www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 18.11.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι τις πρωινές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, περιμένουμε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι από νότιες κυρίως

Αυστηρό μήνυμα Παπούλια σε Τουρκία και ΠΓΔΜ

Διπλό μήνυμα, σε Σκόπια και Άγκυρα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.


"Όσο επιμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.

"Υποστηρίζουμε μια και μοναδική ονομασία για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Σε σχέση με την Τουρκία, επισήμανε ότι το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα που "επηρεάζει βαθύτατα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις" και αποτελεί "ουσιαστικό πρόσκομμα για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής

Πρώτο κρούσμα χολέρας στις ΗΠΑ

Μια νέα γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Αϊτή εμφάνισε συμπτώματα της Χολέρας σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).


Ειδικός για τη χολέρα τόνισε πως "άλλα πιθανά κρούσματα διερευνώνται".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην ημέρα

Στο ΣτΕ τα Προεδρικά Διατάγματα για τους Οργανισμούς των Περιφερειών

Τα 20 Προεδρικά Διατάγματα για τους Οργανισμούς των 13 Περιφερειών και των επτά κρατικών διοικήσεων της χώρας κατατέθηκαν στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.


Με τα Προεδρικά Διατάγματα καθορίζεται η διάρθρωση των υπηρεσιών των Περιφερειών, που έχει ως εξής:

1) Γραφείο περιφερειάρχη,

2) Γραφεία αντιπεριφερειαρχών,

3) Γενική διεύθυνση αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών,

4) Γενική διεύθυνση εσωτερικής λειτουργίας,

5) Γενική διεύθυνση περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,

6) Γενική διεύθυνση ανάπτυξης,

Τι σημαίνει το συγκεκριμένο πανό...στην προσευχή των μουσουλμάνων στην Αθήνα;

Φωτογραφίες από τη χθεσινή προσευχή των μουσουλμάνων της Αθήνας, στην Ακαδημία.


Αυτό το πανό με τον τύπο που κρατάει το τσεκούρι, τι συμβολίζει, μέσα στον κόσμο που προσεύχεται; Μπορεί να βοηθήσει κανείς από Αθήνα;

Πόσο γρήγορα κατόρθωσαν κάποιοι να μετατρέψουν την πολιτισμένη Αθήνα, την γεμάτη αρχαιότητες και τέχνη σε Ισλαμαμπάντ;


Έγιναν όλα τυχαία;

Βρέθηκαν τυχαία 2 εκατομύρια φανατικοί μουσουλμάνοι στην Ελλάδα ή ήρθαν βάσει σχεδίου;

Είναι απλά θέμα ανικανότητας των Κυβερνώντων

Και μια επισήμανση:

«Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί»


Ο Κλεισθένης γράφει

Η πρόσφατη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αττική και όχι μόνο μου στέλνει δύο μηνύματα:

1ο) Το μήνυμα των λαθρομεταναστών: Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε οργανωμένοι και δεν αιτούμαστε αλλά απαιτούμε.

2o) Το μήνυμα των εξουσιαστών: Τους βλέπετε είναι πολλοί και είτε θέλετε είτε όχι θα παραμείνουν έστω και αν καταστραφεί η χώρα, έστω και αν σας κλέβουν, ληστεύουν, δολοφονούν ή ότι άλλο κάνουν.

Σαν μέσο και απλό πολίτη αυτά τα μηνύματα με τρομάζουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή:

Μετά τον πόλεμο των 6 ημερών οι πρώτοι μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής άρχισαν να έρχονται

Είναι δικαίωμα η κατάληψη δημόσιων χώρων για προσευχές;...

Από τον Γιάννη Θ. Πολίτη


Έχει παραγίνει πλέον το θέμα με τους μετανάστες (λαθραίους και μη) και τα δικαιώματα που επικαλούνται. Καταρχήν υπάρχει δικαίωμα στην πίστη, όχι δικαίωμα στο προσεύχομαι όπου να’ναι όποτε μου έρθει, ειδικά όταν καταλαμβάνω δημόσιο χώρο. Δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή, δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι φανατικός θρησκευόμενος, δεν έχω καμία σχέση με την Εκκλησία ή την ορθοδοξία.


Είμαι απλά 'Εληνας πολίτης και έχω να πω πως το θέαμα της προσευχής μπροστά στο Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία, αλλά και άλλους δημόσιους χώρους ήταν πραγματικά άθλιο. Μόνο κάποιος ανεγκέφαλος δεν θα αισθανόταν προσβεβλημένος από αυτό που έβλεπε.

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;

Νομίζει κανείς πως στο εξωτερικό μπορούν οι οποιεσδήποτε θρησκευτικές ομάδες να προσεύχονται όπου τους έρθει σε δημόσιους χώρους; Μπορούν π.χ. να πάνε στον Πύργο του Άιφελ, στην

Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή BMI: Αποκωδικοποίηση!

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι υποδηλώνει ο ΔΜΣ για την υγεία σας. Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του σωματικού λίπους, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας. Είναι ένας σχετικά ακριβής δείκτης του σωματικού λίπους για τους περισσότερους ενήλικες, αν και όχι για όλους. Υπάρχουν ομάδες του πληθυσμού όπως αθλητές και υπερήλικες οι οποίες αποτελούν εξαίρεση. Επίσης ο υπολογισμός του μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα σε αντίθεση με άλλες μεθόδους όπως βιοαγωγιμότητα, βύθιση σε νερό κι άλλες.


Για να βρούμε τον ΔΜΣ διαιρούμε το βάρος μας σε κιλά προς το ύψος μας σε μέτρα στο τετράγωνο:

ΔΜΣ = βάρος (kg) / {ύψος(m) x ύψος(m)}

Για παράδειγμα, αν το βάρος σας είναι 68 κιλά και το ύψος 1.75 μέτρα τότε ο ΔΜΣ είναι 22.2 kg/m­­2.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), για ενήλικες άνω των 20 ετών το BMI

Την πρώτη μεταμόσχευση ποδιών προγραμματίζουν χειρουργοί

Πράσινο φως για την πρώτη στον κόσμο διπλή μεταμόσχευση ποδιών έδωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας. Η χειρουργική ομάδα του Δρ Πέδρο Καβάδας, πρωτοπόρου σε διάφορες επεμβάσεις μεταμόσχευσης, αναζητεί τώρα τον κατάλληλο πτωματικό δότη.
Λήπτης των ποδιών θα είναι ένας άνδρας του οποίου τα δύο κάτω άκρα ακρωτηριάστηκαν πάνω από το γόνατο σε ατύχημα. Στην περίπτωσή του δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνητά μέλη, εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Αναζητούν τον κατάλληλο δότη. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία [της επέμβασης]. Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε δύο ή σε έξι μήνες» ανέφερε η εκπρόσωπος. Η επιτροπή μεταμοσχεύσεων του υπουργείου έχει πάντως δώσει το πράσινο φως από το Μάιο.

Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας θα είναι ο Δρ Πέδρο Καβάδας του Νοσοκομείου της Πίστης στη Βαλένθια, ο οποίος έλαβε άδεια να προχωρήσει σε μία ακόμα ασυνήθιστη επέμβαση, την τέταρτη

Ένταση και επεισόδια

Ένταση με επεισόδια σημειώνονται έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Αντιεξουσιαστές έριξαν καπνογόνα και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.


Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην πλατεία Καρύτση. Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στην κεφαλή, άρχισε νωρίς το απόγευμα η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία ολοκληρώνονται οι

Το Google των super markets!

To site αυτό είναι σαν το google των super markets.

Του βάζεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει και βλέπεις ποιο από τα γνωστά super markets το έχει πιο

Γιόγκα: Αυξάνει χημική ουσία του εγκεφάλου που συνδέεται με την ευεξία

Η ιδιότητα της γιόγκα να μειώνει το άγχος και να ενισχύει την ψυχική διάθεση συνδέεται με την αύξηση συγκεκριμένης χημικής ουσίας στον εγκέφαλο, ανέφεραν ερευνητές.


Η ουσία GABA, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του νευρικού συστήματος. Άνθρωποι με μεγάλα επίπεδα άγχους έχουν λιγότερη GABA, έχουν δείξει έρευνες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης μελέτησαν 19 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 45 ετών, που εκτελούσαν Iyengar γιόγκα - μια μορφή Hatha γιόγκα για 60 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα, για 12 εβδομάδες. Συγκρίθηκαν με άλλη ομάδα 15 ατόμων που επέλεξαν περίπατο ίδιας διάρκειας και χρονικού διαστήματος.

Αξιολογήθηκαν η διάθεση και το άγχος των συμμετεχόντων σε 0, 4, 8 και 12 εβδομάδες, ενώ οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε απεικονιστικές μεθόδους εγκεφάλου στην έναρξη της έρευνας, μετά από

Απλοποιείται η διαδικασία για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Στην έκδοση κανονιστικής ρύθμισης, ώστε να μην απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο, για την ένταξη νοικοκυριού στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.


Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιχείρησης, Αρθούρο Ζερβό, ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, κάλεσε τις υπηρεσίες της ΔΕΗ να δέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση μέχι τη δημοσίευση της ρύθνμισης.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πολιτική επιλογή να μην απαιτείται η καταβολή οποιασδήποτε προκαταβολής ή αναπροσαρμογής της, όταν μεταβιβάζεται λογαριασμός που υπάγεται στο κοινωνικό τιμολόγιο,

Διατηρεί επιφυλάξεις το Ecofin για τα greek statistics

«Υπάρχουν ακόμη κενά» στην ικανότητα των ελληνικών αρχών να παράγουν αξιόπιστα δημοσιονομικά στοιχεία, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, ανακοίνωσαν από τις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Ecofin για τα στατιστικά στοιχεία των κρατών μελών, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από τον Μάιο, όταν θεσπίστηκε το σχέδιο δράσης.

Οι υπουργοί Οικονομικών χαιρετίζουν την προσπάθεια των ελληνικών αρχών. Ωστόσο, γίνεται

Γ. Πεταλωτής: Ισχυρός σήμερα ο συμβολισμός του Πολυτεχνείου

«Όταν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας αποφασίσουν να θέσουν στόχους, τότε πάντα τους πετυχαίνουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα ισχυρός σήμερα και έχει ξεχωριστό νόημα σε αυτή τη συγκυρία», πρόσθεσε.


Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε πως επρόκειτο για την εξέγερση ενός

Π. Παναγιωτόπουλος: Κορυφαία για τη Δημοκρατία η επέτειος του Πολυτεχνείου

Κορυφαία επέτειο του δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού χαρακτήρισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε να τιμηθεί από όλες τις πλευρές της ελληνικής κοινωνίας με νηφαλιότητα και σε κλίμα ηρεμίας.


Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου αντιπροσωπεία της Ν.Δ. με επικεφαλής το βουλευτή

Στα 206 εκατ. τα έσοδα από την περαίωση

Μόλις στα 206 εκατ. ευρώ είχαν φτάσει μέχρι χθες τα έσοδα του Δημοσίου από την περαίωση, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, το ποσό ήταν 100 εκατ. ευρώ κάτι που δείχνει ότι αρκετοί φορολογούμενοι έχους σπεύσει την τελευταία στιγμή να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Με δεδομένο το μέγεθος των εσόδων θεωρείται ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί παράταση της

Ξεχειλίζει η οργή των Ευρωπαίων για την Μέρκελ, γράφουν οι Financial Times

Η οργή των Ευρωπαίων για τη στάση της Γερμανίας ξεχειλίζει, γράφουν σε δημοσίευμά τους την Τετάρτη οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου «εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι η Γερμανία ωθεί την Ευρωζώνη στο χείλος μίας νέας κρίσης χρέους, είπε δημόσια αυτό που πολλοί άλλοι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες έλεγαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εδώ και εβδομάδες».


Η κίνηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να προωθήσει, με αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, ένα νέο Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κρίσεων στην Ευρωζώνη -που θα επιβάλλει στους ιδιώτες επενδυτές να φέρουν το μεγαλύτερο κόστος μελλοντικών προγραμμάτων διάσωσης χωρών

Το τέλος του e-mail προφήτευσε ο κ. Facebook

To «Facebook Μessages», μία νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και άμεσης επικοινωνίας, ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook Μάικλ Ζούκερμπεργκ , διακινδυνεύοντας μία εντυπωσιακή «προφητεία»: ότι το e-mail όπως το ξέρουμε πεθαίνει. Με τέτοιες εφαρμογές, είπε το 26χρονο «φοβερό παιδί» της κοινωνικής δικτύωσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σύντομα θα συρρικνωθεί ακολουθώντας τον δρόμο της χάρτινης επιστολογρα- φίας, ο όγκος της οποίας έχει μειωθεί δραστικά παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία σύγχρονη, άμεση και γρήγορη πλατφόρμα επικοινωνίας, η οποία θα δημιουργεί ένα είδος «προσωπικής επικοινωνιακής πύλης εισόδου» με τη μορφή μιας «γρήγορης μπάρας» (quick bar) στην οθόνη του υπολογιστή, της ταμπλέτας ή του κινητού τηλεφώνου.

Ενοποιεί το e-mail, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SΜS, Τwitter, εικονομηνύματα κ.λπ.) και τη ζωντανή συζήτηση (chat) σε μία κοινή λειτουργία. Μέσω της νέας υπηρεσίας, όλοι οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να αποκτήσουν μία διεύθυνση e-mail που δημιουργείται από τη σύνθεση του

Ιταλός χαρτογραφεί το μονοπάτι της Ελλάδας

O ανήφορος στον Ψηλορείτη δεν τον ζάλισε. Ο δυνατός όμως άνεμος και η σκόνη τον τύφλωσαν προσωρινά στο ανέβασμά του. Πεζοπορεί εδώ και δύο εβδομάδες σε ένα από τα πιο δύσκολα, ορεινά μονοπάτια της Ευρώπης, το Ε4, που διασχίζει οριζόντια τα βουνά της Κρήτης από το Λασίθι και τη Δίκτη, στα Χανιά και στα Λευκά Ορη. Πεντακόσια χιλιόμετρα ορεινών δρόμων, μονοπατιών, ασφάλτου, πετρώδους εδάφους, αχαρτογράφητων, σε πολλές περιπτώσεις, διόδων εν μέσω των βουνών. Ο Ιταλός Λούκα Τζανότι δεν πτοείται και επιμένει στον δρόμο του.
Εδώ και 25 χρόνια έχει πεζοπορήσει σχεδόν σε όλο το ηπειρωτικό και ορεινό ανάγλυφο της Ευρώπης, ενώ την τελευταία δωδεκαετία ταξιδεύει τακτικά στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου, ως οδηγός σε οργανωμένες, πεζοπορικές εκδρομές. Πρώτη, όμως, φορά διασχίζει από άκρου εις άκρον το Ε4, με σκοπό, όπως αναφέρει, «να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος οδηγός βουνού σε μορφή GΡS, για το εν πολλοίς άγνωστο στους ευρωπαίους πεζοπόρουςαλλά πανέμορφο και πλούσιο εμπειριώνμονοπάτι, χαρτογραφώντας εναλλακτικές και παράλληλες διαδρομές, χώρους διαμονής στο ύπαιθρο και στα χωριά, γενικές πληροφορίες,σημεία

Μαύρη τρύπα... «βρέφος»

Το κοσμικό φαινόμενο που παρατήρησε πρώτος ένας ερασιτέχνης αστρονόμος πριν από 31 χρόνια στον γειτονικό μας γαλαξία Μ100 δεν ήταν τίποτε άλλο από τη γέννηση μιας μαύρης τρύπας. Οπως ανακοίνωσε η ΝΑSΑ, αυτό που είδε ο αστρονόμος δεν ήταν τίποτε άλλο από μια έκρηξη σουπερνόβα, και πιο συγκεκριμένα την κατάρρευση ενός άστρου με μάζα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Ηλιου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λάμψη από την έκρηξη του άστρου (το λεγόμενο σουπερνόβα) ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που θα δημιουργούνταν αν ενώνονταν οι λάμψεις των δισεκατομμυρίων άστρων που υπάρχουν στον Μ100.

Η έκρηξη έγινε σε μια από τις εξωτερικές σπείρες του γαλαξία και από τα στοιχεία που συνέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο

Οι μαθητές δεν μπορούν... χωρίς το κινητό τους!

Μια ματιά στο περιεχόμενο της σχολικής τσάντας μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ίσως μας οδηγήσει στη διαπίστωση απουσίας... μολυβιών και τετραδίων, κινητού τηλεφώνου όμως ποτέ! Από τους μαθητές που έχουν αποκτήσει κινητό τηλέφωνο σχεδόν κανείς δεν εφαρμόζει σήμερα τον Νόμο του 2006 ο οποίος απαγορεύει τη χρήση του σε σχολικό χώρο. Στα διαλείμματα, μηνύματα, παιχνίδια, «σερφάρισμα» στο Ιnternet αποτελούν την πραγματικότητα που προβληματίζει. Είναι αλήθεια ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους νέους και οι παρενέργειές της αποτελούν «γκρίζα» ζώνη για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πολλές φορές μάλιστα εμφανίζονται συσκευές ακόμη και στα χέρια μαθητών του Δημοτικού. Την ίδια στιγμή η χρήση του κινητού ως φωτογραφική μηχανή ή κάμερα έχει ξεσηκώσει σάλο και στην Ελλάδα. Στο φως του Διαδικτύου «αναδύθηκαν» στιγμές που χαρακτηρίζονται πορνογραφικές ή ακόμη έχουν χρησιμοποιηθεί για εκδικητικούς σκοπούς ή για εκβιασμό. Είναι πάντως γνωστό ότι η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση μαθητών ή καθηγητών χωρίς τη σχετική συγκατάθεσή τους

Τουρκικές επιπλήξεις για την απουσία τεμένους από την Αθήνα

Σκωπτικά αντιμετώπισε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, την απουσία τεμένους από την Αθήνα: «Αναγκάσθηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες από την Αθήνα, επειδή σε αυτη τη χώρα της ΕΕ δεν έχει δοθεί η άδεια κατασκευής τζαμιού, ώστε να μπορέσω να κάνω την προσευχή μου», είπε στην εφημερίδα Hurriyet.


Ο Μπαγίς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να μετάσχει σε συνέδριο για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές ελευθερίες στη Τουρκία.

Το συνέδριο οργανώνεται από τους άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ΕΕ, καθώς και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και συμπίπτει με τη εορτή του Ισλάμ, Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Ο Τούρκος Υπουργός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες από την Αθήνα, όπου είχε τη Δευτέρα

ΗΣΑΠ: κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά το Σαββατοκύριακο

Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο το τμήμα του ΗΣΑΠ από το σταθμό «Ειρήνη» έως το σταθμό «Κηφισιά», λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Για το συγκεκριμένο τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται

Το λίπος θεραπεύει το έμφραγμα

O μισητός για πολλούς λιπώδης ιστός που κρύβεται στην περίμετρο της μέσης μπορεί να αποδειχθεί «θησαυρός» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των καρδιακών επεισοδίων.

Αυτό ανέφεραν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σικάγο ειδικοί από την Ολλανδία και την Ισπανία, οι οποίοι διεξήγαγαν πιλοτική δοκιμή με χρήση βλαστικών κυττάρων του λιπώδους ιστού σε 14 ασθενείς που είχαν υποστεί οξύ έμφραγμα. Οι ειδικοί εξήγαγαν εκατομμύρια βλαστικά κύτταρα από τον λιπώδη ιστό των ασθενών μέσω λιποαναρρόφησης και τα ενέχυσαν στην καρδιά τους μέσα σε διάστημα 24 ωρών από τη λήψη τους. Δέκα ασθενείς υποβλήθηκαν στην πραγματική θεραπεία ενώ τέσσερις σε εικονική θεραπεία.

Εξι μήνες μετά την έγχυση οι ασθενείς που έλαβαν τα βλαστικά κύτταρα εμφάνισαν μικρότερη ποσότητα κατεστραμμένου μυός στην καρδιά- ποσοστό 15% έναντι 25% κατεστραμμένου μυός στην

Το παθητικό κάπνισμα... κουφαίνει

Oι παθητικοί καπνιστές αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κώφωσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Τobacco Control».

Οι ειδικοί γνωρίζουν ήδη ότι οι καπνιστές μπορεί να υποστούν βλάβες στην ακοή τους· ωστόσο, όπως δείχνει τώρα η νέα μελέτη, το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για όσους υφίστανται τον καπνό των γύρω τους. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριδας εξέτασαν την ακοή 3.307 αμερικανών ενηλίκων που δεν κάπνιζανορισμένοι εξ αυτών ήταν πρώην καπνιστές ενώ άλλοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους. Παράλληλα τους υπέβαλαν σε εξετάσεις

Καρότα για ... γερά οστά

Γνωρίζατε ότι τα καροτενοειδή, φυσικές χρωστικές ενώσεις με έντονη αντιοξειδωτική δράση, μπορούν να προάγουν την υγεία των οστών;


Στην ομάδα των καροτενοειδών περιλαμβάνονται ενώσεις όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, η β-κρυπτοξανθίνη, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη και είναι εκείνες που προσδίδουν σε πολλά φρούτα και λαχανικά το ζωηρό κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα τους (καρότο, καρπούζι, ντομάτα, βερύκοκο κα).

Πρόσφατα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, οι οποίοι παρακολούθησαν για χρονικό διάστημα 4 ετών 213 άντρες και 390 γυναίκες άνω των 75 ετών στα πλαίσια του προγράμματος Framingham Osteoporosis Study, έδειξαν ότι τα καροτενοειδή μπορούν να

Φυσική μη παρεμβατική αντιγηραντική θεραπεία προσώπου

Πρόκειται για ένα είδος εναλλακτικής εντελώς μη παρεμβατικής αντιγηραντικής θεραπείας το οποίο ήδη εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία σε χώρες της Ε.Ε, και τις Η.Π.Α . Διενεργείται μασάζ, με ειδικό μηχάνημα το οποίο διευκολύνει την απορρόφηση των υλικών που χρησιμοποιούνται από το δέρμα έως και 300%.


Πρόκειται για υλικά νέας φυτικής τεχνολογίας χωρίς χημικά συστατικά και αλλεργιογόνους παράγοντες. Τα προϊόντα βασίζονται στις πλέον σύγχρονες φόρμουλες και δραστικά συστατικά, τα οποία διαφέρουν σαφώς από τα συνήθη συστατικά των προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Οι πολύ ισχυρές ενώσεις, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της υφής του δέρματος, μπορούν να περιορίσουν τα προβλήματα και να συνδυαστούν ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η σειρά προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις αντίστοιχες συνεδρίες δεν αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία μιας πιο νεανικής επιδερμίδας, αλλά για τη βελτίωση της δομής του δέρματος με αποτελέσματα 6μηνης διάρκειας. Αναφορικά μερικές από τις λειτουργίες των συστατικών είναι η δράση κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, η βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, η ενυδάτωση, η ενίσχυση των λιπιδίων του δέρματος, η

Δήλωση Έξαρχου για το θέμα του Βατοπεδίου

Σε δηλώσεις προέβη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος έπειτα από τη ψηφοφορία για την πρόταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου


Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Έξαρχου έχει ως εξής: "Οι βουλευτές τοποθετήθηκαν αβίαστα και ελεύθερα επί του πορίσματος της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η διαδικασία της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ολοκληρώθηκε με τις παραπομπές τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα υποστήριξε η ΝΔ περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εμπάθειας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ΝΔ για μια ακόμα φορά είναι εκτεθειμένη για την αποχώρησή της από τη Βουλή

Μετανάστες στη Μεσόγειο οι λευκοί καρχαρίες

Ένας από τους πιο επιβλητικούς εκπροσώπους του θαλάσσιου βασιλείου, ο μεγάλος λευκός καρχαρίας, που υπάρχουν και στη Μεσόγειο, αλλά ευτυχώς σπάνια εμφανίζονται, έφτασαν για πρώτη φορά σε αυτήν πριν από περίπου 450.000 χρόνια, προερχόμενοι από την Αυστραλία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Η ανάλυση του γενετικού υλικού δείχνει ότι πιθανότατα επρόκειτο για μια "λάθος στροφή" που πήραν μερικοί έγκυοι θηλυκοί καρχαρίες εκείνης της εποχής και, χωρίς να το θέλουν, βρέθηκαν στην Μεσόγειο.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, υπό τον θαλάσσιο βιολόγο Λέσλι Νομπλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings of the Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC και το "Nature", εκτιμούν ότι μια κλιματική αλλαγή ανάμεσα σε δύο περιόδους παγετώνων ανάγκασε τους προγόνους των καρχαριών (του είδους Carcharodon carcharias) να αναζητήσουν άλλες θάλασσες.

Κατά την μετανάστευσή τους, κατά λάθος… έστριψαν και μπήκαν στην Μεσόγειο, όπου μάλλον παγιδεύτηκαν και όπου οι απόγονοί τους παραμένουν μέχρι σήμερα, επειδή ενστικτωδώς επιστρέφουν για να αναπαραχθούν εκεί όπου γεννήθηκαν, όπως κάνουν και οι σολομοί. Μέχρι τώρα

Εξ αποστάσεως αξιολόγηση ασθενών με Πάρκινσον

Την εξ αποστάσεως έγκαιρη διάγνωση των σοβαρών συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον επιτρέπει μια νέα τεχνική ανάλυσης του λόγου με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών που ανέπτυξαν ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.


Οι επιστήμονες ανέλυσαν περίπου 6.000 εγγραφές ομιλίας από 42 πάσχοντες από τη νόσο Πάρκινσον και ανέπτυξαν ειδικούς αλγόριθμους που εκτιμούν πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματα κάθε ασθενούς.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας αναλύοντας τις ηχογραφήσεις ομιλίας των ασθενών οι υπολογιστικοί αλγόριθμοι πετυχαίνουν εξ αποστάσεως -ακόμη και από το τηλέφωνο- διαγνώσεις

Ένοχοι οι έξι από τους 17 για το παραδικαστικό

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε ενόχους τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους στην αποκαλούμενη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.


Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία καταδικάστηκαν για ορισμένες μόνο από τις κατηγορίες που αντιμετώπισαν είναι ο γνωστός αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι και δικαστές.

Αναμένεται η απόφαση του

Παιχνίδια με την εκταμίευση της γ' δόσης του δανείου

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Προλ δήλωσε σήμερα πως οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης συμφώνησαν χθες το βράδι η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα να καθυστερήσει κατά ένα μήνα και να μετατεθεί από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες διευκρίνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αναβολής στην καταβολή των 9 δισ ευρώ. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει τεχνικό το όλο θέμα και σημειώνει ότι δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.


Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται:

"Όσον αφορά στην πληρωμή του μέρους της τρίτης δόσης του δανείου που προέρχεται από τις χώρες της Ευρωζώνης, η πολιτική απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Ecofin εντός του Δεκεμβρίου, στη βάση της αξιολόγησης της πορείας του Προγράμματος, η οποία ολοκληρώνεται

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη με Γ.Καμίνη

Σε εξαιρετικό κλίμα, όπως δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης, έγινε σήμερα η συνάντηση του απερχόμενου δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη, με τον νεοεκλεγέντα Γιάννη Καμίνη, στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.


Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Καμίνης ενημερώθηκε για ζητήματα του δήμου και για θέματα επικαιρότητας, όπως ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Αθήνα.

Και οι δύο αποφάσισαν να συνεργαστούν για το καλό της πόλης, "μεγιστοποιώντας τα σημεία στα οποία συμφωνούν και ελαχιστοποιώντας τις μεταξύ τους διαφορές", αν και όπως πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι κάτι αρνητικό, αφού μέσα από το διάλογο μπορούν να καταλήξουν σε θετικά συμπεράσματα.

Ο κ. Καμίνης είπε ότι ενημερώθηκε, από τον κ. Κακλαμάνη,

Η φαρμακοβιομηχανία Roche κόβει 4.800 θέσεις εργασίας

Την κατάργηση περίπου 4.800 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δηλαδή το 6% του παγκόσμιου δυναμικού της, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche.


Οι θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν ανήκουν κυρίως στους τομείς της πώλησης και της παραγωγής, οι 3.550 βρίσκονται στις ΗΠΑ και ακολουθεί η Ευρώπη με 1.300 θέσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι

Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο

Νέο άλμα σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ον ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο κατά τη διάρκεια του οποίου απολύθηκαν 31.241 εργαζόμενοι, έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 77.850, ενώ οι οικειοθελείς αποχωρήσεις καταγράφτηκαν στις 26.805. Ο συνολικός αριθμός στα μητρώα του οργανισμού βρίσκεται στα 609.249 άτομα.


Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 3,75% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 183.161 άτομα και εμφανίζονται μειωμένοι κατά 7,46% (14.761 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 91.594, αυξημένες κατά 1,03% από τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο και μειωμένες κατά -9,78% σχετικά με τον Οκτώβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.241, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 77.850 - αντανακλώντας κυρίως το τέλος της τουριστικής περιόδου - και οι οικειοθελείς

«Φωτιά» στο οικογενειακό καλάθι λέει το ΕΛΚΕΚΑ

Αύξηση της τάξεως του 5% σημειώθηκε στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει ένα μέσον νοικοκυριό τον Οκτώβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το προηγούμενου έτους σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).


Όπως αναφέρει το ΕΛΚΕΚΑ το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2116,06 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 που κόστιζε 2010,42 ευρώ. Η αύξηση είναι της τάξεως των 105,64 ευρώ,

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία θα κορυφωθούν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του ΄73.


Μέχρι και σήμερα εκατοντάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας, προσέρχονται στο χώρο του Πολυτεχνείου για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Τα μέτρα περιφρούρησης μέσα στο κτίριο είναι αυστηρά, ενώ περισσότεροι από 7000 αστυνομικοί θα περιπολούν στην πρωτεύουσα, ενόψει της πορείας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει επιβάλλει για σήμερα η Τροχαία σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, που θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας,

Ναυτικό ατύχημα στη Λευκάδα

Σε βραχώδη ακτή προσέκρουσε και προσάραξε το πλοίο «Κολοσσός» της ΝΕΛ, στο όρμο Βασιλικής Λευκάδας. Το πλοίο, με 20μελές πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Κόρινθο με προορισμό την Ανκόνα και μετέφερε 58 φορτηγά αυτοκίνητα και 11 οδηγούς αυτοκινήτων.


Το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα στις στεγανές δεξαμενές, αλλά δεν κινδυνεύει να βυθιστεί,ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές δεν έχει σημειωθεί ρύπανση από διαρροή καυσίμων.

Έχουν κινητοποιηθεί οι λιμενικές αρχές της Λευκάδας και παράλληλα στο σημείο κατευθύνεται ένα

Όχι ο ένας, ναι ο άλλος

Προεόρτια όσων αναμένεται να συμβούν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση της Γερμανίας για το μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και ιδιωτών, για τις χώρες με υπερβολικό έλλειμμα, που θεωρείται ότι οδηγεί σε ελεγχόμενη πτώχευση, είναι επί της ουσίας οι εκατέρωθεν ελληνογερμανικές βολές των τελευταίων ημερών.


Χθες το «πολεμικό σκηνικό» συνεχίστηκε. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υποστήριξε ότι η γερμανική ηγεσία μέσω της πρότασής της για το μηχανισμό σπρώχνει χώρες σε υποχρεωτική αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ. «Αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αντισταθεί στην πρόταση της

Ποιοι παραπέμφθηκαν για το Βατοπέδι

Χαστούκι στην κυβερνητική παράταξη και μάλιστα εκ των έσω ήταν η πρωινή (4 π.μ.) απόφαση της Βουλής για την παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών της Ν.Δ. επί του σκανδάλου του Βατοπεδίου.


Η ολομέλεια της Βουλής, με διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, καθώς Ν.Δ. και ΛΑΟΣ «χέρι χέρι» αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία, αποφάσισε να συνταχθεί με τη θέση της Αριστεράς και να μην παραπέμψει καν στο δικαστικό συμβούλιο τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη. Παραπέμφθηκαν τελικώς μόνο για το αδίκημα της απιστίας οι Ε. Μπασιάκος, Π. Δούκας και Αλ. Κοντός, την τύχη των οποίων θα κρίνει το δικαστικό συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έπεισε καν τους δικούς της βουλευτές για τη διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, του μοναδικού, που, σύμφωνα με

Ο καιρός στις 17.11.2010

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση στο Βόρειο Αιγαίο σε ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως

Λήψη μέτρων προαναγγέλλει τώρα ο Παπακωνσταντίνου

Η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο του Eurogroup, μόλις λίγες ημέρες μετά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τόσο του ιδίου όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονται στον μνημόνιο και ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις.


Ο υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά από υψηλότερο σημείο εκκίνησης από αυτό που θα επιθυμούσε, λόγω της αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 από την Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η Eurostat ανέβασε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% ενώ για το 2010, προβλέπεται αύξηση στο 9,4% έναντι