www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ιωάννινα: Ματαίωση πτήσεων λόγω δυνατών ανέμων


Ματαιώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων οι βραδινές πτήσεις 880 και 809 από Αθήνα προς Γιάννενα και αντίστροφα.

Οι ριπαίοι πλάγιοι άνεμοι ισχύος 40 κόμβων, που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ασφαλείς πτήσεις αεροσκαφών και η Olympic Air

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές στον Έβρο


Το ενδεχόμενο προληπτικής εκκένωσης τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών εξετάζουν οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου.

Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο, Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

Σε ετοιμότητα είναι παράλληλα οι αρχές και για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία την Τρίτη


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Πτολεμαΐδα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πτολεμαΐδας, με απόφαση της δημάρχου Εορδαίας, Παρασκευής Βρυζίδου, λόγω της κακοκαιρίας.

«Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Εορδαίας (Πτολεμαΐδα και τοπικές κοινότητες), καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και ο βρεφονηπιακός

Επί ποδός οι δικηγόροι


Σε πανελλαδική εγρήγορση βρίσκεται ο δικηγορικός κόσμος της χώρας επικαλούμενος τις «αξιώσεις της Τρόικας».

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, συγκαλείται στις 12 μ. στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με μοναδικό θέμα: «Αξιώσεις της "Τρόικα"

Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα


Τουλάχιστον 360 οι νεκροί από το ψύχος στην Ευρώπη


Σε τουλάχιστον 360 ανέρχονται οι νεκροί μόνο από υποθερμία λόγω του κύματος ψύχους που πλήττει την Ευρώπη το τελευταίο δεκαήμερο, δίχως να υπολογίζονται τα θύματα από τους ολισθηρούς δρόμους, τις ελαττωματικές σόμπες και τις πλημμύρες που οφείλονται στην τήξη του χιονιού.

Οι ανατολικές περιοχές της Ευρώπης έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα, με την Ουκρανία να καταγράφει 135 θανάτους, ενώ στην Πολωνία ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε στους 62 - στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν άστεγοι, συχνά σε κατάσταση μέθης.

Στη γειτονική Λιθουανία 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 23 νεκρούς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι

Δράσεις του υπ. Υγείας για τους νεοαστέγους


Διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των νεοαστέγων συμπολιτών μας, οι οποίοι προέκυψαν κυρίως τον τελευταίο χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας προχωρά σε δράσεις με στόχο να εξασφαλίσει στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από κωδικούς του υπουργείου Υγείας, θα διατεθούν 400.000 ευρώ στον δήμο Αθηναίων και άλλες 100.000 ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κ.ά), όπου θα στεγαστούν οι νεοάστεγοι. Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, επίσης, κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή

Συνελήφθη ο διευθυντής της «Εξορυκτική Θεσσαλίας» για χρέη


Με χρέη 185.284,18 ευρώ προς το Δημόσιο συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χωματουργικών εργασιών «Εξορυκτική Θεσσαλίας», Ζήνων Σταμούλης.

Η σύλληψή του 32χρονου έγινε σήμερα στο Βόλο για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ.

Ανάκληση μοντέλων της PIAGGIO!


Σε ανάκληση μοτοποδηλάτων PIAGGIO/ APRILIA -μοντέλα Vespa και Scarabeo LX50 4T 4V, S50 4T 4V, 50 4T 4V- για βελτίωση του συστήματος ανάφλεξης προχωρά η εταιρεία ΠΙΑΤΖΙΟ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

Η ανάκληση αφορά 403 δίκυκλα, στα οποία κατά τη φάση εκκίνησης υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν πιθανές ανωμαλίες κατά την παραγωγή του σπινθήρα. Αυτό το πρόβλημα, σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, ενδέχεται να προκαλέσει την εμφάνιση του φαινομένου καύσης στο εσωτερικό του συστήματος εισαγωγής αέρα του κινητήρα με

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς αύριο

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού αύριο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά, στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν

Άμεσες απολύσεις σε δημόσιο και ΟΤΑ

Στην απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η απαίτηση για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων δεν αναφέρθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου κατά τη συζήτηση-διαπραγμάτευση των εκπροσώπων του μηχανισμού στήριξης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά τέθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη διαπραγμάτευση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι απολύσεις αναμένεται να προέλθουν από καταργήσεις ζημιογόνων οργανισμών του Δημοσίου, ενώ από την κατάργηση ενός ΝΠΙΔ ή μίας ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου, οι υπάλληλοι

Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην αυριανή απεργία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για το λόγο αυτό σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης,

Καταπολέμησαν καρκινικά κύτταρα με ασήμι

Σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες, κυρίως εναντίον του καρκίνου του μαστού και του εντέρου, παρουσιάζει ο άργυρος, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Λιντς έδειξε ότι τα στοιχεία που περιβάλλουν τα κεντρικά άτομα του αργύρου μπορούν να σκοτώσουν κάποια καρκινικά κύτταρα, όπως ακριβώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία.

Στις εργαστηριακές έρευνες οι επιστήμονες εξέθεσαν κύτταρα των παραπάνω τύπων καρκίνου σε χημικές ουσίες με βάση τον άργυρο και ύστερα από έξι μέρες θεραπείας, διαπίστωσαν ότι η μέθοδος αυτή είναι εξίσου αποτελεσματική με τη χημειοθεραπεία και μάλιστα χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Όπως ανακοίνωσαν, τα αποτελέσματα που παρουσίασε ο άργυρος είναι εξίσου σημαντικά με φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία πολλών τύπων καρκίνου, αλλά προκαλούν

Συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων στη γενική απεργία


Τη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων στη γενική απεργία της Τρίτης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και τους εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί

Από τις 10 π.μ έως τις 5 μ.μ θα λειτουργήσει την Τρίτη το Μετρό


Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου καθώς στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από τις 17.00 έως τη λήξη της βάρδιας ανακοίνωσαν οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Οι συρμοί του Μετρό, αλλά και όλης της ΣΤΑ.ΣΥ., θα κινηθούν δηλαδή μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το

«Μαύρη προπαγάνδα» εκ μέρους της ΕΡΤ καταγγέλλει η ΝΔ


Την αλλαγή προσώπων στη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ζητεί η ΝΔ, καταγγέλλοντας την ΕΡΤ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα η δημόσια τηλεόραση αδυνατεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, δηλαδή, την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα στη μετάδοση των

Reuters: «Ρημάζουν» τα ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα

Εικόνα εγκατάλειψης επικρατεί στα περισσότερα ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπιτς Βόλεϊ στο συγκρότημα Φαλήρου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.


Η ερείπωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μόλις οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα αποτελεί ζωντανή απόδειξη πως η χώρα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να

Δ. Ρέππας: «Όχι» σε τυφλές απολύσεις στο Δημόσιο


Την αντίθεσή του σε «τυφλές» απολύσεις και την χρήση οριζόντιων κριτηρίων επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε διευκρινίσεις του αναφορικά με το αίτημα της τρόικας για μείωση προσωπικού στο Δημόσιο κατά περίπου 15.000 εντός του 2012.

«Παραμένουμε στη θέση μας για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι η μείωση προσωπικού είναι «απολύτως συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο, όπως προβλέπεται και στο άρθρο 35 του Ν. 4024».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε, θα αντιμετωπιστεί και η μείωση προσωπικού κατά περίπου 15.000 εντός

Μετατίθεται για αύριο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Για αύριο προγραμματίζεται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση αποφεύγουν να μιλήσουν για εμπλοκή και μιλούν για πολλά επιμέρους ζητήματα, τα οποία να μελετηθούν και πριν οριστικοποιηθούν.

Στην ερώτηση δημοσιογράφων τι γίνεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση που πιέζει τελεσιγραφικά για να υπάρξει συμφωνία σήμερα, κυβερνητικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με κορυφαίους παράγοντες της ευρωζώνης, οι οποίοι τονίζουν οι ίδιοι

Αποφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς


Λίγες μόνο μέρες έμεινε πίσω από τα κάγκελα ο Λάκης Γαβαλάς. 


Ο Γαβαλάς αποφυλακίζεται αύριο από τις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας, καθώς κατέβαλε τη χρηματική εγγύηση που είχε οριστεί και την

Πτώση 16% στις άδειες κυκλοφορίας νέων αυτοκινήτων


Συνολικά 11.395 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 16% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Τον Ιανουάριο του 2011 είχαν μειωθεί κατά 58,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) μειώθηκε κατά 38% σε 2.126, έναντι

Ενστάσεις δικαστών στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης


Τις ενστάσεις τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης εξέφρασαν εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων, στην πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Τις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου ανέπτυξαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων Χαρ. Αθανασίου (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), Π. Μπρακουμάτσος (Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος) και Γ. Φαλτσέτος (Ένωση Διοικητικών Δικαστών). Σρη διάρκεια της συγκέντρωσης, παρευρισκόμενοι δικαστές έκαναν μάλιστα λόγο για «Δ΄ Ράιχ», αναφερόμενοι σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως αυτές που αφορούν τις προϋποθέσεις για προσωρινή αργία των δικαστών.

Οι δικαστές ζητούν την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των ολομελειών των δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας και επιτρέπεται η περικοπή μισθού, η μετάθεση δικαστών και η στέρηση των δικαστικών διακοπών σε

Απεργούν και οι εκπαιδευτικοί την Τρίτη


Στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη θα συμμετάσχουν δάσκαλοι καθι καθηγητές, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ .

Σε ανακοίνωσή του, το δ.σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία εναντίον της νέας δανειακής σύμβασης, μιας σύμβασης που, όπως τονίζεται «οδηγεί το σύνολο του

Συμμετοχή της ΟΤΟΕ στην 24ωρη απεργία


Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ΟΤΟΕ .

Όπως ανακοινώθηκε, η ΟΤΟΕ θα συμμετάσχει και στη πανεργατική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.


Με τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία, η ΟΤΟΕ τονίζει ότι αντιτίθεται στις μειώσεις αποδοχών,

Κλείνουν στις 18:00 οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του ΜΕΤΡΟ

Με εντολή της αστυνομίας θα κλείσουν από τις 6 σήμερα το απόγευμα και μέχρι νεοτέρας, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.


Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, καθώς το απόγευμα διοργανώνονται συγκεντρώσεις

Συνελήφθη για χρέη και η αδελφή του Λ. Γαβαλά


Νέο χτύπημα κατάφερε η οικονομική αστυνομία σε βάρος της οικογένειας του Λάκη Γαβαλά. Στη διάρκεια της νύχτας συνελήφθη η Παναγιώτα Γαβαλά, αδελφή του γνωστού μόδιστρου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου για χρέη στο Δημόσιο.

Η κυρία Γαβαλά ήταν εντεταλμένη σύμβουλος στις δύο εταιρείες που είχε μαζί με τον αδελφό της. Πρόκειται για μία εταιρεία ενδυμάτων και για μία

Ακινητοποιημένοι την Τρίτη οι συρμοί ΟΣΕ - Προαστιακού


Ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο Τρίτη οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ .

Λόγω της κινητοποίησης δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του

Πιο ευκίνητοι οι ηλικιωμένοι που πίνουν πράσινο τσάι


Οι ηλικιωμένοι που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι έχουν αυξημένες πιθανότητες να παραμείνουν πιο ευκίνητοι και αυτοεξυπηρετούμενοι με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 14.000 άτομα άνω των 65 ετών επί μία τριετία και διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν περισσότερο πράσινο τσάι, ήταν αυτοί που ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν «λειτουργική ανικανότητα» στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα, το 13% των ατόμων που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι τη μέρα, έγιναν λειτουργικά ανήμποροι, έναντι μόλις 7% όσων έπιναν τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά.

Όσοι πίνουν πέντε φλιτζάνια και πάνω τη μέρα, είναι κατά ένα τρίτο λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κινητική ανικανότητα σε σχέση με όσους πίνουν λιγότερο από ένα φλιτζάνι. Όσοι πίνουν κατά μέσο

Όπλα και φυσίγγια σε ερημική τοποθεσία της Πεντέλης


Όπλα και φυσίγγια βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, σε ερημική τοποθεσία στο 3ο χιλιόμετρο της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης στη Πεντέλη.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες, ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα και ένα πιστόλι τοκάρεφ με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm, καθώς επίσης 179 φυσίγγια πολεμικού όπλου

Αλ. Παπαρήγα: Ριζική λύση η ανατροπή της κυβέρνησης


Την ανατροπή της κυβέρνησης προέταξε σήμερα ως «ριζική λύση» η Αλέκα Παπαρήγα και ζήτησε συμπόρευση με το ΚΚΕ και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο».

Η γ.γ. τη ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «η πτώση της κυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν αρκεί γιατί το σύστημα έχει εφεδρείες». «Σημασία έχει», πρόσθεσε, «να ανατραπεί η τάξη που είναι στην εξουσία και να επιλέξει ο λαός τη λαϊκή εξουσία». Η πρόταση για τη λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει την

Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων


Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, φθάνοντας κατά τόπους ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν όλα τα πλοία για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, βορειοανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη, ενώ εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια στην

Γ.Καρατζαφέρης: «Η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρώπη»


«Η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρώπη. Όλοι αυτοί οι εκβιασμοί που ασκούνται, είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟ.Σ. στο ρ/σ Radio 9 για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαμηνύοντας πως «έχουμε περισσότερη εθνική κυριαρχία από όσο πιστεύουν κάποιοι».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως έχει δημιουργηθεί ένα κλαμπ χωρών - μελών της Ε.Ε. με την υψηλότερη χρηματοληπτική πίστη, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, στο οποίο εντάχθηκε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέλιξη που όπως εκτίμησε, «ενοχλεί τις Βρυξέλλες, γιατί μετατρέπονται έτσι σε όργανο ήσσονος σημασίας». «Έχω την αίσθηση», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα, «ότι οι άλλοι αρχηγοί και ο Πρωθυπουργός, έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τη νέα δυναμική που δημιουργείται στην Ευρώπη από τις χώρες των 3Α».

Αυτό που θέλει η Ευρώπη, είναι να τους παρουσιάσουμε και να τους προτείνουμε τα αντίστοιχα «ισοδύναμα» μέτρα, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας πως «σε αυτή τη μάχη» βρήκε

Γ. Παναγόπουλος: Δεν αποδεχόμαστε τον εκβιασμό


«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος με αφορμή την προκήρυξη της αυριανής 24ωρης γενικής απεργίας.

«Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι

Ν. Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα χρονοτριβεί


Τη θέση του ότι η Ελλάδα προσκομίζει εμπόδια στη διεξαγωγή της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι «η Ελλάδα προσπαθεί μόνο να κερδίσει χρόνο» και πρόσθεσε ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο είναι η στάση της απέναντι στο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς».


Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, ο κ. Νίμιτς τον τελευταίο χρόνο «αντιμετωπίζει πρόβλημα» να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα δεν δίνει τη συγκατάθεσή της

«Οι πολιτικοί πρόδωσαν την Ελλάδα», λένε από Πούτιν μέχρι «Anonymous»!

΄Εχουμε φάει το κράξιμο της υφηλίου, απ’ όπου κι αν το πιάσεις. Δεν λέω για τα εγγλέζικα μιντιακά φερέφωνα των κερδοσκόπων, ούτε για τους αναλυτές των οίκων αξιολόγησης που μας ανεβοκατεβάζουν μεταξύ πτώχευσης και ταρίχευσης. Εδώ ΑΠΑΝΤΕΣ, από τα γαλλικά ΜΜΕ και τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες μέχρι τον Πούτιν και τους «Anonymous» μασκοφόρους που μπλόκαραν ηλεκτρονικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, συμφωνούν σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ πράγμα: οι Ελληνες πολιτικοί πήραν στον λαιμό τους έναν ολόκληρο λαό! Διαφέρουν ίσως στις συλλογιστικές τους, το συμπέρασμα, όμως, είναι ένα και το αυτό: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. Οι νοήμονες ξένοι έχουν ξεπεράσει και εγκαταλείψει προ πολλού την

Ελεγχόμενη χρεοκοπία «βλέπει» η Fitch για την Ελλάδα


Ελεγχόμενη χρεοκοπία «βλέπει» ο οίκος Fitch ως το πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεσή του για την αγορά δομημένων τίτλων τις ΗΠΑ και για Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, οι τιτλοποιημένες συμφωνίες στην περιοχή εξαρτώνται άμεσα από το είδος της χρεοκοπίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Η περίπτωση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, στην οποία θα ισχύει κάποιο σύστημα πληρωμών, θα είναι πιο επωφελής για τους ελληνικούς δομημένους τίτλους, καθώς οι τράπεζες θα επωφεληθούν από τη μαζική θεσμική υποστήριξη που θα λάβουν, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα διαταραχθούν

Μετάλλαξη γονιδίου αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό


Μια μεγάλη διεθνής επιστημονική κοινοπραξία εντόπισε μια γενετική μετάλλαξη σε ένα από τα περίπου 23.000 ανθρώπινα γονίδια, η οποία διπλασιάζει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η καλύτερη κατανόηση του γενετικού υποβάθρου των εγκεφαλικών επεισοδίων πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σε καλύτερη φαρμακευτική θεραπεία, αλλά και καλύτερες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, αν και οι ερευνητές εκτίμησαν ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία μελέτησαν χιλιάδες ασθενείς που είχαν πάθει εγκεφαλικό και εντόπισαν μια σχέση ανάμεσα στον πιο συνηθισμένο τύπο εγκεφαλικού -το οποίο προκαλείται από θρόμβωση αγγείου που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με αίμα-

΄Ερευνες για τον εντοπισμό «πιστολέρο» στα Χανιά


Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες στα Χανιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 53χρονου, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής πυροβολούσε ανεξέλεγκτα και τραυμάτισε τέσσερα άτομα -εκ των οποίων έναν αστυνομικό.

Αρχικά, ο δράστης πυροβόλησε κατά του Αστυνομικού Τμήματος Μουσούρων, τραυματίζοντας ελαφρά στην ωμοπλάτη 45χρονο αστυνομικό. Στη συνέχεια μετέβη με το αυτοκίνητό του στον τόπο κατοικίας του, στα Νέα Ρούματα Πλατανιά, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά τρεις

Ζητείται Επειγόντως το Κέντρο


του Απόστολου Δοξιάδη

Προϋπόθεση για να αποφύγει η Ελλάδα την επερχόμενη καταστροφή είναι να αλλάξει το άρρωστο κομματικό σύστημα που σημαίνει να συμβεί ένα, ή και τα δύο, από τα παρακάτω: να εξυγιανθούν ριζικά τα μεγάλα κόμματα, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό—φοβάμαι όμως ότι ο βαθμός αυτός ίσως να είναι πολύ μικρός—και να δημιουργηθούν καινούργια, ίσως ενσωματώνοντας και κάποιες από τις υγιέστερες δυνάμεις των παλαιών, που θα επιτρέψουν σε νέους ανθρώπους, με νέο ήθος και πραγματικές ικανότητες, να μπουν στην πολιτική σκηνή.

Γιατί μόνο με τα υπάρχοντα κόμματα και το υπάρχον ανθρώπινο υλικό, ως έχει, δε μπορεί να γίνει τίποτε καλό. Καλή ομελέτα με κλούβια αυγά δε φτιάχνεται• παρομοίως, δε γίνεται καλή πολιτική με κακά κόμματα και κακούς πολιτικούς.

Πώς όμως θα αλλάξει το άρρωστο κομματικό σύστημα; Τι είναι αυτό που θα επιτρέψει τις αλλαγές που η συντριπτική πλειοψηφία των σήμερα ενεργών πολιτικών δε θέλει, ή δε μπορεί—ή, συνηθέστερα, και τα δύο—να κάνει; Κατά τη γνώμη μου, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές αυτές πρέπει προηγουμένως να εκφραστεί με ισχυρή φωνή ο χώρος που σε κάποιες φάσεις της νεότερης ιστορίας μας αποκαλούνταν, και σωστά, «κεντρώος». Δε μιλώ εδώ για ένα νέο πολιτικό κόμμα ή, σωστότερα, δε μιλώ μόνο για κάτι τέτοιο. Μιλώ για κάτι βασικότερο, την απαραίτητή του προϋπόθεση. Γιατί ο χώρος του Κέντρου δεν ορίζεται πρωτίστως κομματικά, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά, και για να υπάρξει ένα νέο κόμμα με προοπτική, πρέπει να

Φαγητό στα σχολεία μοιράζει σήμετα ο δήμος Θεσσαλονίκης

Διανομή πρωινού σε μαθητές που δεν έχουν κολατσιό λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά ξεκινά από σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων.

Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Σύμβουλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το ποσό των 32.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την καταγραφή της δημοτικής αρχής οι μαθητες στο Δημο

Σήμερα αρχίζει η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο

Στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, στο μοναδικό χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων, οι κάτοικοι θεωρούν το πέρασμα των λαθρομεταναστών φαινόμενο τόσο συνηθισμένο, σχεδόν όσο και η ομίχλη που σκεπάζει τον Εβρο αυτήν την εποχή.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής πρόκειται να εγκαινιάσει την κατασκευή του φράχτη κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Το έργο σχεδιάστηκε από τις ελληνικές Αρχές με σκοπό να ανακόψει το κύμα των χιλιάδων λαθρομεταναστών, ωστόσο σύμφωνα με πολλούς απλώς θα μετατοπίσει το πρόβλημα σε άλλο

«Χωρίζουν» 2.000 οικογένειες στρατιωτικών

Περισσότερες από 2.000 οικογένειες στελεχών των ενόπλων δυνάμεων έχουν «σπάσει» στα δύο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να διευθετήσουν θέματα συνυπηρέτησης συζύγων.

Για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος το ΓΕΕΘΑ συγκρότησε διακλαδική επιτροπή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν έχει αναληφθεί καμία μέριμνα για τη συνυπηρέτηση

Τέλος στις συζητήσεις για συγχώνευση Vodafone - Wind


Τα σχέδια περί συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα με τη Wind Ελλάς αποφάσισε να ακυρώσει η Vodafone η μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί.

Η βρετανική εταιρεία γνωστοποίησε ότι διακόπτει τις συζητήσεις με μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Vodafone είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας,

Το απόγευμα η νέα συνάντηση των αρχηγών υπό το Λ.Παπαδήμο


Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη, οι τελικές θέσεις των πολιτικών αρχηγών θα διατυπωθούν τελικά την Τρίτη. Θα ακολουθήσουν την Τετάρτη η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup και την Πέμπτη η συνεδρίαση Eurogroup-Ecofin.

Μέχρι τις 15-16 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, εκτίμησε ο κ. Μπεγλίτης, σημειώνοντας ότι το βάρος πέφτει

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω καιρού


Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων Blue Star Ναξος και Blue Star Ιθάκη, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον

΄Ερχονται τρεις συν ένας λογαριασμοί ακινήτων


Στην αύξηση της φορολογίας των εισοδημάτων μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ και στη βαριά φορολογία των ακινήτων που απέδωσε πάνω από 2 δισ. ευρώ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ «ποντάρει» η τρόικα για να επιτύχει την αύξηση των φορολογικών εσόδων σε μια χρονιά ύφεσης της οικονομίας.
Η πρόταση για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μπαίνει προς το παρόν στο συρτάρι, αλλά οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και το Taxis προετοιμάζουν την αποστολή των λογαριασμών με τους φόρους στα ακίνητα που δεν εισέπραξαν από το 2009 ως σήμερα. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα σταλούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα εκκαθαριστικά για τους εξής φόρους:
1. ETAK 2009: Θα γίνει εκκαθάριση σε 1 εκατομμύριο έντυπα Ε9 που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο συνολικός αριθμός των εκκαθαριστικών που θα σταλούν θα φθάσει τις 200.000 και το συνολικό ποσό πληρωμής θα φθάσει τα 50 εκατ. ευρώ, με το μέσο ποσό πληρωμής

Δήμος Πύργου: Ποιά σχολεία είναι κλειστά τη Δευτέρα

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύργου για τα σχολεία:

«Σήμερα Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του δήμου Πύργου, καθώς και το 1ο Λύκειο Πύργου και το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Πύργου».


Ο δήμος Πύργου έθεσε στη διάθεση των πλημμυροπαθών την τηλεφωνική γραμμή 26210 81036, όπου μπορούν να απευθύνονμται είτε για άμεση βοήθεια είτε για υποστήριξη των αιτημάτων τους γύρω από τη διαδικασία της καταγραφής των ζημιών σε κτίρια, οικοσκευές, επαγγελματικό εξοπλισμό, ζωικό

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί


Σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση τους που έγινε προχθές και ολοκληρώθηκε με την έκδοση της απόφασης τους χθες, οι καθηγητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους. Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες

Τρίωρη στάση εργασίας για τους δικαστές όλης της χώρας

Πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα οι τέσσερις μεγαλύτερες δικαστικές ενώσεις, με παράλληλη τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων (11:00-14:00).

Οι δικαστικές συγκεντρώσεις θα γίνουν στα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας. Στην Αθήνα θα γίνει στις 11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων.

Οι δικαστές ζητούν την απόσυρση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Διεκδικούν:

-Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των ολομελειών των οικείων δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αυτών.

-Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου οι οποίες, παραβλέποντας τις αρχές του Πειθαρχικού Δικαίου, επιτρέπουν την περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών