www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

6 μυστικά για υγιές και λαμπερό δέρμα

Οι κλιματικές αλλαγές και η έντονη ακτινοβολία κάνουν τη φροντίδα του δέρματος πρωταρχική ανάγκη. Με τόσες εποχιακές διακυμάνσεις πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και γεμάτο λάμψη όλο το χρόνο;


Κατά τη διάρκεια του έτους παρατηρούνται διάφορα εποχιακά δερματικά προβλήματα. Οι δερματολόγοι καταρχήν εντοπίζουν τον τύπο του δέρματος κάθε ατόμου και στη συνέχεια αποφασίζουν ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για τη λύση του προβλήματος.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ της μόδας το μαύρισμα. Άνδρες και γυναίκες αφιερώνουν ατελείωτες ώρες στην ηλιοθεραπεία με σκοπό να αποκτήσουν το πολυπόθητο μπρούντζινο χρώμα. Οι ειδικοί επισημαίνουν όμως ότι ένας από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες για την πρόωρη γήρανση είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ας δούμε λοιπόν 6 απλούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερό και όμορφο δέρμα ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

1. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας τους καλοκαιρινούς μήνες και να το διατηρήσετε υγιές και όμορφο είναι η χρήση αντηλιακών καθημερινά. Προτιμήστε προϊόντα που αποτελούν συνδυασμό αντιηλιακού και ενυδατικής κρέμας. Το δέρμα σας έχει ανάγκη από βιταμίνες
και αντιοξειδωτικά, έτσι ώστε όχι μόνο να προστατεύεται από τον ήλιο αλλά να έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη.

2. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό για να είναι το δέρμα σας ενυδατωμένο. Καταναλώστε ακόμη άφθονα φρούτα και σαλάτες, που προσφέρουν ενυδάτωση.

3. Ό, τι τύπο επιδερμίδας κι αν έχετε μην παραλείπετε να καθαρίζετε το δέρμα σας καθημερινά! Στην πρωινή και τη βραδινή σας ρουτίνα, βεβαιωθείτε ότι απομακρύνετε τις τοξίνες από το δέρμα σας. Αναζητήστε προϊόντα καθαρισμού που είναι απαλά και δεν ερεθίζουν το δέρμα σας.

4. Φορέστε lip balm ενυδατικό για το καλοκαίρι, με ελάχιστο ποσοστό 15 SPF. Αποφύγετε τα προϊόντα χωρίς προστασία από τον ήλιο γιατί "τραβούν" τις βλαβερές ακτίνες UV.

5. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τα ανεπιθύμητα νεκρά κύτταρα, που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας.

6. Χρησιμοποιήστε μια τονωτική lotion μετά τον καθαρισμό προσώπου. Η lotion συμβάλλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH στο δέρμα σας, η οποία κάνει την επιφάνεια του δέρματός σας λιγότερο ευάλωτη στην ανάπτυξη μικροβίων.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα

Επιλέξτε προϊόντα κατά της λιπαρότητας. Μία φορά την εβδομάδα κάντε μια μάσκα. Το βράδυ, μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα oil-free moisturizer, που θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο, ενώ κοιμάστε. Αναζητήστε προϊόντα χωρίς αλκοόλ, προκειμένου να αποφευχθεί η ξηρότητα του δέρματος.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα

Βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά, ειδικά αμέσως μετά το ντους. Αναζητήστε ένα scrub ή ένα καθαριστικό με AHA, που διασπά το νεκρό δέρμα και δεν επιτρέπει στην υγρασία να εισχωρήσει. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ενυδάτωσης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αν έχετε κανονική επιδερμίδα

Αν έχετε κανονικό δέρμα, καταρχήν είστε πολύ τυχεροί! Θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και προστατευμένο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αναζητήστε ένα scrub ή καθαριστικό με AHA ή BHA και κάντε καθαρισμό 2 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ moisturizer για τους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν θα φράξει τους πόρους σας.

Να θυμάστε ότι όμορφη επιδερμίδα σημαίνει όμορφο και νεανικό πρόσωπο. Μην παραμελείτε τη φροντίδα και την περιποίηση του δέρματός σας. Ακολουθήστε τις παραπάνω απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές και το δέρμα σας θα είναι υγιές και λαμπερό όλο το χρόνο και ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: