www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Νεκροί στη Γερμανία από έκρηξη βόμβας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Τρεις άνθρωποι, μέλη μια ομάδας πυροτεχνουργών, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στη Γερμανία στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν μια βόμβα ενός τόνου που είχε ριφθεί στην διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.


Επίσης από την έκρηξη τραυματίσθηκαν ακόμη έξι άνθρωποι. Δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, αλλά αναμένεται να ζήσουν δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας.

Η βόμβα, που ανακαλύφθηκε σε βάθος επτά μέτρων, εξερράγη στην διάρκεια προπαρασκευαστικών

εργασιών των πυροτεχνουργών, πριν την έναρξη της προσπάθειάς τους να την αφοπλίσουν.

Το Γκέτινγκεν, στην Κάτω Σαξονία, είναι μια πόλη διάσημη για τα πανεπιστήμιά της. Ο εκπρόσωπος του δήμου Ντέτλεφ Γιόχανσον είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα "αφοπλισμό ρουτίνας".

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η βόμβα 1.000 κιλών ανακαλύφθηκε στην διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Περίπου 7.000 άνθρωποι που ζούσαν σε ακτίνα 1.000 μέτρων από το σημείο εκκένωναν την περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους νωρίς σήμερα Τετάρτη.

Αρκετές εκατοντάδες πέρασαν τη νύχτα σε δύο σχολεία στην περιοχή.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Γκέτινγκεν, που βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά, παρέμεινε κλειστός επί ώρες αλλά άνοιξε στην διάρκεια της νύκτας. Αστυνομικοί και πυροσβέστες εργάζονταν ολόκληρη τη νύκτα στο σημείο, όπου διεξάγεται έρευνα.

Βόμβες που είχαν ριφθεί στην διάρκεια του Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύπτονται συχνά στη Γερμανία -- τους δυο τελευταίους μήνες μόνο στο Βερολίνο βρέθηκαν τουλάχιστον τέσσερις, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εγχώρια ΜΜΕ.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: