www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Εισιτήρια και 300 ευρώ για να φύγουν παράνομοι μετανάστες

Πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών στη χώρα καταγωγής τους υλοποιεί το γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η παρουσίαση έγινε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο εθνικών δράσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και υλοποιείται σε συνεργασία με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.


Απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι:

• Δεν πληρούν τους όρους εισόδου και παραμονής στη χώρα.

• Έχουν υποβάλλει αίτημα για άσυλο και είτε δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση είτε έχει απορριφθεί το

Χωρίς νερό την Τρίτη οι Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών για την αποκατάσταση διαρροής από αγωγό, όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Οι εργασίες που "κρίνονται απαραίτητες για τη βελτίωση της υδροδότησης της περιοχής", σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, θα προκαλέσουν πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση των οδών Ελ. Βενιζέλου, Χαλκίδη, Γεννηματά, Μάτση και όλων των παρακείμενων σε αυτές οδών του δήμου Αμπελοκήπων.

ΟΑΣΑ: Διευκρινίσεις για τους κατόχους καρτών ΗΣΑΠ

Διευκρινίσεις σχετικά με τους κατόχους μηνιαίας και ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών της γραμμής του ΗΣΑΠ εξέδωσε ο ΟΑΣΑ


Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, λόγω έργων στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ Α.Ε. από τον Σταθμό Μοναστηρακίου έως τον σταθμό Αττικής, από τις 26 Ιουλίου 2010 και έως την ολοκλήρωση των έργων, οι επιβάτες - κάτοχοι μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών

Χάος στην Αθηνών - Λαμίας - Κλειστές οι δύο λωρίδες από την πρωτοφανή μπόρα - Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

- Από την καταρρακτώδη βροχή έχουν πλημμυρίσει και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας


- Έχει πλημμυρίσει το οδόστρωμα και πολλά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί

- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει η ξαφνική ισχυρότατη νεροποντή που πλήττει το λεκανοπέδιο και ειδικά αυτή την ώρα τα βόρεια προάστια, καθώς επικρατεί χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας όπου η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν δεν πραγματοποιείται.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ύψος της γέφυρας για Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό

Δωρεάν τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Διαθέσιμα δωρεάν θα είναι στο εξής όλα τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.


Τα φύλλα θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή, από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, τόσο για ανάγνωση, όσο και για αποθήκευση και εκτύπωση.
athina984

ΠΟΕ: Παράνομη η επιβολή φόρων σε ηλεκτρονικά προϊόντα από την Ε.Ε.

Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) απεφάνθη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κακώς επιβάλλει δασμούς σε τρεις τύπους ηλεκτρονικών προϊόντων που εισάγει από τις ΗΠΑ και από άλλες χώρες, δήλωσαν σήμερα πηγές μέσα από τον ΠΟΕ.


Η επιτροπή του ΠΟΕ τάχθηκε με το μέρος των ΗΠΑ, αλλά και της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν, στην αγωγή τους κατά της ΕΕ και απεφάνθη ότι η επιβολή δασμών στις επίπεδες οθόνες, τους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές και τους αποκωδικοποιητές τηλεόρασης παραβιάζει μία συμφωνία του ΠΟΕ.

Η Συμφωνία για την Τεχνολογία της Πληροφορικής υπεγράφη το 1996 και προβλέπει τη μη επιβολή δασμών σε προϊόντα όπως οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτές για να προωθηθεί η

Vodafone: Απελευθερώνει την πλοήγηση στο internet από το κινητό

Η Vodafone απελευθερώνει την πλοήγηση στο Internet από το κινητό με τη νέα υπηρεσία «Vodafone Internet Όλη-Μέρα», για απεριόριστο Ιnternet από το κινητό, για 1 ημέρα, μόνο με 1 ευρώ.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία «Vodafone Internet Όλη-Μέρα», είναι διαθέσιμη για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου (ιδιώτες και επαγγελματίες), καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος της Vodafone, που πλέον μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστη πλοήγηση στο Internet από το κινητό τους με ξεκάθαρη και χαμηλή χρέωση, μόλις με 1 ευρώ την ημέρα, μόνο για τις ημέρες που γίνεται χρήση, και χωρίς δεσμεύσεις, καθώς η υπηρεσία διατίθεται χωρίς πάγιο.

Η χρέωση του 1 ευρώ, πραγματοποιείται με την πρώτη είσοδο στο Internet από το κινητό και εξασφαλίζει απεριόριστη πλοήγηση σε σελίδες Internet, καθώς και απεριόριστη πρόσβαση στα

Στη φόρα 90.000 απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

Την έντονη αντίδραση της αμερικανικής και πακιστανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει η διαρροή περισσότερων από 90.000 απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που αναφέρονται με λεπτομέρειες στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα Wikileaks.


Τα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται πλέον στη διάθεση πολλών μεγάλων εφημερίδων, φέρεται να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, οι οποίες θα έπρεπε να μείνουν μυστικές για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Όπως μεταδίδει το «BBC», πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με αναφορές των εφημερίδων «New York Times» και «Guardian», καθώς και του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», τα απόρρητα αρχεία αποκαλύπτουν την ανησυχία του ΝΑΤΟ ότι

Βιολογικό... φαστ φουντ

Πίτσα μαργαρίτα ή με σαλάμι; Σπανακόπιτα ή τυρόπιτα; Κεφτεδάκια ή κοτομπουκιές; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που έχουν οι καταναλωτές καθώς βρίσκονται μπροστά από τα ψυγεία στα καταστήματα των βιολογικών προϊόντων. Το τελευταίο διάστημα η ποικιλία των έτοιμων ή των κατεψυγμένων βιολογικών προϊόντων ολοένα και μεγαλώνει.


Τα «πρόχειρα» αλλά βιολογικά φαγητά δίνουν λύσεις σε πολλούς πολίτες που λόγω έλλειψης χρόνου επιλέγουν να μαγειρέψουν κάτι πιο γρήγορα. Αρκετοί είναι εκείνοι μάλιστα που αποφεύγουν να παραγγείλουν απ΄ έξω και προτιμούν να αγοράσουν από το κατάστημα της γειτονιάς τους μία... βιολογική πίτσα! Με υλικά δηλαδή που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Οπως τονίζουν στα «ΝΕΑ» καταστηματάρχες βιολογικών προϊόντων, πολλά από τα βιολογικά τρόφιμα που βρίσκουν οι καταναλωτές στα ψυγεία, τους καταψύκτες και τα ράφια μπορούσαν να τα αγοράσουν και πριν από 5 χρόνια. «Η διαφορά είναι όμως ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία. Οι πολίτες έχουν περισσότερες επιλογές», λέει ο κ. Μιχάλης Κόκκινος που διατηρεί κατάστημα βιολογικών στα Ανω Πατήσια και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Καταστηματαρχών

Νέα όπλα κατά του µελανώµατος

Δύο χάπια που ανακόπτουν την εξάπλωση του καρκίνου του δέρµατος παρασκεύασαν βρετανοί επιστήµονες. Χάρις σε αυτά, υποστηρίζουν, οι θανατηφόροι καρκινικοί όγκοι συρρικνώνονται έως και κατά 50%.


Τα χάπια, που µπορεί να κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία χρόνια, υπόσχονται να βελτιώσουν σηµαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών µε µελάνωµα, καθώς και να παρατείνουν τον βίο τους. Η νόσος αποτελεί το πλέον επικίνδυνο είδος καρκίνου του δέρµατος, καθώς µπορεί να προκληθεί µε ταχύτατους ρυθµούς µετάσταση στο λεµφικό σύστηµα και σε εσωτερικά όργανα.

Το κακόηθες µελάνωµα θεωρείται η πιο συνήθης µορφή καρκίνου στις γυναίκες ηλικίας 20 ετών.

Μόνο στη Βρετανία, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 340 γυναίκες αυτής της ηλικίας µε µελάνωµα, εκ των οποίων περίπου 50 πεθαίνουν. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες το ποσοστό των κρουσµάτων

Καμπανάκι για «έμφραγμα» στο Ίντερνετ

Τον κίνδυνο να «ξεμείνει» το Διαδίκτυο από διευθύνσεις IP και να προκληθεί «έμφραγμα» στον Παγκόσμιο Ιστό επισημαίνουν οι ειδικοί.


Το Διαδίκτυο αναμένεται να «στερέψει» από διευθύνσεις IP σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η διεύθυνση IP (Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από κάθε υπολογιστή, ιστοσελίδα ή συσκευή που παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο (κινητά τηλέφωνα, fax, iPads, routers κ.λπ.). Κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο πρέπει να έχει τη δική της μοναδική διεύθυνση, η οποία χρησιμεύει στην «αναγνώρισή» της. Η διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο της διεύθυνσης κατοικίας μας ή του τηλεφωνικού μας αριθμού.

Αν οι εταιρείες παροχής συνδέσεων στο Ίντερνετ δεν λάβουν άμεσα μέτρα, πραγματοποιώντας

Υπ. Υγείας: Υπογραφή μνημονίου με το Χάρβαρντ για την αντικαπνιστική πολιτική

Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τον συντονισμό δράσεων κατά του καπνίσματος υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνονται:

- Η εφαρμογή πολιτικών ενάντια στο κάπνισμα, η χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής, η διενέργεια ερευνών και η εξαγωγή συμπερασμάτων και στατιστικών στοιχείων.

- Η διοργάνωση συνεδρίων και η εκπαίδευση των ιατρών, των εκπαιδευτικών, των εποπτών υγείας και όλων όσοι είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του νόμου.

- Η προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας και η διαμόρφωση αντικαπνιστικής συνείδησης που πρέπει να

Εργασίες διαγράμμισης στην Αττική Οδό

Εργασίες διαγράμμισης θα εκτελούνται από αύριο Τρίτη, 27 Ιουλίου και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην Αττική Οδό.


Οι εργασίες θα γίνονται ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και ορισμένες πρωινές ή απογευματινές ώρες.

Yalco: Με 100% σε Omnishop και Excel

Την εξαγορά των μη κατεχομένων μετοχών των θυγατρικών της εταιρειών Omnishop AE και Excel AE αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της Yalco Κωνσταντίνου.


Ειδικότερα, η γενική συνέλευση κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε την εξαγορά των πιο κάτω μετοχών:

1. Αγορά 1.170 μετοχών της Omnishop AE στην τιμή των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικό τίμημα 117 ευρώ από τον κ. Σωκράτη Κωνσταντίνου.

2. Αγορά 1.170 μετοχών της Omnishop AE στην τιμή των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικό τίμημα 117 ευρώ από την Αμαλία Κωνσταντίνου.

3. Αγορά 7.800 μετοχών της Excel AE στην τιμή των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικό τίμημα

Προς κινητοποιήσεις και οι βενζινοπώλες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν και οι πρατηριούχοι, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας και προβλέπει την κατάργηση αποστάσεων ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) συνέρχεται έκτακτα αύριο στις 13.30 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα αιφνιδιαστικά μέτρα για την ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας στην ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης κοινού, λαμβάνονται με εντολή της Τρόικας, η οποία επιβάλει τη μονοπώληση της

Μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ σε πεντάστερο ξενοδοχείο

Τη μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου Ο.Λ.Π. (Παγόδα) στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά σε σύγχρονο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα 5 αστέρων και σταθμό επιβατών κρουαζιέρας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, εγκρίνοντας την εισήγηση για την προκήρυξη παραχώρησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Ανωμερίτη.


Σύμφωνα με τον κείμενο της Διακήρυξης Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού με Ανοιχτή Διαδικασία για τη Μελέτη, Κατασκευή, Ανάπτυξη, Λειτουργία και Εκμετάλλευση του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος:

1. Προβλέπεται περίοδος παραχώρησης 30 ετών με δυνατότητα παράτασης υπό ορισμένες προϋποθέσεις για 5 περαιτέρω έτη.

2. Διατήρηση της αρχιτεκτονικής μορφής της στέγης (Παγόδα) επειδή αυτή έχει καταστήσει το

'Ολο το νομοσχέδιο για τα φορτηγά ΔΧ - Ρέππας προς απεργούς: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!

- Ολοι θα έχουν πρόσβαση στις άδειες


- Μεταβατική περίοδος 3 ετών για την απελευθέρωση

- Παραδείγματα ανάλογα με το βάρος

- Οι άδειες πλέον θα χορηγούνται σε εταιρείες

"Το δικαίωμα της απεργίας είναι αναφαίρετο, αλλά ο καθένας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και υποχρεώσεις έναντι της κοινωνίας".

Με αυτή την φράση ο υπουργός Μεταφορών κάλεσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Σχετικά με τις ελλείψεις που πρόκειται να προκληθούν στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ο κ. Ρέππας συνέστησε ψυχραιμία και υπενθύμισε, πως οι εταιρίες πετρελαιοειδών

Όλο το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια - Δεν θα ασφαλίζονται τα Ι.Χ. εάν δεν έχουν κάρτα ΚΤΕΟ

Το 35-40% των αυτοκινήτων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και το πρόστιμο αγγίζει τα 400 ευρώ.


Βαθιές τομές στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με σύσταση φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών για τα ΚΤΕΟ, περιλαμβάνει το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου προβλέπει τη σύσταση εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας, τη δημιουργία γενικής διεύθυνσης οδικής ασφάλειας, εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη βελτίωση του θεσμού των ΚΤΕΟ και το νέο καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η απλοποίηση των θεμάτων οργανωτικής και διοικητικής υποστήριξης και των δομών οδικής ασφάλειας, η διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων, καθώς και η βελτίωση των

Δωρεάν στο μετρό οι κάτοχοι κάρτας του Ηλεκτρικού

Σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΗΣΑΠ οι κάτοχοί τους, δεδομένου ότι τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού από το σταθμό Μοναστηρακίου έως τον σταθμό Αττικής δεν πραγματοποιούνται λόγω έργων.

Οι κάτοχοι μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης του ΗΣΑΠ Α.Ε. του μηνός Ιουλίου, μπορούν να τη χρησιμοποιούν έως το τέλος Ιουλίου.


Οι κάτοχοι ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ Α.Ε., μπορούν να

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

΄Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς οι καταιγίδες που παρατηρούνται σε βορειοδυτικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες και αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ και από τα δυτικά.

Ζημιογόνες τρεις στις δέκα θεσσαλικές επιχειρήσεις

Με ζημιές έκλεισαν τη χρήση του 2009 τρεις στις δέκα θεσσαλικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της μεταποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία ισολογισμών που επεξεργάστηκε στο πλαίσιο σχετικής έρευνας ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.


Όπως προκύπτει από την έρευνα, η εν λόγω χρήση σημαδεύτηκε γενικότερα από σημαντική συρρίκνωση των μεγεθών. Ενδεικτικό είναι ότι η αύξηση των ζημιογόνων εταιρειών σε σχέση με το 2008 άγγιξε το 30%, ενώ σε πολύ υψηλά ποσοστά κινήθηκε και η υποχώρηση της κερδοφορίας, τόσο προ όσο και μετά την επιβολή φόρων.

Στη μελέτη διαπιστώνεται, πάντως, βελτίωση των μεγεθών για τις λαρισαϊκές μεταποιητικές επιχειρήσεις, η οποία αποδίδεται εν μέρει στην καλύτερη διαχείριση των διαθεσίμων, η ακόμα και σε κινήσεις όπως η έγκαιρη αύξηση του

Απειλούν με απολύσεις για να μειωθεί η φορολογία

Το διακύβευμα πλέον δεν είναι αν η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά αν στις δυσμενείς σημερινές συνθήκες έχει τα όπλα να προφυλάξει την αγορά να κρατήσει εντός συνόρων τις ήδη υπάρχουσες, να διαφυλάξει την αγορά από «λουκέτα» και να μην προσφέρει άλλοθι σε ελληνικές επιχειρήσεις που την τελευταία δεκαετία άρμεγαν την αγελάδα των υπερκερδών, να υλοποιήσουν τις απειλές τους για μεταφορά έδρας σε γειτονικές χώρες και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.


Υπάρχουν μάλιστα και επιχειρηματικοί όμιλοι που αδημονούν να ολοκληρωθεί η υποχρεωτική λειτουργία τους στην Ελλάδα λόγω επιδοτήσεων που είχαν λάβει μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να μεταφέρουν την παραγωγική διαδικασία και την έδρα τους σε χώρες με ηπιότερες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στη σκληρή διαπραγμάτευση που διεξάγεται με όρους πολεμικής το τελευταίο διάστημα μεταξύ επιχειρηματιών-κυβέρνησης και έχει ως επίκεντρο την υψηλή φορολόγηση σε περίοδο συρρίκνωσης των κερδών (40% στα διανεμόμενα κέρδη, 25% φόρος εισοδήματος και έκτακτη εισφορά για τέσσερα χρόνια), τις εντυπώσεις προς το παρόν κερδίζουν οι επιχειρηματίες θέτοντας εκβιαστικά

Ευκαιρίας δοθείσης, βγάζουν στο σφυρί το 40% της ΔΕΗ

Θέμα βίαιης απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας μέσω πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και επιμέρους δραστηριοτήτων της επιχείρησης ανοίγει με επιτακτικό τρόπο πλέον η Κομισιόν, αξιοποιώντας στο έπακρο τη συγκυρία έλευσης της τρόικας στην Ελλάδα για να κορυφώσει την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.

Μολονότι στο Μνημόνιο δεν εμπεριέχονται πουθενά συγκεκριμένοι όροι για τον τρόπο που θα επιτευχθεί αποτελεσματική απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Ενέργειας και Ανταγωνισμού ζήτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άρον άρον στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και του 40% των υδροηλεκτρικών έργων.


Παράλληλα τράβηξαν στα άκρα το θέμα του λειτουργικού διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, ο οποίος προβλέπεται στο «Γ' Ενεργειακό Πακέτο», ζητώντας όχι μόνο τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής από την 1η Μαρτίου 2011, αλλά και την παραχώρηση ποσοστού των

Οι πολυεθνικές φεύγουν, οι ΄Ελληνες εκβιάζουν

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ των σκληρών κυβερνητικών μέτρων που επέβαλε το ΔΝΤ για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, με κυρίαρχο αυτό της υπερφορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων, προκαλούν πλέον αλλεπάλληλα κύματα άμεσων ξένων... αποχωρήσεων πολυεθνικών ομίλων από τη χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το ξένο κεφάλαιο αλλά και τις θέσεις εργασίας που χάνονται κατά χιλιάδες.

Οι επαναλαμβανόμενες απειλές επιφανών ελλήνων επιχειρηματιών ότι «θα τα μαζέψουν να φύγουν από την Ελλάδα», σε συνδυασμό με τα τελευταία ηχηρά κρούσματα στο λιανεμπόριο με πρωταγωνιστές τη γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi που αποσύρεται από την Ελλάδα, την Dixons που διέκοψε τη λειτουργία Electroworld, την ενσωμάτωση της DIA στην Carrefour - Μαρινόπουλος και πρόσφατα την αποχώρηση της Fnac από την ελληνική αγορά έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, που στην πιο κρίσιμη

«Βίαιο άνοιγμα» στην αγορά ενέργειας λόγω τρόικας

Στην πραγματική απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με το ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς στους ιδιώτες και «σπάσιμο» της ΔΕΗ στρέφονται τώρα οι πιέσεις κοινοτικών και τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση.


Το κλιμάκιο των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τις προηγούμενες ημέρες είχε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της ενεργειακής αγοράς, επιχειρηματίες και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ολοκλήρωσε την Παρασκευή τις επαφές του, ικανοποιημένο μεν σε ό,τι αφορά το έστω και καθυστερημένο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, αλλά με πολλές ενστάσεις για τη δυνατότητα που δίνει σήμερα το ρυθμιζόμενο πλαίσιο της Ελλάδας και η μονοπωλιακή λειτουργία της ΔΕΗ, σε ιδιώτες επενδυτές να δραστηριοποιηθούν με ανταγωνιστικούς όρους.

Οι βαλίτσες των κοινοτικών «γέμισαν» από τη μια με τις ενστάσεις των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς που ευνοεί την δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ,

Τρόικα: μέχρι την Πέμπτη οι ανακρίσεις υπουργών

Από την ανάκριση της τρόικας, που έπιασε δουλειά πρωί πρωί, περνούν έξι υπουργοί της κυβέρνησης και αναζητούνται λύσεις μπροστά στο ενδεχόμενο να κινδυνεύσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Το πολυπληθές κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αφίχθη χθες στην πρωτεύουσα, ξεκινάει την ανάκριση από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το πρόγραμμα επαφών περιλαμβάνει άλλους 5 υπουργούς: Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με τους οποίους θα συναντηθούν το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη.


Σήμερα ή αύριο θα έχουν ραντεβού και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ενώ κατά την πολυήμερη παραμονή τους στην πρωτεύουσα θα περάσουν από τη ΓΣΕΕ,

«΄Εμφραγμα» στους δρόμους, στην αγορά αλλά και στον αέρα

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα τόσο λόγω της αναμονής στα πρατήρια βενζίνης όσο και λόγω των παραταγμένων φορτηγών στην εθνική οδό.


Δεδομένης της αναστάτωσης που προκαλεί η πρόθεση των οδηγών βυτιοφόρων να συνεχίσουν επʼ αόριστον την απεργία κατά του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, χιλιάδες οδηγοί σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας και να «στεγνώνουν» σταδιακά τα πρατήρια.

Την ίδια στιγμή ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στην έξοδο της Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, καθώς ήδη στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας έχουν αρχίσει να παρατάσσονται φορτηγά. Το μποτιλιάρισμα ξεκινά από το ύψος του Περιστερίου.

Η απεργία ξεκίνησε τα ξημερώματα, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Αυγούστου.

Οι οδηγοί κατηγορούν την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό και επικεντρώνουν κυρίως τις επικρίσεις τους στο θέμα της αξίας της άδειας, σημειώνοντας ότι «το κράτος τους πούλησε τις άδειες σε τριπλάσια

ΗΣΑΠ: Κλειστό προσωρινά το τμήμα Αττική-Νέα Ιωνία για τεχνικούς λόγους

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 26.07.2010

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στο Ιόνιο, σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα στο Β. Ιόνιο, στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στη βορειοανατολική χώρα θα είναι τοπικά ισχυρά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 33 - 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση την περιοχή