www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Προς πώληση τα φιλέτα του δημοσίου

Σήμερα συνέρχεται η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, με την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να ανοίξει τον καυτό φάκελο, δεδομένου ότι εδώ και δεκατέσσερις μήνες που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχει προχωρήσει σε καμία ιδιωτικοποίηση.


Στόχος των αποκρατικοποιήσεων είναι η άντληση 1 δισ. ευρώ, ενώ στην ατζέντα της διυπουργικής θα μπουν:

- το Καζίνο Πάρνηθας για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 με πώληση του 49% σε στρατηγικό επενδυτή. Προσδοκώμενα έσοδα (120-150 εκατ. ευρώ)

- ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, δεύτερο τρίμηνο. Το δημόσιο κατέχει 55% το οποίο και θα διατηρήσει παρατείνοντας ωστόσο τη σύμβαση παραχώρησης (200-300 εκατ. ευρώ)

- το Φάσμα Συχνοτήτων: Τρίτο τρίμηνο του 2011, συμβάσεις παραχώρησης (250-300 εκατ. ευρώ)

- τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Τρίτο τρίμηνο, πώληση ποσοστού από το 99,81% που κατέχει το

Ασθενής θεραπεύτηκε από τον ιό του AIDS

Λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS οι επιστήμονες προχώρησαν σε μια σημαντική ιατρική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τους γιατρούς ένας άντρας, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, θεραπεύτηκε.


Ο Timothy Ray Brown, γνωστός και ως «ο ασθενής από το Βερολίνο» υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μεταμόσχευση το 2007 ως μέρος της θεραπείας του για την αντιμετώπιση της

Νέο βίντεο από την επίθεση στο Χατζηδάκη

«Η δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής,με δήλωση του, καταδίκασε την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ. Έχει προηγηθεί στη Βουλή δήλωση και του υπουργού Πολιτισμού που αποδοκιμάζει τις βιαιοπραγίες εις βάρος του Κ. Χατζηδάκη.


Η δήλωση του Γ. Πεταλωτή έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη.Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε

Νέα ένταση στο Πολυτεχνείο

Νέα ένταση ξέσπασε πριν από λίγο έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εκ νέου στις δυνάμεις των ΜΑΤ εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και ξύλα.


Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν μέσα στο χώρο του

Παρέλυσε η χώρα

Τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να διαμαρτυρηθούν.

Η χώρα παρέλυσε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν εργαζόμενοι τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με τις

«Συμμαχία» Ντόρας - Κουβέλη

Στη χτεσινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές αν και δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από το κανονισμό.

Οι 12 ανεξάρτητοι ψηφίσαν την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη ως εκπρόσωπους τους. Έτσι τα δύο κόμματα υπερίσχυσαν των ανεξαρτήτων του ΠΑΣΟΚ που

«Οχυρώθηκαν» στο Πολυτεχνείο

Στο Πολυτεχνείο βρήκαν καταφύγιο νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που επιχείρησαν συντονισμένα να διαλύσουν τη μάζα των διαδηλωτών που είχαν παραμείνει στα Προπύλαια.


Το σκηνικό γνωστό. Οι νεαροί εκσφενδονίζουν πέτρες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου βαίνει προς εκτόνωση, ενώ οι περισσότεροι

Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και πολλοί είναι αυτοί, που δεν έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους το φάκελο του υπουργείου οικονομικών με το ειδοποιητήριο.


Η προθεσμία για όλους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά φυσικά περιμένουμε την παραδοσιακή παράταση (συνήθως μία ή δύο εβδομάδων).

Τι πρέπει να κάνετε αν δεν έχει έρθει το ειδοποιητήριο;

Μπορείτε να πάτε σε οποιαδήποτε εφορία και να προμηθευτείτε το ειδικό σήμα, καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Όλοι όσοι έχουν λάβει το σχετικό φάκελο, μπορούν να προμηθευτούν το σήμα από οποιαδήποτε

Στο στόχαστρο η Τράπεζα της Ελλάδος

Πριν από λίγο και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος μπήκε στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων. Έριξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιές έξω από το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να

Επιχείρηση των ΜΑΤ στα Προπύλαια

Συντονισμένη επιχείρηση αυτή την ώρα των αστυνομικών δυνάμεων στα Προπύλαια, προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές. Άνδρες των ΜΑΤ βγήκαν από την οδό Σίνα και την Πανεπιστημίου και με χρήση χημικών και δακρυγόνων ωθούν τον κόσμο προς την Ομόνοια.

Προς στιγμή, οι αστυνομικοί παραβίασαν τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου

Τριήμερη αναστολή τμήματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τριήμερη αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση.


Το τμήμα δεν θα λειτουργεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των κονδυλίων για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων διδασκόντων.

Παράλληλα η αναστολή της λειτουργίας γίνεται ως ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους συναδέλφους που εκτελούν διδακτικά καθήκοντα από 1η Οκτωβρίου, δεν έχουν λάβει την παραμικρή αποζημίωση

Μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας - Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν βουλευτή της Ν.Δ



Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Διαδηλωτές πετούν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνα. Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αιμόφυρτος κρύφθηκε σε ένα κτίριο της περιοχής. Οι αστυνομικοί, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών οι οποίοι πέταξαν μολότοφ στα

Φωτιά έξω από τη ΓΣΕΕ

Ένταση και έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται επί της Πατησίων.

Ομάδα διαδηλωτών που έχει φτάσει στο σημείο έχει πυρπολήσει μοτοσικλέτες που είναι σταθμευμένες στην περιοχή, εκσφενδονίζοντας μολότοφ και πέτρες.

Επί τόπου σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να

Αποκαλύψεις για την Ελλάδα από τον COHN BENDIT



Έκτακτα μέτρα ασφαλείας η Marfin

Μετά το τραγικό θάνατο τριών εργαζόμενων στο υποκατάστημα της στην οδό Σταδίου τον Μάιο 2010 τα κεντρικά γραφεία της Marfin έδωσαν εντολή να κλείσουν τα υποκαταστήματα της στο κέντρο στις 11 σήμερα το πρωί λόγω των πορειών.


Άλλες τράπεζες του κέντρου υπολειτουργούν καθώς κάποιοι υπάλληλοι απεργούν ενώ άλλοι

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας και έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας, κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος με τελικό προορισμό τη Βουλή. Κρατούν σημαίες και πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή, κάτι που πιθανότητα θα συμβεί όταν αποχωρήσουν από το Σύνταγμα οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό για τα οχήματα.

Στην πλατεία Συντάγματος οι πολύτεκνοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν περίπου 100 άτομα, από συλλόγους πολυτέκνων, οι οποίοι ζητούν να μην καταργηθούν τα επιδόματα και τα προνόμια των

Καταπολεμήστε την αϋπνία

Ένα πρόβλημα που συνδέεται με τους σημερινούς ρυθμούς ζωής αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι η αϋπνία.


Η αϋπνία ταλαιπωρεί περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άντρες.

Σύμφωνα με έρευνες το 14% του πληθυσμού πάσχει από χρόνια αϋπνία. Ο άνθρωπος χρειάζεται κατά μέσω όρο 7 με 8 ώρες ύπνου καθημερινώς.

Κάποιες λύσεις για την αϋπνία είναι:

1.Μπορείτε να καταναλώσετε ένα ή δύο ποτήρια αλκοόλ, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Προσοχή όμως γιατί η κατάχρηση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

2.Η άσκηση βοηθάει στην καταπολέμηση της αϋπνίας, πρέπει όμως να γίνεται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

3. Αποφύγετε τη μεσημεριανή σιέστα, άμα όμως χρειάζεστε οπωσδήποτε μεσημεριανό ύπνο καλό είναι να μην ξεπερνάει τη μία ώρα.

4. Προσπαθήστε να ακολουθείτε μία ρουτίνα στις ώρες ύπνου και και ξυπνήματος. Αν συνηθίσετε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα και δεν κοιμάστε το μεσημέρι τότε οι πιθανότητες να κοιμηθείτε

Πιείτε κακάο και παραμείνετε νέα!

Μια κούπα κακάο σκέτο, χωρίς ζάχαρη και γάλα, μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό σας πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η ονομασία του (Theobroma cacao), δηλαδή φαγητό των Θεών.


Το κακάο περιέχει φλαβονοειδή συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, σταματώντας τη δράση των ελεύθερων ριζών και προφυλάσσοντας από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Προστατεύει επίσης την καρδιά αφού περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες δρουν αντιοξειδωτικά, αποτρέποντας την ανάπτυξη βλαβών στα αιμοφόρα αγγεία.

Αν έχετε πεσμένη διάθεση το κακάο θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Καταναλώνοντάς το εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και

Ποιο κρέας είναι πιο υγιεινό;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 2-3 φορές το μήνα. Αυτή η οδηγία συμφωνεί και με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας κατά του Καρκίνου, αλλά απέχει σημαντικά από τις δικές μας συνήθειες.


Στην Ελλάδα καταναλώνουμε περισσότερα από 5 γεύματα εβδομαδιαίως που περιέχουν ή αποτελούνται κατά βάση από κρέας. Επιλέξτε, λοιπόν, ποια είδη κρέατος ελαχιστοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις και μπορούν να προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σας.

Μοσχάρι: Είναι ο σημαντικότερος χορηγός σιδήρου στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι παιδίατροι συστήνουν την κατανάλωση του από τη βρεφική ηλικία λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, σιδήρου και βιταμίνης Β12. Για τους ενήλικες, όμως, δεν παύει να αποτελεί και μία σημαντική πηγή λίπους και μάλιστα κρυμμένου. Για χαμηλότερη θερμιδική αξία και περιεκτικότητα σε λιπαρά προτιμήστε το στρογγυλό. Είναι το μέρος πάνω από τα πίσω πόδια του

Στο δρόμο οι αγρότες του Έβρου

«Όχι» στο ξεπούλημα των αγροτικών προϊόντων, «όχι» στους εκβιασμούς εμπόρων και βιομηχάνων, «όχι» στην οικονομική εξαθλίωση. Με αυτά τα πάγια αιτήματα, οι αγρότες του Έβρου κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους, πραγματοποιώντας δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, στις 11:00, στην πλατεία της Ορεστιάδας και μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.


Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που προκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, «Η Ενότητα», όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν συμφώνησαν να κατέβουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επίλυση των

24ωρο «λουκέτο» - απάντηση στο νέο Μνημόνιο

«Λουκέτο» στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα βάζουν τα συνδικάτα εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που επιφέρει, μεταξύ άλλων, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και τα πάνω κάτω στις αστικές συγκοινωνίες.


Στις 11.00 π.μ., ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, με την προσυγκέντρωση να ξεκινάει μισή ώρα νωρίτερα.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί σε όλη τη χώρα.

Κλειστές οι τράπεζες - Υπολειτουργεί το Δημόσιο

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και τα δικαστήρια όλης της χώρας, ενώ, λόγω της

Ο καιρός στις 15.12.2010

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές στα κεντρικά, δυτικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση πολύ ισχυρών ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 16 – 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 11 – 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, όμως από το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά στρεφόμενοι σε βορειοανατολικούς με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μπ., ενώ στα νότια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, από το απόγευμα πολύ ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι βόρειοι

Παπάγια εναντίον καρκίνου

Σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες φαίνεται ότι έχει η παπάγια. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας ισχυρίζονται ότι το εκχύλισμα από τα φύλλα του εξωτικού φρούτου αλλά και το ρόφημα από την παπάγια μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκινικών όγκων στον τράχηλο, το μαστό, το ήπαρ, τον πνεύμονα και το πάγκρεας.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εκχύλισμα που παρασκευάστηκε από αποξηραμένα φύλλα παπάγιας και τα αποτελέσματα ήταν ισχυρότερα όταν τα κύτταρα έλαβαν μεγαλύτερες δόσεις ροφήματος από φύλλα παπάγιας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το εκχύλισμα από φύλλα παπάγιας ενισχύει την παραγωγή σημαντικών μορίων που λέγονται κυτοκίνες τύπου Th1που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεραπευτικές αγωγές που