www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός αύριο 29/09/2010

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα νοτιοανατολικά, περιμένουμε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα στην Αν. Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 ως 26 στην Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 16 ως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα και από 23 ως 28 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν κατά τόπους στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι από το απόγευμα τοπικά σε ισχυρούς, ενώ το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει κατά περιόδους με εντάσεις 7 – 8 μπ.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τις απογευματινές – βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 - 30

Τρίωρη στάση εργασίας των λιμενεργατών αύριο από 07:00 έως τις 10:00

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι λιμενεργάτες στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων της
Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, μετά την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «την ίδια μέρα όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιούνται και διαδηλώνουν

Κόβεται το κάπνισμα και μέσα στα ιδιωτικά αυτοκίνητα

Στοπ στο κάπνισμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος δεν σκέφτεται να «χαλαρώσει» τα μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος. Το αντίθετο μάλιστα. Εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε χθες σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις, ισχύει ήδη σε αρκετές χώρες. Ως παράδειγμα αναφέρεται η Αυστραλία, όπου το κάπνισμα σε ΙΧ αυτοκίνητο απαγορεύεται όταν μέσα σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Το ίδιο συμβαίνει στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην

Γενετική ανακάλυψη «βοηθά» την αναγέννηση εγκεφαλικών κυττάρων

Ένα γενετικό μηχανισμό που εμπλέκεται στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες. Η ανακάλυψη μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει στην ανάπτυξη θεραπειών για διάφορες παθήσεις του εγκεφάλου, όπως τα εγκεφαλικά, η νόσος Αλτσχάιμερ και οι καρκινικοί όγκοι.

Οι ερευνητές, υπό τον Τζέημς Μπρίσκοου του Τμήματος Αναπτυξιακής Νευροβιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας, παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης Nature Neuroscience.

Η ανακάλυψη αφορά το γονίδιο Sox9, που αποτελεί το "κλειδί" για την ανάπτυξη των νευρικών βλαστικών κυττάρων στο ανθρώπινο έμβρυο.

Τα συγκεκριμένα κύτταρα εξελίσσονται σταδιακά σε εξειδικευμένα κύτταρα του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού.

Οι ερευνητές, κάνοντας πειράματα σε ποντίκια, βρήκαν ότι χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο γονίδιο μπορούσαν να θέσουν σε κίνηση την ανάπτυξη αυτών των βλαστικών κυττάρων, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να μπορέσουν οι επιστήμονες μελλοντικά να αντικαταστήσουν ή να

Ανθεκτικοί στα μικρόβια οι άνθρωποι των πόλεων

Η αστικοποίηση έχει επίπτωση στο ανθρώπινο γονιδίωμα σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα στην οποία διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι που παραδοσιακά ζουν σε αστικές περιοχές, είναι από γενετική άποψη πιο ικανοί να καταπολεμούν τις μικροβιακές μολύνσεις.


Οι πόλεις διευκολύνουν την εξάπλωση μιας ασθένειας, όμως διαχρονικά αυξάνουν τις πιθανότητες οι απόγονοι όσων επιβιώνουν, να έχουν εφεξής καλύτερες αντιστάσεις στα επικίνδυνα μικρόβια.

Οι ερευνητές του University College και του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, υπό τον εξελικτικό βιολόγο Ίαν Μπαρνς, σε μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Evolution" (Εξέλιξη), σύμφωνα με το BBC και το Live Science, μελέτησαν τους ανά τον κόσμο ανθρώπους που έχουν στον οργανισμό τους μια γενετική παραλλαγή, η οποία τους προσφέρει φυσική αντίσταση στην φυματίωση και στην

«Όχι» Μπιρμπίλη στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Κατηγορηματικά αντίθετη σε μία ρύθμιση που θα νομιμοποιεί και θα τακτοποιεί την αυθαίρετη δόμηση δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή. Προσέφερε διευκρινίσεις για την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό


Η υπουργός συμφώνησε με βουλευτές από όλα τα κόμματα, όπως ο Κ. Καρτάλης από το ΠΑΣΟΚ, ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Νέα Δημοκρατία και ο ο Δημήτρης Παπαδημούλης απ' το ΣΥΡΙΖΑ, ότι μία ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα "δικαιώνε" τους

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Ν. Κακλαμάνη

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, προκειμένου – όπως είπε – «να συνεχίσει για δεύτερη τετραετία το έργο του για την αναμόρφωση της Αθήνας», ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσιάζοντας στο Άλσος Προμπονά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας».


Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι προτεραιότητες του συνδυασμού είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η ασφάλεια στην πόλη, το περιβάλλον, η οικονομική ανάπτυξη και ο πολιτισμός.

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαμόγελο, ελπίδα και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ζούμε κι εμείς, όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης συνέστησε στους δημοτικούς συμβούλους και Συμβούλους Δημοτικών και Κοινοτήτων να διεξάγουν προεκλογικό αγώνα με σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό και «να ριχθούν στη μάχη για την Αθήνα που αγαπάμε».

Βεβαίως, το όνομα που ξεχωρίζει, ανάμεσα στους υποψήφιους, είναι αυτό του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος μαζί με άλλα λαμπερά ονόματα, όπως ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, ο δημοσιογράφος (και στέλεχος του ΛΑΟΣ) Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άκης Ζήκος,

Σημαντική ανακάλυψη σε ανασκαφή στο Ρέθυμνο

Μικρά φύλλα χρυσού σε διάφορα σχήματα (τετράγωνα, ρόμβοι, τριγωνικά) πάχους από 1 έως και 3 εκατοστά, πλαισίωναν νεκρή γυναίκα που ανακάλυψε η ομάδα του καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη στον μοναδικό και μυστηριώδη διπλό τάφος ηλικίας 2.700 ετών στην αρχαία Ελεύθερνα, στις αρχές του φθινοπώρου.


Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο, όταν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στο τομέα ΙΙΙ της αρχαίας πόλης, στο νεκροταφείο δηλαδή της Ελεύθερνας, οι ανασκαφές οδηγούσαν σε ένα διάδρομο με άνοιγμα, το οποίο όμως δεν έφτανε σε τάφο. Σε μία εξιστόρηση του καθηγητή Σταμπολίδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την πορεία της συγκεκριμένης ανασκαφής, μαθαίνουμε ότι ο διάδρομος αυτός, το άνοιγμα, δημιουργήθηκε μάλλον για να ξεγελάσουν τους τυμβωρύχους, ώστε

"Ο Κατακλυσμός του Νώε, ξεκίνησε από το Αιγαίο", λένε επιστήμονες!

Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως.


Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες, είναι αυτή που σας παρουσιάζει το pyles.tv και ανήκει στους ερευνητές του φημισμένου ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woos Hole, με έδρα στη Μασαχουσέτη. Το 2007 η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου είχε υποστηρίξει ότι ο Κατακλυσμός του Νώε άρχισε από το Αιγαίο αλλά ήταν μικρότερης έντασης απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

"Το λειώσιμο των πάγων, έφερε τον Κατακλυσμό"

Μετά από πολύχρονες έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νερά του Αιγαίου πριν από 9.500 χρόνια, κάλυψαν μια έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας! Αυτό συνέβη την Τελευταία Παγετώδη Περίοδο, κατά την οποία τεράστιοι όγκοι πάγου που είχαν καλύψει την Ευρώπη και ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι και πριν από 11.000

Ενα 5χρονο κορίτσι που "αλλάζει" δέρμα κάθε μέρα!

Η Άνναμπελ Γουάιτχάουζ, γεννήθηκε με μία σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται "ιχθύαση". Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το έντονα ξηρό και λεπιδώδες δέρμα που μοιάζει με τα λέπια των ψαριών.


Το δέρμα της 5χρονης Άνναμπελ, μπορεί να "αλλάξει" δεκάδες φορές μέσα στη μέρα καθώς σκληραίνει και "πέφτει", για αυτό και είναι αναγκασμένη από την ημέρα της γέννησης της, να βάζει σε κάθε εκατοστό του προσώπου της μία ειδική κρέμα! Στη φωτογραφία, βλέπετε τη μικρούλα σε ηλικία 3 ετών.

Από την στιγμή που γεννήθηκε, ήταν σαφές ότι το κοριτσάκι είχε πρόβλημα με το δέρμα του. "Θυμάμαι πως σε όλο το δωμάτιο του... τοκετού επικράτησε απόλυτη σιγή μόλις την είδαν. Για δευτερόλεπτα φοβήθηκα πως το μωρό μου ήταν νεκρό, αλλά μετά μου εξήγησνα την κατάσταση", θυμάται η Σόνια.

Ολο της το σώμα ήταν σκεπασμένο από ένα παχύ σκληρό περίβλημα σαν μεμβράνη, ενώ τα αυτιά, η μύτη, τα χέρια και τα πόδια της έμοιζαν σαν να έχουν λέπια! Τους πρώτους 9 μήνες, το ζευγάρι έπρεπε να σκεπάζει με ειδική κρέμα ολόκληρο το σώμα του μωρού ανα μία ώρα, όλο το 24 ωρο! Το αποτέλεσμα όμως άξιζε κάθε ταλαιπωρία, αφού τελικά κατάφεραν να "διώξουν" την μεμβράνη και να

"Κόβουν" βόλτες οι Τούρκοι στην ελληνική θάλασσα - Τουρκική κορβέτα έφθασε μέχρι το Σούνιο

Στο Πεντάγωνο παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τη νέα πρόκληση των Τούρκων, οι οποίοι όπως φαίνεται διασχίζουν το Αιγαίο ανενόχλητοι.Νωρίς το απόγευμα η τουρκική κορβέτα Πεϊκόζ η οποία είχε αποπλεύσει τη Δευτέρα από το Αξάζ έφθσε ανοιχτά από το Σούνιο κι αυτή την ώρα πλέει προς Άνδρος, εντός χωρικών υδάτων.


Η κορβέτα τυπικά εκτελεί αβλαβή διέλευση και παρακολυθείται από πλοίο του ελληνικού ΠΝ.

Η Πεϊκόζ απέπλευσε από το Αξάζ,

Τα πήλινα κερδίζουν πάλι τους καλοφαγάδες

Αν είστε από εκείνους για τους οποίους το φαΐ αποτελεί ανάγκη την οποία καλύπτουν γρήγορα και εύκολα, μην συνεχίζετε την ανάγνωση του κειμένου. Αν όμως θέλετε το κάθε γεύμα να είναι και μια μικρή απόλαυση, τόσο στην παρασκευή όσο και στην κατανάλωση, το κρητικό πυρομάχι και τα πήλινα μαγειρικά σκεύη είναι όσα σάς χρειάζονται. Ο κ. Παντελής Λιοδάκης από τα Χανιά είναι ίσως ο μοναδικός τεχνίτης πηλού στην Κρήτη που συνεχίζει να κατασκευάζει το παραδοσιακό πυρομάχι. «Με την κεραμική ασχολούμαι περίπου 30 χρόνια. Πριν από μια δεκαετία αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με την κατασκευή παραδοσιακών πήλινων μαγειρικών σκευών, δηλαδή πυρομάχι και τσικάλια» δηλώνει σήμερα στο «Βήμα». «Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα σπίτια επιλέγουν να μαγειρεύουν σε αυτό. Πρόκειται για οικονομική λύση αφού μαγειρεύεις σε φωτιά και όχι με ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια, η κυριότερη αιτία είναι η γενικότερη στροφή του κόσμου στην παραδοσιακή διατροφή. Ακόμη και πολλοί ξένοι που έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί επιλέγουν να μαγειρέψουν σε αυτό, ενώ

Το μασάζ μπορεί να είναι (και) φάρμακο

Ακόμη και το πιο ήπιο μασάζ είναι ικανό να μας προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από άμεση χαλάρωση: ουσιαστικές βιολογικές αλλαγές, όπως τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βελτίωση των ισορροπιών στις ορμόνες του ανθρώπινου οργανισμού.

Το μασάζ είναι και «φάρμακο», όπως έδειξε έρευνα από το διεθνούς φήμης ιατρικό κέντρο «Κέδροι του Σινά» στο Λος Αντζελες, στις ΗΠΑ. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής επιθεώρησης «Journal of Αlternative and Complementary Μedicine», πιστεύεται ότι είναι η πρώτη συστηματική έρευνα για τα ευρύτερα βιολογικά οφέλη του μασάζ στην ανθρώπινη υγεία. Στο πλαίσιο του πειράματος, 29 υγιείς εθελοντές υποβλήθηκαν σε 45 λεπτά αυστηρού σουηδικού μασάζ. Αλλοι 24 υγιείς εθελοντές υποβλήθηκαν σε μια πιο ήπια μορφή μασάζ με ελαφρά αγγίγματα των χεριών. Ταυτόχρονα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μασάζ, οι ερευνητές συνέλεγαν δείγματα αίματος με ενδοφλέβιους καθετήρες που είχαν τοποθετηθεί στους βραχίονες των ξαπλωμένων εθελοντών.

Από τις εξετάσεις φάνηκε ότι όσο πιο έντονο ήταν το μασάζ, όπως το λεγόμενο «σουηδικό μασάζ», τόσο περισσότερο μειώνονταν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία συνδέεται και με το άγχος. Παρατηρήθηκε επίσης μεγάλη πτώση των επιπέδων της αντιδιουρητικής ορμόνης (ΑVΡ), η οποία πιστεύεται ότι μπορεί να αυξήσει με ένα είδος αλυσιδωτής αντίδρασης τα επίπεδα της

Εφαρμογή μετρά την ακτινοβολία των κινητών

Μια εφαρμογή που μετρά την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και ενημερώνει τους χρήστες για το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που δέχεται το σώμα τους είναι διαθέσιμη για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.


Η ισραηλινή εταιρεία Tawkon, που αναπτύσσει λογισμικό για κινητά τηλέφωνα, υποστηρίζει ότι όσοι εγκαταστήσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους, θα γνωρίζουν το ακριβές SAR που δέχονται κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Πρόκειται για τον Ειδικό Βαθμό Απορρόφησης που υποδηλώνει το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που απορροφώνται από το ανθρώπινο σώμα. Το όριο του SAR στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και στην Ελλάδα) έχει οριστεί στα 2 βατ ανά κιλό.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που μέτρα τον ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας. Από το σώμα του χρήστη.

Για να το πετύχει, χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS και ένα ειδικό επιταχυνσιόμετρο που και υπολογίζει την ακριβή θέση και την εγγύτητα της συσκευής προς το ανθρώπινο σώμα για να καθορίσει το ποσοστό της ακτινοβολίας που απορροφάται από το άτομο που χρησιμοποιεί το

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ αύριο στην Κλαυθμώνος

Με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, αύριο το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης κατά της λιτότητας. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασ.Σοφίας.


Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, ενώ στάσεις εργασίας θα γίνουν για αρκετές ώρες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

- Οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12:00 έως τις 16:00.

- Τα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11:00 έως

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών

Στην έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.


Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να έχει πλήρη εικόνα του ΦΠΑ.

Για τη δημιουργία της κάρτας θα αξιοποιηθεί η υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Το σύστημα προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω των μηχανημάτων EFT/POS, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους εφορίες.

Τα οφέλη

Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος αποδεσμεύεται από τη μεταφορά μετρητών, πληρώνει με ασφάλεια και ευκολία, ενώ του παρέχονται και πιστωτικές διευκολύνσεις. Μέσω το DIASPOS το Δημόσιο αποφεύγει τη διαχείριση μετρητών από τους υπαλλήλους του και έχει μικρότερο

Πώς να μετατρέψετε ένα δεξιόχειρα σε αριστερόχειρα

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της καθημερινότητας το δεξί χέρι, όμως μια νέα επιστημονική έρευνα, για πρώτη φορά, διαπίστωσε ότι, υπό την επίδραση μαγνητικών παλμών στον εγκέφαλο, είναι δυνατό για σύντομο χρονικό διάστημα οι δεξιόχειρες να μετατραπούν σε αριστερόχειρες.


Η μελέτη, υπό τον Φλάβιο Ολιβέιρα του Τμήματος Ψυχολογίας και του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας

Ο θηλασμός για ένα εξάμηνο μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων

Ο αποκλειστικός θηλασμός του νηπίου από τη μητέρα του για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, προφυλάσσει το παιδί από μολύνσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα Ελλήνων επιστημόνων, που προβλήθηκε διεθνώς.


Πέρα από άλλους παράγοντες, όπως η γενικότερη υγεία του νηπίου και ο τακτικός εμβολιασμός του, ο θηλασμός έχει τη δική του προστατευτική λειτουργία, όπως διαπίστωσε η μελέτη, η οποία επισημαίνει ότι είναι η σύσταση του μητρικού γάλακτος που βοηθά τα μικρά παιδιά να αποφεύγουν τις μολύνσεις.

Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Εμμανουήλ Γαλανάκη του Τμήματος Παιδιατρικής του πανεπιστημίου της Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στο παιδιατρικό περιοδικό "Archives of Diseases in Childhood", σύμφωνα με το BBC, μελέτησε επί ένα χρόνο τις περιπτώσεις σχεδόν 1.000 εμβολιασμένων νηπίων

Γ.Πεταλωτής: «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον νόμο για τις μεταφορές»

Την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμοστεί ο νόμος για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, κάνοντας λόγο για ισορροπία της κυβέρνησης στη βάση του δημοσίου συμφέροντος.


Ο Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα νέας περαίωσης και εξάφρασε τη βεβαιότητα ότι η ρύθμιση θα ψηφιστεί στη Βουλή, χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη.

"Η περαίωση θα εφαρμοστεί για τελευταία φορά καθώς με τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα νέας περαίωσης" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς δε, σχετικά με τη στάση της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά στο ζήτημα των φορτηγατζήδων υπογράμμισε ότι "πρόκειται για μια στάση που στερείται αξιοπρέπειας και σοβαρότητας, καθώς αναδεικνύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει τη στοιχειώδη υπευθυνότητα όταν ψηφίζει τον

Με απεργία στις εκλογές απειλούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Με κινητοποιήσεις και αποχή απο τις εκλογικές διαδικασίες απειλούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικώντας τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος.


Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο από τον οποίο και έχουν ζητήσει απαντήσεις μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Στο μισό κόπηκαν τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα από την Ε.Ε.

Τη μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας εμφάνισαν πέρυσι οι εισπράξεις της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Κόπηκαν στο μισό, από 6,2 δισ. ευρώ το 2008, σε 3,1 δισ. ευρώ.

Αιτία, η διεύρυνση της Ε.Ε. προς ανατολάς, αλλά κυρίως η ολιγωρία που επέδειξαν οι ελληνικές αρχές. Εξάλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πτώση που σημειώθηκε στις εισπράξεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ήταν αισθητά μικρότερη.

Προσωρινά στη νέα παραλία ο ανδριάντας του Καραμανλή

Προσωρινή θα είναι η τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, μέχρι να ληφθεί η απόφαση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για την τοποθέτηση του στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1998.


Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε πάλι εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου επειδή ανέπεμψε το θέμα της τοποθέτησης του ανδριάντα στην Αριστοτέλους στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και 8 μήνες τώρα δεν έχει συζητηθεί.

Η χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τοποθέτηση στη νέα παραλία θα υλοποιηθεί μετά τις 14 Νοεμβρίου για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σύνδεση με την

Έως το τέλος Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

Το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Αλ. Φούρλας, ενημερώνοντας το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Προωθείται ρύθμιση και για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων.


Τέλος, ανέφερε ότι σχεδιάζονται προγράμματα του ΕΣΠΑ, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σχεδιάζεται, επίσης, η ενίσχυση των

Μνημόνιο για «Πράσινα Στρατόπεδα»

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράφηκε σήμερα από τους συναρμόδιους υπουργούς Τίνα Μπιρμπίλη και Ευάγγελο Βενιζέλο αντίστοιχα.

Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία "πράσινων νοσοκομείων", με πρώτο το "424" Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στρατιωτικές μονάδες και την αναβάθμιση των στρατιωτικών ΚΤΕΟ.

Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στους τομείς ευθύνης του ΥΠΕΘΑ.

Το ΥΠΕΚΑ, μέσω του ΕΣΠΑ, θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει έργα που αφορούν στην προώθηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε στρατόπεδα και νοσοκομεία. Ακόμη, θα παρέχει τεχνογνωσία προς το ΥΠΕΘΑ για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγκαταστάσεών του.

Παράλληλα, τα Υπουργεία θα συνεργαστούν σε θέματα δασοπροστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και το ΥΠΕΚΑ θα εξετάσει τη δυνατότητα διασύνδεσης στρατοπέδων με το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου. Από τη πλευρά του το ΥΠΕΘΑ, θα εκπονήσει προμελέτες για την

Σούπερ κίνδυνος ο ιντερνετικός ιός Stuxnet

Ο ιός Stuxnet, ο οποίος επιτέθηκε στους υπολογιστές του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, αποτελεί ένα νέο είδος «σκουληκιού» (worm), που για πρώτη φορά αποδεικνύει στην πράξη αυτό που εδώ και χρόνια φοβούνταν οι ειδικοί των υπολογιστών: ότι ένας ιός κάποια στιγμή θα είναι σε θέση να πλήξει ζωτικές υποδομές μιας χώρας, όπως σταθμούς ενέργειας, διυλιστήρια και δίκτυα ενέργειας, και είτε να τα αποδιοργανώσει, είτε ακόμα και να τα θέσει υπό τον έλεγχό του.


Αυτή η στιγμή πλέον έφτασε.

Οι συνήθεις μορφές ιών, "σκουληκιών" και "δούρειων ίππων" (trojans) πλήττουν κυρίως υπολογιστές σε σπίτια και γραφεία, διαγράφοντας ή κλέβοντας αρχεία και προσωπικά δεδομένα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο ζωές.

Όμως, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του New Scientist, ο Stuxnet είναι το πρώτο κακόβουλο λογισμικό (malware) που μπορεί να "τρυπώσει" στην καρδιά των υπολογιστικών συστημάτων ακόμα