www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 07.11.2010

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν δίνοντας αργά το βράδυ βροχές στα δυτικά, αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 22 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Κρήτη όμως οι μέγιστες θα φτάσουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και κατά τόπους στο Αιγαίο ισχυροί.

Ζεστό και υγρό καιρό, με αυξημένες νεφώσεις από τις βραδινές ώρες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό

Κατέρρευσε κτίριο στην αρχαία Πομπηία

Κατέρρευσε το Σάββατο το ηλικίας 2.000 ετών κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τη μάχη στην αρχαία Πομπηία.


Το πέτρινο κτίριο, που βρισκόταν στον κύριο δρόμο του πολύ σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου στην Ιταλία, κατέρρευσε λίγο μετά την αυγή του Σαββάτου, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός.

Οι υπεύθυνοι είδαν ότι είχε καταρρεύσει όταν άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο.

Σε αυτό το κτίριο πιστεύεται ότι συγκεντρωνόντουσαν οι μονομάχοι και ασκούνταν πριν από τη μάχη που γινόταν σε κοντινό αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης.

Οι αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση του μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές

Απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές οι κάτοικοι της Γαύδου

Αποχή από τις περιφερειακές εκλογές και επ' αόριστον αποκλεισμό του λιμανιού αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη.


Η επιτροπή της γενικής συνέλευσης των κατοίκων τόνισε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού ζητούν να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη.

Οι 156 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του ακριτικού νησιού θα ασκήσουν κανονικά

΄Ο,τι γράφει δεν ξεγράφει στο ΄Ιντερνετ


Φρένο στην ανεξέλεγκτη συρροή προσωπικών πληροφοριών και ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών φαίνεται πως αποφάσισαν να βάλουν Facebook, Google και Yahoo. Οπως ανακοίνωσαν πρόσφατα οι υπηρεσίες, τα δεδομένα που συλλέγουν παραμένουν πια λιγότερο χρονικό διάστημα στα «κιτάπια» τους.

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να έχουν ένα στοιχειώδη έλεγχο «σβήνοντας» διαδικτυακές κινήσεις που έκαναν και επιλέγοντας ποιες ακριβώς πληροφορίες θα αφήσουν σε κοινή

Για πρώτη φορά όρια στα νερά

Για πρώτη φορά θεσπίζονται όρια για τις επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στα επιφανειακά νερά (ποτάμια, λίμνες κ.λπ.) και καθορίζονται περιβαλλοντικά πρότυπα ποιότητας για το σύνολο της χώρας.


Στόχος είναι να αποτραπεί νέα περίπτωση Ασωπού, όπου μετά την αποκάλυψη της καταστροφής και των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων έχουν ήδη θεσπιστεί αυστηρές προδιαγραφές. Στον κατάλογο των 33 επικίνδυνων ενώσεων και των 60 ειδικών ρύπων περιλαμβάνονται προδιαγραφές στο εξασθενές χρώμιο αλλά και στα βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος και οι ενώσεις τους, όπως καθορίζονται με την τελευταία κοινοτική Οδηγία (105/2008). Ειδικά για το εξασθενές χρώμιο ορίζονται για πρώτη φορά όρια περιεκτικότητας στα επιφανειακά νερά.

3 υπουργοί

Η κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Γ. Ραγκούσης και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, προβλέπει ότι οι υπηρεσίες υδάτων και στις 13 περιφέρειες της χώρας είναι υποχρεωμένες να εκπονήσουν ώς το 2015 σχέδια διαχείρισης σε κάθε υδατική λεκάνη, με δικαίωμα

Είναι ασφαλής η αξονική τομογραφία;

Η κυρία Κ., μία 59χρονη δασκάλα, ξύπνησε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 με παράλυση ενός τμήματος του προσώπου της. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του εφημερεύοντος νοσοκομείου υπεβλήθη σε αξονική και μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.


Από τα αποτελέσματα δεν βρέθηκε κάποιο παθολογικό στοιχείο και από την εξέταση διαγνώστηκε πάρεση τύπου Bell (ιδιοπαθής πάρεση του προσωπικού νεύρου, η οποία στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια εμφανής αιτία, π.χ. όγκος εγκεφάλου ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, χαρακτηρίζεται ιδιοπαθής. Σε μεγάλο ποσοστό των ατόμων υποχωρεί το αργότερο εντός δεκαημέρου, ακόμη και χωρίς φαρμακευτική αγωγή σε ορισμένες περιπτώσεις). Δύο εβδομάδες αργότερα η κυρία Κ. άρχισε να χάνει τα μαλλιά

Η υγιεινή διατροφή στα σχολεία

Με τη δράση «Υγεία εν Γνώσει», νέοι επιστήμονες (ομάδα SciCo) επισκέπτονται τα σχολεία και ενημερώνουν παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 χρόνων για την αξία της σωστής διατροφής και της άσκησης.


Το ανθρώπινο σώμα, οι ουσίες του οργανισμού και τα συστατικά των τροφίμων ζωντανεύουν στη σκηνή σε μια διαφορετική εκπαιδευτική παράσταση.

Ο κ. Πεψίνης -μια πρωτεΐνη σε ρόλο αστυφύλακα στον οργανισμό της Αννούλας- ανακρίνει το καλό ακόρεστο λίπος και το κακό κορεσμένο, τον υδατάνθρακα και την πρωτεΐνη, ενώ στην αρτηρία του Μπάμπη παλεύουν η καλή και η κακή χοληστερίνη για το ποια θα υπερισχύσει.

Ο πρώτος πιλοτικός κύκλος των θεατρικών παραστάσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία της Αθήνας, ενώ ο δεύτερος κύκλος θα υλοποιηθεί μέσα στο σχολικό έτος 2010-2011 σε περισσότερα από 25 ιδιωτικά και

Σπιρομέτρηση

Το 2010 έχει ανακηρυχτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Χρονιά του Πνεύμονα (Year of the Lung). Η Χρονιά του Πνεύμονα είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα πάνω σε πνευμονικά νοσήματα -μάστιγες του ανθρώπινου είδους που οδηγούν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους στα νοσοκομεία, στην αναπηρία, σε εξάρτηση της ζωής τους από φάρμακα ή μηχανήματα (αναπνευστήρες, συσκευές οξυγόνου), σε πρόωρη συνταξιοδότηση και σε πρόωρο θάνατο.


Τέτοια νοσήματα, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση, το άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), οι άπνοιες στον ύπνο, η πνευμονία, η πνευμονική ίνωση είναι σε άλλοτε μεγάλο ή μικρό βαθμό προκαλούμενα από βλαπτικές συνήθειες του ανθρώπου (π.χ. κάπνισμα) ή από βλαπτική επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον (ατμοσφαιρική, επαγγελματική ή ενδοοικιακή

Φάβα Ο βασιλιάς των τροφίμων των φτωχών

Η φάβα δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD.

΄Οταν ο Αισχύλος χρησιμοποιούσε σε μια από τις τραγωδίες του τη λέξη φάβα δεν εννοούσε φυσικά το μοναδικό αυτό όσπριο, αλλά ένα είδος διαδεδομένου «κατώτερου τροφίμου». Την ίδια αντιμετώπιση επιδεικνύει και ο Αριστοφάνης σε αρκετές κωμωδίες του. Εκείνη την εποχή η φάβα ονομαζόνταν «έτνος» και η παρασκευή της πραγματοποιούνταν από διάφορα όσπρια και όχι μόνο από τον αρακά. Χαρακτηριστική είναι η σχέση τού εν λόγω οσπρίου με τον άνεμο, καθ' ότι ο αρακάς βλαστάνει κατά την περίοδο που επικρατούν νότιοι άνεμοι. Γι' αυτό ακριβώς στην Ελλάδα το χαρακτηριστικότερο είδος φάβας ευδοκιμεί στο «δύσκολο» έδαφος της Σαντορίνης την εποχή των ανέμων.


Η φάβα, το τρόφιμο δηλαδή που προέρχεται από τα αφυδατωμένα σπέρματα αρακά, περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υδατανθράκων (63%) και πρωτεϊνών (20%), γεγονός το οποίο την αναβαθμίζει διατροφικά αφού αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών χωρίς ταυτόχρονη

Ηπατίτιδα Β, μια νόσος πιο συχνή και από το AIDS

Πρόκειται για μια φλεγμονή του ήπατος, οξεία ή χρόνια, που οφείλεται στον ιό της ηπατίτιδας Β. Η χρόνια ηπατίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση και ηπατοκυτταρικό καρκίνο. Υπολογίζεται ότι 25-40% των χρονίως πασχόντων από ηπατίτιδα Β καταλήγουν από επιπλοκές της κίρρωσης του ήπατος ή από ηπατοκυτταρικό καρκίνο. Το 1-3% των ασθενών με κίρρωση αναπτύσσει ηπατοκυτταρικό καρκίνο κάθε χρόνο. Ο ιός είναι ο μεγαλύτερος καρκινογόνος παράγοντας μετά το κάπνισμα.


Πόσο συχνή είναι η ηπατίτιδα Β;

Η χρόνια λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας Β είναι πολύ συχνή, αφού προσβάλλει το 5% του πληθυσμού της Γης (350.000.000 άτομα). Η χρόνια ηπατίτιδα Β είναι διπλάσια σε συχνότητα από την ηπατίτιδα C και δεκαπλάσια από το AIDS. Στις βαλκανικές χώρες και στην Ανατολική Ευρώπη η

Η.Α.Ε: Δεν «έριξε» η Αλ Κάιντα το αεροσκάφος της UPS

Δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η Αλ Κάιντα, όπως ισχυρίζεται η ίδια σε μήνυμα της, κρύβεται πίσω από τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρίας μεταφορών UPS στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ερευνούν, το ενδεχόμενο εμπλοκής της στην υπόθεση.


"Μέχρι τώρα δεν έχουμε αποδείξεις που να συνδέουν το δυστύχημα του αεροσκάφους της UPS με τρομοκρατική επίθεση. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για εκρηκτικά στο αεροπλάνα. Το βασικό στοιχείο το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι δεν άλλαξε η πίεση μέσα στο αεροσκάφος και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν αν σημειωνόταν έκρηξη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε φωτιά μέσα στο αεροπλάνο, αλλά όχι έκρηξη", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ, Σαΐφ αλ-

Κριτήριο για τις πρόωρες το μήνυμα της κάλπης για τις περιφέρειες

«Ζεστό» διατηρεί ο πρωθυπουργός το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «σταθερότητα ή περιπέτειες» λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Τα Νέα», καταλογίζει στην αντιπολίτευση δημαγωγία και λαϊκισμό και καθιστά εκ νέου σαφές ότι πρόθεσή του, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες.


"Υπογραμμίζω με κάθε έμφαση, ότι οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση για την πορεία της χώρας: μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πίσω με περιπέτειες;", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και διυκερινίζει πως καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του θα παίξει "το μήνυμα της κάλπης και ιδιαίτερα αυτό της πρώτης Κυριακής για τις περιφέρειες". Σημειώνει, δε, ότι μοναδικό κριτήριο για την τελική του απόφαση θα είναι το αν

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογουμένους

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού δηλωθέντα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία να διασταυρώνονται αναδεικνύοντας ασυμφωνίες οι οποίες θα υποδεικνύουν τους στόχους των ελέγχων. Σταδιακά η ΓΓΠΣ θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό προφίλ για το σύνολο των φορολογουμένων, στο οποίο θα καταγράφονται εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα και περιουσιακά στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης όπως πισίνες και σκάφη αναψυχής, ώστε ο e-έλεγχος να κλείνει κάθε παράθυρο δήλωσης στην Εφορία εισοδημάτων αναντίστοιχων με τον τρόπο διαβίωσης.


Αυτές τις ημέρες η ΓΓΠΣ, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Διομήδης Σπινέλλης, τρέχει με την περαίωση καθώς μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει αποστείλει 1.407.000 σημειώματα για 4.891.432 ανέλεγκτες χρήσεις. Ο κ. Σπινέλλης καθησυχάζει ότι η συμμετοχή, ή μη, στην περαίωση δεν επηρεάζει τα κριτήρια των ελέγχων και εμφανίζεται αισιόδοξος για την ανταπόκριση των φορολογουμένων. Τις δύο πρώτες ημέρες 9.000 φορολογούμενοι κατέβαλαν σχεδόν10 εκατ. ευρώ

Aλλαγές στο φορολογικό

Αλλαγές στον ΦΠΑ, αύξηση της τιμής των τσιγάρων, και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκείμενου να το υποβάλει στην τρόικα.


Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το έλλειμμα του 2011 δεν θα μειωθεί όσο προβλεπόταν από το μνημόνιο συνεργασίας, λόγω της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, της υστέρησης στα δημόσια έσοδα του 2010 αλλά και της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης που αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπο του αρμόδιου επίτροπου Όλι Ρεν από τα στοιχεία

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τα δέματα

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι, και ισχυρίστηκε ότι ήταν πίσω από την ανατίναξη ενός αεροπλάνου cargo, το Σεπτέμβριο στο Ντουμπάι.


Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), το δίκτυο ανέλαβε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές σε μηνύματα για «τζιχάντ» (ιερό πόλεμο) που μεταδόθηκαν σε φόρουμ στο ίντερνετ.

Με τα μηνύματα καλεί για την αποστολή και άλλων παγιδευμένων δεμάτων «προκειμένου να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης περιλαμβάνοντας τα επιβατικά αεροπλάνα στη Δύση καθώς και τα αεροπλάνα cargo».

Την περασμένη Παρασκευή, δύο παγιδευμένα δέματα με προέλευση την Υεμένη, ανακαλύφθηκαν

Η γλωσσομάθεια είναι το εθνικό χόμπι μας

΄Εφεση στις ξένες γλώσσες, είτε για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην απαιτητική αγορά εργασίας του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου είτε από χόμπι, παρουσιάζουν σταθερά οι Ελληνες. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά όταν, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 83% των Ευρωπαίων αναγνωρίζει μεν τη σημασία της γνώσης ξένων γλωσσών, περίπου ένας στους δύο (44%) όμως παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη συζήτηση σε άλλη γλώσσα, πέραν της μητρικής. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένοι Ευρωπαίοι οι οποίοι ανεξάρτητα από τις κλασικές ή όχι σπουδές τους επιδιώκουν να μάθουν Ελληνικά.
Η τάση αυτή των Ελλήνων τούς οδηγεί και στην εκμάθηση πιο... σπάνιων γλωσσών. Η ιστορικός κυρία Κατερίνα Χάλκου αγαπά το θέατρο. Πριν από δύο χρόνια άρχισε μαθήματα ρωσικής γλώσσας. «Αισθανόμουν ότι διαβάζοντας και βλέποντας ρωσικό θέατρο σε μετάφραση κάτι έχανα» είπε στο «Βήμα». Αρχισε εντατικά μαθήματα, έξι ώρες την εβδομάδα τον πρώτο χρόνο και τέσσερις, τον δεύτερο. Γνωρίζει ήδη αγγλικά και γαλλικά και ομολογεί ότι τα ρωσικά τη δυσκόλεψαν στην αρχή. «Χρειάστηκαν τρεις μήνες να εξοικειωθώ με το αλφάβητο και να μπορώ να διαβάσω στα ρωσικά». Μπορεί πλέον να κάνει μια απλή συζήτηση στα ρωσικά και φιλοδοξεί κάποια στιγμή να μπορεί να απολαύσει τον «Γλάρο» του Τσέχοφ στο πρωτότυπο. Στο μεταξύ έδωσε εξετάσεις για την απόκτηση του πρώτου πιστοποιητικού

Το μέγα σκάνδαλο των πεταμένων τροφίμων

Η κρίση έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανέχεια και στην πείνα, αλλά η πραγματική ύβρις βρίσκεται στα σκουπίδια μας: σύμφωνα με ένα νέο, ανατριχιαστικό στα συμπεράσματά του βιβλίο, οι ΗΠΑ παράγουν περισσότερα από 268 δισ. κιλά τροφίμων ετησίως αλλά τα μισά εξ αυτών καταλήγουν στα σκουπίδια!

Αυτό ισχυρίζεται το βιβλίο «Αmerican Wasteland» («Αμερικανικός σκουπιδότοπος») του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Wall Street Journal» Τζόναθαν Μπλουμ, ο οποίος εξετάζει την πορεία των τροφικών απορριμμάτων, από τα λαχανικά που μένουν να σαπίσουν στα χωράφια ως τα απούλητα χάμπουργκερ των φαστ φουντ που καταλήγουν στον σκουπιδοτενεκέ. Οπως τονίζει ο κ. Μπλουμ, μόνο στις ΗΠΑ οι ιδιώτες πετούν στα σκουπίδια δεκάδες εκατομμύρια τόνους τροφίμων τον χρόνο τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επωφελώς για το κοινωνικό σύνολο μέσω διαφόρων προγραμμάτων, όπως αυτό

Η Αττική «κλειδί» για πρόωρες εκλογές, λέει η Barclay's

Με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα ασχολείται σε έκθεσή της η βρετανική τράπεζα, σημειώνοντας πως από τις επιδόσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Αττική εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.


"Κατά την άποψή μας η βασική περιφέρεια που πρέπει να παρακολουθήσει κανείς [στις εκλογές] είναι η Αττική, που στο παρελθόν ήταν προπύργιο του ΠΑΣΟΚ" λέει η τράπεζα.

"Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις την περιφέρεια μπορεί να κερδίσει ένας ανεξάρτητος υποψήφιος η προεκλογική εκστρατεία του οποίου είναι ενάντια στις οικονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση".

"Εάν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να περάσει στο 2ο γύρο είναι κάτι που πιθανόν οι αγορές να ερμηνεύσουν ως απογοητευτικό αποτέλεσμα [για την κυβέρνηση]. Εάν υπάρχει μία

Ο καιρός στις 06.11.2010

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αυξημένη υγρασία και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 24 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 26 - 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 23 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα

ΙΝΚΑ: ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΙΝΚΑ) - ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443

Fax. 210 36.33.976
Τουλάχιστον 20.000 Τούρκοι (πρώην κάτοικοι Θράκης που είναι γραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια, αλλά έχουν μετακομίσει και μένουν στην Τουρκία) φτάνουν από αύριο στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.


Όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμος ο μηχανισμός του Συλλόγου Αλληλεγγύης ΄΄Τούρκων΄΄ Δυτικής Θράκης BTTD στην Τουρκία, για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του παραρτήματος Προύσσας, για μετακίνηση 8.000 ΄΄ψήφων΄΄ σειρά είχε το παράρτημα Ζεϊτίν Μπουρνού, οι υπεύθυνοι του οποίου άρχισαν τη συγκέντρωση των ψηφοφόρων.

Όπως δημοσίευσαν τα τουρκικά μέσα, ήδη έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τη μετακίνηση