www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Αερομαχίες" Βενιζέλου με πιλότους

Η «λευκή απεργία» που πραγματοποιούν οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας πάνω στην περικοπή του επιδόματός τους προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής΄Ένωσης.

«Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ' εντολήν του οποίου η κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της
αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


Οι ιπτάμενοι της ΠΑ προέβησαν σε αυτήν την απόφαση καθώς με τις περικοπές το πτητικό τους επίδομα θα μειωθεί μέχρι και 6.000 ευρώ ετησίως.

Τη Δευτέρα (26/4) οι μόνες πτήσεις που πραγματοποιούνται είναι όσες αφορούν θέματα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, όπως αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα και διάσωση και αεροπυροσβέσεις.

«Να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους», προσέθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους», κατέληξε.
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: