www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στα 20,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011 τα ληξιπρόθεσμα χρέη ΔΕΚΟ προς το δημόσιο


Στα 20,5 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος του 2011 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, έναντι 22,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Από αυτά, περίπου 15 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το Ελληνικό

Επίθεση ΝΔ στον ΥΠΟΙΚ για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών


Για παλινωδίες που «πλήττουν το κύρος του Κοινοβουλίου και έχουν σοβαρό κόστος στην οικονομία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, με αφορμή την τροπολογία σχετικά με τη μείωση των δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

«Μόλις πρόσφατα, η Βουλή ψήφισε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο θα γινόταν σε 60

Μόνο με εντολή του ΥΠΟΙΚ η διακοπή ρεύματος


Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με βάση το ισχύον καθεστώς η προθεσμία για την εξόφληση του

ΥΠΕΞ: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό


«Η ελληνική κυβέρνηση θα μελετήσει την απόφαση με προσοχή, υπό το φως της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό», διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην απόφασή του, το Δικαστήριο εκφράζει την άποψη ότι οι πράξεις των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αντίθετες στο δίκαιο του πολέμου και παραβίαζαν πανανθρώπινες αξίες. Ωστόσο, προσθέτει, «το Δικαστήριο σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τον διαδικαστικό κανόνα της ετεροδικίας των Κρατών και όχι την ευθύνη της Γερμανίας για τις

Προειδοποίηση ΕΣΗΕΑ κατά της κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών


Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ για την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως η ανατροπή ενός καθεστώτος που ισχύει από το 1920 μέχρι σήμερα, με το ν. 2190, θα πλήξει τους εργαζομένους σε 25 πανελλήνιας κυκλοφορίας και 300 τοπικές εφημερίδες και θα επιφέρει πλήγμα στη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρείται η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις

Aπολύσεις στο Δημόσιο εδώ και τώρα ζητά η τρόικα - Ένστολοι και εκπαιδευτικοί στη «μαύρη λίστα»

Με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση για τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους τις τρόικας, οι οποίοι ζητούν άμεσα απομακρύνσεις από το Δημόσιο, με ένστολους και εκπαιδευτικούς να περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα».

Αυτό επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, που μετείχε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων

Μειώνονται στις 24 οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σε 24 -από 60- περιορίζονται οι δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τις έντονες πιέσεις της τρόικας για πλήρη κατάργησή της.

Οι δόσεις καταβολής των χρεών μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 24, αν αποδειχθεί αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το χρέος του στη διάρκεια των δύο ετών.

Παράλληλα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που έχουν

ΝΔ: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων δεν έχει λήξει


«Επ' ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει», παρατηρεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

«Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης -η οποία να σημειωθεί δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών

Καθηγητής Σ. Περράκης: Ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις συνεχίζεται


«Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων συνεχίζεται», ήταν το σχόλιο του εκπρόσωπου της Ελλάδας, καθηγητή Σ. Περράκη, για την σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, ο οποίος εκτίμησε ότι πλέον θα πρέπει το ελληνικό κράτος να προχωρήσει στην όποια διεκδίκηση.

«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι σαφώς σε μία συντηρητική γραμμή με μία εξαιρετικά στενή ερμηνεία του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου, ιδίως του εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, με την έννοια ότι δεν διαπίστωσε καμία μετακίνηση πρακτικής στο θέμα της ετεροδικίας των κρατών, όταν μάλιστα τίθεται ζήτημα από την πλευρά ιδιωτών οι οποίοι με αγωγές τους επικαλούμενοι παραβιάσεις σοβαρές, ανθρωπιστικού δικαίου και δικαιωμάτων του ανθρώπου, σε διάρκεια ένοπλων συρράξεων, κατοχής κ.λπ., ζητούν επανόρθωση», εξήγησε. «Είναι ένας δρόμος που ακολουθήσαμε

Συνομιλία FBI - Scotalnd Yard με θέμα... τους ίδιους κατέγραψαν οι Αnonymous


Εμπιστευτική τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του FBI και υπευθύνων της Scotland Yard που έχουν αναλάβει την έρευνα κυβερνοεπιθέσεων, κατάφεραν να καταγράψουν οι χάκερς «Anonymous».

Η Οργάνωση, που χτύπησε σήμερα το πρωί την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, δημοσιοποίησε ηχητικό υλικό διάρκειας 15 λεπτών από κλήση συνδιάσκεψης (conference call) των δύο Υπηρεσιών, αφιερωμένη ακριβώς

Τέλη Μαρτίου το νέο iPad


Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε με βεβαιότητα, τα βλέμματα στρέφονται στις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του νέου iPad. Ήδη μάλιστα το Amazon έχει προσθέσει δύο τίτλους βιβλίων που αναφέρονται στη συσκευή ενώ η έκδοση του «iPad 3 for dummies» αναμένεται στις 29 Μαρτίου.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μάλλον θα υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία θα έχει

Ο φακός της NASA «είδε» τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού


Εικόνες από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, αυτήν δηλαδή που δεν βλέπουμε ποτέ από τη Γη, κατέγραψε για πρώτη φορά το ένα από τα δίδυμα σκάφη GRAIL της NASA. Το βίντεο διάρκειας περίπου μισού λεπτού τραβήχτηκε στις 19 Ιανουαρίου και δείχνει ολόκληρη την αθέατη πλευρά της Σελήνης αρχίζοντας από το βόρειο και καταλήγοντας στο νότιο πόλο.

Στην πορεία, ο φακός του σκάφους Ebb αποκαλύπτει μία νέα άποψη της περιοχής Mare Orientale, μιας λεκάνης διαμέτρου 900 χιλιομέτρων που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 4 δισεκατομμύρια χρόνια από την πρόσκρουση αντικειμένου σε μέγεθος μετεωρίτη και τμήμα της οποίας βρίσκεται στην ορατή πλευρά της Σελήνης. Στο βίντεο φαίνεται επίσης ο μικρότερος κρατήρας Ντριγκάλσκι, κοντά στο νότιο πόλο. Στο κέντρο του διακρίνει κανείς μία

Θετικός σε μείωση των εισφορών των μηχανικών ο Γ. Κουτρουμάνης


Θετικός στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των διπλωματούχων μηχανικών εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, που σημείωσε ότι το ζήτημα είναι στο τραπέζι στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των εισφορών, η οποία θα συμφωνηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι μηχανικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με κεντρικό αίτημα την ανάκληση της αύξησης των εισφορών τους στο Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ΤΣΜΕΔΕ .

Ο κ. Κουτρουμάνης δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη και εκπροσώπους

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Καναλάκι Πρέβεζας


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.22, στο Καναλάκι Πρέβεζας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 29 χλμ βορειοδυτικά της

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Νέα επίδειξη ισχύος των «νεοχιτλερικών» μέσω Χάγης


Την οργή του απέναντι στη νέα επίδειξη ισχύος των «νεοχιτλερικών», δια του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, εκφράζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών ζητώντας να πληρώσει η Γερμανία όσα οφείλει στην Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τους ενόχους της εγκληματικής αδιαφορίας, να εγερθούν έγκαιρα οι απαιτήσεις αποζημιώσεων από τη Γερμανία, για τα όσα υπέστη η χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, από τα χιτλερικά στρατεύματα και τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών. Δεν θα πάψουμε, να

Σύλληψη 46χρονης για χρέη άνω των 133 εκατ. ευρώ


Στη σύλληψη μιας 46χρονης, νόμιμης εκπροσώπου εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών, προχώρησε η αστυνομία, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, ύψους 133.235.658,78 ευρώ.

Η εταιρεία έχει έδρα τη Κύπρο και υποκατάστημα στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εξάλλου, σήμερα συνελήφθη στα Ιωάννινα ακόμη ένας οφειλέτης του Δημοσίου. Πρόκειται για 35χρονο ιδιοκτήτη βιοτεχνίας αθλητικών ειδών

Οργή ΠΑΣΟΚ για τα περί «συμφωνίας» Βενιζέλου - Παπανδρέου


Την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ανάρτηση στο διαδίκτυο περί συνολικής συμφωνίας των κ.κ Παπανδρέου και Βενιζέλου, στο πλαίσιο της οποίας ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έλαβε «πλήρη στήριξη για τυχόν δικαστικές περιπέτειές του».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, γίνεται λόγος για αθλιότητα που αποτελεί προϊόν νοσηρής φαντασίας και προφανούς σκοπιμότητας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του το Real.gr επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να υπήρξε μια συνολικότερη συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών και ο Γ. Παπανδρέου να έλαβε πλήρη στήριξη για τυχόν

Δεν ψηφίζει μειώσεις μισθών - συντάξεων ο Γ. Γιακουμάτος


Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει μειώσεις συντάξεων και μισθών διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να ψηφίσω, δεν πάει να το πει και ο... γκράν Πάπας, αν υπάρχει μείωση συντάξεων και μισθών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω πράγματα που είναι ενάντια της εθνικής κυριαρχίας. Θα τα δω και ανάλογα θα πράξω, ως βουλευτής που έχω την ευθύνη των πράξεών μου και που κατά συνείδηση θα ψηφίσω», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι έχει το όνειρο πως «θα υλοποιηθεί το κούρεμα, θα πάρει η Ελλάδα το δάνειο, θα

ΛΑΟΣ: Δεν μας εξέπληξε η απόφαση της Χάγης


«Δεν μας εξέπληξε η απόφαση. Αλλωστε την άποψή μας για τα Δικαστήρια τύπου "Χάγης" την έχει εκφράσει κατ΄ επανάληψη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο δικαίωσε τη γερμανική

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στο Π. Φάληρο


Πυροβολισμούς δέχθηκαν αστυνομικοί στη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου, οι οδηγοί του οποίου κρίθηκαν ύποπτοι για ληστεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο.

Ειδικότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο μετά τη ληστεία στην οδό Ανδρομάχης. Ακολούθησε καταδίωξη και στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού

Λ.Παπαδήμος: Να μην σταματούμε στιγμή να εργαζόμαστε για την παιδεία


Για την Ελλάδα της αριστείας, των ευκαιριών και της αξιότητας, πρέπει να μοχθούμε όλοι.

Χρειαζόμαστε όλοι καλές πρακτικές, και παραδείγματα μιας Ελλάδας που προσπαθεί, συνεργάζεται, οργανώνεται δημιουργεί και πετυχαίνει, τονίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε μήνυμα που απέστειλε στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα».

«Παντού στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι που μοχθούν, δημιουργούν, καινοτομούν, αριστεύουν.

Νέοι άνθρωποι, μαθητές, φοιτητές, από κάθε γωνία της πατρίδας, καθώς και αφοσιωμένοι λειτουργοί της εκπαίδευσης: δάσκαλοι, καθηγητές και ερευνητές», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας παράλληλα, πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η

Αναβλήθηκε το Eurogroup λόγω εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις


Αβέβαιη θεωρεί τη διεξαγωγή της έκτακτης σύσκεψης του Eurogroup τη Δευτέρα, για τη χορήγηση δεύτερου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζοντας πως προς το παρόν δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών της για το πρόγραμμα PSI.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει σταλθεί πρόσκληση ούτε έχει ανακοινωθεί (η έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ,

Σε τρισδιάστατη προβολή ζωντανεύει η Ακρόπολη της αρχαιότητας


Την ευκαιρία να απολαύσουν τα μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών μέσα από τρισδιάστατες προβολές, θα έχουν οι επισκέπτες του μουσείου της Ακρόπολης από αυτό το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.


Στην ταινία παρουσιάζονται τα ανεπανάληπτα μνημεία της Ακρόπολης, παρέχοντας χρήσιμες

Έπεσε στις ράγες του Μετρό στην στάση «Συγγρού – Φιξ»

Από θαύμα σώθηκε ένας νεαρός επιβάτης του μετρό, που έπεσε στις ράγες στον σταθμό Συγγρού – Φιξ σήμερα το πρωί.


Ευτυχώς, οι εργαζόμενοι του μετρό επενέβησαν αμέσως και έκοψαν το ρεύμα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ το ΕΚΑΒ έδρασε επίσης γρήγορα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα προκλήθηκε

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη της Malev!

Στο έδαφος παραμένουν από τις 5 σήμερα το πρωί όλα τα αεροσκάφη της ουγγρικής αεροπορικής εταιρείας Malev, έπειτα από ανακοίνωσή της πως διακόπτει τη λειτουργία της λόγω μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η αεροπορική εταιρεία είχε τεθεί σε καθεστώς προστασίας από τους

Τέλος, πολύ σύντομα, στο τρύπημα για το μέτρημα του σακχάρου

Τέλος στα συνεχή τρυπήματα με τη βελόνα που αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά οι διαβητικοί προκειμένου να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα τους, φιλοδοξούν να βάλουν αμερικάνοι επιστήμονες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπράουν των ΗΠΑ, σχεδίασαν ένα ειδικό βιοτσίπ, μικρότερο από ένα εκατοστό, το οποίο είναι σε θέση να μετράει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο σάλιο.

Για την κατασκευή του, οι

Οικονομική στήριξη για τους απολυμένους της ALDI


Την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος, προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ, για τη στήριξη 642 πρώην εργαζομένων και ομαδικά απολυμένων από τα super market ALDI, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τα χρήματα αντλούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ). H αίτηση της χώρας για χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο Ταμείο το Μάιο του 2011 και εγκρίθηκε στα τέλη

Ελληνική πρωτιά των επιχειρήσεων στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις


Σχεδόν ένα στα πέντε εγχώρια τιμολόγια μένει πάνω τρεις μήνες ανεξόφλητο, πάνω από ένα στα δύο εξοφλούνται με καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός μηνός, ενώ ποσοστό 6% παραμένουν ανεξόφλητα, στοιχεία που κατατάσσουν την Ελλάδα στην χειρότερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, όπως αποτυπώνεται σε διεθνή έρευνα της Atradius, όπου για το σύνολο του δείγματος το 30% των τιμολογίων εξοφλούνται καθυστερημένα, ενώ 3% παραμένουν ανεξόφλητα.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών και τα περιστατικά αδυναμίας πληρωμής

Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση της Χάγης


Τα ιταλικά δικαστήρια δεν σεβάστηκαν την ετεροδικία της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας σχετικά με τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων που επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπόθεση που σχετίζεται και με τις ελληνικές διεκδικήσεις για τα θύματα του

Επιστολή κοινωνικών εταίρων προς Λ. Παπαδήμο, κόμματα και ΕΕ


Επιστολή στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων του Κοινοβουλίου και στους θεσμικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλαν οι κοινωνικοί εταίροι
Πρόκειται για κοινή επιστολή που συνυπογράφεται από ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και στην οποία αποτυπώνονται τα αποτελέσματα του διαλόγου για τα εργασιακά μετά και τη χθεσινή συνάντηση.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι οργανώσεις εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και εργαζομένων (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν ότι πρέπει:

- Να διατηρηθούν τα προβλεπόμενα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για τους κατώτατους μισθούς, το 13ο και 14ο μισθό.

- Στα ζητήματα μη μισθολογικού κόστους και στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα να ξεκινήσει τώρα τριμερής διάλογος (κυβέρνηση – εργοδοτικοί και εργατικοί Φορείς) και το αποτέλεσμά του να

Αίτηση κατάσχεσης κατά της ΙΜΑΚΟ και του Πέτρου Κωστόπουλου

Αίτηση κατάσχεσης κατά της ΙΜΑΚΟ και του εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου υποβλήθηκε σήμερα-σύμφωνα με πληροφορίες για οφειλές πάνω από 1,7 εκ. ευρώ, από εταιρεία η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη για μια απλήρωτη επιταγή, και ζητάει συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Για την ΙΜΑΚΟ είχαν δει επίσης το φως της δημοσιότητας πληροφορίες

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 09/02 οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απεργιακό ραντεβού δίνουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Μετά τη χθεσινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση τους έξω από το υπουργείο Υγείας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) προαναγγέλλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη αντιδρώντας στην περαιτέρω μείωση των μισθών και ζητώντας να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο ΕΣΥ.

Οι γιατροί υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους πως με τις έως τώρα μισθολογικές περικοπές που τους έχουν γίνει, έχουν χάσει έως και πέντε από τους 14 μισθούς του έτους.

Επιπλέον, καταγγέλουν πως στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων δημιουργούνται πλέον

Αρχαιολογικός χώρος ο λόφος «Πανί» στον Άλιμο

Ο λόφος Πανί στον Άλιμο, είναι ένας κοινόχρηστος και θεσμοθετημένος χώρος πρασίνου και έχει διατηρηθεί ανέπαφος από την οικοπεδοποίηση, κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Οι κάτοικοι του Αλίμου φοβούνται ότι κάποια στιγμή το πάρκο θα χωριστεί σε οικόπεδα και η ανησυχία τους δεν είναι αβάσιμη.

Οι απαλλοτριώσεις των αρχικών ιδιοκτησιών στον λόφο αν και έχουν αποφασισθεί δεν προχώρησαν, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει προσφυγές

Διήμερη απεργία των φρουρών στις φυλακές Τρίπολης

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από χθες, οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Τρίπολης. Οι φρουροί διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς όπως υποστηρίζουν αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου παρότι είναι ένστολοι και ένοπλοι, αλλά και για ζητήματα ασφάλειας των φυλακών.

«Υπάρχουν κενά ασφαλείας στο κατάστημά μας, τα οποία προκύπτουν από τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κυρίως όμως από την

Κανονικά η κυκλοφορία στον περιφερειακό Πεντέλης -Διακοπές κυκλοφορίας σε Μακεδονία-Θεσσαλία-Ήπειρο-Στερεά -

Βελτιωμένος είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αν και σε κάποιες από αυτές συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους λόγω του παγετού.

Ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι, πλέον, ανοιχτός, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι:

ΘΕΣ-ΝΙΚΗ

Επ. Ο. Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου.

ANATOΛIKH ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΡΟΔΟΠΗ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα οικισμού Αρριανών, διάβαση ποταμού μεταξύ Εβρένου – Ιασίου, διάβαση ποταμού Δοκού, διάβαση

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου


Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου για δύο χρόνια τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «καλό θα ήταν για δυο ακόμα χρόνια η χώρα να έχει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορέσει να προχωρήσει».

Απαντώντας στις προτάσεις για επίσπευση των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι «έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε».

Νέα συνεδρίαση της ΚΟ
Ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση για να συζητήσει επ΄ αυτής και να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Το δίλημμα, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι υπαρκτό και «θα πρέπει να απαντήσουμε αν

Γ. Παπανδρέου: Eχουμε την ψυχή να ξεφύγουμε από την ομηρία των αγορών


Θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση για να συζητήσει επ΄ αυτής και να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σχετική ψηφοφορία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Το δίλημμα, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι υπαρκτό και «θα πρέπει να απαντήσουμε αν συμφέρει τη χώρα ή όχι, να ψηφίσουμε δηλαδή αν θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αύξηση του πλούτου και μείωση της ανεργίας ή αν θα πούμε ''όχι'' με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει για τον ελληνικό λαό».

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε πολλές παρατηρήσεις βουλευτών, τονίζοντας πριν απ΄όλα ότι «δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε αυτό που κάναμε» και ότι «έχουμε τη ψυχή να κάνουμε αυτό που πρέπει και να συμβάλλουμε ώστε να ξεφύγουμε από την ομηρία των αγορών».

«Υπάρχει», συμπλήρωσε, «μεγάλη μάχη μεταξύ των αγορών και της δημοκρατίας, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ καθώς, τελικά, από 27 χώρες αποφασίζει μία».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ισοδύναμο της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι η

Σε πανελλαδική αποχή οι μηχανικοί


Σε πανελλαδική παντεχνική αποχή και ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (στη Σταδίου) προχωρούν οι μηχανικοί.

Όπως ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση το ΤΕΕ οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους:
- Εναντίον της επιβολής υπέρογκων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών σε περίοδο ύφεσης και μεγάλης ανεργίας

- Εναντίον της κλοπής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων.

- Εναντίον των αδικαιολόγητων αλλαγών στο Νόμο 3919/20011, στην επιχειρούμενη κατάργηση

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Συμβολική κατάληψη στο κτήριο της ΡΑΕ


Σε συμβολικό αποκλεισμό στο κτήριο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επί της οδού Πειραιώς έχει προχωρήσει από το πρωί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση Energa και Hellas Power.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, τόνισε ότι «η ηλεκτρική ενέργεια είναι σοβαρή υπόθεση για την αφήνουμε στα χέρια των ιδιωτών», ενώ καταλόγισε ευθύνες στη ΡΑΕ για την υπόθεση των δύο εταιρειών.

Χθες, οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 85 εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους των εναλλακτικών παρόχων

Video - Χάκερ «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης χτύπησαν οι Anonymoys Hackers.

Μπαίνοντας στο site του Υπουργείου έρχεται κανείς αντιμέτωπος με το ηχογραφημένο μήνυμα της διεθνούς διαδικτυακής οργάνωσης, η οποία εν ολίγοις κατηγορεί την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη καθώς ακόμη και για... κατάλυση της δημοκρατίας.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο.

Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας

Ο καιρός στις 03.02.2012


Βροχερό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στο Βόρειο Ιόνιο, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα και να δίνουν τη θέση τους στα βόρεια πεδινά σε βροχές ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 4 βαθμύς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του