Μ. Χρυσοχοΐδης: Εξοικονομούμε σημαντικούς εθνικούς πόρους


Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από την αύξηση της κοινοτικής συνδρομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στο 95%, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις της Κομισιόν για τα ποσοστά συγχρηματοδότησης των ευρωπαϊκών ταμείων.

Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι εξοικονομούμε εθνικούς πόρους για να τους αξιοποιήσουμε μέσα από πιο ευέλικτα κανάλια για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, και ταυτόχρονα επιταχύνουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι μετά τις συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες όλου του προηγούμενου διαστήματος και τη διαπραγμάτευση που είχαμε με τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα

΄Εως 22/8 οι αιτήσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών στα καλλιτεχνικά σχολεία


Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς του Θεάτρου - Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2011 - 2012 δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν από την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 έως και την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις

Αγ. Κοσμάς: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στην πρώην «Φαντασία»


Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, το έργο της Διαμόρφωσης - Ανάπλασης του παραλιακού χώρου στο πρώην κέντρο «Φαντασία». Η διαμορφωμένη περιοχή έχει έκταση 17 στρεμμάτων.

Ο χώρος της ανάπλασης είναι κοινόχρηστος και η πρόσβαση σε αυτόν και στην παραλία είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.


Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Ειδικών Έργων και Αναβάθμισης Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν οκτώ μήνες.

Το έργο, κόστους 405.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), χρηματοδοτήθηκε από πόρους

Αφαίρεση αδειών για τους αποκλεισμούς δρόμων


Με αφαίρεση αδειών από τους ιδιοκτήτες ταξί που προβαίνουν σε αποκλεισμούς δρόμων, απαντά το υπουργείο Μεταφορών στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προς τους περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός Γ. Ραγκούσης.

Την κίνηση αυτή της κυβέρνησης είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Η εγκύκλιος, με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ», προβλέπει την κίνηση της διαδικασίας για επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος όσων ιδιοκτητών ταξί παραβαίνουν τις διατάξεις της παρ.12 του

ΙΚΑ: Αυξάνεται στα 1.007 ευρώ το βοήθημα τοκετού


Στα 1.007 ευρώ από 991,20 που ήταν μέχρι σήμερα, αυξάνεται αναδρομικά από την 1η Ιουλίου το εφάπαξ επίδομα τοκετού, σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ. 50/28/07/2011 του ΙΚΑ.


Η αύξηση ακολουθεί τη νέα τιμή του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη σε 33,57 ευρώ, που ισχύει από την 1/7/2011 έως τις 30/6/2012 με βάση την Εθνική Γενική

Βεβαιότητα Λαγκάρντ για την επιτυχία του σχεδίου διάσωσης


Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει ακόμα κι αν αυτό πάρει καιρό, εκτιμά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν ομόφωνα.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όμως αυτό θέλει το χρόνο του, κάτι που δεν αρέσει πάντα στις αγορές», παραδέχεται η

Κίνα: βρήκαν το «μεγαλύτερο μύκητα» του κόσμου


Το μεγαλύτερο σώμα μύκητα που έχει καταγραφεί ποτέ, βρέθηκε να αναπτύσσεται πάνω σε δέντρο, στην Κίνα. Το σώμα –το ισοδύναμο δηλαδή του μανιταριού που παράγουν άλλα είδη μυκητών- φθάνει σε μήκος τα 10 μέτρα, η διάμετρός του αγγίζει τα 80 εκατοστά, ενώ ζυγίζει... μισό τόνο! Πιστεύεται πως άρχισε να αναπτύσσεται πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ καταρρίπτει με άνεση το ρεκόρ που έως σήμερα κατείχε μύκητας, ο οποίος βρίσκεται στα Κιου Γκάρντενς της Βρετανίας.

Το είδος, που βαπτίστηκε Fomitiporia ellipsodea, ανακάλυψε το 2008, στην επαρχία Φουτζιάν, ο καθηγητής Γιου-Τσενγκ Ντάι από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών του Σενιάνγκ. Όπως λέει όμως, τα πρώτα δείγματα που μελέτησε δεν ήταν τόσο μεγάλα. «Βρήκαμε το γιγαντιαίο μύκητα στην επαρχία Χαϊνάν, το 2010», σημειώνει ο Γιου-Τσενγκ προσθέτοντας ότι η ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία. «Εκπλαγήκαμε και αρχικά δεν τον αναγνωρίσαμε στο δάσος γιατί παραήταν μεγάλος.»

Ο μύκητας ανήκει στην κατηγορία των πολυετών. Το γεγονός ότι μπορεί να ζήσει τόσα χρόνια σε συνδυασμό με το ότι ο συγκεκριμένος βρισκόταν πάνω σε δένδρο και τρεφόταν με άφθονο ξύλο, ενδέχεται κατά τον καθηγητή να ήταν ο λόγος που του επέτρεψε να μεγαλώσει τόσο πολύ. «Ένα μικρό

Δυναμικές κινητοποιήσεις και τη Δευτέρα από τους ιδιοκτήτες ταξί


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από νωρίς το πρωί ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, τηρώντας σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ σε εξέλιξη είναι κινητοποιήσεις συναδέλφων τους στην περιφέρεια, που για ακόμη μία ημέρα και εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης περιλαμβάνουν αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων και κεντρικών οδικών αρτηριών.

Κλειστή η Πατρών - Κορίνθου


Αυτοκινητιστές από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και άλλες περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο να γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των

Από σήμερα η παρακράτηση μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων


Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα η παρακράτηση της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το ύψος της ειδικής εισφοράς διαμορφώνεται ως εξής:


-Για συντάξεις από 1.400,01 ευρώ μέχρι 1.700,01 ευρώ, ποσοστό 3%

-Για συντάξεις από 1700,01 ευρώ μέχρι 2.000,00 ευρώ , ποσοστό 6%

-Για συντάξεις από 2.000,01 ευρώ μέχρι 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 7%


Απεργία ταξί

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10Π.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ


 ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ

Ο καιρός σήμερα 01.08.2011


Σταδιακή μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως από τη Στερεά και βορειότερα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη τοπικά ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες