www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Νεκρός από πυρά αλλοδαπών φαρμακοποιός στο Ρέντη


Νεκρός από πυρά πυροβόλου όπλου έπεσε στις 15.15 περίπου ο 55χρονος φαρμακοποιός Σπύρος Πουκαμισάς στη συμβολή των οδών Π. Νικολαΐδη και Περικλέους στο Ρέντη, δίπλα ακριβώς στο σημείο που είχαν σκοτώσει πέρυσι το Μάρτιο τους άτυχους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δέχθηκε επίθεση από δύο ληστές, που του άρπαξαν μία τσάντα με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Το θύμα, που ήταν μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά και πατέρας δύο κοριτσιών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Αντώνης Σαμαράς: Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση




Free desktop streaming application by Ustream

Βερίκοκο: Σύμμαχος στη δίαιτα


Πορτοκαλοκίτρινο φρούτο, ιδιαίτερα σαρκώδες, χυμώδες με πλούσια γλυκιά γεύση και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Στην παραδοσιακή ιατρική το βασικό φαρμακευτικό τμήμα του ήταν ο πυρήνας του. Επίσης, θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας ενώ ο Νομπελίστας G.S.Whipple, το 1934, χαρακτήρισε το βερίκοκο ισάξιο του συκωτιού όσον αφορά την αναδημιουργία της αιμοσφαιρίνης.

Παγκοσμίως την μεγαλύτερη παραγωγή την έχουν οι Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα η Καλιφόρνια, ενώ ακολουθούν το Ιράν, η Κίνα, η Ισπανία, η Συρία και η Γαλλία. Η Ελλάδα κατέχει την 6η Θέση στην Ευρώπη με παραγωγή μεγαλύτερη από 40.000 τόνους το χρόνο.

Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη και

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα


Τι είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα ;

Ο καρπιαίος σωλήνας είναι μία στενή ‘δίοδος’ στην περιοχή του καρπού, που αποτελείται από οστά, συνδέσμους, μυς και τένοντες, μέσα από την οποία περνά το μέσο νεύρο, ένα από τα σημαντικότερα νεύρα της αισθητικότητας και κινητικότητας των δακτύλων του χεριού.

Η επώδυνη παγίδευση του νεύρου αυτού μέσα στον καρπιαίο σωλήνα προκαλεί το ομώνυμο σύνδρομο.

Ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα;

Tα συχνότερα συμπτώματα είναι πόνος στον καρπό που μπορεί να ακτινοβολεί σε ολόκληρο το χέρι, ακόμα μέχρι τους ώμους και τον αυχένα. Ο πόνος επιδεινώνεται χαρακτηριστικά κατά τη

Προς νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η σφοδρή οικονομική κρίση και οι άδειες τσέπες των Ελλήνων έχουν περιορίσει αισθητά των αριθμό των

Ο καιρός στις 13.06.2012


Καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 ως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 ως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 ως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς.

Ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι νοτίων-νοτιοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί στο νοτιοδυτικό Αιγαίο. Μέτριοι και από το απόγευμα