www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μιλήστε δωρεάν από το κινητό σας!

Όσοι έχουν iPhone και iPod Touch μπορούν πλέον να κατεβάσουν από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple την νέα έκδοση του Skype.


Στην νέα έκδοση του Skype μπορείτε να απολαύσετε πολλές νέες δυνατότητές του, μία εκ των οποίων είναι και η υποστήριξη VoIP κλήσεων μέσω 3G δικτύου, κάτι που είχε

Από αρχές Οκτωβρίου σε ισχύ οι διατάξεις για την απλοποίηση σύστασης εταιρειών

Παράταση ενός μηνός στην εφαρμογή των διατάξεων του νομοθετήματος που αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών έδωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατά την ψήφισή του στη Βουλή.


Προηγήθηκε σχετικό αίτημα βουλευτών, καθώς η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την ενεργοποίηση των διατάξεων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) για την απλούστευση των διαδικασιών της σύστασης εταιρειών, εντός τριμήνου από την ψήφιση του νόμου.

Με την εκ μέρους της υπουργού παράταση, η έναρξη λειτουργίας του θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ επί της αρχής και σε ορισμένα

Πρόγραμμα αναβάθμισης πρασίνου στον Πειραιά

Τη μετατροπή του Πειραιά στο πλέον πράσινο και οικολογικά ενεργειακό λιμάνι της Μεσογείου οραματίζεται και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης.


Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης πρασίνου στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Ανωμερίτης τονίζει τα ακόλουθα:

- Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ένα λιμάνι πρασίνου με φυτά ελληνικής και μεσογειακής χλωρίδας.

-Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ένα λιμάνι πράσινης ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και ηλιακού θερμικού πάρκου περιμετρικά του λιμανιού.

-Ο Πειραιάς μετατρέπεται στο πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου με παρεμβάσεις διαχείρισης

Δέσμευση Κομισιόν για υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες στα νησιά

Οι δυσκολίες πρόσβασης των κατοίκων των απομονωμένων νησιών και των δυσπρόσιτων περιοχών σε υψηλές διαδικτυακές υπηρεσίες θα αντιμετωπιστούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την Κομισιόν κατά κανόνα μέσω δορυφορικής κάλυψης.


Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου N. Kroes έπειτα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου κατά την διάρκεια ακρόασης της κα. Kroes στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα το ψηφιακό θεματολόγιο στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε στην Ολλανδή Επίτροπο ότι αν και το φιλόδοξο πρόγραμμα της Επιτροπής για την ψηφιακή ατζέντα στοχεύει στην δημιουργία μιας σφύζουσας ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην

Αλλάζει ο σχολικός χάρτης

Σε συγχώνευση σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακών τμημάτων και τμημάτων ΤΕΙ καθώς και εκπαιδευτικών οργανισμών προχωρά μέσα στο 2010 και στο 2011 το Υπουργείο Παιδείας. Ήδη οι περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης συλλέγουν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών σε κάθε σχολείο, ποια από αυτά σχολεία πληρώνουν μίσθωμα (νοίκι), καθώς και προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων.


Η αρχή έγινε τον Απρίλιο όταν στο ΦΕΚ 412/12-04-2010 ορίστηκε η συγχώνευση 4 σχολείων (1 σε Σάμο, 2 σε Αθήνα, 1 σε Ανατολική Θεσσαλονίκη) από τη νέα σχολική χρονιά ενώ με την 41927/Δ4/16-4-2010 υπουργική απόφαση καταργούνται 4 σχολεία (1 στη Φθιώτιδα και 3 στις Κυκλάδες). Παράλληλα έχει αναγγελθεί η συγχώνευση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ) και τον Οργανισμό

Βρήκαν την άσκηση που επιβραδύνει τη γήρανση

Μόνο 13 λεπτά έντονης γυμναστικής είναι αρκετά για να «διαγράψουν» το στρες προκαλώντας παράλληλα βιολογική καθυστέρηση της γήρανση, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.


Στη μελέτη που έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, καταδείχθηκε πως σύντομης διάρκειας αλλά έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία σμίκρυνσης των τελομερών, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα κυτταρικής γήρανσης.

Τα τελομερή είναι τα «ποδαράκια» του DNA και ο ρόλος τους είναι να εμποδίζουν τη διπλή έλικα του DNA να ξετυλίγεται, λειτουργούν δηλαδή όπως τα πλαστικά κομμάτια στις άκρες των κορδονιών. Τα τελομερή δεν περιέχουν γενετικές πληροφορίες που να καθορίζουν κάποιο χαρακτηριστικό του

Τα χρέη απειλούν με «λουκέτο» την Όπερα του Σίδνεϋ

Ένα από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του περασμένου αιώνα, η Όπερα του Σίδνεϋ κινδυνεύει να κλείσει τις πόρτες της, εάν δεν βρεθούν το συντομότερο 548 εκατ. ευρώ.

Το ποσό είναι απαραίτητο για την ανακαίνιση της Όπερας.


Η διεύθυνση του κτιρίου ανακοίνωσε ότι η αντικατάσταση του μηχανισμού της σκηνής είναι αναγκαία.

Ο χώρος έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος, τόσο για τους επισκέπτες όσο και τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις.

Από την πλευρά τους, ειδικοί, που έλεγξαν πρόσφατα τον μηχανισμό της "ιπτάμενης" σκηνής,

Στο ταμείο της εφορίας οι έχοντες εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ

Τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τα οποία αφορούν στη χρήση του 2009, θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς. Ο έκτακτος φόρος, θα υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί του συνόλου των εισοδημάτων, πλην του εφάπαξ αλλά και της αποζημίωσης απόλυσης.

Ποιοι θα πληρώσουν


Η έκτακτη εισφορά θα επιβάλλεται σε βάρος αυτών που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή διαμονής τους. Θα επιβάλλεται επίσης σε κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από την ιθαγένειά του, που υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα που προκύπτουν στην αλλοδαπή, εφόσον έχει την κατοικία

Ολοήμερη θα γίνει η λειτουργία των νοσοκομείων

Η θέσπιση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων και η επέκταση λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων και για τη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων για εξωτερικούς ασθενείς, αποτελούν τα βασικά στοιχεία στο νομοσχέδιο που παρουσίασε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων θα προσφέρει τις υπηρεσίες του όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και οι πανεπιστημιακοί γιατροί, οι οποίοι από την 1η Ιανουαρίου 2011 προβλέπεται ότι θα εργάζονται αποκλειστικά μέσα στα νοσοκομεία ή σε ιατρείο στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου και όχι σε ιδιωτικά εξωτερικά ιατρεία.


Ταυτόχρονα, προβλέπονται κίνητρα για διορισμό μόνιμων γιατρών σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης επιτακτικών αναγκών από στρατιωτικούς γιατρούς ή γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ προβλέπεται και η κάλυψη κενών νοσηλευτικών

Βγενόπουλος: Πουλάω με 1 ευρώ τις μετοχές μου στον Παναθηναϊκό

Με μια ανακοίνωση 980 λέξεων γράφτηκε ο επίλογος της μετοχικής σχέσης του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά το τέλος της πολυμετοχικότητας στην “πράσινη” ΠΑΕ. Ο “Mr.Mig” ανακοίνωσε ότι πουλάει τις μετοχές του έναντι ενός ευρώ είτε στον Ερασιτέχνη, είτε στον σύνδεσμο Παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα αποχωρώντας από τον Παναθηναϊκό ο κ.Βγενόπουλος καταφέρεται και πάλι εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη, μιλώντας για “πισωγύρισμα” και για “επικοινωνιακά παιχνίδια” από την πλευρά του Τζίγγερ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

"Ως γνωστόν εγώ οδήγησα πριν δύο χρόνια τον Παναθηναϊκό στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Στην ομάδα προσφέρθηκαν 67 εκατομμύρια Ευρώ από νέους μετόχους, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ήταν δικά μου, που έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουμε παίκτες μεγάλης αξίας και να

Σε νέο αποκλεισμό του Zenith θα προχωρήσει η ΠΝΟ

Νέα κινητοποίηση, αποκλειστικά και μόνο για το κρουαζιερόπλοιο Zenith θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) τη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει:


Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με το θέμα του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου Zenith και κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος του πλοίου, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά. Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
enet

Αγοροπωλησία που δεν έγινε επικαλείται ο Μ. Κάτσικας για τις 200 χιλ. ευρώ

Σε μία αγοραπωλησία ακινήτου που δεν έγινε απέδωσε ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας την ύπαρξη εμβάσματος ύψους 200.000 ευρώ, το 2003, προς το λογαριασμό του στην Union Bancaire Privee στη Γενεύη από την εταιρεία Placid Blue, η οποία διακινούσε μαύρο χρήμα από τη Siemens.

Ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι είχε σκοπό να αγοράσει ένα σπίτι από τον επιχειρηματία Μ. Παπαδογιαννάκη στην Αγία Μαρίνα, αλλά επειδή η συμφωνία χάλασε ο κ. Παπαδογιαννάκης του επέστρεψε τα χρήματα μέσω της Placid Blue.


Πρόσθεσε, δε, πως όταν το 2008 αποκαλύφθηκε ότι τα χρήματα προέρχονται από την Placid Blue και ο

E-mail εμπλέκει και τον Αντ. Σαμαρά στην υπόθεση Siemens

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη γκάφα με τον επιπλοποιό - «υπουργό». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, παρουσίασε e-mail του μπατζανάκη του Αντ. Σαμαρά, Ευαγ. Σέκερη, ο οποίος εργαζόταν στη Siemens και εμφανιζόταν δυσαρεστημένος για τη μη ανέλιξή του στην επιχείρηση.

Επί της ουσίας, ο Ευαγ. Σέκερης ζητούσε από το νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επικοινωνήσει με τον Μιχ. Χριστοφοράκο προκειμένου ο ίδιος να αναβαθμιστεί.


Μάλιστα, σε σχετικό e-mail, που έστειλε στις 31 Ιουλίου του 2006 προς τον Αντ. Σαμαρά ο κ.

Το πρόγραμμα του Mundial 2010

Επισκεφθείτε το παρακάτω link για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Mundial 2010.

http://www.marca.com/deporte/futbol/mundial/sudafrica-2010/calendario-english.html


Πωλούνται τρένα, αεροδρόμια, ταχυδρομεία, λιμάνια

Ένα ευρύτατο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων αλλά και τη δημιουργία σειράς εταιρειών αξιοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων αλλά και των ακινήτων του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ακόμη η διαχείριση της Εγνατίας Οδού, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα καζίνα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε πλήρης ιδιωτικοποιήσεις όπου κριθεί σωστό.


Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα διασφαλιστεί η συμμετοχή του Δημοσίου σε εταιρίες που έχουν στρατηγική σημασία ή όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν θα

Το νυχτερινό «τσιμπολόγημα» βλάπτει τα δόντια

Όσοι σηκώνονται από τον ύπνο τους τη νύχτα με προορισμό το ψυγείο προκειμένου να «τσιμπήσουν» κάτι, κινδυνεύουν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα δόντια τους, σύμφωνα με μελέτη Δανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσοι έχουν αυτή τη συνήθεια κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν τα δόντια τους, άσχετα με το ακριβές είδος φαγητού που καταναλώνουν.


Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, σε έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό για θέματα διατροφής "Eating Behaviours", σε συνεργασία με αμερικανούς συναδέλφους τους, αποδίδουν τη ζημιά στα δόντια στις αλλαγές στη ροή του σάλιου, το οποίο τείνει να ξηραίνεται τη νύχτα.

Όπως αναφέρουν, χρειάζεται αρκετό σάλιο για να απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών κι αυτό

Παλαιολιθικό γεύμα «σούσι»

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν στις όχθες μιας αρχαίας λίμνης ή ποταμού στην Κένυα απομεινάρια ενός γεύματος με ψάρια και άλλα θαλασσινά, τα οποία είχε πιάσει και είχε ξεκοκαλίσει με τη βοήθεια λίθινων εργαλείων μια μεγάλη ομάδα προγόνων του ανθρώπου περίπου πριν από 1,95 εκατομμύρια χρόνια.

Αυτό είναι το συμπέρασμα σχετικής έρευνας Αμερικανών επιστημόνων, που μελέτησαν τα απομεινάρια (χιλιάδες μικρά κόκαλα) εκείνου του γεύματος, τα οποία παρέχουν σήμερα τα πιο πρώιμα και ασφαλή στοιχεία ότι οι πρόγονοι του ανθρώπου έτρωγαν ψάρια και άλλους οργανισμούς που ζουν στο νερό, όπως χελώνες ή

«Έξυπνα» φανάρια κυκλοφορίας από την ΙΒΜ

Η εταιρία ΙΒΜ κατοχύρωσε μια πρωτοποριακή πατέντα για μια εφαρμογή, που φέρνει πραγματική επανάσταση στο κυκλοφοριακό, καθώς επιτρέπει στα φανάρια των δρόμων να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν από απόσταση και αυτόματα τις μηχανές των αυτοκινήτων, με στόχο να εξοικονομείται κατανάλωση καυσίμων, ειδικά στις πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

Το σύστημα θα λαμβάνει σήμα από τα αυτοκίνητα που περιμένουν στα φανάρια να ανάψει πράσινο και, αν ο χρόνος μέχρι να σβήσει το κόκκινο είναι πάνω από ένα όριο (π.χ. δύο λεπτά), τότε το ίδιο το φανάρι θα στέλνει σήμα στις μηχανές των αυτοκινήτων για να σβήσουν.


Όταν τα φανάρια ανάβουν πράσινο, το σήμα θα στέλνεται αρχικά στα πρώτα στη σειρά αναμονής οχήματα και μετά σε αυτά από πίσω τους, ώστε να ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Σύμφωνα με την ΙΒΜ, το σύστημα θα μπορούσε, εκτός από τα αυτοκίνητα, να εφαρμοστεί και στα φανάρια του σιδηροδρομικού δικτύου και γενικότερα σε κάθε άλλο παρεμφερές δίκτυο.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα, θα πρέπει να συλλέγει και να συνυπολογίζει συνεχώς στοιχεία από διάφορες πηγές: τα «ρολόγια» που ρυθμίζουν τη συχνότητα με την οποία

Νέα απάτη στο Facebook

Εμφανίστηκε μία νέα και πιο ύπουλη απάτη στο Facebook που έχει εξαπατήσει ήδη χιλιάδες χρήστες.


Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα απάτη στο Facebook ονομάζεται "Likejacking." και στην ουσία βάζει στο Wall του χρήστη διάφορα μηνύματα που λένε ότι τους αρέσει κάποιο link χωρίς ο χρήστης να το ξέρει.

Αυτό συμβαίνει κάνοντας κλικ σε ένα link που εμφανίζεται στο Wall του χρήστη το οποίο τον μεταφέρει σε μια σελίδα που μοιάζει με σελίδα τράπεζας κι έχει το μήνυμα “Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε”.

Στη σελίδα αυτή είναι ενσωματωμένος ένας τύπος κώδικα που ονομάζεται iFrame κι προσβάλει μόνο

Νεκροί στη Γερμανία από έκρηξη βόμβας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Τρεις άνθρωποι, μέλη μια ομάδας πυροτεχνουργών, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στη Γερμανία στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν μια βόμβα ενός τόνου που είχε ριφθεί στην διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.


Επίσης από την έκρηξη τραυματίσθηκαν ακόμη έξι άνθρωποι. Δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, αλλά αναμένεται να ζήσουν δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας.

Η βόμβα, που ανακαλύφθηκε σε βάθος επτά μέτρων, εξερράγη στην διάρκεια προπαρασκευαστικών

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από νοσηλευτές

Την είσοδο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απέκλεισαν πριν από λίγο νοσηλευτές, μέλη της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση του υπουργείου να αναβληθούν για οκτώ μήνες οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών της οργάνων.
naftemporiki

Άμεση απέλαση όλων των ακτιβιστών ανακοίνωσε το Ισραήλ

Την απέλαση όλων των συλληφθέντων ακτιβιστών, οι οποίοι μετείχαν στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τους οποίους εκφράζονταν φόβοι ότι θα προσαχθούν σε δίκη, αποφάσισε το Ισραήλ.


Όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Νιρ Χεφέζ, «συμφωνήθηκε ότι όλοι οι κρατούμενοι θα απελαθούν αμέσως».

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν πως, εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής για την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον της νηοπομπής αποφασίστηκε ότι και οι 680 ακτιβιστές που έχουν