www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κάλυψαν στοιχεία με εμπρησμό

΄Εκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης έως την παραμονή της σύλληψής του.
Ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα εκτιμά η Αντιτρομοκρατική πως βρίσκονται πίσω από τον εμπρησμό Ι.Χ. αυτοκινήτου χθες το πρωί στα Πατήσια.


Η πυρπόληση ενός κλεμμένου οχήματος που είχε χρησιμοποιήσει για μετακινήσεις του ο Μαζιώτης σήμανε και πάλι συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική, η οποία προσπαθούσε να εντοπίσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος ως ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται να το είχε χρησιμοποιήσει την παραμονή της σύλληψής του.

Το όχημα, ένα μπλε Ρενό, είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια και έφερε πινακίδες οι οποίες είχαν κλαπεί
από αυτοκίνητο μάρκας AUDI.

 Στις 9 Απριλίου, στη 1.54 π.μ. η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής που παρακολουθούσε τον Νίκο Μαζιώτη, τον είδε να φεύγει από το σπίτι του στα Καλύβια και στις 2.34 π.μ. να φτάνει στη Νέα Ιωνία, στη μονοκατοικία της οδού Λυκούργου 2, την οποία σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Εκείνη τη νύχτα ο Μαζιώτης και ο Χριστόφορος Κορτέσης βγήκαν από τη μονοκατοικία κρατώντας μια νάιλον τσάντα και κατευθύνθηκαν σε παρακείμενο δρόμο, όπου επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο όχημα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι πινακίδες που χρησιμοποιούσε (ΙΖΥ 42ΧΧ) προέρχονταν από κλεμμένο Αουντι επίσης μπλε χρώματος, την απώλεια των οποίων είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης του.

Στις 5.10 το πρωί η Αντιτρομοκρατική εντόπισε και πάλι το κλεμμένο όχημα, στο οποίο αυτή τη φορά επέβαινε μαζί με τους Μαζιώτη, Κορτέση και ο Σταθόπουλος. Η ομάδα των τριών σταμάτησε και πάλι στη Λυκούργου, όπου αποβιβάστηκε ο Σταθόπουλος.

Οι άλλοι δύο έφυγαν προς άγνωστη για την Αστυνομία κατεύθυνση, η οποία δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μια επιχείρηση σύλληψής τους εκείνη τη στιγμή.

«Η επιχείρηση ήταν σχεδιασμένη ώστε να συλληφθούν στα σπίτια τους χωρίς να προλάβουν να καταστρέψουν το υλικό της οργάνωσης», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σταθόπουλος λίγο αργότερα πήρε τη μηχανή του και από κοντινό σπίτι κουβάλησε στη μονοκατοικία της Λυκούργου 2 ένα μαύρο σάκο. Η ομάδα παρακολούθησης της Αντιτρομοκρατικής στη συνέχεια εντόπισε και τον Μαζιώτη, ο οποίος επέστρεψε στα Καλύβια χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα ασημί Χιουντάι.

Οι συλλήψεις των φερομένων ως μελών του Επαναστατικού Αγώνα άρχισαν τα μεσάνυχτα της 9ης Απριλίου και η Αντιτρομοκρατική μαζί με τις γιάφκες προσπάθησε να εντοπίσει και το κλεμμένο μπλε Ρενό, για το οποίο υπήρχε η υπόνοια πως θα χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες για το βομβιστικό χτύπημα που ετοίμαζαν.

 ΄Ολες όμως οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. Τελικά χθες στις 6.43 το πρωί άγνωστοι περιέλουσαν το όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Θύσσου 47 στα Πατήσια, με εύφλεκτο υλικό και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως βασικός στόχος των εμπρηστών ήταν να καταστραφούν στοιχεία όπως βιολογικό υλικό και αποτυπώματα μελών της οργάνωσης, ενώ δεν αποκλείουν μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν και άλλα στοιχεία της οργάνωσης.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής όμως θα βρεθεί και ακόμη ένα πυρπολημένο όχημα, το οποίο έκαψαν άγνωστοι χθες στις 3.40 το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων, παρότι το όχημα δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα την Αστυνομία στο επίπεδο των ερευνών για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Στο επίπεδο των ερευνών, η Σήμανση θα τελειώσει την ταξινόμηση των ευρημάτων από τη γιάφκα της οδού Αιγίνης 8 την Τετάρτη. ΄Οταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων η Αντιτρομοκρατική θα ζητήσει και την έκδοση ενταλμάτων για ακόμη 5- 8 υπόπτους.

Και δεύτερο καμένο Ε.Ι.Χ

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής θα μπεί και ακόμη ένα όχημα, το οποίο έκαψαν άγνωστοι χθες στις 3.40 το πρωί στα Εξάρχεια.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: