www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 12.11.2010

Νεφώσεις με βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, σταδιακή βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 – 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 21 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 22 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις, εξασθενώντας από αργά το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές και αυξημένη υγρασία περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι από νότιες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοριστέων εκπαιδευτικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσουν την Παρασκευή εκπαιδευτικοί, ο διορισμός των οποίων εκκρεμεί.


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, ενώ οι εκπαιδευτικοί, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: “Tρεις χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε στα σχολεία,

35 ώρες βίντεο ανεβαίνουν κάθε λεπτό στο YouTube

Το YouTube, ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 35 ώρες βίντεο «φορτώνονται» κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του, δύο φορές περισσότερο απ' ότι πριν από δύο χρόνια και με σημαντική επιτάχυνση από τις αρχές του έτους.


Τον περασμένο Μάρτιο, το YouTube είχε περάσει το όριο της "φόρτωσης" 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό.

Ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντος του YouTube, Χάντερ Γουόκ, δήλωσε ότι "αν τρία από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει (εκπομπές) 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, επί 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει τόσα

Υπό κατάληψη δέκα σχολές του πανεπιστημίου Πατρών

Σε καταλήψεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι δέκα σχολών του πανεπιστημίου Πατρών.


Οι εκπρόσωποι των φοιτητών διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσει

Δ. Δασκαλόπουλος: Επώδυνη διαδικασία η έξοδος από την κρίση

«Στο σημείο που φτάσαμε, δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς επώδυνο κόστος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι «το πελατειακό και αναχρονιστικό Κράτος πρέπει να καταλυθεί τώρα και ν’ αντικατασταθεί από μια νέα υποδομή στην υπηρεσία του πολίτη και της παραγωγικής οικονομίας».


Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξανδρου Βουσβούνη «ΕΤΕΒΑ 1963-2002», ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι αν δεν αλλάξει το κράτος, δεν μπορεί να αλλάξει ο τόπος.

"Πρέπει, επιτέλους, να δώσουμε διέξοδο στις δημιουργικές, δυναμικές, πρωτοπόρες δυνάμεις αυτού του τόπου, που με κάθε μέσο υποβαθμίσαμε και υπονομεύσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν και

Προστατευόμενη περιοχή η λίμνη της Καστοριάς

Κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο η λίμνη Καστοριάς χαρακτηρίζεται περιοχή προστασίας της φύσης.

Με το Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται φορέας διαχείρισης της λίμνης, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 50.000 ευρώ κατά τη δημιουργία του και επιπλεόν 235.952 ευρώ ετησίως.

Ο φορέας διαχείρισης θα χορηγεί άδειες για την επιστημονική έρευνα εντός της περιοχής

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος που έσβηνε πρόστιμα ξενοδοχείων

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το άρθρο 1 του Ν. 3766/2009, με τον οποίο καταργήθηκαν τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις, που λειτουργούσαν χωρίς να έχουν λάβει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον ΕΟΤ.


To ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου, του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου και της ισότητας.

"Θέτει όσους συμμορφώθηκαν προς το νόμο και λειτούργησαν τα τουριστικά τους καταλύματα τηρώντας τους περιορισμούς του νόμου σε μειονεκτική μοίρα έναντι εκείνων, οι οποίοι παρέβησαν την ισχύουσα νομοθεσία και, με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλεύτηκαν παράνομα τουριστικά καταλύματα αποκομίζοντας τα οφέλη της λειτουργίας αυτής χωρίς να έχουν υποβληθεί στις δεσμεύσεις της προσαρμογής των καταλυμάτων

Ένταση και δακρυγόνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.


Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ για αρκετή ώρα παρέμειναν αποκλεισμένοι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 15:00 στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρόλο που ύστερα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις κατόρθωσαν και "απέσπασαν" από τον ΟΑΕΔ, "ρύθμιση" βάσει της οποίας κάθε

Αυτό θέλει ο λαός;

Αυτό που βλέπετε και ακούτε είναι ουσιαστικά η προετοιμασία της «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας.

Αυτό που έγινε πραγματικά δεν ήταν η διάσωση της χώρας , αυτή την χρεοκόπησαν, αυτό που έγινε είναι διάσωση των τραπεζών και του συστήματος. Γι΄αυτό και ο πολύμηνος τηλεοπτικός πόλεμος, γι΄ αυτό όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος πουλούσαν τον φόβο και τον τρόμο.


Θυμάστε τι λέγανε , ότι η μόνη επιλογή, η σωτηρία, ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ , και ότι οσο πιο γρήγορα μπαίναμε κατω από τις φτερούγες του τόσο πιο γρήγορα θα εξασφαλίζαμε τη σωτηρία μας. Ξέρετε γιατί πουλούσαν αυτό το σενάριο ;;; γιατί αυτό ήθελαν οι τράπεζες , αυτές έσωζε ο μηχανισμός και η προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ παράλληλα χρεοκοπούσε την χώρα. Μεταξύ της στάσης πληρωμών , όπως έκανε προσωρινά και το Dubai, και της χρεωκοπίας της χώρας για να σωθούν οι τράπεζες και τα παράσιτα που πίνουν το αίμα των

Το σύνδρομο της Ροδόπης

Αγαπητό μπλογκ


Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζω και εργάζομαι στον Έβρο. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Ως πότε ο Έβρος θα πληρώνει το «σύνδρομο της Ροδόπης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ως πότε κάποιες μεταφερόμενες χιλιάδες ψηφοφόρων από την Τουρκία, θα αλλοιώνουν την ψήφο όλων εμάς, που επιλέξαμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της χώρας μας; Την Κυριακή είδα με λύπη και αγανάκτηση ότι το «σύνδρομο της Ροδόπης» και τους «περίεργους μηχανισμούς» που υπάρχουν πίσω από αυτό, κινδυνεύει να το πληρώσει ολόκληρη η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...». Είδα με λύπη ότι οι 5 από τους 7 πρώτους σε ψήφους συμβούλους που εκλέγει στη Ροδόπη, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης είναι μουσουλμάνοι! Δεν έχω τίποτα με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, τους εκτιμώ, τους

Κομισιόν: Η Ελλάδα να εφαρμόσει την απόφαση για το λιγνίτη

Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το συντομότερο δυνατό την απόφαση του 2008 για την πρόσβαση των ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος, εξέφρασε η εκπρόσωπος του επίτροπου Αλμούνια, Αμέλια Τόρες.


Προειδοποίησε πως, σε αντίθετη περίπτωση, η Επιτροπή οφείλει να ξεκινήσει διαδικασία προσφυγής κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την Τετάρτη ο κ. Αλμούνια

Κανένα περιθώριο μείωσης τιμών στα τρόφιμα

Κατά 2,26% έχουν υποχωρήσει μέσα στο 2009 οι τιμές σε 38 βασικά επώνυμα προϊόντα καθημερινής επιλογής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


Παράλληλα με βάση στοιχεία της Eurostat οι τιμές των ελληνικών τροφίμων δεν ξεπερνούν τις τιμές του μέσου όρου της Ευρώπης, ενώ 15 χώρες της Ένωσης πωλούν τρόφιμα ακριβότερα έως και 50% σε σχέση με την Ελλάδα.

Κύκλοι της βιομηχανίας τροφίμων επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μειώσεις της

Διορία μέχρι 22 Νοεμβρίου για το Sea Diamond

Διορία μέχρι τις 22 Νοεμβρίου δίνει η υπουργός Περιβάλλοντος στην πλοιοκτήτρια εταιρία του Sea Diamond, προκειμένου να υποβάλει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την παρακολούθηση της περιβαλλοντικής κατάστασης στα Φυρά της Σαντορίνης.


Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είχε δεσμευτεί το Μάρτιο ότι θα

Μείωση στην αλιεία μπακαλιάρου ζητά η Κομισιόν καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται

Τη μείωση της επιτρεπόμενης αλίευσης μπακαλιάρου στη Βόρεια Θάλασσα και στον Ατλαντικό, έως και 50%, πρότεινε την Πέμπτη η επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι τα αποθέματα βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα λόγω της υπεραλίευσης τα δύο προηγούμενα έτη.


Παρουσιάζοντας την πρότασή της για τις αλιευτικές δυνατότητες το 2011 και τα επίπεδα των συνολικών επιτρεπόμενων αλιευμάτων για τον Ατλαντικό, τη Βόρεια Θάλασσα και τα διεθνή ύδατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη μείωση των ποσοστώσεων κατά 89.400 τόνους, ή κατά 10%, θεωρώντας ότι μόνο το 40% των αποθεμάτων αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο.

Η πρόταση βασίζεται σε επιστημονικές γνωμοδοτήσεις για την προστασία των αλιευτικών πόρων,

Σχεδιαζόμενες επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη, και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων από 67 χιλιόμετρα, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009 από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι την Βουλιαγμένης, συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων.

Ακόμα, την κατασκευή σήραγγας στον Υμητό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου, απ' όπου θα διέρχεται νέος οδικός άξονας που θα συνδέει το συγκεκριμένο τμήμα με την Αττική Οδό στο Κορωπί, μήκους

Απογραφή πτυχιούχων από το υπουργείο Παιδείας

Στη συλλογή στοιχείων για τον αριθμό των αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καθώς οι αλλαγές που σχεδιάζει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προβλέπουν ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης των ιδρυμάτων πόσοι... βγαίνουν από αυτά και όχι πόσοι μπαίνουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, έστειλε επιστολές στα πανεπιστήμια και στα ΑΕΙ, ζητώντας να αποστείλουν ηλεκτρονικά και μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, καταλόγους με τον αριθμό των πτυχιούχων από το 2000 έως σήμερα. Ζητά επίσης στοιχεία για το

Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρά η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος στις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, "ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της «τρόικας» στη χώρα μας αναζωπυρώνονται τα σενάρια, για νέα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, λόγω διεύρυνσης του ελλείμματος".

"Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά τόσο προς την Κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες ότι:

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι

Διακοπή νερού Παρασκευή και Δευτέρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνουν την Παρασκευή (12/11) και τη Δευτέρα (15/11), οι κάτοικοι της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ), θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης διαρροής επί της οδού Χανδρινού με Επιδαύρου γωνία.


Η διακοπή υδροδότησης και τις δύο ημέρες θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, το

Πορεία κόντρα στο «νόμο-πλαίσιο» για τα ΑΕΙ

Μια πρώτη απάντηση στις προωθούμενες αλλαγές για τα ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας έδωσαν σήμερα φοιτητές, πραγματοποιώντας πορεία προς τη Βουλή.

Οι φοιτητές που προετοιμάζουν κυλιόμενες καταλήψεις το επόμενο διάστημα, συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και δύο ώρες μετά πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη πορεία τους προς τη Βουλή.

"Γκρεμίζουν τις κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Κάτω η χούντα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί. Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο. Με αγώνα διαρκείας θα γίνει η ανατροπή σε εκπαίδευση και εργασία", ανέφερε το κεντρικό πανό των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες 30 τμήματα

Στα γονίδια γραμμένη η... συνεργασία

Η ικανότητα ενός ατόμου να συνεργάζεται με άλλους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα γονίδιά του, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.


Ειδικοί από το Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, μελέτησαν 1.000 διδύμους, αναφορικά με την ικανότητά τους να δημιουργούν ομάδες και να συνεργάζονται αρμονικά με άτομα διαφορετικής φυλής και θρησκείας.

Οι μελέτες στις οποίες χρησιμοποιούνται δίδυμοι αποτελούν μία κλασική διαδικασία για να βρεθεί εάν υπάρχει γενετικός παράγοντας που επηρεάζει μια ασθένεια ή μια συμπεριφορά.

Οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι που έχουν κοινά όλα τα γονίδιά τους, συγκρίνονται με μη ετεροζυγωτικούς διδύμους, που έχουν κοινά λιγότερα γονίδια.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν γενετικές επιρροές σε αυτή την ικανότητα, αλλά επεσήμαναν ότι άλλοι

Δεν είναι ακίνδυνο το αγελαδινό γάλα για τα βρέφη

Ερευνητές ανακοίνωσαν χθες ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως στερώντας από τα βρέφη το αγελαδινό γάλα μπορεί να αποφευχθεί η ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά που έχουν κληρονομικότητα εμφάνισης της νόσου.
Τα παιδιά θα πρέπει να παρακολουθούνται επί χρόνια, για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των επιστημόνων, αλλά οι φινλανδοί ερευνητές εντόπισαν ενδείξεις ότι, αν τα βρέφη αυτά λάμβαναν μία ειδική φόρμουλα γάλακτος, μπορεί να μην είχαν νοσήσει.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε πειραματικά σε δείγμα 230 βρεφών στη Φινλανδία, που είχαν
σταματήσει.

Μία μελέτη σε μεγαλύτερη κλίμακα και συγκεκριμένα σε δείγμα 2.160 βρεφών, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σε 15 χώρες, αναμένεται να προσφέρει μία οριστική απάντηση στο ερώτημα το 2017, όταν θα ολοκληρωθεί.

Στόχος είναι η πρόληψη του διαβήτη τύπου 1, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στην παιδική ηλικία και

Είναι οδυνηρό για τους Έλληνες να δέχονται προσβλητική κριτική

Την «προσβλητική κριτική», όπως τη χαρακτήρισε, που δέχεται η Ελλάδα από ορισμένα γερμανικά μέσα επιχείρησε να αντικρούσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt». Δηλώνει ανακουφισμένος για τα αποτελέσματα των εκλογών και απορρίπτει ως «παντελώς λανθασμένη» την κριτική περί «εκβιασμού» εκ μέρους του πρωθυπουργού για το δίλημμα των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι από τους συνομιλητές του «ακούει λόγια επαίνου και αναγνώρισης». Για αυτό και είναι «οδυνηρό για τους Έλληνες, την περίοδο που κάνουν μεγάλες θυσίες, να δέχονται προσβλητική κριτική», προσθέτει και υπερασπίζεται τους Έλληνες ως «εργατικά μυρμήγκια».

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών «δήλωση υποστήριξης» των ψηφοφόρων στη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι «η αντιπολίτευση συμπεριφέρθηκε ιδιαίτερα επιθετικά και λαϊκιστικά», κάτι το οποίο «θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά σε μια τέτοια

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

Τρομοκρατική επίθεση σχεδίαζαν οι πέντε ισλαμιστές που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Μπρις Ορτφέ. Οι συλληφθέντος, είναι όλοι Γάλλοι υπήκοοι -ορισμένοι αλγερινής καταγωγής- και ήταν «έτοιμοι να πεθάνουν». Οι συλλήψεις ήλθαν στον απόηχο προειδοποίησης της Αλ Κάιντα ότι θα βάλει στο στόχαστρο τη Γαλλία.
Πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας είχαν δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι πέντε προσήχθησαν από την αστυνομία με την υποψία ότι είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ορτφέ δήλωσε ότι μόνο ένας εκ των πέντε είχε επισκεφθεί το Αφγανιστάν, ενώ οι υπόλοιποι σκόπευαν να επισκεφθούν το Πακιστάν. Η γυναίκα και

«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»Στις 17 Ιανουαρίου η δίκη

Για τις 17 Ιανουαρίου 2011 προσδιορίστηκε η δίκη ενώπιον του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος της δίκης.

Στο εδώλιο θα καθήσουν άτομα, κατηγορούμενα για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν τρεις εκρήξεις στο γραφείο της κυρίας Λούκας Κατσέλη, στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί και ο τόπος που θα διεξαχθεί η δίκη.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός ακόμη καταζητουμένου- του έκτου κατά σειρά- για την ίδια υπόθεση.

Πρόκειται για τον 31χρονο Χρήστο Τσάκαλο, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στο διαμέρισμα του

Ενέσεις βλαστικών για «γερά...ποντίκια»

Ενέσεις βλαστικών κυττάρων χάρισαν σε τραυματισμένα ποντίκια μυες διπλάσιους σε όγκο και δύναμη, οι οποίοι μάλιστα διατηρήθηκαν νεανικοί και δυνατοί μέχρι τα βαθιά γεράματα, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Εφόσον αποδειχθεί ότι μπορεί να επαναληφθεί σε ανθρώπους, η εντυπωσιακή επιτυχία της μεθόδου υπόσχεται αντιμετώπιση ασθενειών όπως η μυική δυστροφία, ή ακόμα και αναστροφή της μυικής εξασθένισης που ταλαιπωρεί τους ηλικιωμένους.

«Ηταν ένα συναρπαστικό και μη αναμενόμενο αποτέλεσμα» σχολίασε στο Reuters ο Μπράντλεϊ Όλγουιν, επικεφαλής των πειραμάτων στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπούλντερ.

Η μελέτη της ομάδας του δημοσιεύεται στο Science Translational Medicine.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν με την απομόνωση βλαστικών κυττάρων από ποντίκια-δότες ηλικίας τριών μηνών.

Τα βλαστικά κύτταρα, ικανά να διαφοροποιούνται σε νέα μυικά κύτταρα, μεταμοσχεύθηκαν σε ποντίκια που είχαν υποστεί παροδικούς τεχνητούς τραυματισμούς στα πόδια (προκλήθηκαν από ενέσεις χλωριούχου βάριου).

Σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, οι τραυματισμένοι μύες όχι μόνο είχαν επουλωθεί αλλά επιπλέον

«Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών» Απειλές προς τον εισαγγελέα εκτόξευσε ο Αλκέτ Ριζάι

Με απειλή προς τον εισαγγελέα έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Γιάννη Αγγελή, αντέδρασε ο Αλκέτ Ριζάι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που κήρυξε αυτόν και τη σύντροφό του ένοχους για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, στις 22 Φεβρουαρίου 2009.
Ο Ριζάι, φανερά εκνευρισμένος, πέταξε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπο του εισαγγελέα λέγοντας:


«Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις.»

Γυρνώντας προς τους αστυνομικούς, οργισμένος, τους είπε: «Έλα, πάμε να φύγουμε», προκειμένου να τον συνοδεύσουν στα κρατητήρια ώστε να μην παρίσταται στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν ενώ ο συνήγορος του Ριζάι, Σ. Κεχαγιόγλου, εξέφρασε στο δικαστήριο τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του εντολέα του, ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του και αποδίδοντας την αντίδραση του Ριζάι στη φόρτιση της στιγμής.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ριζάι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας, απόδραση και ηθική αυτουργία σε αρπαγή (αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), από κοινού με τον

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο με έναν σοβαρά τραυματία στην Ξάνθη

Εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Δράμα-Αλεξανδρούπολη συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο παραβίασε την μπάρα. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στο Νεοχώρι Ξάνθης.

Μία γυναίκα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Στο λεωοφορείο επέβαιναν μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της.

Το παιδί δεν έπαθε το παραμικρό, η μητέρα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου υπέστη σοκ.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στο Νεοχώρι Ξάνθης. Το λεωφορείο επιχείρησε να διασχίσει

Αντώνηηηηη ! ο Δημήτρης θα μας τρελάαανει.

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".


Η παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ στην TV μας εξέπληξε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ στήριξε εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το συμπέρασμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυθαίρετο, το κατάλαβαν όλοι και την Κυριακή θα το δείξουν στις κάλπες.

Είπε δεν ζητάμε εκλογές γιατί είμαστε υπεύθυνο κόμμα, ο λαός έστειλε τα μηνύματά του και η κυβέρνηση δηλαδή το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διορθωθεί. Επειδή είναι αντιπρόεδρος του κόμματος δεν πιστεύω να εξέφρασε προσωπικές του απόψεις η ΝΔ αλήθεια συμφωνεί με αυτές τις θέσεις; Αντώνη τι λες;

Ο τέλειος παραλογισμός. διαφωνούμε με το μνημόνιο αλλά θα το ακολουθήσουμε, το ΠΑΣΟΚ υπέστη δεινή εκλογική ήττα και δεν έχει ούτε νομιμοποίηση για να προχωρήσει ούτε διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο λαό παρόλα αυτά η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές. Μήπως ετοιμάζονται για συγκυβέρνηση; Αν ναι, να μας το πούνε. Αντώνη τι λες;

Σε άλλες περιόδους η λογική του ώριμου φρούτου εξυπηρετούσε την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά σήμερα το ΠΑΣΟΚ με την τρόικα και τους ημεδαπούς και διεθνείς τοκογλύφους υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Έχει το δικαίωμα η ΝΔ να περιμένει την πτώση του ΠΑΣΟΚ στις

Βάλτο όπου θες!

Τους έπιασαν επ' αυτοφώρω να ψάχνουν για αρχαία

Με 541 αρχαία αντικείμενα στην κατοχή τους συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 46 και 53 χρόνων, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο φερόμενοι ως αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, βραδινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη, σε αγροτική περιοχή Βασιλουδίου.

Εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσαν έρευνα για ανεύρεση αρχαίων νομισμάτων, χρησιμοποιώντας δύο ανιχνευτές μετάλλων και δύο σκαλιστήρια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 528 ασημένια και χάλκινα νομίσματα. Ένα χάλκινο δαχτυλίδι, 11 χάλκινα αντικείμενα και ένα μολύβδινο

Πρόοδος στον πόλεμο κατά της φυματίωσης

Σταθερός παραμένει σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φυματίωσης, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η φυματίωση παραμένει ωστόσο μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου.


Στην ετήσια έκθεση του για τη φυματίωση, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι προσεβλήθησαν από τη νόσο το 2009, όσοι και το 2008, ενώ 1,7 εκατομμύριο έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας της νόσου.

"Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της νόσου μειώνεται ή παραμένει σταθερός σε 22 χώρες με εξαίρεση τη Νότια Αφρική", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ειδικότερα, πρόοδος έχει σημειωθεί στη Βραζιλία, την Κίνα, την Καμπότζη, την Τανζανία, την Ουγκάντα και την Ινδία.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική, ενώ, σύμφωνα με την εν

Πάγωμα των δημοτικών τελών στην Αθήνα θέλει το ΕΒΕΑ

Τη δέσμευση των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων ότι δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών -και αν καταστεί εφικτό θα τα μειώσουν- ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κώστας Μίχαλος.


"Δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν κατά γενική ομολογία υψηλά δημοτικά τέλη και να

Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ο Γ. Καρατζαφέρης

Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου πρέπει να αποτελέσει θέση της κυβέρνησης, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι εξαιρετικά ασφυκτικά και δεν βοηθούν στην ανόρθωση της οικονομίας».


Κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού και τέως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Γ. Καρατζαφέρης εξέφασε τη χαρά του που ο Λουκάς Παπαδήμος συμπεριέλαβε στις προτάσεις του την αξιοποίηση της δημόσιας

Διαδικασίες εξπρές για τους «Πυρήνες»

Σε χρόνο εξπρές, λιγότερο από μία εβδομάδα από την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, προσδιορίστηκε η ημερομηνία της δίκης των 13 κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς».


Η δίκη προγραμαμτίζεται να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ενδέχεται για λόγους ασφαλείας να μη διεξαχθεί στην Αθήνα, αλλά να επιλεγεί

Προβλήματα με τους σηματοδότες στην Αθήνα

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας καθώς πολλά φανάρια είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.


Σύμφωνα με την τροχαία δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στην Πειραιώς στο ύψος της γέφυρας του Μοσχάτου, στη συμβολή της Β.Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου, στη Β. Κωνσταντίνου και Β. Όλγας, στη Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Άμυνας, καθώς και στη συμβολή της Λ. Αθηνών και Θηβών.

Στα συγκεκριμένα σημεία η κίνηση ρυθμίζεται από άνδρες της Τροχαίας.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα 99,5, απέδωσε το πρόβλημα στη συντήρηση του δικτύου η οποία αυτή τη στιγμή δεν

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο κατηγορούμενοι για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η σύζυγος του Κ. Γουρνά και ο κουμπάρος του, στους οποίους πρόσφατα αποδόθηκε κατηγορία περί συμμετοχής τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απολογίες τους ήταν πολύ σύντομες καθώς και οι δύο αρνήθηκαν με κατηγορηματικό τρόπο πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον "Επαναστατικό Αγώνα". Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών επιβλήθηκαν και

Εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός μεταναστών στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Ύστερα από ελέγχους που διενήργησαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης λαθρομετανάστευσης Δυτικής Αττικής σε φορτηγά που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου εντόπισαν 143 Αφγανούς.


Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ιρακινών που εμπλέκονται στην υπόθεση μεταφοράς των παράνομων

Μετατάξεις προσωπικού στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υφ. Προστασίας του Πολίτη

Με μετατάξεις προσωπικού από αντιπαραγωγικές υπηρεσίες του Δημοσίου σε άλλες, όπου υπάρχει ανάγκη, θα αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.


"Όπου δεν χρειάζονται και είναι υπεράριθμοι ή παρασιτούν ή είναι αργομισθίες, εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό. Νομίζω, όμως, ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας έχει περιθώριο εξορθολογισμού του προσωπικού του, εξυγίανσης και ανακατανομής του, με τρόπο που να μην οδηγεί σε απολύσεις. Αλλά, προφανώς η ελληνική κοινωνία πια δεν μπορεί να έχει θέματα ταμπού" δήλωσε

Το 90% των οχημάτων θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα

Μπορεί να είναι υπεραισιόδοξη πρόβλεψη, όμως μία έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Michigan Transportation Research Institute εκτιμά πως το 90% του στόλου των οχημάτων στις ΗΠΑ, Κίνα, Δ. Ευρώπη, Βραζιλία και Ιαπωνία θα μπορούν να λειτουργούν με εναλλακτική ενέργεια/καύσιμα ως το 2050.

Η μελέτη βασίσθηκε σε τρια μοντέλα - λίγο επιθετικό, μέτρια επιθετικό και πολύ επιθετικό - και με βάση τις τρεις αυτές προσεγγίσεις βρήκε 60%, 80% και 90% απόδοση αντίστοιχα.

Εναλλακτικά ενεργειακά οχήματα και καύσιμα περιλαμβάνουν υβριδικά, CNG, LPG, ηλεκτρικές μπαταρίες, αιθανόλη Ε85, υδρογόνο και οχήματα με κυψέλες καυσίμου.

Οι συγγραφείς της μελέτης εκτιμούν πως το καθήκον της αντικατάστασης όλου του στόλου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και η εξάλειψη των υβριδικών από την εξίσωση θα απαιτήσει μία

Νέα άνοδος της ανεργίας τον Αύγουστο

Στο 12,2% «σκαρφάλωσε» το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο από 12% που ήταν τον προηγούμενο μήνα και 9% τον Αύγουστο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.


Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.398.890 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 613.108 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.298.958 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 165.356 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 (μείωση

Περιβαλλοντικές επιφυλάξεις για το fast track

Σκεπτικισμό για το νομοσχέδιο του «fast track» εκφράζουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό εννέα από τις γνωστότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας.


Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και προβλέπεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια μέσα στο Νοέμβριο.

Την επιστολή υπογράφουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις "Αρκτούρος", "Αρχέλων", "Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού", "Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης", "Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία", "Καλλιστώ", "Μεσόγειος SOS", "ΜΟm" και το WWF και οι εκπρόσωποί τους εντοπίζουν τις ενστάσεις τους στο νομοσχέδιο για την "Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων" σε τρία σημεία:

-Στη δυνατότητα παρεκκλίσεων από χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις προκειμένου να υλοποιηθούν οι επενδύσεις. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τις δυνατότητες

Απάντηση Πάγκαλου στα περί υψηλών εξόδων για τηλέφωνα

Με ανακοίνωσή του το γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι ο κ. Πάγκαλος χρέωνε το υπηρεσιακό κινητό του τηλέφωνο με υψηλά κόστη.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η δημοσιοποίηση των δαπανών, μέσω του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», είναι υλοποίηση παλιότερης δέσμευσης της Κυβέρνησης, κατόπιν προτάσεως του Πρωθυπουργού.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, όμως, κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (σημειώνεται ότι

Γ. Παπανδρέου: «Θα μειώσουμε το έλλειμμα»

Ενέσεις αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του σε συνέδριο στην Αθήνα για τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. «Παρά τα αναθεωρημένα στοιχεία της Γιούροστατ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, τηρούμε την υπόσχεση για μείωση του ελλείμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε την ψήφο της 7ης Νοεμβρίου ως δείγμα συναίνεσης και κατανόησης πως όσα έγιναν ήταν απαραίτητα.


Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε "αγώνα δρόμου" την προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στους πρώτους δώδεκα μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που όπως είπε είναι σ' εξέλιξη.

"Δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου, αν είχαμε χρόνο δεν θα ήταν τόσο επώδυνες οι αλλαγές" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτητα ότι η προσπάθεια και οι θυσίες αρχίζουν πλέον να αποδίδουν καρπούς. Έφερε δε ως παράδειγμα την

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς οι ισχυροί νότιοι άνεμοι υποχώρησαν και πνέουν στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι η ταχύτητα των ανέμων έφθασε χθές και προχθές τα οκτώ αλλά και τα εννέα μποφόρ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων σε

Προπύλαια Ακρόπολης: Εγκρίθηκε μελέτη για την αναστήλωση της νότιας πτέρυγας

Νέα μελέτη για τη συμπλήρωση της αναστήλωσης στη νότια πτέρυγα των Προπυλαίων της Ακρόπολης ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η νότια πτέρυγα των Προπυλαίων αποτελεί το πιο ιδιόμορφο από αρχιτεκτονικής πλευράς τμήμα του μνημείου. Κατά τον 15ο αιώνα είχε κτισθεί επάνω του ο λεγόμενος Φράγκικος Πύργος, μέσα στον οποίο ενσωματώθηκαν από τους φλωρεντινούς όλα τα αρχιτεκτονικά μέλη που είχαν αποσυναρμολογήσει από το δυτικό άκρο της πτέρυγας.

Η αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας συμβάλλει στην καλύτερη διατήρηση των μελών που θα αναστηλωθούν, αφού η παραμονή τους στο έδαφος τα εκθέτει σε φυσικούς κινδύνους. Επίσης, η αναστήλωση σκοπεύει να αναδείξει την αρχιτεκτονική πληρότητα της περιοχής και να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα του μνημείου για τους επισκέπτες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα είναι πιο ασφαλής σε ενδεχόμενο σεισμό.

Σύμφωνα με την μελέτη που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, προβλέπεται η αναστήλωση 50 μελών, η οποία θα γίνει τόσο με αυθεντικό όσο και με το αρχαίο

Μαζί με την Ντόρα

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Δ. Γιαννουλάκης, που πήρε τη δεύτερη θέση (αφήνοντας στην τρίτη τον υποψήφιο της Ν.Δ. Ι. Πλακιωτάκη) θα είναι μεταξύ των ιδρυτικών μελών του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο θα αναγγείλει στις 21 Νοεμβρίου στο Μπάντμιντον.


Δεν θα προσχωρήσει ο βουλευτής Θ. Γιαννόπουλος, ο οποίος διέψευσε τα σχετικά σενάρια.

«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης (στο «Alter»). Για το νέο κόμμα είπε ότι «τοποθετείται στον ευρύτατο χώρο της κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει τη νέα Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς». «Εγώ ανήκω στη Ν.Δ., είναι το κόμμα με το οποίο έχω εκλεγεί. Μου κάνει

Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ λόγων εκλογών

Σε τροποποιήσεις των δρομολογίων για αύριο Παρασκευή και την προσεχή Δευτέρα θα προχωρήσει ο ΟΑΣΑ λόγω των επαναληπτικών Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) την Παρασκευή 12.11.2010 και την Δευτέρα 15.11.2010 τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Τα πρώτα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής, ενώ ειδικά οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά καθώς και γραμμές με σημαντική επιβατική κίνηση θα ενισχυθούν ανάλογα.

Στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) την Παρασκευή 12.11.2010 και την Δευτέρα 15.11.2010, τα δρομολόγια θα

Στο νοσοκομείο για τροφή και στέγη

«Με την απελπισία τους, το αδιέξοδό τους, την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι καταφεύγουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί κάθε μέρα συνάνθρωποί μας. Επικαλούνται όλα αυτά που νιώθουν, αφού δεν μπορούν απλά να ζητήσουν τροφή και στέγη. «Πού να βρώ τώρα δουλειά; Μου έκαναν έξωση. Δεν ξέρω τι να κάνω», λένε».


«Ανθρωποι καταβεβλημένοι, καταπονημένοι και οργανικά διαλυμένοι που δεν έχουν φάει μέρες, ταλαιπωρούνται στα παγκάκια, περιμένουν στην εφημερία του νοσοκομείου. Δεν είναι ψυχασθενείς. Είναι "παράπλευρη απώλεια" της οικονομικής κρίσης». Η αποκάλυψη της Ε. Σιούτη, ψυχιάτρου στο ΨΝΑ στο Δαφνί, σκληρή για μια πολιτεία που αυτοδιαφημίζεται για την κοινωνική πολιτική της!

«Ο πολλαπλασιασμός των ανθρώπων, οι οποίοι παρουσιάζονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων ψυχιατρικών κλινικών, είναι μια διάσταση της οικονομικής κρίσης που πρέπει να μας αφυπνίσει. Ανθρωποι που δεν είναι ψυχασθενείς, αλλά πάσχουν εξαιτίας της φοβερής υλικής ανέχειας, θέλουν να εισαχθούν αν είναι δυνατόν σε μια ψυχιατρική κλινική για να έχουν στέγη και τροφή. Παρατηρούμε μια συμφόρηση στα εξωτερικά ιατρεία των ψυχιατρικών νοσοκομείων» λέει στην «Ε» ο Νίκος Τζαβάρας, ψυχαναλυτής, καθηγητής Ψυχιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής

ΟΟΣΑ: «S.O.S» για την παχυσαρκία στις αναπτυσσόμενες χώρες

Άμεσα μέτρα για την αντιστροφή της τάσης της αυξανόμενης παχυσαρκίας πριν το πρόβλημα φθάσει στα επίπεδα των βιομηχανικών χωρών πρέπει να λάβουν οι αναπτυσσόμενες χώρες, υποστηρίζεται σε έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δημοσιεύεται σήμερα.


Στην έκθεση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό The Lancet, ο ΟΟΣΑ παρουσιάζει στοιχεία για την παχυσαρκία σε Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Ρωσία και Νότια Αφρική.

Αναφέρει ότι η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αυξάνονται ταχύτατα και προσεγγίζουν τα επίπεδα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, όπου ήδη ο μισός πληθυσμός είναι υπέρβαρος και ένας στους έξι πολίτες θεωρείται παχύσαρκος.

Στο Μεξικό οι επτά στους 10 ενήλικες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ σχεδόν οι μισοί πολίτες

Ανοιχτά και το Σάββατο το 20% των φαρµακείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρχίζει από την 1η ∆εκεµβρίου η εκ περιτροπής λειτουργία των φαρµακείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, το 20% των οποίων θα είναι πλέον ανοιχτά τα Σάββατα.


Η σχετική συµφωνία µεταξύ του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και των µελών του ∆.Σ. του Πανελληνίου Φαρµακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) επετεύχθη χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας. Τις προτάσεις κατέθεσε ο πρόεδρος του Φαρµακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κ. Λουράντος και έγιναν δεκτές από τον υπουργό Υγείας.

Στην ίδια συνάντηση συµφωνήθηκε επίσης να καθιερωθεί κλιµακωτή επιστροφή ποσού επί του τζίρου των φαρµακείων (κλιµακωτό rebate) στα ασφαλιστικά ταµεία, κατά τα πρότυπα του rebate από τη φαρµακοβιοµηχανία. Μάλιστα, υπήρξε διαβεβαίωση από πλευράς υπουργείου ότι στην επικείµενη νοµοθετική ρύθµιση για το θέµα θα προβλέπεται ρητώς ότι η υποχρέωση του rebate από τους

Η αμφιλεγόμενη δίαιτα της μακροζωίας

Εάν αποβάλουμε τη ζάχαρη, το λευκό ψωμί, τα μακαρόνια και τις πατάτες από τη διατροφή μας, θα ζούμε υγιείς τουλάχιστον ως τα 100 μας χρόνια. Αυτή τη νέα θεωρία – που τελευταία έχει προκαλέσει δημόσιες και επιστημονικές συζητήσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία – υποστηρίζει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Σίνθια Κένιον, γνωστή για τις εργασίες της γύρω από τη διαδικασία της γήρανσης.


Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί έως σήμερα σχετικά με το όνειρο του ανθρώπου για αιώνια νεότητα και πολλά φάρμακα ή τροφές έχουν προταθεί ως ελιξίρια μακροζωίας – για κανένα όμως δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις. Πολλοί μάλιστα επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα καλύτερα μέτρα για εξασφάλιση μακράς και ποιοτικής ζωής είναι τα εμβόλια και οι καλύτερες συνθήκες ζωής, που αύξησαν κατά τους προηγούμενους αιώνες το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 50%.

Η καθηγήτρια Κένιον παρουσίασε τα συμπεράσματα των πρόσφατων μελετών της σε μια εργασία που πρόκειται να δημοσιευθεί στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society». Συγκεκριμένα, οι υδατάνθρακες που προσλαμβάνουμε από το ψωμί, τις πατάτες και τα μακαρόνια έως τα κρουασάν, τα κέικ και τα μπισκότα επηρεάζουν άμεσα δύο γονίδια - κλειδιά που κυβερνούν