www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καμία υποχώρηση για τον αντικαπνιστικό από τους εστιάτορες

Την απόρριψη τυχόν ρυθμίσεων που απαγορεύουν το κάπνισμα, επιτρέποντας το επιλεκτικά σε καταστήματα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας, προαναγγέλλει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων. Εμμένουν παράλληλα στην άποψη τους για δικαίωμα επιλογής και αυτοδιάθεσης κάθε πολίτη.


Με αφορμή τις επερχόμενες τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο δηλώνουν "απορρίπτουμε εκ των προτέρων τυχόν ρυθμίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος κατ' όνομα, αλλά θα θέσουν ανεφάρμοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων μας ως χώρων καπνιζόντων, με σκοπό να καταλήξουμε και στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο. Οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων''.

Στη συνέχεια προσθέτουν στη σχετική ανακοίνωση πως "ο αγώνας που δώσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό δεν ήταν συντεχνιακή υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών όπως κάποιοι (βλέπε γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας) προσπάθησαν να την εμφανίσουν αλλά απαίτηση της
πλειοψηφίας του λαού, που μας υποστήριξε ανεπιφύλακτα. Όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του κινήματος άρνησης πληρωμής των διοδίων, η εφαρμογή ενός νόμου κρίνεται από την αποδοχή που έχει από τον λαό''.

Ζητούν δημόσια διαβούλεση για το νόμο και παράλληλα σεβασμό σε όλες τις απόψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: