www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Κοκτέιλ φαρμάκων «σταματά» το AIDS

Η θεραπεία με ένα κοκτέιλ φαρμάκων για το AIDS στους ασθενείς που εμφάνισαν τον ιό HIV βοηθά να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης. Αυτό δήλωσαν σήμερα επιστήμονες στην Αυστρία.


Τα ευρήματα δείχνουν πως η θεραπεία των ασθενών με HIV μπορεί όχι μόνο να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο με τη συχνά μοιραία και ανίατη ασθένεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας ισχυρός τρόπος να περιοριστεί η επέκταση του ιού.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως μετά την εισαγωγή ενός σχεδίου θεραπείας που αποκαλείται Υψηλά Ενεργή Αντιρετροϊκή Θεραπεία (HAART) για ασθενείς με HIV στην καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία το 1996, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων HIV έχει πέσει κατά 52%.

Η μελέτη τους έδειξε επίσης πως τα ποσοστά άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Ανω Σούλι

΄Ενας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 37χρονος συνελήφθησαν για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στο Άνω Σούλι Γραμματικού Αττικής, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι-Βαρνάβα Αττικής.


Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία ο πρώτος του εμπρησμού δασικής

Άμεσα αναδασωτέες οι εκτάσεις στη ΒΑ Αττική

Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Σαββάτου στη Βορειανατολική Αττική, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής -περίπου το 80%-, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης. Σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.

Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, σημειώνεται, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη "Γκάρντιαν"

"Διαχειριζόμαστε την κρίση μέρα με την ημέρα", δηλώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".


"Γνωρίζαμε ότι είχαμε μεγάλο χρέος και υψηλό έλλειμμα με μεγάλες ανισότητες, υψηλή ανεργία και αρνητική ανάπτυξη αλλά, δεν είχαμε ιδέα για το βάθος και το εύρος των προβλημάτων ή για την έλλειψη καλής, διαφανούς, δημοκρατικής διακυβέρνησης. Όταν διαπιστώσαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν τόσο υψηλό, θέλαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς", επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και συνεχίζει: "Φυσικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτά τα μέτρα και που η δημοσιονομική μας αυτονομία βρίσκεται υπό την εποπτεία της λεγόμενης τρόικας. Δεν είναι

Φωτιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

Οι δυο φωτιές είναι σε εξέλιξη. Η πρώτη κατακαίει αγροτοδασική έκταση στην θέση Καντήλι στον Κιθαιρώνα στα Μέγαρα και η δεύτερη σε ξερά χόρτα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.


Στον Κιθαιρώνα επιχειρούν 11 οχήματα με 33 πυροσβέστες, 1 αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ κάνουν ρίψεις ένα ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα. Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια και κατοικημένη περιοχή.
cosmo

Αγώνας επιβίωσης για την 'Εδραση

Οι οφειλές του ομίλου ανέρχονται σε € 162 εκατ.- Δραματικές διαπραγματεύσεις με τις 11 πιστώτριες τράπεζες

΄Επειτα από 60 χρόνια ιστορίας, την ανάληψη πολλών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τη δημιουργία ενός καλού ονόματος στον χώρο των μεγάλων κατασκευών η κατασκευαστική εταιρεία Εδραση του κ. Κ. Ψαλλίδα βρίσκεται στα πρόθυρα του λουκέτου. Θύμα της οικονομικής κρίσης αλλά και της ύφεσης που πλήττει τον κλάδο των κατασκευών και των οικοδομών αποτελεί η Εδραση, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες τεχνικές εταιρείες που έκλεισαν ή κινδυνεύουν να σταματήσουν τη λειτουργία τους λόγω των χρεών και της ανυπαρξίας ρευστού.

Μετά τις Θεμελιοδομή, Εργάς, ΑΛΤΕ, Διεκάτ και Μπετανέτ η Εδραση αυτή τη φορά αντιμετωπίζει

΄Ερχονται αποδείξεις δύο ταχυτήτων



Ριζικές αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι πολίτες να συνεχίσουν να ζητούν τα «μαγικά χαρτάκια» για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και παράλληλα να κερδίσουν πρόσθετες φοροεκπτώσεις. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη μεταφορά στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ ορισμένων σημαντικών κατηγοριών προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί μέσω του μνημονίου. Αλλωστε η εικόνα από τις εισπράξεις ΦΠΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους ναι μεν κινείται σε θετικό έδαφος, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά των στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό.

Το υπουργείο εξετάζει να εφαρμόσει από το 2011 σύστημα δύο ταχυτήτων για τις αποδείξεις. Αυτό θα λειτουργεί ως εξής:

* Στην πρώτη ταχύτητα θα είναι αποδείξεις που οι πολίτες θα εμφανίζουν σε μεγάλο ποσοστό στις φορολογικές δηλώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι αποδείξεις των σουπερμάρκετ. Για αυτές τις

Ισχυρές φοροαπαλλαγές στο νέο αναπτυξιακό νόμο

Θα δίδεται η δυνατότητα απαλλαγής φόρου από το σύνολο των κερδών ως τη συμπλήρωση του ισόποσου της ενίσχυσης που θα ελάμβανε η επένδυση αν εντασσόταν στο καθεστώς της απλής επιχορήγησης

Η κυβέρνηση επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα όπλα της προκειμένου να τραβήξει την πραγματική οικονομία από το τέλμα και την ύφεση. Την ερχόμενη εβδομάδα η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη θα θέσει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα προβλέπει κίνητρα μέσω ισχυρών φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων αρχικού κεφαλαίου για την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά και τη διάσωση μέσω σχεδίων αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών μονάδων και κλάδων ολόκληρων που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Άν. Μέρκελ στην Κίνα

Με την υπογραφή διμερών συμφωνιών στα πεδία του εμπορίου, της ενέργειας και του περιβάλλοντος ολοκλήρωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την τετραήμερη επίσκεψή της στην Κίνα. Ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται η συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου 124 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενθάρρυνση της μείωσης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Άνγκελα Μέρκελ η οποία επισκέφτηκε συνοδευόμενη από τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο την κοινοπραξία Siemens Signaling Company Ltd. χαρακτήρισε το εργοστάσιο της Siemens στην πρωτεύουσα της επαρχίας

Υπουργικό μπρα-ντε-φερ στην αγορά ενέργειας

ΜΗΛΟΝ της έριδος όχι ανάμεσα σε πρόθυμους ιδιώτες επενδυτές, αλλά σε απρόθυμους να συμφωνήσουν κορυφαίους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης, γίνονται οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις του Δημοσίου που «μπαινοβγαίνουν» από τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων σε μια περίοδο που η τρόικα περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή.

Παρά την αδήριτη ανάγκη για αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού όπως αντικατοπτρίζεται και στη σπουδή του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίζεται λιγότερο βιαστική, θεωρώντας πως οι αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας πρέπει να γίνουν αφού ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές

Πάνω από 8.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε μία μέρα! - Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών;

Σοβαρές υποψίες για εμπρησμό εκφράζουν στελέχη της Πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ηδη παρενέβη εισαγγελέας και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της φωτιάς.

Η ταυτόχρονη εκδήλωση πολλών εστιών σε μία ημέρα που οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί και κοντά σε περιοχές με οικοδομικό ενδιαφέρον, ενισχύει τις υποψίες ότι η φωτιά που ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καλάμου δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια. Μάλιστα χθες όπως είχε αποκαλύψει το Newsit στην περιοχή γίνονταν εκτεταμένες έρευνες για μια κίτρινη μηχανή με δυο αναβάτες που τους είδαν να κινούνται ύποτα στην περιοχή.

Τουλάχιστον 8.000 στρέμματα στάχτη μόνο στο Βαρνάβα. Υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα κατά των αναζωπυρώσεων. Σε επιφυλακή και σήμερα η πυροσβεστική.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα και οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που βρίσκονται στην περιοχή αντιμετωπίζουν εναπομείνασες μικροεστίες. Ο

Ποιος φοβάται τη δισφαινόλη Α;

Αρκετές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση της στα βρεφικά μπιμπερό ή και στις κονσέρβες για μικρά παιδιά.


Η ΕΕ όμως δεν φαίνεται να βιάζεται να λάβει αποφάσεις.


Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά η δισφαινόλη Α; Μια νέα ελληνική έρευνα δείχνει ποιες τροφές «προτιμά» το χημικό

Η δισφαινόλη Α αποτελεί ένα χημικό το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή πλαστικών και ρητινών- είναι χαρακτηριστικό ότι παράγονται περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια τόνοι της ουσίας ετησίως. Είναι γνωστή η χρήση της ΒΡΑ στα πολυκαρβονικά πλαστικά (είδος σκληρού, διαφανούς πλαστικού με μεγάλη αντοχή) τα οποία χρησιμοποιούνται σε πλήθος αντικειμένων καθημερινής χρήσης: CD, DVD, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, όπως ξυπνητήρια και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αθλητικός εξοπλισμός, όπως παπούτσια και ακόντια, εξοπλισμός αυτοκινήτων, όπως φώτα και προφυλακτήρες, πλαστικά δοχεία και πλαστικά μπουκάλια ποτών, μπιμπερό, πιάτα, κούπες, ποτήρια, πλαστικά κουτάλια και κονσέρβες. Πλήθος μεγάλων εταιρειών χρησιμοποιούν την ουσία στα προϊόντα τους. Χωρίς αυτό το προστατευτικό περίβλημα (τις ρητίνες που «ντύνουν» το εσωτερικό των κονσερβών και περιέχουν ΒΡΑ) τα τρόφιμα θα χαλούσαν πολύ πιο εύκολα, ενώ οι κονσέρβες θα «εκρήγνυντο» στα ράφια των σουπερμάρκετ ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης επαφής του περιεχομένου τους με το μέταλλο.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Θωμαΐδης μελετά επί μακρόν τη δισφαινόλη Α. Πιστεύει ότι ο κύριος φόβος από τη χρήση της στις συσκευασίες τροφίμων αφορά κυρίως τα βρέφη Σύνδεση με σοβαρές ασθένειες

Η δισφαινόλη Α αποτελεί λοιπόν «σύντροφο» της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1990 επιστήμονες άρχισαν να βλέπουν ότι αυτός ο «σύντροφος» μάλλον θέλει το κακό μας... Τότε εκφράστηκαν οι πρώτες ανησυχίες σχετικά με μετανάστευση της ουσίας από τις συσκευασίες στα τρόφιμα, η οποία κανείς δεν γνώριζε τι θα μπορούσε να συνεπάγεται για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ανησυχία οδήγησε στη διεξαγωγή μελετών σε πειραματόζωα (κυρίως σε ποντίκια και αρουραίους). Αρκετές από αυτές τις μελέτες συνέδεσαν την ΒΡΑ με πλήθος σοβαρών προβλημάτων, όπως ο καρκίνος του μαστού, του προστάτη, των όρχεων, του θυρεοειδούς, οι καρδιοπάθειες, η παχυσαρκία,

Σούπερ deal ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα

ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης προειδοποιούσε τους συνομιλητές του στον Τύπο ότι « εφέτος το καλοκαίρι δεν θα πάτε διακοπές».

Κανένας όμως δεν φανταζόταν ότι θα άνοιγε τόσο απότομα το παιχνίδι της τραπεζικής αναδιάρθρωσης, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών. Μία εβδομάδα, λοιπόν, πριν από τα ευρωπαϊκά stress tests και εν αναμονή της έκδοσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου ο κ. Μ. Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς τάραξε τα νερά με τη συνδυασμένη πρότασή του για εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και έκτοτε ο κύκλος του χρήματος πήρε φωτιά.

Από την περασμένη Πέμπτη όλοι δείχνουν κινητικοί, ωσάν να ήταν έτοιμοι από καιρό για ένα θερμό τραπεζικό καλοκαίρι. Και μαζί τους η κυβέρνηση, η οποία επιζητούσε δυναμικά νέα, αλλά ίσως δεν υπολόγιζε πόση ένταση μπορούν να μεταφέρουν στην πολιτική και στην οικονομία τα τραπεζικά

Πωλούνται νησιά λόγω φορολογίας

Πωλούνται 27 ιδιωτικά νησιά λόγω της κρίσης



Αιτία, η δυσβάσταχτη φορολογική επιβάρυνση

Κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο έχουν απευθύνει τους τελευταίους μήνες οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών νησιών ανά τη χώρα, βάζοντας πωλητήρια στις περιουσίες τους. Τουλάχιστον 27 νησιά διατίθενται προς πώληση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι αγοραπωλησίες νησιών είναι ελάχιστες, κυρίως λόγω των πολλών γραφειοκρατικών - πολεοδομικών κωλυμάτων που συνοδεύουν τέτοιου είδους ακίνητα.

«Μπαράζ» πωλήσεων ιδιωτικών νησιών ανά την επικράτεια έχει κηρυχθεί τους τελευταίους μήνες από τους λίγους πλην όμως προνομιούχους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 27 ιδιωτικά νησιά (μεταξύ των οποίων και ολόκληρα συμπλέγματα νησίδων) έχουν βγει στο «σφυρί» το τελευταίο διάστημα, αν και η ζήτηση δεν μοιάζει να είναι αντίστοιχη. Διόλου τυχαία, κάποιοι εκ των ιδιοκτητών αποσύρουν το πωλητήριο μέχρι νεωτέρας, δηλαδή, μέχρι να βελτιωθεί το οικονομικό

6 μυστικά για υγιές και λαμπερό δέρμα

Οι κλιματικές αλλαγές και η έντονη ακτινοβολία κάνουν τη φροντίδα του δέρματος πρωταρχική ανάγκη. Με τόσες εποχιακές διακυμάνσεις πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και γεμάτο λάμψη όλο το χρόνο;


Κατά τη διάρκεια του έτους παρατηρούνται διάφορα εποχιακά δερματικά προβλήματα. Οι δερματολόγοι καταρχήν εντοπίζουν τον τύπο του δέρματος κάθε ατόμου και στη συνέχεια αποφασίζουν ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για τη λύση του προβλήματος.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ της μόδας το μαύρισμα. Άνδρες και γυναίκες αφιερώνουν ατελείωτες ώρες στην ηλιοθεραπεία με σκοπό να αποκτήσουν το πολυπόθητο μπρούντζινο χρώμα. Οι ειδικοί επισημαίνουν όμως ότι ένας από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες για την πρόωρη γήρανση είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ας δούμε λοιπόν 6 απλούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερό και όμορφο δέρμα ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

1. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας τους καλοκαιρινούς μήνες και να το διατηρήσετε υγιές και όμορφο είναι η χρήση αντηλιακών καθημερινά. Προτιμήστε προϊόντα που αποτελούν συνδυασμό αντιηλιακού και ενυδατικής κρέμας. Το δέρμα σας έχει ανάγκη από βιταμίνες

Ο καιρός σήμερα 18.07.2010

Πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Β. Ελλάδα, καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες στην Ήπειρο και στα δυτικά τμήματα της Μακεδονίας, περιμένουμε την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 22 έως 36 στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 34 – 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μπ. θα πνέουν στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνεόυν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι