www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Δέσμευση Κομισιόν για υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες στα νησιά

Οι δυσκολίες πρόσβασης των κατοίκων των απομονωμένων νησιών και των δυσπρόσιτων περιοχών σε υψηλές διαδικτυακές υπηρεσίες θα αντιμετωπιστούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την Κομισιόν κατά κανόνα μέσω δορυφορικής κάλυψης.


Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου N. Kroes έπειτα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου κατά την διάρκεια ακρόασης της κα. Kroes στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα το ψηφιακό θεματολόγιο στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε στην Ολλανδή Επίτροπο ότι αν και το φιλόδοξο πρόγραμμα της Επιτροπής για την ψηφιακή ατζέντα στοχεύει στην δημιουργία μιας σφύζουσας ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην

Ευρώπη, παραλείπει τη σημασία της εξάπλωσης της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των δυσπρόσιτων νησιών και των ορεινών περιοχών.

Η κα. Kroes σημείωσε ότι για την ώρα είναι τεχνολογικά δύσκολο και κοστοβόρο να χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες όπως οι οπτικές ίνες και το broadband για την διάδοση των υψηλών ταχυτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο, σε συνεννόηση με το κάθε κράτος μέλος χωριστά η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει περαιτέρω πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες μέσω δορυφορικής κάλυψης.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι η ψηφιακή αγορά αποτελεί έναν ανερχόμενο πόλο καινοτομίας και απασχόλησης όπου αναμένεται την επόμενη πενταετία να συνεισφέρει με περισσότερες από 700.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη σύμφωνα με την εκτίμηση της Επιτρόπου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: