www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Συμπέρασμα ...

Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, του

Δηλώσεις Γιώργος Παπανδρέου

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΦΥΓΟΠΟΝΗ


ΜΑΖΕΥΩ ΕΠΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΑ 50%


ΥΨΙΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 27ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ

Εύα Καϊλή: Χρειάζονται πράξεις

«Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, χρειάζονται πράξεις», δήλωσε η Εύα Καϊλή κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι η στάση της όσον αφορά την ψηφοφορία επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης θα καθοριστεί αφού ακούσει την ομιλία του Πρωθυπουργού.


«Η σημερινή ψήφος δεν είναι απλά ψήφος εμπιστοσύνης είναι ψήφος εθνικής ανάγκης είναι εντολή να σώσουμε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «είναι ώρα να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται στη χώρα

Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Νωρίτερα είχε ανοίξει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

Οι σταθμοί είχαν κλείσει προληπτικά λόγω των συγκεντρώσεων που

Ο ΓΑΠ τραγουδάει κρητικά

Συγκέντρωση - κάλεσμα της "Νέας Ελλάδας"



Επείγουσα συγκέντρωση και ανοιχτή συνέλευση του κόμματος της Νέας Ελλάδας.


Μετά από τις μέχρι σήμερα πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και τις αποφάσεις των Βρυξελλών, έχει πλέον καταστεί σαφές πως η χώρα τελεί υπό κατοχή, το κόμμα της «Νέας Ελλάδας» καλεί τους φίλους και τα μέλη από όλη την Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου, στις 5.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» των Αθηνών (Πανεπιστημίου 52, κοντά στην Ομόνοια)

Στις Κάννες για τον Χρυσό Φοίνικα ..


Η Ελλάδα είναι υποψήφια με συμμετοχή στις κάτωθι ταινίες:

1. Η Τρόικα θα στον σφυρίξει τρεις φορές!

2. Ανεμοδαρμένα Χρέη!

3. Ξέρω τι ψήφισες πέρσι το καλοκαίρι!

4. Όσα παίρνει ο Πάγκαλος!

5. Το Μετέωρο Βήμα του

Στήριξη στον Πρωθυπουργό παρέσχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία περίοδο που, με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, θα μετεξελιχθεί για να μπορέσει να υπάρχει ένα διαφορετικό σχήμα ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων για να στηρίξει μια συμφωνία, η οποία χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή στήριξη του πολιτικού συστήματος. Για αυτή την πορεία η κυβέρνηση ζητά σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την ομιλία του στη Βουλή.


Επιπλέον, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως δεν θα επιτρέψει ποτέ να ευδοκιμήσει «η προσπάθεια κανιβαλισμού εναντίον του πρωθυπουργού, η προσπάθεια να πεισθεί η ελληνική κοινωνία ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου,

«΄Οχι» Βορίδη σε κυβέρνηση τεχνοκρατών


Την ειλικρίνεια του Πρωθυπουργού ως προς την πρόθεση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και την αξιοπιστία της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εξωκομματικών προσώπων, αμφισβήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

«Υπάρχει ναι ή όχι, πρόθεση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας; Αν υπάρχει, η παραίτηση του πρωθυπουργού ενεργοποιεί τις εντολές -και όπως ορίζει το Σύνταγμα,

Δηλώσεις Βάσως Παπανδρέου

Δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αλλά για ψήφο

Λ. Κατσέλη: Η κυβέρνηση τίναξε τη δανειακή σύμβαση στον αέρα


Έντονα επικριτική απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν κατά την τοποθέτησή της επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η Λούκα Κατσέλη και ζήτησε διενέργεια εκλογών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πάντως, δεν γνωστοποίησε τι στάση θα τηρήσει στην αποψινή ψηφοφορία, αναφέροντας ότι αναμένει την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Οπως είπε, περιμένει να ακούσει από τον Πρωθυπουργό ότι θα επισκεφθεί αμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλο κυβερνητικό σχήμα για την διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων και τη προκήρυξη εκλογών και τότε θα καθορίσει τη στάση της.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου «τίναξε τη δανειακή σύμβαση

Γ. Κουτρουμάνης: Χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για τουλάχιστον έξι μήνες

Θετικός στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, τονίζοντας πάντως ότι αυτή θα πρέπει να είναι «κυβέρνηση ευθυνών και υποχρεώσεων, κυβέρνηση δράσης που θα αναλάβει μεγάλο βάρος», διαφωνώντας δηλαδή με τον όρο που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς για εξοκοινοβουλευτική κυβέρνηση.


«Υπάρχει η πρόθεση αυτή; Σας έδωσε αυτήν την εντύπωση η χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής

ΙΚΑ: 32.000 «άφαντοι» συνταξιούχοι


Συνολικά 32.000 «άφαντους» συνταξιούχους εμφάνισε η απογραφή του ΙΚΑ που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό περί, τις 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες. Η διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα σε όσους δεν απογράφηκαν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να απογράφονται και να εισπράττουν τη σύνταξη τους.

Ωστόσο και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν 32.000 ανυπόγραφοι συνταξιούχοι.

Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος τους αναζητούν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αποτελέσματα του

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό

Κλειστοί είναι αυτήν την ώρα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό καθώς στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα μιλήσει και η γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με βασικό αίτημα

Οδυσσέας Βουδούρης: Εντολή για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης η αποψινή ψήφος


Την πρόθεσή του να δώσει «θεσμικά» ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς πολιτικά δεν την εμπιστεύεται, γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, τονίζοντας ότι η αποψινή διαδικασία «στην ουσία δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι εντολή για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

Οπως είπε, είναι παράδοξο να καλούνται οι βουλευτές να στηρίξουν «μία κυβέρνηση που έχει πάψει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Ο κ. Βουδούρης σημείωσε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης «είναι εντολή για να προχωρήσουμε,

«Παγώνουν» τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι


«Παγώνουν» οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων «λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο», καθώς η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής το αργότερο μέχρι την 14η Νοεμβρίου 2011, οπότε θα συνέλθει και πάλι για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι πραγματοποίησαν κυλιόμενες 48ωρες απεργίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Η συντονιστική επιτροπή ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να συνεχισθεί ο διάλογος, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δικηγόροι συμφώνησαν σήμερα να μην καταλήξουν σε απόφαση για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, καθώς έλαβαν υπόψη τους την κρισιμότητα των

Μίμης Ανδρουλάκης: Δεν μετέχω σε ψηφοφορία-παρωδία


Αποσαφήνιση προθέσεων ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνει ότι θα απόσχει.


Αν έστω στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους, δεν

Ο γρίφος της ημέρας ...

Τι κοινό έχουν ο Παπούλιας,ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος;;;

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ μετά το χαρακτηρισμό του Αντώνη Σαμαρά


Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ μετά τους χαρακτηρισμούς «αρχολίπαρος» και «σπουδαρχίδης» που απέδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο Γ. Παπανδρέου και τον Αντ. Σαμαρά.

«Ύβρεις και εξυπνακισμοί από αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο, τους δάσκαλους της κωλοτούμπας, περιττεύουν αυτές τις δύσκολες στιγμές», απάντησε σε οξύ τόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της

Επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια


Επίθεση από ομάδα 20-25 ατόμων δέχθηκαν στις 14.15 στα Εξάρχεια (Καλλιδρομίου 54) πέντε αστυνομικοί, που βρίσκονταν καθ' οδόν για να αναλάβουν υπηρεσία.

Ειδικότερα, άγνωστοι τους επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, λοστούς και τσεκούρι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί,

Η συνταγή της Μαργιέττας: Καλαμάρια μαριναρισμένα σε ούζο


Υλικά που θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια καλαμαράκια ή θράψαλα
400 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα (λευκά, καστανά, πλευρώτους)
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μέτρια καρέ
2 - 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε σκόνη (μπαχαρικό)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
Για το μαρινάρισμα:
70 ml ούζο

Η φωτογραφία της ημέρας ...


Παραίτηση Ανδρέα Βγενόπουλου από μη εκτελεστικός πρόεδρος της Marfin Popular Bank

Την παραίτησή του από τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου και μέλους του ΔΣ της Marfin Popular Bank ανακοίνωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, επικαλούμενος λόγους αρχής, συγκεκριμένα τις κανονιστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Κύπρο για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της MARFIN POPULAR BANK και πρότεινα ως αντικαταστάτη μου τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά που μέχρι στιγμής εκτελούσε καθήκοντα μη εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

» Θεωρώ ότι οι Τράπεζες, εκτός από επιχειρήσεις επιδιώξεως κέρδους, έχουν κυρίως τη σημαντική αποστολή της στήριξης της οικονομίας με παροχή πιστώσεων για την επίτευξη ανάπτυξης και αποφυγή ύφεσης.

» Το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση για την κατά 50% μείωση της αξίας των Ελληνικών Ομολόγων και της ευρωπαϊκής οδηγίας για 9% πρωτοβάθμια κεφαλαιακή επάρκεια

Αναστέλλουν την απεργία οι δικαστές

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι δικαστές.

Ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, συγκάλεσε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο και εισηγήθηκε την αναστολή των κινητοποιήσεων τους που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τρεις εβδομάδες λόγω της ρευστότητας που επικρατεί στη χώρα.

Η πρόταση του έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι

Δημοκρατική Συμμαχία: Τώρα προέχει η Ελλάδα και όχι τα κόμματα


Κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό, «με τη στήριξη όλων μας, ακόμα και εάν χρειαστεί να κάνουμε ένα ή περισσότερα βήματα πιο πίσω από αυτά που λέγαμε μέχρι χθες» ζητεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα


«Ακόμα κι αν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση επιβιώσει μετά τη νυχτερινή κοινοβουλευτική ψηφοφορία, οι μέρες του Παπανδρέου ως πρωθυπουργού μοιάζουν μετρημένες, εν μέσω εκκλήσεων για παραίτησή του από την αντιπολίτευση και συμφωνίας με το υπουργικό του συμβούλιο η οποία προβλέπει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, την παραίτησή του μετά τη διαπραγμάτευση συνασπισμού με τους συντηρητικούς του αντιπάλους», μεταδίδει το Reuters.

Βραχύβια παραμονή του κ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο διαβλέπει και ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα. Όπως επισημαίνει, υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να αποσπάσει την κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο απόψε, αλλά «πολλοί εκτιμούν ότι ακόμα και τότε θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πιθανώς για να έχει μια αξιοπρεπή αποχώρηση. Αλλά με τον αρχηγό

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ζητεί ο Αν.Λοβέρδος


«Εάν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές», δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρινίζει ότι προφανώς και δεν θέτει προϋποθέσεις

Χ.Πρωτόπαπας: Αμεσα η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας


Για άμεση έναρξη της διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης.

«Αν σήμερα πάνε όλα ομαλά, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τη ΝΔ, αλλά και με τα άλλα κόμματα, για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Με ευρύτερη συγκρότηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και από άλλες δυνάμεις, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν.

Με την στήριξη όλων αυτών, για να είμαι σαφής», υποστήριξε ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και όπως υπογράμμισε, η διαδικασία αυτή «ξεκινά αύριο», «δεν μπορεί να

Ενημέρωση Γιούνκερ, Ρεν, Σόμιπλε από τον ΥΠΟΙΚ


Για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τελικά το επίμαχο δημοψήφισμα ενημέρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για το νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων που παρουσίασε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής.

Ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους συνομιλητές του ότι στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, «όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το

Τη στάση Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά στηλίτευσε ο Γ.Καρατζαφέρης


Τη στάση των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων στηλίτευσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε δήλωσή του προσερχόμενος στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ.Καρατζαφέρης, «αν τα παιδιά της Βοστώνης, ο κ. Παπανδρέου, παύσει να φαντάζει ως

Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω τη δανειακή σύμβαση


Την πρόθεση του να καταψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, εξέφρασε, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στο κόμμα του δηλώνει ανοιχτά πως πρόκειται περί λάθους κι ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει όλους στη Νέα

Στη Δημοκρατική Αριστερά ο Ηλ. Ευθυμιόπουλος

Στη Δημοκρατική Αριστερά προσχώρησε ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και

Δεν χρειάζονται 151 βουλευτές για να παραμείνει η Κυβέρνηση


Υπάρχει σε πολλούς η εσφαλμένη εντύπωση, ότι για να παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία, χρειάζεται στη σημερινή ψηφοφορία, την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 151 βουλευτές. Κατά το Σύνταγμα όμως, "γίνεται αποδεκτή αν συγκεντρωθεί υπέρ αυτής η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120 βουλευτές (84§6 εδ. α’)".

Δείτε το σχετικό άρθρο:


Άρθρο 84
  1. Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε. Η Βουλή, αν έχουν διακοπεί οι εργασίες της κατά το σχηματισμό της Κυβέρνησης, καλείται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες να αποφανθεί για την πρόταση εμπιστοσύνης.
  2. Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα

Μαγκριώτης: Αν πάμε σε εκλογές η χώρα θα καταρρεύσει

Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση.

«Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υποδομών.

«Για να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή συμφωνία θέλει "οδικό χάρτη" και διαπραγματεύσεις σκληρές. Αν πάμε σε εκλογές την επομένη θα καταρρεύσει η χώρα. Δεν είμαστε

ΙΟΒΕ: Κοντά στα ιστορικά χαμηλά ο δείκτης οικονομικού κλίματος


Κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου 2009 υποχώρησε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις 67,5 μονάδες από 70,6 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Όπως αναφέρεται στα «Αποτελέσματα Οικονομικής Συγκυρίας Οκτωβρίου», η απαισιοδοξία είναι διάχυτη σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ έντονη είναι η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Η αναμονή για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και τις καθοριστικές αποφάσεις για την ελληνική οικονομία, η παράταση της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου και η συνεχής άνοδος της ανεργίας, δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό πλέον επίπεδο, επισημαίνει το ΙΟΒΕ.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι και ανασφαλείς για την εξέλιξη της οικονομίας, των οικονομικών του νοικοκυριού τους και την ανεργία, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συνεχώς εξαγγέλλονται - ενίοτε νομοθετούνται κιόλας -, αλλά

Συγκέντρωση Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ απόψε στην Κλαυθμώνος


Σε συγκέντρωση απόψε στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπροστά στα σενάρια που εκπονούνται για τη νομιμοποίηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της απαράδεκτης ευρωπαϊκής συμφωνίας και των συνοδευτικών αντιλαϊκών πολιτικών που υποθηκεύουν το

Η μεγαλύτερη κηλίδα των τελευταίων ετών στον Ήλιο


Η μεγαλύτερη κηλίδα εδώ και αρκετά χρόνια εμφανίστηκε στην επιφάνεια του Ηλιου, σκοτεινιάζοντας ένα μέρος του.

Η κηλίδα, μήκους περίπου 80.000 και πλάτους 40.000 χιλιομέτρων - μέγεθος πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τη Γη η οποία έχει διάμετρο γύρω στα 12.800 χλμ.- έγινε αντιληπτή από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Τις επόμενες πέντε μέρες η Γη θα αλλάξει θέση σε σχέση με το άστρο της και έτσι η κηλίδα θα «βλέπει» απευθείας προς τον πλανήτη μας και θα είναι ορατή ακόμα και από επίγεια ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.

Η γιγάντια κηλίδα αποτελείται από πολλές επιμέρους μικρότερες κηλίδες, κάθε μία από τις οποίες είναι μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας. Τέτοιες κηλίδες εμφανίζονται όταν εντείνεται η μαγνητική

Δηλώσεις ΄Ελσας Παπαδημητρίου


Προσερχόμενη σήμερα στη Βουλή η ανεξάρτητη βουλευτής Ελσα Παπαδημητρίου δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να στηρίξει τις προσπάθειες του κ. Παπανδρέου μετά την επιτυχία της 27ης Οκτωβρίου, ωστόσο «την τελευταία εβδομάδα από όλα τα κόμματα και κυρίως τους μεγάλους παίχτες υπήρξε τόσο κακή διαχείριση που δεν της πάει το χέρι».

«Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε στελέχη αυτής της κυβέρνησης και αυτού του κόμματος που έχουν καταπλήξει την υφήλιο», σημείωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ο κ.

Βασίλης Μαρκεζίνης: Το φάρμακο των μνημονίων απέτυχε




Συγκέντρωση ΚΚΕ στις 18.00 στο Σύνταγμα


Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ απόψε στις 18.00 θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, με βασικό αίτημα την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Την Πέμπτη, απεθυνομενη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά τη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να προχωρήσουν σε εκλογές, κάνοντας

Mέχρι το τέλος του 2012 θα φύγουμε…από το ευρώ


Κι όμως οι Βρετανοί στοιχηματίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα φύγουμε…από το ευρώ.

Όπως μετέδωσε το BBC σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Χιλ, πράκτορα στοιχημάτων, προσφέρει απόδοση 4/6 ότι η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2012 θα φύγει από το ευρώ.

Σύμφωνα και με το Γαλλικό

Ο πρωθυπουργός που κυβερνά με τα ψέματα και τις μπλόφες

Φαίνεται πως έχει γίνει κακή συνήθεια πλέον του πρωθυπουργού να κυβερνά και να ξεπερνά τους σκοπέλους που εμφανίζονται μπροστά του με τα μεγάλα ή τα μικρά ψέματα και τις μπλόφες.

Προσπαθεί με την ίδια μπλόφα να ξεγελάσει τους δανειστές, τον ελληνικό λαό, την αντιπολίτευση αλλά και τους βουλευτές του κόμματός του! Αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτός είναι ο πρωθυπουργός που κατάφερε να διασπάσει το κόμμα του, να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, να

Ο καιρός στις 04.11.2011


Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το πρωί, με λίγες ασθενείς βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, περιμένουμε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοδυτικό