www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τέσσερις προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε τέσσερις προσαγωγές, που δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, προχώρησαν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 22 έως 24 ετών και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, τα οποία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.


Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι σε έναν νεαρό στην οδό Φορμίωνος, στο Παγκράτι, όπου τον ακινητοποίησαν, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ένας ακόμη νεαρός εμφανίστηκε στην ίδια περιοχή. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή, στον Ταύρο η αστυνομία προσήγαγε ένα ακόμα άτομο, ενώ και στη Θεσσαλονίκη το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Και οι 4 προσαχθέντες κατάγονται από την Θεσσαλονίκη και στην κατοχή τους δεν βρέθηκε οπλισμός. Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από κάρτες κινητής τηλεφωνίας, που είχαν βρεθεί στην

Συμβολική κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Θεσσαλονίκης από αντιεξουσιαστές

Ολιγόλεπτη κατάληψη στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου το μεσημέρι ζητώντας την απελευθέρωση τριών ατόμων που συνελήφθησαν στο αναρχικό στέκι «Ναδίρ», στη Β' Φοιτητική Εστία.


"Στο πλαίσιο της άμεσης απάντησης σε κάθε αναίτια και ανόητη επίθεση του συστήματος σε αντιδραστικά και ανταγωνιστικά κομμάτια της κοινωνίας , υπήρξαν πολλές άμεσες δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Επίσης πάρθηκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης με αίτημα την παύση των διώξεων στους 11 κατηγορούμενους του 'Ναδίρ'" αναφερόταν , μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που διάβασαν οι διαμαρτυρόμενοι από τα μικρόφωνα του

Λ. Κατσέλη: Και σε υγιείς εταιρείες οι «επιχειρησιακές» συμβάσεις

Και σε εύρωστες επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να υπογραφούν οι «επιχειρησιακές» συμβάσεις για μειωμένους μισθούς, εάν οι εργοδότες προβλέπουν ότι στο μέλλον η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τόνισε η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, στο ραδιόφωνο του Flash.


Σχολιάζοντας τη γνωμάτευση του ΣΕΠΕ ανέφερε πως «έδειξε κάτι νομίζω πάρα πολύ σημαντικό: πρώτον ότι αυτή η επιχείρηση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν με μία ειδική επιχειρησιακή σύμβαση πραγματικά δεν έχει πρόβλημα τώρα, διότι είναι μια εύρωστη επιχείρηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσουν η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι να υπογράψουν μια τέτοια συναινετική σύμβαση, γιατί μπορεί να προβλέπουν ότι στο μέλλον, την επόμενη χρονιά, μπορεί να δημιουργηθούν

Καμία υποχώρηση για τον αντικαπνιστικό από τους εστιάτορες

Την απόρριψη τυχόν ρυθμίσεων που απαγορεύουν το κάπνισμα, επιτρέποντας το επιλεκτικά σε καταστήματα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας, προαναγγέλλει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων. Εμμένουν παράλληλα στην άποψη τους για δικαίωμα επιλογής και αυτοδιάθεσης κάθε πολίτη.


Με αφορμή τις επερχόμενες τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο δηλώνουν "απορρίπτουμε εκ των προτέρων τυχόν ρυθμίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος κατ' όνομα, αλλά θα θέσουν ανεφάρμοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων μας ως χώρων καπνιζόντων, με σκοπό να καταλήξουμε και στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο. Οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων''.

Στη συνέχεια προσθέτουν στη σχετική ανακοίνωση πως "ο αγώνας που δώσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό δεν ήταν συντεχνιακή υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών όπως κάποιοι (βλέπε γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας) προσπάθησαν να την εμφανίσουν αλλά απαίτηση της

Μαρίνα Ζέας: Συμβίωση των αρχαίων τειχών του Πειραιά με τα τουριστικά σκάφη

Η συμβίωση των αρχαίων τειχών του Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας με τα τουριστικά σκάφη αλλά κυρίως με την οχληρή δραστηριότητα της σύγχρονης ζωής έχει αποβεί μοιραία για τις αρχαιότητες που έχουν υποβαθμιστεί ανεπίτρεπτα, έτσι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού δεν εγκρίνει το αίτημα για την επέκταση του λιμανιού.
Η μακρά συζήτηση όμωςπου έγινε χθες το βράδυ στο ΚΑΣ _ το αίτημα είχε υποβληθεί για πρώτη φορά το 2004 _ ανοίγει το δρόμο,όπως είπε η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ κυρία Λίνα Μενδώνη για την αναζήτηση του τρόπου που θα συνδυαστεί η προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων με την ταυτόχρονη βελτίωση των τουριστικών εγκαταστάσεων του λιμανιού. «Είναι μία πρόκληση για το ενιαίο πλέον υπουργείο,του οποίου οι υπηρεσίες, οι τουριστικές από τη μία μεριά και η Αρχαιολογική Υπηρεσία από την άλλη καλούνται να συνεργαστούν ώστε να μη καταστρέφονται τα αρχαία αλλά και να υπάρχει ποιοτικός τουρισμός»,

Κάθε χρόνος και χειρότερα για τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Μειούμενος βαίνει ο ρυθμός αύξησης των συνολικών εσόδων των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ισχυρή διατηρείται η παρουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο, όπως προκύπτει από την κλαδική μελέτη «Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας» που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group. Η μελέτη πραγματεύεται τους τομείς των γενικών θεραπευτηρίων, των μαιευτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, εξετάζοντας την πορεία και τις προοπτικές τους.


Εκτός από τους δημογραφικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, το επίπεδο των νοσηλευτικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, χαρακτηρίζεται ως ο πλέον σημαντικός παράγοντας για τη στροφή του κοινού στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2008 καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη χώρα 15.028 κλίνες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια επί συνόλου 53.652 κλινών. Τα ιδιωτικά

Δηλητήριο ο αέρας που αναπνέουμε στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας προτίθεται να ανακοινώσει αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο, επιτρέποντας το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους όπου σερβίρονται ποτά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, με επιστολή του στον Ανδρέα Λοβέρδο, παραθέτει τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους δημόσιων κτιρίων.


Μερικά από τα συμπεράσματα της μελέτης, που διενήργησαν οι καθηγητές Κλέα Κατσουγιάννη και Μ. Σανταμούρης, είναι τα εξής:

1. Τα στοιχεία από μετρήσεις που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε περισσότερα από 1000 κτήρια σε όλη τη χώρα (κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, γραφεία, μουσεία, αθλητικά κέντρα) αποδεικνύουν ότι στους πιο επιβαρυμένους εσωτερικούς χώρους συγκαταλέγονται τα κτίρια γραφείων και τα διάφορα κέντρα διασκέδασης.

2. Σε έρευνα του ιδίου Πανεπιστημίου που έγινε σε 10 νυχτερινά μπαρ παρατηρήθηκαν συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων που φτάνουν έως τα 1600 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο με όριο τα 40. Στην πραγματικότητα ένας νέος ο οποίος παρέμεινε στο μπαρ για κάποιες ώρες

Χωρίς εφημερίες το Κρατικό Νίκαιας

Εκτός εφημερίας θα βρίσκονται από το Σάββατο δέκα βασικά τμήματα του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Οι γιατροί αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα προγράμματα πρόσθετων εφημεριών, λόγω των περικοπών για την υπερωριακή απασχόληση.


Σύμφωνα το «Έθνος», εκτός λειτουργίας θα βρεθούν οι δύο χειρουργικές κλινικές, το θωρακοχειρουργικό, το παιδοκαρδιοχειρουργικό, η μονάδα εντατικής θεραπείας, η μονάδα νεογνών, το πνευμονολογικό, το

Απορεί η Γερμανία για την προσφυγή της Ελλάδας για το Δίστομο

Το προνόμιο της ετεροδικίας επικαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε ο οποίος σε σημερινή γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν «έχει κατανόηση» για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στη δήλωσή του αναφέρει ότι «δεν έχει καμία κατανόηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» και προσθέτει ότι η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης. «Γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο» αναφέρει ο Βέστερβέλε

Ξυπνάει η Αίτνα

Το ηφαίστειο της Αίτνας έδωσε και πάλι σημεία ζωής χθες τη νύχτα, με μια μικρή έκρηξη που εκτόξευσε λάβα στις πλαγιές του βουνού. Ένα σύννεφο στάχτης απλώθηκε στον ουρανό, υποχρεώνοντας το κοντινό αεροδρόμιο να κλείσει.


Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας της Κατάνια, στην ανατολική Σικελία, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι η νυχτερινή δίωρη έκρηξη του ηφαιστείου, εκτόξευσε μικρές ποσότητες λάβας στην ανατολική πλαγιά του βουνού, ενώ δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Το ηφαίστειο σκόρπισε σύννεφα στάχτης, η οποία ανάγκασε το αεροδρόμιο Φονταναρόσα της Κατάνια να κλείσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακυρώνοντας τις τοπικές πτήσεις. Οι υπεύθυνοι του

Ενδεχόμενο δεύτερου τεμένους στην Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και δεύτερου τζαμιού στη χώρα μας άφησε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και στην πρόκλησή του να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν θα κατασκευαστεί και δεύτερο τζαμί στην Ελλάδα, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός αυτή τη στιγμή για άλλο τζαμί στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη αλλά επανέλαβε με

Το 2010 από τα πιο θερμά στην επιφάνεια της Γης

Το 2010 υπήρξε το πιο υγρό έτος στην ιστορία, ενώ παράλληλα, μαζί με το 2005, κατέχει πλέον τα σκήπτρα της μεγαλύτερης θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη μας, από τότε που υπάρχουν τα σχετικά αρχεία το 1880, σύμφωνα με τα κλιματολογικά στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των ΗΠΑ.


Η θερμοκρασία της Γης πέρυσι, για 34ο συνεχόμενο έτος, ήταν υψηλότερη από τον διαχρονικό μέσο όρο, μια ακόμη ένδειξη για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, η μέση επιφανειακή θερμοκρασία στην ξηρά και στους ωκεανούς ήταν 14,52 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,62 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο των 13,9 βαθμών στον 20οό αιώνα, "ισοφαρίζοντας" έτσι το ρεκόρ του 2005, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη "Γκάρντιαν" και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

Τα στοιχεία διαψεύδουν τις εκτιμήσεις ορισμένων σκεπτικιστών της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μετά το 2005 σταμάτησε η άνοδος της θερμοκρασίας, όπως δήλωσε ο

Η Google μετατρέπει τα "έξυπνα" κινητά με Android σε αυτόματους μεταφραστές

Μιλήστε στο "έξυπνο" κινητό σας και αυτό θα αναλάβει στη συνέχεια να μεταφράσει αυτόματα, σε πραγματικό χρόνο, τα λόγια σας στη γλώσσα του αλλοδαπού συνομιλητή σας. Το αντίστροφο θα συμβεί, όταν εκείνος θα αρχίσει να σας μιλάει, οπότε αμέσως μετά θα ακούσετε τα λόγια του μεταφρασμένα στη γλώσσα σας.


Την εντυπωσιακή -και ιδιαιτέρως χρήσιμη- δυνατότητα άρχισε να προσφέρει η Google στα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα (smartphones) που "τρέχουν" το δικό της λειτουργικό σύστημα Android, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για ένα πειραματικό λογισμικό, που θα βελτιωθεί στην πορεία του χρόνου και αποτελεί μετεξέλιξη της μεταφραστικής δυνατότητας (Google Translate), την οποία η εταιρία είχε προσθέσει στα κινητά Android πριν ένα χρόνο περίπου.

To νέο λογισμικό επιτρέπει στη συσκευή -αφού ο χρήστης πιέσει το πλήκτρο του μικροφώνου- να μεταφράζει "φωναχτά" τη συνομιλία δύο ανθρώπων. Προς το παρόν, το Google Translate μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο μόνο μεταξύ αγγλικών και ισπανικών, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες

Τέλος Ιανουαρίου η απόφαση για τη συγχώνευση ΟΑ και Aegean

Έως τα τέλη του μήνα θα εκδοθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν φέρεται να μην εγκρίνει την ένωση των δυο εταιριών.


Εξετάζοντας την αίτηση συγχώνευσης των δύο εταιρειών ο ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στην απόφαση να μη δώσει το «πράσινο φως» της Κομισιόν για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι δεν πείστηκε ότι η συγχώνευση δεν θα δημιουργήσει συνθήκες

Φόρο στα καταστήματα που επιτρέπουν το κάπνισμα

Η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει το νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ και συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης, στα µπαρ και το καζίνο.


Ο φόρος θα είναι μηνιαίος και θα επιβάλλεται βάσει των τετραγωνικών µέτρων που καταλαµβάνει το κέντρο διασκέδασης και σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ. και όχι µε βάση τον τζίρο

Σκληρές κυρώσεις θα υπάρξουν σε όσους όσους ενταχθούν στη ρύθµιση αλλά στη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους

Κλειστό το κέντρο από μηχανοκίνητη πορεία

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πειραιώς, λόγω της πορείας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μεγαλύτερο μέρος της πορείας, στη κεφαλή της οποίας βρίσκονται δικυκλιστές, έφτασε πριν λίγο έξω από το υπουργείο Εργασίας.


Στη συνέχεια, οι 1.300 περίπου διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα συνενωθούν και με άλλους συναδέλφους τους, προκειμένου να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και ίσως στη Βουλή.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι εφιαλτική για τους οδηγούς, λόγω της 24ωρης απεργίας

Ξέφρενη η πορεία της ανεργίας, έφτασε στο 13,5% τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010 ανήλθε σε 13,5%, έναντι 9,8% τον Οκτώβριο 2009 και 12,6% το Σεπτέμβριο 2010.


Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.369.543 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 684.047 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.263.751 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 135.557 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 (μείωση 3,0%) ενώ αυξήθηκαν κατά 3.048 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (αύξηση 0,1%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 192.908 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 (αύξηση 39,3%) και

Κλειστή η αμερικανική πρεσβεία στις 17 Ιανουαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής πρεσβείας και του προξενικού τμήματος στην Αθήνα, καθώς και του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη λόγω του εορτασμού των γενεθλίων του Μάρτιν Λούθερ

Ανέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη λειτουργία της «Α.Κ.Μ. ΑΕΕΔ»

Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας επενδυτικής διαμεσολάβησης «Α.Κ.Μ. ΑΕΕΔ», με έδρα στη Γλυφάδα, διέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.


Όπως ανακοινώθηκε, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη

Έτοιμοι να κλείσουν τα σύνορα δηλώνουν οι βενζινοπώλες

Με αποκλεισμό των συνόρων με την με Τουρκία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία απειλούν οι βενζινοπώλες, αν μέχρι την Κυριακή η κυβέρνηση δεν αποσύρει την απόφαση για την επαναλειτουργία των πρατηρίων διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς


Οι πρόεδροι των ενώσεων πρατηριούχων από όλη την Ελλάδα αποφάσισαν ομόφωνα την έναρξη κινητοποιήσεών, από τη Δευτέρα, ώστε "να μην μπαίνει και να μην βγαίνει τίποτα στα τρία συγκεκριμένα σημεία της χώρας μας [σ.σ. τους σταθμούς Κήπων, Ευζώνων και Κακαβιάς]", όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Γιάννης Μαγλουσίδης.

Οι βενζινοπώλες υποστηρίζουν ότι η πώληση καυσίμων από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών θα αποτελέσει "ταφόπλακα" για

ΔΕΗ: Δεν θα γίνουν νέες αυξήσεις το 2011

Δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στα τιμολόγια του ηλεκτρικού το 2011, πέρα από τις αυξήσεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά την παρουσίαση των νέων τιμολογίων.

Ανέφερε πως θα στείλει επιστολή σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, προκειμένου να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Μέχρι στιγμής δήλωσε πως έχουν ανταποκριθεί μόλις 200.000 δικαιούχοι από τα 1,2 εκατ. που τους υπολογίζει ο οργανισμός.

Οσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, κ. Ζερβός εκτίμησε ότι η

Ο καιρός στις 13.01.2011

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου περιμένουμε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011. Ο καιρός στις ηπειρωτικές περιοχές σταδιακά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μπ. με σταδιακή εξασθένηση και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4-6 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανή βροχή περιμένουμε την Πέμπτη στη

Νέα προβλήματα έφερε ο χιονιάς στις αερομεταφορές των ΗΠΑ

Προβλήματα στις αερομεταφορές προκάλεσε η χιονοθύελλα που σημειώνεται για δεύτερη ημέρα στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ. Εκατοντάδες διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ το χιόνι έφτασε σε πολλά σημεία τα 20 εκατοστά.

Τα συνεργεία των δήμων έπιασαν δουλειά και εκατοντάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτά τα σχολεία στη Νέα Υόρκη.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Μασαχουσέτη, όπου το χιόνι αναμένεται να