www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κρουαζιερόπλοιο με πιθανά κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας την Τρίτη στον Πειραιά

Το Ε/Γ-Κ/Ζ «NAVIGATOR OF THE SEAS» σημαίας Μπαχάμες, με 3.082 επιβάτες, μεταξύ των οποίων πέντε πιθανά κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας, και πλήρωμα 1.206 άτομα, πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη το πρωί στις 07:00.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό.
naftemporiki

ΠΓΔΜ: Πυρά της αντιπολίτευσης στον Γκρούεφσκι για το Σκοπιανό

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για την εκφρασμένη πρόθεσή του να θέσει σε δημοψήφισμα ενδεχόμενη πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς για ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για όλες τις χρήσεις διεθνώς, με την επισήμανση ότι και ο ίδιος θα την καταψηφίσει.


Υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο κ. Γκρούεφσκι, ανέφεραν ότι για το κόμμα το προτιμότερο θα ήταν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για πρόταση με την οποία θα συμφωνούσαν τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Ελλάδα.

Ωστόσο, τα ίδια στελέχη δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, εξαιτίας των ισχυρών διεθνών πιέσεων για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να προτείνει διεξαγωγή

Νομοθετική ρύθμιση για παράνομο στοίχημα-«στημένα» προανήγγειλε η Α. Γκερέκου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των φακέλων που εστάλησαν από την ΟΥΕΦΑ σε ό,τι αφορά καταγγελίες για «στημένους αγώνες ποδοσφαίρου» προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες του στοιχήματος.


Απαντώντας η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, επεσήμανε ότι «υπεύθυνη κυβέρνηση δεν είναι αυτή που διακινεί φήμες».

Όπως ανέφερε η κ. Γκερέκου, όταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού παρέλαβε από την ΕΠΟ φακέλους που υποστήριζαν ότι υπάρχουν υπόνοιες για μη καθαρά ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στείλαμε τους φακέλους στην εισαγγελία και την ΕΛΑΣ.

«Δεν στήνουμε λαϊκά δικαστήρια. Η στάση μας βασίζεται στο σεβασμό των προσωπικών δεδομένων, στο τεκμήριο της αθωότητας και στην μυστικότητα της προανάκρισης» υπογράμμισε.

Η κ. Γκερέκου προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος και των στημένων παιχνιδιών ποδοσφαίρου, με την οποία η συμμετοχή σε στημένο αγώνα θα θεωρείται πλέον κατηγορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Έτσι - όπως είπε - ενεργοποιούνται ειδικοί δικονομικοί κανόνες: Άρση απορρήτου συνομιλιών,

McAfee: Αναβάθμιση δημιούργησε πρόβλημα σε χιλιάδες pc

Το McAfee μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα που προστατεύτει τους υπολογιστές από ιούς, όμως η τελευταία ενημέρωση του διάσημου λογισμικού έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα σε χιλιάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο.


Πρόβλημα αντιμετώπισαν οι χρήστες των Windows XP Service Pack 3, αφού το McAfee αναγνώριζε ένα σημαντικό αρχείο των Windows ως ιό και στη συνέχεια το διέγραφε.

Έτσι χιλιάδες χρήστες είδαν τον υπολογιστή τους να κάνει συνεχόμενα restart καθώς και να κλείνει σε ανυποψίαστες στιγμές.

Η γνωστή εταιρία κυκλοφόρησε λίγο αργότερα μία ενημέρωση προκειμένου να διορθώσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη στο blog της.

Αυστηρό μήνυμα ΓΓ του ΥΠΟΙΚ στους προϊσταμένους των εφοριών

Αυστηρό μήνυμα στους προϊσταμένους των εφοριών για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος.


«Τους ζήτησα να χάσουν τον ύπνο τους για να πιάσουν τους στόχους. Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους, δεν μπορεί να ασκεί και διευθυντικά καθήκοντα, τι θα κάνει, θα κάθεται να ζεσταίνει την καρέκλα; Και όλοι θα κριθούν με το νέο νόμο του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης που ψηφίστηκε πρόσφατα» σημείωσε

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατίθεται απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – Kαθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Αιτιολογική Έκθεση

Στο σχέδιο νόµου «Αναβάθµιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»

Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Το σχέδιο νόµου, που προτείνεται για ψήφιση στην Εθνική Αντιπροσωπεία, είναι το πρώτο από µια σειρά νοµοθετικών πρωτοβουλιών οι οποίες αφορούν στη διαµόρφωση του θεσµικού πλαισίου για την υλοποίηση του προγράµµατος για το «Νέο Σχολείο»-σύµφωνα µε το σχέδιο δράσης που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συµβούλιο στις 04.03.2010. Εντάσσεται στη συνολική πολιτική πρόταση της κυβέρνησης, που οδηγεί στην υλοποίηση του διακηρυγµένου στόχου της για «Δηµόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους» η οποία κάνει πράξη το σύνθηµα «πρώτα ο µαθητής». Τοπ «Νέο Σχολείο» είναι το µεγάλο και οραµατικό σχέδιο και αφορά τη συνολική αλλαγή του περιεχοµένου και της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήµατος της χώρας. Θέτει τον µαθητή στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας µας στο χώρο της εκπαίδευσης και απαιτεί τον συντονισµό και τη σύγκλιση όλων των επιλογών, των ρυθµίσεων, των επενδύσεων, των αποφάσεων για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων και τη διαµόρφωση των όρων για την εκπλήρωση υψηλών προσδοκιών για κάθε µαθητή, την άρση των ανισοτήτων και τη σύγκλιση µε τους στόχους που έχουν τεθεί για την εκπαίδευση από την Ε.Ε.

Στην κατεύθυνση αυτή και σύµφωνα µε το χρονοδιάγραµµα του προγράµµατος για το «Νέο Σχολείο», προβλέπονται παράλληλα µια σειρά δράσεων που συγχρηµατοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, όπως οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), η µείωση της διδακτέας ύλης, τα νέα προγράµµατα σπουδών, η

Συνάντηση Δ. Δρούτσα - αντιπροσωπείας γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας θα έχει την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.


Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι Βουλευτές Dr. Angelica Schwall-D?ren, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κ.Ο., η κα Elke Ferner και ο κ. Manfred Z?llmer, τους οποίους συνοδεύει ο κ. Harald Berwanger, Εισηγητής της Κ.Ο.
naftemporiki

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με το κλιμάκιο ΕΕ-ΔΝΤ

Συνάντηση περίπου μιας ώρας με το μικτό κλιμάκιο ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ είχε το απόγευμα στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Όπως έγινε γνωστό, η ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης, εστιάζοντας στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω ύφεση στην οικονομία, η οποία θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο εξαιτίας της μείωσης του ΑΕΠ.

Η ΝΔ επέμεινε ακόμη στις προτάσεις μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας με έμφαση στην απασχόληση και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας καθώς και στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για λόγους ισορροπίας και δικαιοσύνης αλλά και για λόγους ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης.
naftemporiki

Tο υπ. Υγείας επισκέφθηκε η τρόικα ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ

Τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισκέφθηκαν το υπουργείο, ενημέρωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Συγκεκριμένα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τους ενημέρωσε για τις προτεραιότητές της και τους στόχους της για διαφάνεια.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν μετά τη συνάντηση ότι η υπουργός τους εξήγησε ότι δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση στο κοινωνικό κράτος, καθώς η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητες, όπως τα νησιά και δεκάδες δύσβατες περιοχές στις οποίες το σύστημα υγείας οφείλει να ενισχυθεί.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η υπουργός ενημέρωσε για την τοποθέτηση δύο ορκωτών λογιστών, οι οποίοι ελέγχουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται πλέον οι προμήθειες του δημοσίου στο

Φύτρωσαν νούφαρα από σπόρους 700 ετών

Νοτιοκορεάτες ερευνητές παρουσίασαν τη Δευτέρα δύο νεαρά νούφαρα τα οποία φύτρωσαν από καρπούς που χρονολογήθηκαν στη Δυναστεία των Κοριό, η οποία άκμασε από το 918 έως το 1392 μ.Χ.

Συνολικά δέκα σπόροι βρέθηκαν πέρυσι στη διάρκεια ανασκαφής σε αρχαίο ένα κάστρο της επαρχίας Χαμάν. Δύο από αυτούς υποβλήθηκαν σε χρονολόγηση στο Ινστιτούτο Γεωεπιστημών και Ορυκτολογίας και βρέθηκαν να έχουν ηλικίες 650 και 760 ετών.

Οι αρχές της επαρχίας Χαμάν φύτεψαν τους υπόλοιπους οκτώ σπόρους και οι τρεις, περιέργως, φύτρωσαν.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για φυτά «λωτού» (lotus), ωστόσο αυτός ο όρος καλύπτει διάφορα γένη και είδη φυτών.

To νεαρό φυτό δεν φαίνεται για διόσπυρος (Diospyrus lotus), το ασιατικό είδος που δίνει το γνωστό φρούτο λωτός. Μοιάζει περισσότερο με το νούφαρο νυμφαία, το οποίο έχει επιστημονική ονομασία Nymphaea lotus και ήταν επίσης ιερό φυτό των αρχαίων Αιγύπτιων.
tovima

Απόσυρση ακατάλληλων προϊόντων από τη νομαρχία Αν. Αττικής

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η νομαρχία Ανατολικής Αττικής για τη προστασία των καταναλωτών, εντοπίστηκαν δύο ακατάλληλα προϊόντα και ζητήθηκε η άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Πρόκειται για μια «ΦΟΡΜΑ ΤΑΨΑΚΙ - SILICON VALLEY» με κωδικό 0 236812 000031, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα και εισάγεται από την JUMBO ΑΕΕ. Το δείγμα που εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, χαρακτηρίστηκε ως μη κανονικό - μη ασφαλές, ακατάλληλο για χρήση σε επαφή με τρόφιμα και αποκλειόμενο της κατανάλωσης. -------->

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Εξεταστική για Siemens

Πλούσιος ο κατάλογος των ονομάτων που θα περάσουν το κατώφλι της Εξεταστικής για τη Siemens.


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Σανιδάς είναι μεταξύ των μαρτύρων στους οποίους συναίνεσε και η Ν.Δ. να περάσουν το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Αναλυτικά, ο κοινός κατάλογος των προσώπων που συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να κληθούν να καταθέσουν στην έρευνα της Βουλής είναι:

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (2006-2009) Γιώργος Σανιδάς από πλευράς Δικαιοσύνης.

Από πλευράς πολιτικών προσώπων, για το σκέλος της έρευνας που αφορά στις σχέσεις της Siemens με τον ΟΤΕ θα κληθούν οι πρώην υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αν. Μαντέλης και Χρ. Βερελής από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Ν.Δ., όπως και ο Επίτιμος Πρόεδρος

Παπακωνσταντίνου: "Συζητάμε την κατάργηση και του 13ου μισθού!"

- Μέρκελ: "Πάρτε και νέα μέτρα για να σας δώσω χρήματα"



- Βοήθεια και πριν τις 19 Μαϊου στην Ελλάδα, λέει ο γερμανός υπ. Οικονομικών!


- Στα ύψη το spread - Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο


- Τι είπαν στο τηλέφωνο Μέρκελ - Παπανδρέου

Επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι όχι μόνο ο 14ος αλλά ΚΑΙ ο 13ος μισθός!

Αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωσταντίνου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού είπε:

"Είναι εν εξελίξει οι συζητήσεις για 13ο 14ο μισθό, εμείς αυτό που λέμε είναι οτι η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας έχει ανάγκη από διαρθρωτικά μέτρα και όχι από το το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα."

Για τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε οτι προχωρούν καλά και οτι ελπίζει σύντομα να ολοκληρωθούν με ένα τριετές οικονομικό πλαίσιο και τους όρους χρηματοδότησης της χώρας

Στο τέλος του Ιουνίου η κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου

Στο τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.


Μιλώντας σε συνάντηση επιχειρηματιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βήμα Ανάπτυξης» η κ. Κατσέλη τόνισε ότι κλειδί για τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας δεν είναι οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες, όπως είπε, στην καλύτερη περίπτωση είναι ο καταλύτης για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την κοινωνική συνοχή. Κλειδί για τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε, είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, υπογράμμισε, επενδύσεις στον τόπο δεν γίνονται και γι' αυτό πρέπει να αλλάξουμε σχεδόν τα πάντα.

Όπως ανέφερε η υπουργός, αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα με το κλιμάκιο ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ήταν η ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού και παραγωγικού προτύπου της χώρας που έχει φτάσει -υποστήριξε- στα όριά του.

Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να κερδίσει το τριπλό στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της αναχαίτισης της ύφεσης και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, όπως υποστήριξε, ήταν το γεγονός ότι έφτασαν στην ολοκλήρωση μόλις 20% των εγκρίσεων νέων επιχειρήσεων.

Ο νέος νόμος έχει στόχο, μεταξύ άλλων, την άρση των αντικινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού, επεσήμανε η κ. Κατσέλη.

Όπως γνωστοποίησε η υπουργός, οι βασικές μορφές ενίσχυσης που θα προβλέπονται από το νέο αναπτυξιακό νόμο είναι η επιχορήγηση κεφαλαίου, οι φορολογικές απαλλαγές, η επιχορήγηση χρεολυσίων δανείων και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης μηχανολογικού εξοπλισμού για συμβάσεις διάρκειας έως επτά έτη.

Οι μορφές αυτές ενίσχυσης θα ισχύουν για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις ή τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια (άνω των 50 εκατ. ευρώ) θα ισχύουν μόνο οι φορολογικές απαλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την επιλεξιμότητα επενδύσεων βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου, προτεραιότητα, όπως επεσήμανε, θα δοθεί σε επενδύσεις που συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μέσω του παραγωγικού, γνωστικού και τεχνολογικού μετασχηματισμού της οικονομίας, της δημιουργίας εγχώριας προστιθέμενης αξίας, της βελτίωσης του ισοζυγίου πληρωμών, καθώς, και στην προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Αναφορικά με τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς αξιολόγησης προτάσεων που θα περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο, καθώς και για τον έλεγχο υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων, προβλέπεται, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, προκήρυξη υποβολής επενδυτικών σχεδίων ανά εξάμηνο, με ανακοίνωση συνολικών διαθέσιμων πόρων για επιχορηγήσεις, ηλεκτρονική υποβολή πρότασης και αυτόματη απόρριψη ελλιπώς υποβαλλομένων φακέλων.

Η κατανομή των φακέλων, για λόγους διαφάνειας, θα γίνεται με τυχαίο τρόπο σε πιστοποιημένους αξιολογητές, ενώ προβλέπεται και νέα διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων. Η παρακολούθηση της πορείας αξιολόγησης του φακέλου θα γίνεται μέσα από το διαδίκτυο, με την ανάρτηση των εγκεκριμένων επενδύσεων σε ειδική σελίδα.
naftemporiki

"Αερομαχίες" Βενιζέλου με πιλότους

Η «λευκή απεργία» που πραγματοποιούν οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας πάνω στην περικοπή του επιδόματός τους προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής΄Ένωσης.

«Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ' εντολήν του οποίου η κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Σχηματισμός τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από οκτώ αεροσκάφη - τα δύο οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο δύο παραβιάσεις και μία παράβαση.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Δυσφορία ΕΣΠ για την απεργία των ναυτεργατών

Επικρότησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς την άρση του καμποτάζ, εκφράζοντας παράλληλα δυσαρέσκεια για την απεργιακή κινητοποίηση των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες. Όπως αναφέρει, «εάν η Ελλάδα είχε ωφεληθεί από την χρήση του καμποτάζ, έστω και σε έναν τομέα, σίγουρα θα ήμασταν συμπαραστάτες στον αγώνα των ναυτεργατών».


«Δυστυχώς, κάνοντας ταμείο στη διεθνή αγορά κρουαζιέρας, μετράμε απώλειες σε θέσεις εργασίας και ζημίες από τεράστια έσοδα, τα οποία χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια ως εμπόριο, ως τουρισμός, αλλά και ως χώρα συνολικά γι' αυτό και πιστεύουμε, ότι στη δεινή οικονομική θέση που έχουμε οδηγηθεί, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για περαιτέρω αγωνιστικούς πειραματισμούς και κοινωνικές αντιπαραθέσεις» προσθέτει.
naftemporiki

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού


Ανεστάλη η προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, μετά τις «ραγδαίες εξελίξεις, που σημειώθηκαν με την προσφυγή της κυβέρνησης της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι δυσμενέστατες για τον κόσμο των εργαζομένων και απαιτούν συγκροτημένη και ενιαία δράση».

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕ - ΥΠΠΟ κάλεσαν τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΑΔΕΥ αύριο, Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
naftemporiki

Κινδυνεύει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΔ για πρώτη φορά, τα τελευταία 50 χρόνια. Αγώνας για να πάρουν οι άνεργοι το επιδομά τους...


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας, είπε ότι ο ΟΑΕΔ έχει δύο πηγές εσόδων, τις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι μέσω του ΙΚΑ και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απέδωσε την κατάσταση στον οργανισμό, στις πολιτικές των προκατόχων του στον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας που μοναδικός τους στόχος, όπως είπε, ήταν το κομματικό συμφέρον. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι μόνο για τα προγράμματα stage στο δημόσιο δόθηκαν 700 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσε ότι στον Οργανισμό γίνεται αγώνας ώστε κανείς άνεργος να μην μείνει χωρίς επίδομα ανεργίας.

Αναφέρθηκε στην έναρξη του προγράμματος υλοποίησης του τέταρτου προγράμματος προώθησης

“Κλείδωσαν” οι υπηρεσίες που καταργούνται

Οι τελικές αποφάσεις για την συγχώνευση αλλά και την κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων, λήφθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ.Σαχινίδη με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο

Δεν προσήλθε η ΓΣΕΕ στη συνάντηση για το ασφαλιστικό

Την αντίδραση του υπουργού Εργασίας προκάλεσε η μη προσέλευση της ΓΣΕΕ στη συνάντηση για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Απίθανη η πραγματοποίηση και της συνάντησης της Συνομοσπονδίας με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ


«Σήμερα, η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση, στέρησαν από τη ΓΣΕΕ την απαιτούμενη απαρτία, προκειμένου η διοίκησή της να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μη πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί στην ημερήσια διάταξη είχαν ενταχθεί τα

Μόνο ένα έντυπο Ε1 για την πλειονότητα των φορολογούμενων

Το υπουργείο Οικονομικών διαφοροποιεί για πρώτη φορά φέτος, τον μηχανισμό προεκτύπωσης και αποστολής των εντύπων των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.


Συγκεκριμένα, για το Οικονομικό Έτος 2010 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προεκτυπώνει και αποστέλλει από ένα μόνο έντυπο Ε1 για την πλειονότητα των φορολογούμενων, που υπέβαλαν το 2009 ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους.

Το μοναδικό αυτό έντυπο, το οποίο συνεχίζει να συνοδεύεται από το γνωστό βιβλιαράκι οδηγιών,

Προχωρά η κωδικοποίηση νόσων και διαγνώσεων

Το θέμα της κωδικοποίησης νόσων και διαγνώσεων, καθώς και οι άλλες αναγκαίες κωδικοποιήσεις στο χώρο της υγείας, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).


Όπως είπε η υπουργος Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κωδικοποίηση των νόσων και των διαγνώσεων προχωρά άμεσα, ενώ τα επόμενα βήματα για τον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, θα αφορούν και τις ιατρικές πράξεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, σύμφωνα με την υπουργό, θα είναι καλύτερα επιδημιολογικά στοιχεία και αρτιότερη ταξινόμηση των αναγκών που πραγματικά έχουν τα νοσοκομεία, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανομή των πόρων και εξυπηρέτηση των πολιτών ,αλλά και συνολικά καλύτερη διοίκηση του χώρου της υγείας και των προμηθειών με επιστημονική βάση.
naftemporiki

Βρετανία: Κρέμα υπόσχεται το τέλος της κυτταρίτιδας

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ εφιάλτη της κυτταρίτιδας που βασανίζει περισσότερο από το 80% των γυναικών στον κόσμο υπόσχεται μια νέα κρέμα, η δράση της οποίας χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή καθώς δρα απευθείας στα γονίδια της υποδερμίδας, του λιπώδους ιστού που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.


Η κυτταρίτιδα δεν θεωρείται παθολογικό πρόβλημα. Με αυτόν τον όρο περιγράφεται στην καθομιλουμένη η αύξηση της πτύχωσης στο δέρμα, με αποτέλεσμα να χάνει τη λεία του όψη και να θυμίζει «φλοιό πορτοκαλιού». Περίπου το 70% της κυτταρίτιδας οφείλεται στον τρόπο ζωής και το υπόλοιπο 30% σε γενετικούς παράγοντες. Εξαιτίας αυτής της γενετικής προδιάθεσης, η κυτταρίτιδα βασανίζει ακόμη και τις γυναίκες που ασκούνται ή προσέχουν τη διατροφή τους.

Το ένζυμο

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι ερευνητές των εργαστηρίων της εταιρείας Βiotherm χτύπησαν το κακό στη ρίζα του παρασκευάζοντας μια κρέμα που επιδρά σε ένα ένζυμο του δέρματος, το οποίο καθορίζει πόσο λίπος καίγεται και πόσο αποθηκεύεται στην περιοχή. Η χημική ουσία που επεμβαίνει στο ένζυμο ονομάζεται φυτοσβελτίλη και δρα άμεσα καθώς «μαζεύει» την πτύχωση του δέρματος κατά μισό εκατοστό σε δέκα ημέρες. Η κρέμα Celluli Laser D. Code της Βiotherm αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία τον επόμενο μήνα και η τιμή της θα είναι 37 στερλίνες (περίπου 43 ευρώ).
tanea

Αφαιρέθηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση αποξήλωσης αυθαίρετων κεραιών κινητής τηλεφωνίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, άρχισε από σήμερα ο δήμος Αθηναίων.


Σήμερα το πρωί, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου αποξήλωσαν δύο κεραίες επί της οδού Σταδίου 41 (1ο Διαμέρισμα), μία επί της οδού Ιπποκράτους 57 (1ο Διαμέρισμα) και μία επί της οδού Ασκληπιού 69 (1ο Διαμέρισμα).

Η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, στα ακόλουθα σημεία:

-Τετάρτη 28 Απριλίου 2010: μία κεραία επί της οδού Υμηττού 144 & Νεοπτολέμου στις 08:00 (2ο Διαμέρισμα), μία κεραία επί της οδού Μουσών 7 στις 11:00 (2ο Διαμέρισμα), μία κεραία επί της οδού Λαέρτου 4 στις 13:00 (2ο Διαμέρισμα).

-Πέμπτη 29 Απριλίου 2010:μία κεραία επί οδού Μιχ. Βόδα 5 στις 08:00 (1ο Διαμέρισμα), μία κεραία επί της οδού Ψαρομηλίγκου 1 στις 11:00 (3ο Διαμέρισμα), μία κεραία επί της οδού Ιεροσολύμων 31 στη 13:00 (6ο Διαμέρισμα).
naftemporiki

΄Ολο και ψηλότερες αποδόσεις

Ανεβαίνουν τα επιτόκια σε προθεσμιακές, ομόλογα.

Αντιμέτωποι με έναν νέο χάρτη υψηλότερων αποδόσεων βρίσκονται πλέον καταθέτες και επενδυτές, καθώς οι ετήσιες απολαβές από προθεσμιακές καταθέσεις, έντοκα γραμμάτια, τραπεζικά, κρατικά και εταιρικά ομόλογα έχουν σκαρφαλώσει ακόμη και σε διψήφια νούμερα.


Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο επενδυτικό τοπίο αφορά τις προθεσμιακές καταθέσεις, οι οποίες έχουν φτάσει στα επίπεδα του 3,5%-4% ξεπερνώντας τον πληθωρισμό.

Η φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, το υψηλό κόστος δανεισμού στις διεθνείς αγορές και η ανάγκη για ρευστότητα, έχουν αναγκάσει τις τράπεζες, μικρές αλλά και μεγαλύτερες, να ανεβάσουν τον πήχυ των αποδόσεων.

Μάλιστα, οι πρόσφατες εκδόσεις έντοκων γραμματίου του Δημοσίου με διάρκεια από τρεις έως και 12 μήνες και με επιτόκιο που φτάνει το 4,85% είναι άμεσα ανταγωνιστικές προς τις προθεσμιακές

Βρήκαν μία σφαίρα στο καμμένο αυτοκίνητο

Μία κλεμμένη πινακίδα μοτοσικλέτας και μία σφαίρα εννέα χιλιοστών είναι μερικά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, το οποίο κάηκε χθες το πρωί στα Πατήσια.


Πρόκειται για ένα μπλε Renault, που είχε κλαπεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης στις 31 Αυγούστου 2007.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Ν. Μαζιώτης, ενδεχομένως και η σύζυγός του Π. Ρούπα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα ήταν γνωστό στην Αντιτρομοκρατική από την περίοδο της παρακολούθησης του Ν. Μαζιώτη και η αστυνομία το αναζητούσε.

Στο ΙΧ, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Θύσσου και Ιω. Φωκά στη Λαμπρινή,

Κάλυψαν στοιχεία με εμπρησμό

΄Εκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης έως την παραμονή της σύλληψής του.
Ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα εκτιμά η Αντιτρομοκρατική πως βρίσκονται πίσω από τον εμπρησμό Ι.Χ. αυτοκινήτου χθες το πρωί στα Πατήσια.


Η πυρπόληση ενός κλεμμένου οχήματος που είχε χρησιμοποιήσει για μετακινήσεις του ο Μαζιώτης σήμανε και πάλι συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική, η οποία προσπαθούσε να εντοπίσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος ως ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται να το είχε χρησιμοποιήσει την παραμονή της σύλληψής του.

Το όχημα, ένα μπλε Ρενό, είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια και έφερε πινακίδες οι οποίες είχαν κλαπεί

Ταϊβάν: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ



Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα νοτιοανατολικά της Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS).
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί ανακοινωθέντα για εμφάνιση παλιρροϊκών κυμάτων από το ειδικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού για τις ακτογραμμές έως και 100 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.

Το USGS τόνισε πως ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 06.00, ώρα Ελλάδος είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, σε απόσταση 314 χλμ νοτιοανατολικά της Ταϊβάν και βορειοανατολικά των Νήσων Μπατάν στις Φιλιππίνες.
naftemporiki

Δάνειο «γέφυρα» μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης «γέφυρας» από το ΔΝΤ και κράτη-μέλη της ευρωομάδας προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση της έγκρισης του πακέτου της ελληνικής οικονομίας σε κάποια από αυτά ανακοίνωσε επίσημα χθες από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Τη βεβαιότητά του ότι με τη χρήση του μηχανισμού στήριξης η Ελλάδα θα έχει το χρόνο να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά εξέφρασε χθες από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η οικονομία να παραμείνει σε ύφεση και το 2011.

«Οι επενδυτές οι οποίοι συνεχίζουν να ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας θα χάσουν» είπε χθες

Πόντιοι και σκουλαρίκια


- Γιατί οι Πόντιοι κρεμούν σκουλαρίκια στους τοίχους;


- Γιατί και οι τοίχοι εχουν αυτιά...

ΗΠΑ Η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι προσεχώς θα αποφασιστεί εάν θα ανακοινωθεί το συνολικό ποσό βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουμε τις προσεχείς ημέρες εάν είναι κατάλληλη στιγμή να αποκαλυφθεί το ύψος της συνοιλικής βοήθειας που θα δοθεί στην Ελλάδα για τρία χρόνια, δήλωσε την Κυριακή η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελενα Σαλγκάντο.


"Εάν τελικά, και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρόκειται να συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες, αποφασιστεί ότι είναι καλύτερα να ειπωθεί αμέσως πιό είναι το συνολικό ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα , εμείς (οι χώρες της ζώνης του ευρώ) θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα" τόνισε η κ. Σαλγκάντο,η χώρα της οποίας προεδρεύει το παρόν εξάμηνο της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν υποσχεθεί βοήθεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο, που θα συνοδεύεται από ποσό ύψους 15 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν από το ΔΝΤ.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα στοιχείο που να αφορά το συνολικό ποσό οικονομικής βοήθειας που μπορεί να λάβει η Ελλάδα εντός των επόμενων τριών χρόνων.
naftemporiki

Για νέο κόμμα πάει ο Α.Σαμαράς - "Παρήλθε η ημερομηνία λήξης της Ν.Δ."

Ο κίνδυνος (σ.σ. ή η μεγάλη ευκαιρία...) βίαιης ανατροπής του πολιτικού σκηνικού τους επόμενους μήνες διατρέχει την «ραχοκοκκαλιά» του κατεστημένου πολιτικού συστήματος με εξαίρεση τα δύο κόμματα της Αριστεράς τα οποία φαίνεται ότι θα αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Στη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς είναι σαφές και διακριβωμένο ότι ανησυχεί και αυτός για το πολιτικό μέλλον τόσο του ιδίου όσο και του κομματικού σχηματισμού που ηγείται. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται (το αντίθετο) να επιχειρηθεί από πλευράς Σαμαρά κυριολεκτικά η διάλυση του νυν πολιτικού σχηματισμού και η δημιουργά ενός νέου κόμματος με νέο τίτλο και νέα δομή λειτουργίας.


Η μεταπολίτευση τελείωσε οριστικά και η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φθαρμένο προϊόν της μεταπολίτευσης. Όχι η παράταξη, αλλά ο κομματικός φορέας που την εκφράζει από το 1974 μέχρι

Δεμένα τα πλοία αύριο στον Πειραιά

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων, αύριο Δευτέρα, από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αίτημα τη μη άρση του καμποτάζ.


Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει και νέα 24ωρη απεργία και το Σάββατο της Πρωτομαγιάς.
tanea

Προστατευθείτε από τον προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη αδένος είναι ο πλέον διαδεδομένος καρκίνος στους άνδρες και η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Ενας στους 6 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Ανιχνεύεται με την εξέταση της τιμής του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα.

Τα 50 χρόνια είναι η ηλικία που ο άνδρας οφείλει να ξεκινά τον ετήσιο έλεγχο. Για τους άνδρες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη, ο έλεγχος πρέπει να ξεκινά στα 45 έτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις που αγγίζουν το 20%, ο ασθενής μπορεί να έχει καρκίνο και ο έλεγχος να μην τον εντοπίζει. Η ακρίβεια της τιμής του PSA μπορεί να επηρεαστεί εάν υπάρχει μόνιμος

ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει για έξι ώρες η Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προχωρούν σε στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, από τις 11.00 έως τις 17.00 δεν θα εκτελεσθούν τα δρομολόγια σε τρόλεϊ, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, Μετρό και τραμ, λόγω της Γενικής Συνέλευσης των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Φορέων Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής.

Κανονικά θα λειτουργήσει ο προαστιακός.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και την ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.oasa.gr.
newsit

Κάθε ψυγείο και καημός!

Η αντιπαράθεση με τη ζυγαριά και τις θερμίδες είναι μια δύσκολη μάχη


Από την Έλενα Κιουρτσή

'Οποια δίαιτα απώλειας βάρους και αν ακολουθήσουμε, η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη διάθεσή μας να επιτύχουμε το στόχο μας. Ομως, στην πράξη πόσο εύκολο είναι να πειθαρχήσουμε και ποιο ρόλο παίζει η ψυχολογία μας σε αυτή την προσπάθεια;

Σύμφωνα με την κ. Κασσιανή Μαδεμλή, ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια, όταν αναφερόμαστε σε δίαιτες απώλειας βάρους, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε τι σημαίνει για εμάς η κατανάλωση τροφής. Διότι συχνά, μέσω του φαγητού, προσπαθούμε να καλύψουμε ανεκπλήρωτες ανάγκες ή να «ξεχαστούμε».

Αυτή η παλινδρόμηση συμβαίνει διότι κατά την πρώτη περίοδο ανάπτυξής μας ως βρέφη τείνουμε να