www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Είπαν όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

Κοινό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι και την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διατρανώνοντας την αντίθεσή τους με τα κυβερνητικά σχέδια αποκρατικοποίησης ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.
Οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 και λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποίησαν ανεξάρτητες πορείες. Οι δύο πορείες κατέληξαν έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) όπου στο μπλοκ των διαδηλωτών προστέθηκαν και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες «Πετζετάκις» και «Φίλκεραμ - Johnson», που διεκδικούν δεδουλευμένα (σ.σ. οι περίπου 100 εργαζόμενοι της Πετζετάκις είναι απλήρωτοι δέκα μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση
εργασίας, ενώ το εργοστάσιο της Φίλκεραμ Τζόνσον δεν λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου και οι 225 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες).
Ακολούθως εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στον ΟΛΘ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις επιχειρήσεις Φίλκεραμ Τζόνσον και Πετζετάκις έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), όπου κατήγγειλαν την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις. Ολοι οι συνδικαλιστές τάχθηκαν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και κατήγγειλαν «επιχείρηση ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας» από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών ΟΛΘ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Σπανόπουλος, είπε ότι τα αποθεματικά του Οργανισμού έφθασαν τα 76 εκατομμύρια ευρώ και κατήγγειλε σκόπιμη απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 15 χρόνια και συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να «ξεπουληθεί και να δοθεί χάρισμα σε καιροσκόπους και στους τοκογλύφους η περιουσία του ΟΛΘ».
Το «νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ξεπουλιέται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Κώστας Μαριόγλου και επανέλαβε την πρόταση των εργαζομένων για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφανθούν οι καταναλωτές αν θα πρέπει να πουληθεί η ΕΥΑΘ σε ιδιώτες.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων διοργανώνουν συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: