www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αντ. Σαμαράς: «Λαθεμένη συνταγή» το Μνημόνιο


Λαθεμένη συνταγή, η οποία, όπως είπε, χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση, χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του ενώπιον φορέων των Χανίων.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «αυτό όμως είναι το γενικότερο ζήτημα, το οποίο δεν αφορά αυτά τα οποία θα μπορούσαν τώρα, να γίνουν σε επίπεδο, μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας, με συγκεκριμένες αναπτυξιακές ανάγκες, στις οποίες θα μπορούσε να δοθεί κάποια λύση με ιδιαίτερη φαντασία με μια άλλη άποψη πιο εξωθεσμική -εξωσυστημικη, εννοώ- με την έννοια

΄Ιδρυση 777 εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας μίας Στάσης


Σε 777 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα από την «Υπηρεσία Μιας Στάσης».
Σύμφωνα με τον απολογισμό (4.4.2011 έως 29.5.2011) που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ιδρύθηκαν συνολικά 777 επιχειρήσεις στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης όλης της χώρας, ενώ εγγράφηκαν 4.935 επιχειρήσεις (εκ των οποίων οι 3.759 είναι ατομικές) στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.)
Αναλυτικά, σε 54 από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας και σε 138 από τους περισσότερους από 2.000 συμβολαιογράφους που έχουν πιστοποιηθεί μέχρι σήμερα, (από τους 3.200 που

Εβδομη ημέρα διαδηλώσεων από τους «Αγανακτισμένους»


Συνεχίζονται για έβδομη διαδοχική ημέρα οι ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» πολιτών στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες της περιφέρειας.
Λόγω της συγκέντρωσης η λεωφόρος Βασ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος παραμένει κλειστή.
Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, με αίτημα να παραμείνουν τα λιμάνια υπό κρατικό έλεγχο, πραγματοποίησαν υπάλληλοι λιμανιών όλης της χώρας, οι οποίοι προχώρησαν και σε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 μμ. Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία έγινε και στη Θεσσαλονίκη.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ  .
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Γενικό

Συνεδριάζει η Διυπουργική για τη σύσταση - κατάργηση φορέων του Δημοσίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα

Κ. Μαρκόπουλος: Η τρόικα ήρθε μόνη της για να δει το πρόγραμμα της ΝΔ

Η τρόικα ήρθε μόνη της στα γραφεία της ΝΔ για να δει το πρόγραμμά της και για πρώτη φορά άκουσε με ενδιαφέρον κάποιες διαφορετικές προτάσεις, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, απαντώντας στην κριτική του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι η τρόικα έκρινε το πρόγραμμα της ΝΔ ως μη σοβαρό.
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι μέλος μιας κυβέρνησης η οποία υπέγραψε σε λευκό χαρτί και μετά συμπληρώθηκε το μνημόνιο. Το λέω έτσι κάπως τραγικά, για να καταδείξω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν διαπραγματεύτηκαν. Τι να πει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης», παρατήρησε σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Μαρκόπουλος και συμπλήρωσε: «Η τρόικα μόνη της ήρθε στα νέα μας γραφεία για να δει το πρόγραμμά μας που σημαίνει ότι για

ΔΗΣΥ: Χρειάζονται γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις

«Η εθνική συνεννόηση έχει αξία αν αποτελεί το πλαίσιο για γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις για τη διάσωση της χώρας. Δεν μπορεί να είναι ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής των εσωκομματικών συμβιβασμών λαϊκισμού και φόβου στο ΠΑΣΟΚκαι τη ΝΔ», παρατηρεί ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.
«Δεν μπορεί να είναι το καταφύγιο απέναντι στην οργή της κοινωνίας που βλέπει τις ηγεσίες κυβέρνησης

Θεσσαλονίκη: Είπαν όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

Κοινό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι και την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διατρανώνοντας την αντίθεσή τους με τα κυβερνητικά σχέδια αποκρατικοποίησης ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.
Οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 και λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποίησαν ανεξάρτητες πορείες. Οι δύο πορείες κατέληξαν έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) όπου στο μπλοκ των διαδηλωτών προστέθηκαν και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες «Πετζετάκις» και «Φίλκεραμ - Johnson», που διεκδικούν δεδουλευμένα (σ.σ. οι περίπου 100 εργαζόμενοι της Πετζετάκις είναι απλήρωτοι δέκα μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση

Ευνοϊκότερα μέτρα για ειδικές κατηγορίες στελεχών των Ε.Δ.

Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα προβλέπει υπουργική απόφαση που υπεγράφη στις 27 Μαΐου από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η απόφαση ρυθμίζει ειδικότερα θέματα στέγασης, θέματα χορήγησης απαλλαγών στο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί εικοσιτετράωρες υπηρεσίες και θέματα εκτέλεσης υπηρεσιών και ασκήσεων από στελέχη που είναι γονείς σε μονογονεϊκές

Σε λειτουργία από 1η Ιουνίου ο ΕΟΠΥΥ

Στο ΕΣΥ εντάσσονται από αύριο τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την 1η Ιουνίου.
Όπως επισήμανε ωστόσο, η πλήρης λειτουργία των δομών αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη, καθώς χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, όπως και σήμερα.
Επανέλαβε ακόμη ότι η ενοποίηση των κλάδων υγείας ήταν ένα αίτημα ετών και τόνισε ότι σε

Παράταση αναστολής πλειστηριασμών ζητεί η ΕΚΠΟΙΖΩ

Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων για ένα ακόμα έτος ζητεί η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής) εν όψει της εκπνοής της σχετικής προθεσμίας την 30η Ιουνίου 2011.
Η Ενωση ζητεί να προστατευτεί με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η κύρια κατοικία των εμπόρων, ακόμα και στις περιπτώσεις επίσπευσης από ιδιώτες και για οφειλές μεγαλύτερες από 200.000 ευρώ, Επίσης, με βάση τα περιστατικά που διαχειρίζεται, αιτείται όπως ανασταλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης και της κύριας κατοικίας όσων δεν υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 3869/2010, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 και να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε να αναστέλλονται τα καταδιωκτικά και ασφαλιστικά μέτρα αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο και να προβλεφθούν προγράμματα ενίσχυσης των πιστοποιημένων ενώσεων καταναλωτών για δικαστική συνδρομή σε άτομα με ιδιαίτερα χαμηλά ή μηδενικά

ΟΓΑ: Παράταση προθεσμίας πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

Παρατείνεται από τον ΟΓΑ η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές: μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι
και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕbank) μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, (αντί για 31-5-2011) χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.
Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕbank, θα πρέπει να προηγηθεί
συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Τεγόπουλος

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος  Εκδόσεις Α.Ε., από σήμερα 31 Μαΐου 2011 και για μέγιστο διάστημα δέκα ημερών, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, καθώς η οικονομική κατάσταση του πρώτου τριμήνου 2011 που δημοσίευσε η εταιρεία δεν έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι» στην παραχώρηση εθνικών πόρων

Ο Ιούνιος του 2011 θα είναι ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δεκαετιών προέβλεψε κατά την ομιλία του σε συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ασυνεννοησία κάνει όλο και πιο επαχθείς τους όρους που μας βάζει η τρόικα.
«Το νέο σκληρό πρόγραμμα που μας επιβάλλεται είναι γιατί δε συνεννοηθήκαμε εκ των προτέρων, να πάμε να ψαλιδίσουμε κάποια από αυτά που μας επιβάλλονται ή να βρούμε κάποιες ατραπούς προς διέξοδο», επισήμανε , εκφράζοντας την εκτίμηση ότι όσο οι πολιτικές δυνάμεις δεν συνεννοούνται «τόσο αυτοί θα βρίσκουν φεγγίτες

Εγκρίθηκε το κονδύλιο για τα φανάρια στην Αττική

Τη διάθεση πίστωσης ύψους 1,74 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αντιμετώπισης βλαβών φωτεινής σηματοδότησης στο νομό Αττικής, ενέκρινε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.
Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καθολική συντήρηση, προμήθεια και αλλαγή λαμπτήρων σε εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ, διατίθεται πίστωση 900.000 ευρώ και για τη συντήρηση και αντιμετώπιση βλαβών φωτεινής σηματοδότησης

Στο διαδίκτυο στοιχεία απόδοσης των ΔΟΥ

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν από το ΥΠΟΙΚ ιστοσελίδες με αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των ΔΟΥ στο χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα συγκεκριμένα μέσω του δεσμούhttp://www.gsis.gr/doyaudit/ και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώνονται τακτικά. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων παραβατικής φορολογικής συμπεριφοράς και άλλων στοχευμένων δράσεων.
Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων για κάθε ΔΟΥ τα στοιχεία της

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναδείχθηκε ο Ευριπίδης Στεφάνου, καθηγητής του Τμήματος Χημείας με ποσοστό 50,24% ενώ στο πλευρό του από τις θέσεις των αντιπρυτάνεων θα βρίσκονται οι Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Κώστας Τζανάκης, καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Γιώργος Τζιρίτας καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Οδυσσέας Ζώρας, που διεκδικούσε και εκείνος τη θέση του πρύτανη έλαβε ποσοστό 49,76% και λόγω της μικρής

Μικροτσίπ σε ψάρια του Νέστου

Στο πλαίσιο έρευνας με σκοπό τη δημιουργία περάσματος ψαριών στο αρδευτικό φράγμα Τοξοτών στον ποταμό Νέστο, η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) που εδρεύει στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας εμφύτεψε μικροτσίπ σε ψάρια σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει τη μεταναστευτική τους πορεία προκειμένου έτσι να διευκολύνει το ταξίδι τους ανοίγοντας νέους υδάτινους δρόμους.
Την πρωτοποριακή αυτή έρευνα εκπόνησαν και επέβλεψαν επιστήμονες του ΙΝ.ΑΛ.Ε. με επικεφαλής το βιολόγο - ιχθυολόγο Δρ. Μάνο Κουτράκη και τους συνεργάτες του Α. Σαπουνίδη, Ν.

Η ραδιενέργεια ευνοεί τις γεννήσεις αγοριών

Η ιοντίζουσα ακτινοβολία που προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια, πέρα από τους γνωστούς κινδύνους για τους ανθρώπους, έχει μια ακόμα συνέπεια: αλλάζει την αναλογία στις γεννήσεις των δύο φύλων, ευνοώντας τα αγόρια σε βάρος των κοριτσιών, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα.
Οι ερευνητές του Κέντρου Χέλμχολτς του Μονάχου και του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για την Περιβαλλοντική Υγεία, με επικεφαλής τους Χάγκεν Σερμπ και Κριστίνα Βόιγκτ, μελέτησαν τις επιπτώσεις από την έκθεση των ανθρώπων σε διαρροή ραδιενέργειας σε τρεις σημαντικές περιπτώσεις: τις δοκιμές ατομικών βομβών κατά τον ψυχρό πόλεμο, το ατύχημα του Τσερνομπίλ και τη διαμονή κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι ερευνητές βρήκαν ότι διαστρεβλώθηκε η αναλογία γεννήσεων αγοριών/κοριτσιών. Η επίπτωση αποδίδεται στην μεταλλαξιογόνα δράση της

Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 10,69 δευτερόλεπτα

Ένα ρομπότ που κατασκεύασαν φοιτητές του πανεπιστημίου του Σουίνμπερν, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, έλυσε σε μόλις 10,69 δευτερόλεπτα το διάσημο κύβο του Ρούμπικ, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Οι έξι φοιτητές μηχανολογίας, ρομποτικής και πληροφορικής, που δημιούργησαν το ρομπότ με την εύγλωττη ονομασία «Ρούμπι» προτίθενται να κάνουν αίτηση για την αναγνώριση και επίσημα του νέου ρεκόρ από τον διεθνή Οργανισμό Γκίνες.
Το προηγούμενο ρεκόρ επίλυσης του συγκεκριμένου παζλ από ρομπότ κατείχε, από τον Οκτώβριο του 2010, ο «Cubinator» με ταχύτητα 18,2 δευτερόλεπτα.
Το παγκόσμιο ρεκόρ επίλυσης του κύβου Ρούμπικ από άνθρωπο κατέχει ο Φέλιξ Ζέμντεγκς, ο οποίος πέτυχε φέτος ταχύτητα 6,24 δευτερολέπτων στο διαγωνισμό «Kubaroo Open 2011».
Στο χρονικό διάστημα των 10,69 δευτερολέπτων που χρειάζεται το ρομπότ για να λύσει τον κύβο,

Ερώτηση για τα κριτήρια επιλογής των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων

Ερώτηση για τα κριτήρια επιλογής των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και τη σχετική -όπως αναφέρει- διεθνή εμπειρία, υποστηρίζει ότι οι σύμβουλοι διευκολύνουν συγκεκριμένες εταιρίες και συμφέροντα. «Με όχημα την συμβουλευτική τους ιδιότητα δρουν, προς όφελος εταιριών που αφανώς εκπροσωπούν, έτσι ώστε να έχουν προνομιακό ρόλο στο "κλείσιμο" των δουλειών που θα προκύψουν μετά τις αποκρατικοποιήσεις», σημειώνει και καταλήγει λέγοντας πως «ένας τέτοιος ρόλος των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων είναι προφανές ότι δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο βίαιης εκποίησης και υπερβολικά

Υπό κατάληψη τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΤΕ  στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Καρόλου Ντηλ, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αντιδρώντας στα σχέδια αποκρατικοποίησης της εταιρίας.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο στο οποίο κρέμασαν μαύρα πανιά και φώναξαν συνθήματα υπέρ της διατήρησης της συμμετοχής του δημοσίου στον οργανισμό. Πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν ως το μεσημέρι οπότε και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΤΕ θα παραστούν στις δώδεκα το μεσημέρι στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι διοικήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ για τις αποκρατικοποιήσεις

Πάνω από 130% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος


Στο 157% του ΑΕΠ θα φτάσει το δημόσιο χρέος το 2012 και θα παραμείνει μέχρι το 130% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνονται στο Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που υπέβαλε στην Κομισιόν πριν από λίγες ημέρες, όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική.
Οι δυσμενείς προοπτικές του χρέους αποτελούν και το βασικό σημείο στο οποίο επικεντρώνεται ο έλεγχος της τρόικας, ώστε να συνταχθεί ειδική έκθεση βιωσιμότητας, η οποία και θα

HOL: Παραμένει στην κατηγορία επιτήρησης

Στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκαν στις 3.7.2009, παραμένουν οι μετοχές της Hellas Online, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Προς τούτο η HOL προέβη καταρχάς σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής κατά το ποσό των 42.502.690,40 ευρώ με απορρόφηση και αναδοχή από την εταιρεία του κλάδου της Vodafone που αφορά στο δίκτυο σταθερών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών (DSL).
Ακολούθως, η από 22.06.2010 Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε την ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 52.885.323,80 ευρώ με μείωση της

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ


Κινητοποιήσεις στα λιμάνια της χώρας

Στάση εργασίας από κάθε λιμενική εργασία έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας. Παράλληλα, υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ  θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο του Πειραιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.
Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης η Ενωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ.
Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), θα συναντηθεί σήμερα με συνδικαλιστές άλλων ΔΕΚΟ που πρόκειται να

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ...

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . .      τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν,
. . . . . . .      
κρατείστε  επ'αόριστον.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ το
υ Αφγανισταν, . . . .      
τρως σφαιρα.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, .        θα πρέπει να φυλακιστείτε.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ,
. . . . . . .      
ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας,
. . . . . . .     
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ! ! ! ! ! ! !

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
 Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

 Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

 Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα

Επικίνδυνα για τα παιδιά τα αθλητικά και ενεργειακά ποτά

Τα αθλητικά ποτά όχι μόνο δεν ωφελούν παιδιά και εφήβους αλλά ενδέχεται να συμβάλουν και στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν τους γονείς να περιορίσουν την κατανάλωση των συγκεκριμένων αναψυκτικών. Ενώ οι ενήλικες που επιδίδονται σε αθλήματα με έντονη φυσική δραστηριότητα βοηθούνται τους υδατάνθρακες και τους ηλεκτρολύτες που περιέχουν αυτά τα ποτά, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα παιδιά, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να προτιμούν το νερό για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους. 

«Για τα περισσότερα παιδιά που αθλούνται τακτικά, το σκέτο νερό είναι η καλύτερη επιλογή» είπε η Χόλι Μπέντζαμιν, μία εκ των επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pediatrics, και προσέθεσε: «Τα αθλητικά ποτά περιέχουν επιπλέον θερμίδες που τα παιδιά δεν χρειάζονται». 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η παχυσαρκία μεταξύ παιδιών και εφήβων από 2 έως 19 ετών άγγιξε το 17% την περίοδο 2007 - 2008, από 5% που ήταν την περίοδο 1971 - 1974, σύμφωνα με στοιχεία

Σε έξαρση η ιογενής γαστρεντερίτιδα

Τις τρεις πρώτες ημέρες, μετά την επίσκεψή της σε παιδότοπο, ήταν κακοδιάθετη και την τέταρτη ημέρα «ανέβασε» υψηλό πυρετό. Επί τρεις ημέρες ο πυρετός δεν έπεφτε κάτω από 39,6°C με τη βοήθεια αντιπυρετικών φαρμάκων. Παράλληλα, είχε διάρροια και εμετούς. Ο παιδίατρος διέγνωσε ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής και Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητή κ. Α. Κωνσταντόπουλο, υπάρχουν τελευταίως αρκετά περιστατικά ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Οι πιο σοβαρές είναι αυτές που προκαλούνται από ροταϊό. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από τρεις έως και έξι ημέρες και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό (39,5°C), διάρροιες και

ΣΔΟΕ: είσπραξη ως και 1 δισ. ευρώ από τους σκαφάτους

Από 800.000 ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι φορολογικές - ελεγκτικές αρχές να εισπράξουν από τους ιδιοκτήτες σκαφών τα οποία προτίθενταν να μετατρέψουν από επαγγελματικά σε ιδιωτικά. 

Σύμφωνα με «Το Βήμα», το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει περί τα 450 σκάφη που έχουν δηλωθεί παρανόμως επαγγελματικά και οι ιδιοκτήτες τους κλήθηκαν να πληρώσουν τον ΦΠΑ αλλά και τα τέλη για τα καύσιμα ώστε να τα καταστήσουν φορολογικά νόμιμα.

Μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερα εντός της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο όσοι πληρώσουν τα τέλη

Πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Εξασφαλίσεις σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων αλλά και την αναδιάταξη των συμμετοχών του ΟΤΕ αναμένεται να ζητήσουν κατά τη σημερινή έναρξη των διαπραγματεύσεων οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekomπροκειμένου να εξαγοράσουν το σύνολο του 16% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο.
Σε δύο φάσεις
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, την πιο εύκολη, το Δημόσιο θα ζητήσει (όπως έχει το δικαίωμα ) από την DT να αγοράσει επιπλέον ποσοστό 10% του Οργανισμού με υπερτίμημα 15% επί της τιμής μετοχής όπως προέβλεπε η συμφωνία του 2008.
Εκτός από τα περίπου 400 εκατ. ευρώ που θα βάλει το υπουργείο Οικονομικών στα ταμεία του η αποκρατικοποίηση θα θεωρείται ολοκληρωμένη από την τρόικα μόνο όταν το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ και κατά συνέπεια και η διοίκηση περάσει στα χέρια της DT. Συνεπώς η επιτυχία της

Ο καιρός στις 31.05.2011

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας περιμένουμε την Τρίτη 31 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 28, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 29 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 βαθμούς αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και στο Ιόνιο δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28