www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μέτρα υπέρ του επιχειρείν - “θα δούμε” για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις με στόχο “να ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας” εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Υποσχέθηκε οριστικό κλείσιμο όλων των φορολογικών υποθέσεων, ακόμη και αυτών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, για “να γίνει μια νέα αρχή”. Για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να τους βοηθήσει ανάλογα με την πορεία των εσόδων.


Ο πρωθυπουργός παρουσίασε, μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς, πακέτο 15 μέτρων τα οποία θα προωθηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Έκανε λόγο για μάχη επιβίωσης της Ελλάδας προκειμένου να αιτιολογήσει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί αλλά και αυτά που έρχονται.

Για τις επιχειρήσεις εξήγγειλε μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων από το 2011 (από το 24% στο 20%). Η μείωση του συντελεστή ήταν

Πνεύμονες και διατροφή

Η διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα υγείας και επηρεάζει όλες τις λειτουργίες στον άνθρωπο, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Παρακάτω θα αναφερθούν σημαντικά στοιχεία που εμπλέκονται στην σωστή λειτουργία των πνευμόνων σε σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες.


Η διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα υγείας και επηρεάζει όλες τις λειτουργίες στον άνθρωπο, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Παρακάτω θα αναφερθούν σημαντικά και χρήσιμα στοιχεία που εμπλέκονται στην σωστή λειτουργία των

Μόνο πλήρη ένταξη στην Ε.Ε. δέχεται η Τουρκία

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί το όποιο υποκατάστατο ή εναλλακτική λύση στην ενταξιακή διαδικασία» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.


Μιλώντας μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση για "προνομιακή συνεργασία" αντί πλήρους ένταξης από πλευράς Γαλλίας και Γερμανίας, στην οποία η Άγκυρα αντιτίθεται.

Όπως τόνισε, η Τουρκία στοχεύει σε πλήρη ένταξη στην Ε.Ε.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. έχουν διχάσει τις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιταλία επιμένουν να έχει η Άγκυρα την ίδια μεταχείριση με άλλες υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Εξάλλου, η Τουρκία θα πρέπει να ευθυγραμμίσει τους νόμους της με τους ευρωπαϊκούς κανόνες σε 33 από τα αποκαλούμενα "κεφάλαια" αν θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Από την πλευρά τους, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν συμφωνήσει να "παγώσουν" τις διαπραγματεύσεις σε οκτώ κεφάλαια μέχρι η Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια της για τα κυπριακά

Νέα απεργία διαρκείας προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων μπαίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Σε συνεδρίασή τους σε χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν σε νέα απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα.


Οι βυτιοφορείς-φορτηγατζήδες δηλώνουν αποφασισμένοι να «κατέβουν» τη Δευτέρα στην Αθήνα και να προχωρήσουν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Ζητούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Προτίθενται μάλιστα να παραδώσουν τα κλειδιά των… επιταγμένων οχημάτων

"Γιατί πέταξα το παπούτσι στον Πρωθυπουργό"

''Είχαμε ανακοινώσει ότι θα πετάξουμε τα παπούτσια μας'' λέει ο κ. Στέργιος Πρεπεβέζης. Προσθέτει οτι ήταν μία πολιτική κίνηση.


Ο άνθρωπος που πέταξε το παπούτσι στον πρωθυπουργό, νωρίς το μεσημέρι, μίλησε στο NEWSIT. ''Είχαμε μοιράσει φειγβολάν που δηλώναμε ως Πατριωτικό Μέτωπο, ότι ο Πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος στην Θεσσαλονίκη. Persona non grata για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα και την οικονομία'', τονίζει.

Ο κ. Πρεπεβέζης, ιατρός και συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου, εξηγεί πως δεν θα ήταν ο μόνος που θα έκανε αυτή την κίνηση, αλλά έγινε έτσι επειδή ο πρωθυπουργός τελευταία στιγμή

Πέταξαν παπούτσι στον πρωθυπουργό

Παπούτσι εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εκσφενδόνισε ένας άνδρας ηλικίας 49 χρονών, χωρίς ωστόσο να βρει το στόχο του, κατά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο πλακόστρωτο από την πλευρά της ΧΑΝΘ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης πριν προχωρήσει στην πράξη του φώναξε "Ενιαίο Πατριωτικό Μέτωπο", ενώ κατά την ακινητοποίησή του από τους

Επίθεση κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ

Άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από μπλοκ ιδιοκτητών φορτηγών που διαδήλωναν έξω από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν κατά του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου.


Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όταν άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κοντάρια σημαίας.

Η αστυνομία, προκειμένου να τους απομακρύνει, έκανε χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης.

Ο κ. Μίχαλος είναι καλά στην υγεία του και συμμετέχει κανονικά στις εργασίες της Γενικής

Διαψεύδει το ΥΠΕΚΑ τα περί ραγδαίων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Η κυβέρνηση θα λάβει κάθε μέτρο για τον εξορθολογισμό των τιμολογίων, την ελαχιστοποίηση ή και το μηδενισμό των επιπτώσεων από οποιαδήποτε αύξηση ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες των μικρών και μεσαίων καταναλωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ [DEHr.AT] έως και 48% στο οικιακό ρεύμα την περίοδο 2011- 2013.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το υπουργείο «έχει ήδη εφαρμόσει τέσσερα μέτρα θωράκισης των καταναλωτών έναντι των αυξήσεων».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει κατηγορηματικά ότι «τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν αυξάνονται μέχρι το τέλους του χρόνου, ανεστάλη η ρήτρα καυσίμου, η εφαρμογή της οποίας θα έφερνε αύξηση

Εμπρησμός η αιτία της πυρκαγιάς στη ΔΟΥ Εξαρχείων

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1 τα ξημερώμτα στον τρίτο όροφο της ΔΟΥ Εξαρχείων στην οδό Κωλέτη 9.


Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, άγνωστοι διέρρηξαν την κεντρική είσοδο διπλανού κτηρίου όπου στεγάζονται γραφεία εικαστικού συλλόγου, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, βγήκαν στο μπαλκόνι και επιχείρησαν να περάσουν στο κτίριο της Εφορίας.

Επειδή, όμως, δεν υπήρχε μπαλκόνι στην Εφορία έσπασαν το τζάμι από μακρυά και πέταξαν εύφλεκτο υγρό, βάζοντας φωτιά. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Πανελλαδικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα το βλέμματα, όπου το απόγευμα τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς, με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, ετοιμάζονται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα, διαδηλώνοντας προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.


Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ξεχωριστό συλαλλητήριο διοργανώνουν -την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους- το ΠΑΜΕ, η

Παιδιά με μικροτσίπ στα ρούχα στη Γαλλία

Παιδικός σταθμός στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα βάζει ηλεκτρονικά τσιπ στα ρούχα των τετράχρονων παιδιών με σκοπό να τα παρακολουθεί, για τη δική τους καλύτερη ασφάλεια, από το 2011. Ο ιδιωτικός σταθμός, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, θα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σύστημα. Ηδη ψυχολόγοι και ενώσεις κατήγγειλαν το σχέδιο «μεταμόρφωσης των παιδικών σταθμών σε ζώνες παρακολούθησης τύπου Μεγάλου Αδελφού».

Ο Πατρίκ Τζιβανοβίτς της εταιρείας Lyberta, η οποία θα κατασκευάσει τα μικροτσίπ, έχει άλλη γνώμη: «Το πείραμα αυτό έχει σκοπό να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του συστήματος από την οπτική της παιδικής ασφαλείας» είπε.

«Χάρη σε αυτό το ειδικό τσιπ που θα εφαρμόζεται στα ρούχα του κάθε παιδιού, θα μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το παιδί, τι κάνει, και αν έχει, για παράδειγμα, βγει έξω από τον παιδικό σταθμό... Στην περίπτωση ενός τέτοιου ατυχούς περιστατικού, η διεύθυνση του παιδικού σταθμού και οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται αμέσως με γραπτό μήνυμα στα κινητά

Θα περάσει τη Μάγχη χωρίς χέρια και πόδια

O Φιλίπ Κρουαζόν έχασε και τα τέσσερα άκρα του πριν από 16 χρόνια. Το 2008 δεν μπορούσε να κολυμπήσει ούτε σε πισίνα. Σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος χωρίς άνω και κάτω άκρα που θα διασχίσει κολυμπώντας τα στενά της Μάγχης. Ο 42χρονος άνδρας από τη Δυτική Γαλλία, ο οποίος φέρει το παρατσούκλι «Ιron Μan» (Σιδερένιος), έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 1994, όταν μια κεραία τηλεόρασης που προσπαθούσε να επιδιορθώσει ακούμπησε σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Αμέσως κεραυνοβολήθηκε με 20.000 βολτ και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό. Ηταν εκεί, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου ο κ. Κρουαζόν πήρε την απόφαση να φέρει σε πέρας ένα εγχείρημα που λίγοι αρτιμελείς τολμούν.

Παρακολουθώντας ένα ντοκυμαντέρ για μια Αγγλίδα που κολύμπησε στη Μάγχη νωρίτερα την ίδια χρονιά, ο κ. Κρουαζόν αποφάσισε να μην αφήσει την αναπηρία του να τον νικήσει.

«Είχα δύο λύσεις μετά το ατύχημα: να πεθάνω ή να αποφασίσω να ζήσω» δήλωσε ο άνδρας στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Ιndependent».

«Αποφάσισα να “ξαναφτιάξω” τον εαυτό μου. Είδα αυτό το ντοκυμαντέρ και σκέφτηκα: “Γιατί όχι και εγώ;"» προσέθεσε.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Κρουαζόν, πατέρας δύο παιδιών, επροπονείτο συστηματικά επί 35 ώρες την εβδομάδα. Στόχος του είναι να κολυμπήσει τα 35 χλμ. μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας μέσα σε 24 ώρες. Για να το επιτύχει θα χρησιμοποιήσει ειδικά σχεδιασμένα προσθετικά πόδια με

Σφίξε μου το χέρι να σου πω πόσο θα ζήσεις

Αν έχετε δυνατή χειραψία και καλή ισορροπία όταν στέκεστε στο ένα πόδι, θα ζήσετε ως τα βαθιά γεράματα. Οι άλλοι δύο από τους τέσσερις δείκτες που μαρτυρούν αν θα μακροημερεύσετε είναι η ταχύτητα με την οποία σηκώνεστε από μια καρέκλα και το πόσο γρήγορα βαδίζετε.

Ερευνα του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών (ΜRC), που δημοσιεύτηκε χθες στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», έδειξε πως όσοι είναι ταχύτεροι, δυνατότεροι ή έχουν καλύτερη ισορροπία στις δοκιμασίες αυτές θα ζήσουν περισσότερο. Σκοπός ήταν να βρεθεί αν οι απλοί αυτοί παράγοντες μπορούν να χρησιμεύσουν στο να εντοπιστεί ποιοι από τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι στο σπίτι τους θα είχαν ανάγκη μεγαλύτερης βοήθειας.

Οι γιατροί του ΜRC εξέτασαν 57 έρευνες που είχαν μετρήσει τις επιδόσεις ανθρώπων στους τέσσερις αυτούς τομείς και είχαν καταγράψει στη συνέχεια πότε πέθανε καθένας από αυτούς- εννοείται ότι εξαιρέθηκαν όσοι υπέφεραν από ασθένειες. Είδαν ότι υπήρχε στενή σχέση ανάμεσα στις κακές επιδόσεις στα τεστ αυτά και στον πρόωρο θάνατο ενώ, αντιθέτως, όσο καλύτερα τα πήγαινε κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να πεθάνει αργότερα. Στις 14 έρευνες (σε 53.500 ανθρώπους) που αφορούσαν τη δύναμη της λαβής, το ποσοστό θανάτου ανάμεσα στους πιο αδύναμους ήταν κατά 1,67 φορές υψηλότερο από τους πιο δυνατούς. Η δύναμη της λαβής τους μετρήθηκε αφού τους ζητήθηκε να σφίξουν ένα χερούλι όσο δυνατότερα μπορούσαν. Για τον υπολογισμό της ελήφθησαν υπ΄ όψη η ηλικία, το φύλο

Δεύτερος γύρος για φόρους, επενδύσεις, νοικοκύρεμα

Να γυρίσει σελίδα στην οικονομία επιχειρεί μετά τη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου, που θα χρησιμοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ ως αφετηρία για την ανάπτυξη της χώρας- σύμφωνα με πληροφορίες- θα επισημάνει ότι μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που έχει η προσπάθεια να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, η ανάπτυξη είναι ο νέος μεγάλος εθνικός στόχος. Οπως θα τονίσει, η χώρα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα που έχει μπροστά της, αρκεί να υπερνικήσει τα εμπόδια που θέτει η κρατική μηχανή για να υπάρξει ασφαλές επενδυτικό κλίμα. Κατά τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει κίνητρα για επενδύσεις στη χώρα και σε αυτά αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένες τομές στη γραφειοκρατία που βραχυκυκλώνει κάθε απόπειρα να γίνουν επενδύσεις στη χώρα.


Η σημαντική υστέρηση των εσόδων του κράτους ωστόσο απειλεί την κυβερνητική προσπάθεια για ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς η μαύρη τρύπα του ελλείμματος που θα πρέπει να καλυφθεί έως το τέλος του έτους φτάνει τα 2,2 δισ. ευρώ- ένα δεύτερο μνημόνιο, το οποίο θα κληθεί

Εξασθένιση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης βλέπει το ΔΝΤ

Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα εξασθενίσει στα τέλη του 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011, αναφέρει το ΔΝΤ σε σημείωμα του που συντάχθηκε υπ΄όψιν των χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20).


"Σύμφωνα με τις προβολές μας, η ανάκαμψη θα συνεχιστεί, με μία κάποια αδυναμία στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 η οποία αναμένεται να επανέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2011", ανέφερε το ΔΝΤ στο σημείωμα αυτό που συντάχθηκε με την ευκαιρία μιας συνάντησης αντιπροσώπων της G20 στην Κορέα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Το ΔΝΤ δεν έδωσε νέα αριθμητική πρόβλεψη. Οι προβλέψεις αναμένονται στις αρχές Οκτωβρίου, πριν από την ετήσια σύνοδο του ιδρύματος στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΔΝΤ, "η παγκόσμια ανάκαμψη εισήλθε σε μία νέα φάση".

"Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η υποστήριξη της ανάκαμψης του προϋπολογισμού και της αποκατάστασης των αποθεμάτων εξασθενεί και η ανάπτυξη θα προκύπτει όλο και περισσότερο από

Παράθυρο παροχών από το 2012 ανοίγει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

«Παράθυρο» παροχών από το 2012 ανοίγει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και υπόσχεται δίκαιη κατανομή σε όσους συνεισφέρουν σήμερα στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το τούνελ, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων και την ανάπτυξη.


Οι πολίτες «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση όσο υπάρχουν αποτελέσματα, λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη συντάκτρια της «Ε» Ελένη Κωσταρέλου

Αισιόδοξος όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός Οικονομικών, έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του και μόλις τέσσερις μήνες από την ψήφιση του Μνημονίου, αναλαμβάνει το όποιο πολιτικό κόστος των κυβερνητικών επιλογών και προβλέπει πως «τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνονται από εδώ και πέρα».

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, μιλάει για την κρισιμότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι το φως στην άκρη του τούνελ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη διαφανεί. Στο 2012, προεκλογική χρονιά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τοποθετεί τον χρόνο βελτίωσης της οικονομίας, καθώς εκτιμά πως τότε «μπορεί να

Ο καιρός σήμερα 11.09.2010

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και μετά στη Θεσσαλία, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Αττική περιμένουμε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8μπ. και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.. Στο