www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο ελληνικός στρατός παρέλασε και καταχειροκροτήθηκε!



Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων - ΣΣΑΣ -, παρά την ακύρωση της στρατιωτικής

Το VIDEO που πρέπει να δει κάθε ΄Ελληνας

Η "κρίση" των γαϊδάρων....

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα.

Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.

Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
 
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι … 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον

Αποχώρησε ο Κάρολος Παπούλιας από την παρέλαση

Αποχώρησε ο Κάρολος Παπούλιας από την εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη. Ο Προέδρος της Δημοκρατίας, στεναχωρημένος και ενοχλημένος έφυγε από την εξέδρα καθώς χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην Μ. Αλεξάνδρου και ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

Οι πολιτικοί αποδοκιμάστηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος. Στην εξέδρα

Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας μια ώρα πίσω!

Μην ξεχάσετε τη χειμερινή ώρα.

Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να δείχνουν 3.00.

Η χειμερινή ώρα -που είναι και η «κανονική»- θα καθορίζει την

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Σύνταγμα

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία Συντάγματος, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, η αστυνομία έχει στήσει κιγκλιδώματα από την Όθωνος μέχρι και τη Βασ. Γεωργίου του Α' προκειμένου να μπλοκάρει την πρόσβαση στην εξέδρα των επισήμων.

Οι προπηλακισμοί πολιτικών,  χτύπησαν «καμπανάκι» στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ανέμων

Προβλήματα δημιουργούν και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη.
Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κανονικά φεύγουν τα πλοία για Μαρμάρι.

Τροποποιήσεις γίνονται στις ώρες κάποιων δρομολογίων από το λιμάνι του Πειραιά, επομένως όσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να

Έρχονται νέα μέτρα για τις συντάξεις

Ανοιχτά μένουν όλα τα ενδεχόμενο για το ύψος των συντάξεων, καθώς παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τα κυβερνητικά χείλη, το «κούρεμα» θα φέρει απώλειες 12 δισ. ευρώ , ενώ τα ταμεία χάνουν ακόμη 12 δισ. ευρώ από τη μείωση των εσόδων τους λόγω της κρίσης τη διετία 2011-2012.

Η κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα είναι πλέον δραματική και το «κούρεμα» των ομολόγων αναμένεται να επιταχύνει τη λήψη μέτρων.

Στο θέμα των ομολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τα 4,5 δισ. ευρώ που γλιτώνει από τόκους να διατίθενται για τις συντάξεις. Χθες αναφερόμενος στο θέμα των ταμείων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «ενδέχεται να υπάρξει μείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, η οποία θα είναι μικρότερη από την τρέχουσα αξία».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, επισήμανε πως οι απώλειες από τα ομόλογα θα καλυφθούν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Μάλιστα,

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της παρέλασης

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής τίθενται σήμερα σε ισχύ για τις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων αυτών, από τις 10:00 το πρωί θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από το σημείο διεξαγωγής των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο, ενώ η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύονται από τις 6:00 το πρωί.

Ειδικότερα στους δήμους Αθηναίων και Πειραιά θα διακοπεί η κυκλοφορία στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Δήμος Αθηναίων

- Λεωφόρος Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής.
- Λεωφόρος Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα μεταξύ των οδών

28 Οκτωβρίου 1940 - ΟΧΙ




Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 (στην Ελλάδα και Πόλεμος ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως Ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος.

Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς
συμμάχους του Άξονα ότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές

Ο καιρός την 28.10.2011


Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο και τοπικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με λίγες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανόν στα βορειοδυτικά τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 και στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 19 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά και βόρειοανατολικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην έξοδο του Κορινθιακού ισχυροί μέχρι