www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χιόνισε το μεσημέρι στον Παρνασσό!


Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τον δορυφόρο που δείχνουν τον Παρνασσό ντυμένο στα λευκά Τη στιγμή που σημειώνονται έντονες καταιγίδες στην περιοχή Λαμίας, στον Παρνασσό το μεσημέρι της Τετάρτης

Εθνική Τράπεζα: Τι θα συμβεί αν βγούμε από το ευρώ


Σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη και βαθύτερη ύφεση είναι κάποιες από τις επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σύμφωνα με ειδική έκθεση της Εθνικής Τράπεζας.

Το κρίσιμο δίλημμα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα διαμορφώνεται υπό το σημαντικό βάρος που δημιουργεί, αφενός η επώδυνη διαδικασία προσαρμογής, αφετέρου η ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης στα πλαίσια μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας με τους εταίρους, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου της ΕΤΕ, Παύλος Μυλωνάς στην ειδική έκδοση Μαΐου της Εθνικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία.

Μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55% σε ευρώ) –πλήττοντας περισσότερο τους

Τζήμερος: Όντως, δεν έχω πτυχίο


Στην παραδοχή πως δεν είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ παρά το γεγονός ότι δήλωνε κάτι αντίστοιχο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σε σειρά βιογραφικών που ανά την Ελλάδα μοίραζε, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά σε επιστολή που σήμερα ανάρτησε σε δικτυακό τόπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος με δηλώσεις του στο parapolitika.gr «εξομολογήθηκε» μετά από δημοσιεύματα πως «Στον δημόσιο λόγο, αλλά και στον γραπτό λόγο του κ. Τζήμερου δεν υπάρχουν πουθενά αναφορές για πτυχίο οικονομικών από την ΑΣΟΕ.

Αντιθέτως, ο ίδιος ο κ. Τζήμερος έχει δηλώσει δημόσια πως αν και

Κόλπα για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα


Τα βασικά ερωτήματα που σε ταλαιπωρούν:

Mε ποιους  τρόπους μπορώ να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα; Οι σπιτικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας κάνουν όντως καλό;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες επειδή έχει σχέση με τις γυναικείες ορμόνες (δεν είναι τυχαίο ότι "φαίνεται" περισσότερο κατά τις μέρες της περιόδου), αλλά και την κληρονομικότητα, την ποιότητα του δέρματος (πχ πάχος, ελαστικότητα, δομή επιδερμίδας και συνδετικού ιστού) και τον τρόπο ζωής (διατροφή, άσκηση, κάπνισμα). Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδια και την κληρονομικότητα, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και σε ένα βαθμό την ποιότητα του δέρματος (επειδή επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής).

Για να πετύχουμε ή να διατηρήσουμε χαμηλό υποδόριο λίπος και καλή ποιότητα δέρματος (στο

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση τους


Το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι εάν το εισόδημα που εισπράξαμε το 2011 από μισθούς ή από ενοίκια δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ, σημαίνει αυτόματα ότι η δήλωση δεν στέλνετε μέσω internet;
Λάθος.

Φέτος όπως όλοι ξέρουμε υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση τον τρόπο αποστολής των φορολογικών δηλώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η πλειονότητα αυτών θα πρέπει να αποσταλεί μέσω διαδικτύου και πολύ λιγότερες με τους παλαιούς παραδοσιακούς τρόπους (κατάθεση στην εφορία ,αποστολή μέσω ταχυδρομείου).

Ποιοι όμως θα είναι αυτοί που θα κάνουν αναγκαστικά την δήλωση τους μέσω Internet και ποιοι

Πανελλαδικές εξετάσεις: Βιολογία Θετικής κατεύθυνσης


ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ – Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ
(ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)

ΘΕΜΑ Α
Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις
παρακάτω ημιτελείς προτάσεις Α1 έως Α5 και δίπλα το
γράμμα που αντιστοιχεί στη λέξη ή φράση, η οποία
συμπληρώνει σωστά την ημιτελή πρόταση.
Α1. Η διπλή έλικα του DNA ξετυλίγεται κατά τη μεταγραφή
από το ένζυμο
α. RNA πολυμεράση
β. DNA πολυμεράση
γ. DNA ελικάση
δ. DNA δεσμάση.
Μονάδες 5

Πανελλαδικές εξετάσεις - Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΟΔΕ


ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ – Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ και Δ΄ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ
ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ:
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
& ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης


ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ – Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)
ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ
ΘΕΜΑ Α1
Να δώσετε το περιεχόμενο των ακόλουθων όρων:
α. Φεντερασιόν
β. Πεδινοί
γ. Εθνικό Κόμμα (Κ. Μαυρομιχάλη).

Ο καιρός στις 30.05.2012


Διατήρηση του άστατου καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στα ορεινά της Κρήτης και σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 με 26 βαθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στη Νότια Ελλάδα και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στα υπόλοιπα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, ενιχυόμενοι σταδιακά στον Κορινθιακό και στα θαλάσσια τμήματα νότια της