www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επανάληψη της τηλεδιάσκεψης την Τρίτη


Παραγωγική και ουσιαστική χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών τη συζήτηση, που όπως αναφέρει, έγινε με την τρόικα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, εν μέσω πληροφοριών για νέα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, με έμφαση σε περικοπές στο δημόσιο τομέα και τα επιδόματα πρόνοιας.

Σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο κάνει γνωστό πως την Τρίτη το πρωί, οι τεχνικές ομάδες της τρόικας που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα (δηλαδή στις 7 το απόγευμα).

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε πως η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, καθώς και πως χρειάζεται ακόμη κάποια δουλειά ώστε να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα.

Η τηλεδιάσκεψη, που άρχισε γύρω στις 7:20, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και οι δύο αξιωματούχοι του

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας


Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με οικονομικά κυρίως αιτήματα. Συγκεκριμένα οι Ελεγκτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Κυριακή 25/09/2011, (00:01-24:00) και σε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28/09/2011, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Επίσης εξήγγειλαν τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ οποτεδήποτε αυτές προκηρυχθούν. Επιπλέον, από σήμερα Δευτέρα και μετά την λήξη της βάρδιας τους, οι ελεγκτές θα παραμένουν στους χώρους δουλειάς τους όλο το εικοσιτετράωρο και μέχρι την ανάληψη εργασίας στην επόμενη βάρδια

Στη Γ’ Εθνική ο Ηρακλής

Χωρίς καν να μπει το θέμα σε συζήτηση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ επικύρωσε τη Δευτέρα την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία ο Ηρακλής υποβιβάζεται στη Football League 2, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Επιμένει ο «γηραιός» στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται την Τρίτη το πρωί.

Μία μέρα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Ηρακλής στο Διοικητικό Εφετείο, με τα οποία ουσιαστικά ζητεί την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που τον υποβιβάζει οριστικά στη Β’ Εθνική λόγω της πλαστογραφίας, το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας έβαλε και τη… σφραγίδα στον υποβιβασμό του στην τρίτη κατηγορία!

Η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ είχε λάβει την απόφαση να «ρίξει» τον Ηρακλή στη Football League 2 από την περασμένη εβδομάδα, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, γεγονός που

Προσοχή στα light γιαούρτια κατά την εγκυμοσύνη


Οι έγκυες γυναίκες που τρώνε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδί που θα αναπτύξει άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ειδικοί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Statens Serum στην Κοπεγχάγη, όπως αναμένεται να ανακοινώσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Αμστερνταμ.

Οι ειδικοί ανέλυσαν το μοτίβο διατροφής περισσότερων από 70.000 εγκύων στη Δανία ενώ παρακολούθησαν και τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο ως την ηλικία των επτά ετών.

Όπως είδαν οι γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά σε συνδυασμό με φρούτα άπαξ ημερησίως είχαν 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο παιδιά που εμφάνιζαν

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος νονών η Αστυνομία


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας με στόχο της εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιάσεων με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, τοκογλυφίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πολυάριθμες κατ' οίκον έρευνες καθώς και σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα,

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Μετρό για την εργασιακή εφεδρεία


Διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Αττικό Μετρό και ολιγόλεπτη συμβολική ειρηνική κατάληψη της εισόδου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που πρόκειται να εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το 10% των υπαλλήλων της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, ότι ήδη επλήγησαν από τις μετατάξεις υπαλλήλων που έγινε στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και

ΝΔ: Χάος στα σχολεία

Για «χάος» στα σχολεία μία εβδομάδα μετά τον αγιασμό έκανε λόγο ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ .


Όπως ανέφερε, «η σχολική χρονιά ξεκίνησε με συνεχείς αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με φωτοτυπίες και dvd, με ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και πολλά κενά, με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες, με το χέρι στην τσέπη από πολλούς γονείς, που σπεύδουν να προμηθευτούν εκπαιδευτικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων».

«Αυτό», πρόσθεσε, «είναι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα των "μνημονίων", των "διαρθρωτικών αλλαγών" της προχειρότητας, του μη έγκαιρου προγραμματισμού και της ανευθυνότητας

Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις προς την Κύπρο


Κλιμακώνει τις προκλήσεις και τις απειλές της η Τουρκία στην έναρξη γεωτρήσων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου από τη Λευκωσία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Αγκυρα θα μπορούσε να αρχίσει έρευνες στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τη «Βόρεια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τα Κατεχόμενα.

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τις εργασίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά, λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει αμέσως τις εργασίες για εξεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ανέφερε ακόμη πως οι έρευνες της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας, μπορεί να ξεκινήσουν την ερχόμενη

Τερματισμό των καταλήψεων ζητεί ο πρύτανης του ΟΠΑ


Με τη φράση «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το κοινό μας σπίτι», ο πρύτανης της πρώην ΑΣΟΕΕ Κ. Γάτσιος απευθύνεται με δεύτερη επιστολή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος.

Οπως επισημαίνει, «η συνεχιζόμενη κατάληψη έχει δημιουργήσει συνθήκες που θα επηρεάσουν επί μακρόν την ομαλή εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του».

«Μάλιστα», συμπληρώνεται στην επιστολή, «καθώς η κατάληψη διανύει την τρίτη εβδομάδα, οφείλουμε να επισημάνουμε σε όλους και όλες και ιδιαίτερα στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας ότι σύμφωνα με το

Ανάκληση μοτοσικλετών DUCATI μοντέλο DIAVEL MY2011


Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών DUCATI μοντέλο DIAVEL MY2011 εκτελεί η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO, επίσημη αντιπροσωπεία μοτοσικλετών DUCATI στην Ελλάδα.

Η ανάκληση αφορά συνολικά 18 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται να εμφανιστεί πιθανή κάμψη και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θραύση του πλάγιου σταντ στην περιοχή περιστροφής στον άξονά (βίδας) του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ έχει ενημερώσει το δίκτυο συνεργατών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προβεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντιπροσώπους και πελάτες οι οποίοι παρέλαβαν τις

΄Ερευνα σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών για παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό


Ερευνα σε εγκαταστάσεις εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών διαδικτύου, η οποία χρησιμοποιείτο ως τεχνικός τηλεπικοινωνιακός υποστηρικτικός δίαυλος για παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό ( phone - betting ), έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εταιρεία διαδικτύου με έδρα το Γιβραλτάρ, είχε μισθώσει από την εν λόγω εταιρεία συστοιχία έξι τηλεφωνικών αριθμών, οι οποίοι όταν καλούνταν εκτρέπονταν μέσω διαδικτύου στο Γιβραλτάρ και χρησιμοποιούνταν από τους χρήστες του διαδικτύου για παράνομο στοιχηματισμό ( phone - betting ).


Το προανακριτικό υλικό έχει ήδη υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα οι ελληνικές αστυνομικές αρχές συνεργάζονται με

ΟΤΕ: Νέο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις


Το «OTE Business Διεθνή», ένα ευέλικτο και οικονομικό πρόγραμμα που εξυπηρετεί σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες για επικοινωνία σε διεθνείς προορισμούς, προσφέρει ο ΟΤΕ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο πρόγραμμα μπορεί να συνδυαστεί με το επιτυχημένο πρόγραμμα ΟΤΕ  Business Double Play, όπως επίσης με τις υπόλοιπες υπηρεσίες αστικής και υπεραστικής τηλεφωνίας του ΟΤΕ.

Το πρόγραμμα OTE Business Διεθνή προσφέρεται σε τρία ξεχωριστά πακέτα, ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης:

- ΟΤΕ Business Διεθνή Πακέτα Χρόνου. Πρόκειται για πακέτα που απευθύνονται κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ισχύουν για κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας προς συγκεκριμένες ζώνες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσφέρουν προπληρωμένο χρόνο ομιλίας 50, 100, ή 200 λεπτών

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 12.00


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα και στις προωθούμενες απολύσεις στο Δημόσιο θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκτιμά ακόμη ότι κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «νέα βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, σημειώνοντας πως

Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών!

Τη διακοπή καταβολής συντάξεων σε δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με σειρά επαγγελματικών ομάδων κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς,

Άλλαξε ώρα η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας

Με τέσσερις ώρες καθυστέρηση θα γίνει τελικά η σημερινή κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» που επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι,

Κύτταρα που φωσφορίζουν στη μάχη κατά του καρκίνου

Χάρη σε μια νέα τεχνική που κάνει τα καρκινικά κύτταρα να λάμπουν και να ξεχωρίζουν από τα υγιή, κατέστη δυνατή για πρώτη φορά η χειρουργική αφαίρεση με μεγάλη ακρίβεια καρκινικών κυττάρων από ωοθήκες.

Σε άλλη περίπτωση τα κύτταρα θα είχαν μείνει απαρατήρητα και δεν θα είχαν αφαιρεθεί κατά την επέμβαση, οδηγώντας πιθανώς σε επανεμφάνιση του καρκίνου μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Η νέα μέθοδος με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Βασίλη Ντζιαχρήστο ανοίγει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές αφαιρέσεις καρκινικών ιστών και για το καλύτερο «καθάρισμα» ενός ασθενούς από τον καρκίνο.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Θέμελης και Αθανάσιος Σαραντόπουλος (και οι δύο συνεργάτες του Ντζιαχρήστου στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου), ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του καθηγητή και χειρούργου Γκούιτζεν βαν Νταμ του ολλανδικού πανεπιστημίου του Γκρένιγκεν και του καθηγητή χημείας Φίλιπ Λόου του αμερικανικού

Στους δρόμους αύριο και οι μαθητές

Μετά τους φοιτητές και οι μαθητές μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που συνεδρίασε, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν οι μαθητές σε συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Οι μαθητές τονίζουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη εκπροσώπων μαθητών από πολλά

΄Αμεση διακοπή των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, ζήτησε η Αγκυρα

Την άμεση διακοπή των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Νoble Energy, στο οικόπεδο 12 της

ΠΟΕΣΥ: Πεντάωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ



Στάση εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ σε όλη τη χώρα από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ανακοίνωσε για σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ως ένδειξη συμπαράστασης στην 5ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν «στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση των συναδέλφων τους με το σύστημα

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση κατά του τέλους στα ακίνητα την Τετάρτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ειδικό τέλος επί των ακινήτων διοργανώνει την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τ«α χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς».

To ΠΑΜΕ, όπως σημειώνει, εξετάζει

ΥΠΟΙΚ: Και άνοιγμα λογαριασμών από το ΣΔΟΕ


Αν το κρίνει σκόπιμο, το ΣΔΟΕ μπορεί να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών επιτηδευματιών ή φορολογουμένων, υπενθυμίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις γιατρών και δικηγόρων.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επικαλείτο διαρροές του ΣΔΟΕ στα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες δικηγόροι και γιατροί στην Αχαΐα διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από πουθενά.

«Στην τοπική κοινωνία είχαν διαρρεύσει ονόματα και ποσά που προκάλεσαν την κοινή γνώμη και επειδή, από τότε που έγιναν οι διαρροές, δεν έχει συμβεί τίποτε απολύτως ή οι καταγγελίες ήσαν αβάσιμες οπότε θα έπρεπε να ζητηθεί δημοσίως συγνώμη ή κατά το κοινώς λεγόμενο οι υποθέσεις

Εφορία: φουσκωμένα ραβασάκια, από λάθη, στην έκτακτη εισφορά


Ισχυρό σοκ δέχονται χιλιάδες φορολογούμενοι ανοίγοντας τους φακέλους της Εφορίας με το τριπλό χαράτσι των έκτακτων εισφορών στα εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος.

Η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, υπό την πίεση του χρόνου, εξέδωσε μαζικά εκκαθαριστικά χωρίς να εξαιρεί εισοδήματα τα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ δεν είχε ούτε τα στοιχεία ούτε τον χρόνο για να εξαιρέσει ανέργους και αναπήρους οι οποίοι επίσης απαλλάσσονται. Ετσι, τα ραβασάκια έρχονται αδιακρίτως προκαλώντας σοκ στους φορολογουμένους, παρά το γεγονός ότι στο σημείωμα περιγράφονται αναλυτικά τόσο οι

Η Ακρόπολη «βουλιάζει» σε προκλητικό εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus


Στο νέο τεύχος του Focus που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα το εξώφυλλο έχει τον τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας;» και απεικονίζει τον Παρθενώνα βυθισμένο σχεδόν μέχρι το αέτωμα σε μία θάλασσα, από την οποία προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.

Στους υπότιτλους του εξωφύλλου αναφέρεται: «Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη - τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση».

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ

Ο Στρος-Καν «έσπασε» τη σιωπή του


Παραδέχθηκε ότι είχε μία «ανάρμοστη σχέση» με τη Ναφισάτου Ντιαλό, ενώ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι «δεν έχουν εκτιμήσει τo εύρος της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.


Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχθηκε σήμερα στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη δικαστική του περιπέτεια στις ΗΠΑ, όπου μία καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, ότι είχε μία «ανάρμοστη σχέση» με τη Ναφισάτου Ντιαλό, ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται για το «λάθος» αυτό.

«Αυτό που συνέβη δεν εμπεριείχε βία, επίθεση, πίεση ή οποιαδήποτε εγκληματική πράξη», δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ο Στρος-Καν.

Αυτό που συνέβη ήταν μία «ανάρμοστη σχέση» και «περισσότερο από αυτό ένα λάθος, ένα λάθος απέναντι στη σύζυγό μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, αλλά και τους Γάλλους που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους πάνω μου», πρόσθεσε ο Στρος-Καν που μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου ήταν το φαβορί για να είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες προεδρικές

Το συμπλήρωμα διατροφής Vital μετονομάζεται σε IMMUVIT

Η Rueckert Pharmaceutical Company, ιδιοκτήτρια και παραγωγός του συμπληρώματος διατροφής που στην Ελλάδα έγινε γνωστό με την ονομασία Vital γνωστοποιεί ότι στο εξής η συγκεκριμένη σειρά θα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με τη διεθνή ονομασία IMMUVIT.
To IMMUVIT είναι μία πλήρης και ισορροπημένη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής. Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας ginseng και συνενζύμου Q10 με

Ξεκίνησε η γεώτρηση! - Έτοιμοι για όλα Κύπριοι, Ισραηλινοί και η Π.Α


Μια μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό: Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Εnergy, ενεργώντας για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρχισε το μακρύ ταξίδι του στα έγκατα της Ανατολικής Μεσογείου, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο από την Χάιφα καύσιμα και διάφορα άλλα υλικά για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού. Επάνω το σκάφος βρίσκονται άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, ενώ μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της Εθνροφρουράς είναι έτοιμη να παρέμβει αν χρειαστεί με ελικόπτερα AB-212.

Στον ουρανό γύρω από το γεωτρύπανο πετάνε ισραηλινά UAV, ενώ στα ανατολικά της πλατφόρμας είναι ανεπτυγμένα σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού (κορβέτες Sa'ar 5 και περιπολικά). Στην Κύπρο η

Τα αναβολικά προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια

Σοβαρές νεφρικές βλάβες μπορούν να προκαλέσουν τα αναβολικά στεροειδή οδηγώντας τους χρήστες ακόμα και στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας που απαιτεί αιμοκάθαρση ή και μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με ανακάλυψη επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η δρ Λιλ Χέρλιτζ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου δήλωσε πως πολλοί άντρες που έπαιρναν στεροειδή επί χρόνια έτειναν να έχουν σοβαρότερα νεφρολογικά προβλήματα από ότι οι παχύσαρκοι συνομήλικοί τους που δεν ήταν και τόσο μυώδεις.

Η δρ Λιλ Χέρλιτζ μαζί με την ομάδα της επιστράτευσαν μια ομάδα νεαρών αντρών που ασχολούνται με το μπόντι μπίλντινγκ και τους υπέβαλαν σε εξετάσεις της νεφρικής λειτουργίας παρακολουθώντας τους

Έτοιμοι για «μάχη» οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Γενική πανελλαδική συνέλευση συγκαλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης για να αποφασίσουν το μέλλον των δράσεών τους.

Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση για την ελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Η πρώτη συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Αριστείδη Μπουρδάρα, όπου

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για την πετρελαιοκίνηση

Τις κυβερνητικές προτάσεις για την πετρελαιοκίνηση στα Ι.Χ. και τα ελαφρά φορτηγά στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την προσεχή Πέμπτη στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει να επιτρέψει την χρήση του πετρελαίου κινήσεως σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη και να άρει την απαγόρευση χρήσεως πετρελαίου κίνησης που ισχύει από το 1991, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζει να δώσει κίνητρα απόσυρσης

Ακριβότερο κατά 50% το πετρέλαιο θέρμανσης από Οκτώβριο

Άμεση εξομοίωση της φορολογίας μεταξύ πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το μέτρο αυτό, θα οδηγήσει σε αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%, που μεταφράζεται σε μία αύξηση πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο, από 90 λεπτά που ήταν τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα Νέα, από τα περίπου 1.600 ευρώ που πλήρωσε πέρυσι μια μέση οικογένεια για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση για τη σεζόν 2010-2011, θα αναγκαστεί να βάλει

Συναντήσεις Λαμπρινίδη με Νίμιτς και Μπαν Κι Μουν

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, δεν σκοπεύει αυτή την περίοδο να επισκεφθεί την περιοχή, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος συναντήθηκε χθες βράδυ και με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στον ΟΗΕ και ο Μάθιου Νίμιτς τόνισε ότι με τον Σταύρο Λαμπρινίδη αντάλλαξε απόψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, καθώς και για την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος.

Ο κ. Λαμπρινίδης, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι εξέφρασε στο γ.γ. την «ετοιμότητα της Ελλάδας» για να εξευρεθεί λύση για «ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό,

Νέες κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

Σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλούμενη συρρίκνωση της ΕΡΤ και την απόλυση, δια τις μεθόδου της εφεδρείας των εργαζομένων, προχωρά η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων της ΕΡΤ, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με στάση εργασίας τη Δευτέρα, 19-09-2011, και κατά τις ώρες 18.00 έως 23.00.

Αποφασίστηκε, την ώρα της απεργίας να βγαίνουν μόνο απεργιακά δελτία

Στις 3 μ.μ. η τηλεδιάσκεψη Ευ.Βενιζέλου - τρόικας


Στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσουν το αντικείμενο της νέας κυβερνητικής επιτροπής, που θα συνέλθει αμέσως μετά.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Βενιζέλος, σκοπός της συνομιλίας με τους επικεφαλής της τρόικας, είναι η συμφωνία όσον αφορά στον τρόπο επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων για το 2011 και το 2012.
Παράλληλα, θα μεταφέρει την κυβερνητική βούληση να γίνουν πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα

Πρόωρες εκλογές για επαναδιαπραγμάτευση ζήτησε ο Σαμαράς

Την εικόνα ότι μάλλον δεν υιοθετεί τους δραματικούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς για την κρισιμότητα των εξελίξεων που οδήγησαν στην αναβολή του ταξιδιού του Α. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου από το βήμα της 76ης ΔΕΘ. «Δεν είμαι οπαδός του πανικού», δήλωσε.

Χαρακτήρισε «ελληνική τραγωδία» τα όσα συμβαίνουν πριν από κάθε δόση. «Υπάρχει πάντα μία κρίση και μετά ένα νέο χαράτσι. Φανταστείτε τι θα γίνει στα πρόθυρα της 10ης δόσης», είπε χαρακτηριστικά.


Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Ε. Βενιζέλο ότι «έβαλε πάτο, αλλά πού πήγε ο πάτος, μας έχει φύγει». Και παρουσίασε τα τρία επιχειρήματα που θα θέσει στην τρόικα ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου εφόσον η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές. «Θα τους ρωτήσω ευθέως αν θεωρούν ότι το plan a έλυσε τα προβλήματα - γιατί δεν τα έλυσε και όλοι το ξέρουν αυτό πλέον», δήλωσε. «Θα ζητήσω την ευκαιρία να εφαρμόσω ένα plan b,

Αιματηρή ληστεία στο Ρέντη


Αιματηρή ληστεία με θύμα έναν 38χρονο σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα στην είσοδο της κρεαταγοράς του Ρέντη.

Τέσσερις άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον 38χρονο ιδιοκτήτη κρεοπωλείου, ο οποίος πήγαινε να αγοράσει κρέατα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν και του άρπαξαν ένα τσαντάκι με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ, στο οποίο πιθανόν τους περίμενε και άλλος

Α. Σαμαράς, ΔΕΘ: Να οριστεί και να αξιοποιηθεί άμεσα η ελληνική ΑΟΖ-Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος!


"Η Τουρκία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν περιφερειακή υπερδύναμη στην Αν. Μεσόγειο και μάλιστα σε βάρος της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής" δήλωσε η ο αρχηγός της ΝΔ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ, προσθέτοντας "Από την άλλη, ευτυχώς, τόσο η ΕΕ και οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσία κρατούν διαφορετική στάση, η οποία μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τις μελλοντικές εξελίξεις".

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο ως προς την οριοθέτηση και τη συνακόλουθη αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ επανέλαβε ότι όταν γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, θα προασπίσει με κάθε δυνατό τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανακηρύσσοντας πάραυτα την ελληνική ΑΟΖ, αφού πρώτα συνεννοηθεί με όσους εμπλέκονται και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την ουσιαστική εκμετάλλευση (και όχι το

Ο καιρός στις 19.09.2011


Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες βραδυνές ώρες στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 ως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 ως 32 στη Δυτική Ελλάδα, 23 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και από αργά το απόγευμα ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 ως