www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αύριο η απόφαση για τις κινητοποιήσεις στο ΜΕΤΡΟ

Αύριο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΜΕΤΡΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση που επικρατεί είναι για 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ημέρα της Πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δέχονται προτάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις να λειτουργήσουν κάποιες ώρες το Μετρό, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές

Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα απαιτεί η τρόικα

«Μειώστε το εργατικό κόστος, αναθεωρήστε τις επιχειρησιακές συμβάσεις», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η τρόικα στη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας περνά μέσα από την μείωση των αμοιβών.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης έχει δεχθεί τις πιέσεις της τρόικας για αλλαγές στο ήδη τροποποιημένο θεσμικό πλαίσιο των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, κυρίως μέσα από την αποδυνάμωση της διαιτησίας. Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ ζητούν την αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων και την ενίσχυση των ατομικών συμβάσεων, κάτι που όμως βρίσκει σφόδρα αντίθετη την κυβέρνηση που διαμηνύει πως δεν επιθυμεί «η χώρα να γίνει Ινδία».

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευθεί πως στο επόμενο διάστημα θα προωθήσει

Ενιαίο συνταγολόγιο από την 1η Νοεμβρίου

Το συνταγολόγιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα χρησιμοποιούν από την 1η Νοεμβρίου οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ως εκ τούτου, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ γιατροί θα πρέπει να προμηθευτούν από τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ της περιοχής, που λειτουργούν τα ιατρεία τους, το Ενιαίο Έντυπο Συνταγολογίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο θα χρησιμοποιούν για να εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, διευκρινίζεται ότι οι γιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές μόνο όταν δεν είναι εφικτή η έκδοση ηλεκτρονικών

Αύριο η απόφαση για κινητοποιήσεις στα λεωφορεία

Χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ με αντικείμενο την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στη οποία δημιουργήθηκαν και μικροεντάσεις, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, με αποτέλεσμα να

Έφυγε ο ΟΚΑΝΑ από την πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά

Έκλεισε η μονάδα του ΟΚΑΝΑ που βρισκόταν στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Τερψιθέας.

Το προαναγγελθέν «κλείσιμο» της μονάδας του ΟΚΑΝΑ έγινε, μεταξύ άλλων, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου των υφυπουργών Μιχάλη Τιμοσίδη και Μάρκου Μπόλαρη, και του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο του Πειραιά, ήταν χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της πόλης. Προβλέπεται η επαναλειτουργία της μονάδας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε τα εξής: 

«Πριν από ένα χρόνο από αυτή τη θέση σε αυτό το χώρο, με πρωτοβουλία τότε του Γιάννη Μίχα και των προέδρων του Εμπορικού και του Δικηγορικού Συλλόγου σε αυτό το χώρο που μας φιλοξένησε, είχαμε πει, ότι στοχεύουμε και θα επιδιώξουμε να κλείσουμε τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά, όχι πετάγοντας

Επίσπευση μελετών για τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου


Η επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών αποφασίστηκε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη για τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι οι μελέτες για «το μεγάλο αυτό έργο» βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σημείωσε επίσης ότι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης συμφωνήθηκε η τήρηση του χρονοδιαγράμματος του όλου έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας

Απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη οι δικηγόροι

Tην αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που παίρνει

ΕΣΕΕ: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις 19/10


Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου –ημέρα γενικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ- αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση».

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου και

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι γιατροί του Δημοσίου


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Στην απεργία θα συμμετάσχει ακόμη το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και τις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στοχεύουν στην προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και

Επικρίσεις Γ. Καρατζαφέρη για τις καταλήψεις στα σχολεία


Κάποια στιγμή η νομιμότητα πρέπει να αποκατασταθεί σε αυτή τη χώρα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης ερωτηθείς σχετικά με τις καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τις συντεχνίες «ενηλίκων και ανηλίκων» να καταλάβουν ότι «αν αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε, μεγάλο μερίδιο ευθύνης είναι δικό τους».

«Κάποιοι έχουν ποντάρει στο χάος, μην κοροϊδευόμαστε. Θυμάμαι αρχηγό

Ανακαλείται ανοξείδωτο ατσάλινο σκεύος

Στην ανάκληση της διακίνησης ανοξείδωτου ατσάλινου σκεύους, προέλευσης Κίνας, στο οποίο παρατηρήθηκε μη συμμόρφωση με τις σχετικές προδιαγραφές ως προς τη διάβρωση, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Πρόκειται για ανοξείδωτο ατσάλινο κατσαρολάκι (μπρίκι), με την εμπορική επωνυμία «Fest- Ανοξείδωτο μπρίκι υγραερίου No 5», με αριθμό γραμμοκώδικα (barcode number) 5202260638053 και κωδικό προϊόντος 0066072.
Το προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση YALCO - Σωκράτης Κωνσταντίνου & Υιός ΑΕ (Ανδρέα Μεταξά 9, ΚΗΦΙΣΙΑ 145 64). Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα είναι περίπου 3.500 τεμάχια.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την αρμόδια

Άμεσα η απελευθέρωση για φορτηγά-βυτιοφόρα

Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης από την 1η Ιανουαρίου 2012, ενάμισι χρόνο, δηλαδή, νωρίτερα από την ημερομηνία που προέβλεπε η υπουργική απόφαση Ρέππα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου.

Η απόφαση για το άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος αντί για τον Ιούνιο του 2013 όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσουν κάτι για την περαιτέρω στάση τους.

Με την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος ουσιαστικά εκμηδενίζεται η άυλη αξία των αδειών,

Παράταση ισχύος των καρτών απεριορίστων διαδρομών ζητεί ο ΣτΚ

Να προβεί σε παράταση της ισχύος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, για χρονική διάρκεια ίση με εκείνη των απεργιών, ζητάει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγ. Ζερβέας, από τον ΟΑΣΑ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως είναι αποδέκτης σημαντικού αριθμού προφορικών και γραπτών αναφορών καταναλωτών, κατόχων κάρτας, με αίτημα την επιστροφή μέρους του τιμήματος που έχουν προκαταβάλει για την αγορά της.

Ειδικότερα, ο Συνήγος του Καταναλωτή αναφέρει πως «οι καταναλωτές, κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών εκδόσεως του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, έχοντας προκαταβάλει πλήρως το αντίτιμο της κάρτας στην αρχή του έτους ή κάθε μήνα κατά την παραλαβή

Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομίας - μαθητών


Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όταν αστυνομικοί συγκρούστηκαν με μαθητές, οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στη λεωφόρο Αμαλίας και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το δρόμο.

Ολα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχείρησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία μπροστά από τη Βουλή, καθώς για πολλές ώρες οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί λόγω της κινητοποίησης. Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε μία σύλληψη.

Οι μαθητές που έχουν κατακλείσει από το πρωί τους δρόμους του κέντρο της Αθήνας,

Χωρίς τρένα, Προαστιακό την Τετάρτη


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τις 5 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, η οποία όπως αναφέρει η

Στο 2,5% η συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2012

Σε πορεία συρρίκνωσης θα παραμείνει και το 2012 η ελληνική οικονομία με την ύφεση να υπολογίζεται στο 2,5%, σύμφωνα με το Reuters, από 5,5% φέτος.

Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται στο 15,2% φέτος και στο 16,4% το 2012.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, μεταδίδει το πρακτορείο, προβλέπει επίσης το χρέος να φτάνει στο 172,7%

Τέλος ακινήτων: Εξετάζονται τρόποι διευκόλυνσης για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν


Τρόπους διευκόλυνσης, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ -κυρίως για εκείνους που πληρώνουν με διακανονισμό το ηλεκτρικό ρεύμα- εξετάζει η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

«Για όσους δεν έχουν να πληρώσουν πρέπει να γίνουν ορισμένες σκέψεις. Κάτι πρέπει να γίνει και το μελετάμε ήδη», σημείωσε χαρακτηριστικά σε

Έξαρση της εγκληματικότητας στην Αττική


Τέσσερις ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων, μία αιματηρή ληστεία σε ανθοπωλείο, δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί μέσα σε μισή ώρα από τους ίδιους δράστες και άλλες παρόμοιες επιθέσεις, σημειώθηκαν από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί στην Αττική.


Τα ξημερώματα συνελήφθηκαν από αστυνομικούς στα ʼνω Λιόσια δύο Ρομά, 17 και 18 ετών, οι οποίοι νωρίτερα, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους που διαφεύγουν, λήστεψαν 78χρονη μέσα στο σπίτι της στην οδό Πάρνωνος 440.


Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη γυναίκα με την απειλή μαχαιριού και της άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά. Οι δύο συλληφθέντες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλα παρόμοια αδικήματα.


Εξάλλου, χθες στις 10.30 το βράδυ στο Κορωπί τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι 62χρονου, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην αυλή, τον οδήγησαν με την απειλή μαχαιριού στο

EΣΕΕ: Να ενημερωθούν άμεσα οι φορείς της αγοράς για τη φοροκάρτα


Την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων φορέων της αγοράς για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της πλήρους εφαρμογής της κάρτας απόδειξης και της επισήμανσης ότι θα υπάρξει πρώτα μια δοκιμαστική περίοδος, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

«Κάθε αρχή και δύσκολη αρκεί όμως να είναι σωστή», τονίζουν οι Έλληνες έμποροι, προσθέτοντας ότι η αρχή αυτή πρέπει να είναι και καλά προετοιμασμένη και με την

Νέα ευρήματα στο ιερό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα


Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Ειδικότερα, κατά τη διάνοιξη τομής για την κατασκευή αποστραγγιστικού φρέατος στο χώρο δυτικά της στοάς και βόρεια της ιεράς πηγής, εντοπίστηκε τμήμα αποθέτη με πληθώρα σπάνιων αναθημάτων.
Ήρθαν στο φως αποσπασματικά ειδώλια των αρχαϊκών χρόνων και αγγεία ανατολίζοντος ρυθμού, δύο ακέραια χάλκινα κάτοπτρα, ληκύθια, τμήματα πυξίδων και άλλων αγγείων του 5ου αι. π.Χ.

Το σημαντικότερο και εντυπωσιακότερο εύρημα ήταν ένα ξύλινο ειδώλιο πεπλοφόρου γυναικείας μορφής του α’ μισού του 5ου αι. π.Χ. με σάκκο στο κεφάλι, περίτεχνη βοστρυχωτή κόμμωση και ίχνη

Aυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία


Aυξάνονται οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ενώ την ίδια ώρα μειούμενος βαίνει ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε υποκινούμενες τις καταλήψεις, σημειώνοντας ότι στα σχολεία οι καταληψίες είναι το πολύ 10 με 15 παιδιά. Όπως δήλωσε, οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν από το νόμο τη δυνατότητα να ζητήσουν παρέμβαση της αστυνομίας.

«Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, είναι δημόσιος χώρος, μπορεί να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους μαθητές, 648 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας κυρίως στην έλλειψη των βιβλίων, παρά το γεγονός

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά της εφεδρείας την Πέμπτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα, στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση ενάντια στις απολύσεις και στην εργασιακή εφεδρεία που προτείνει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) αποφασίστηκε η οργανωμένη άρνηση πληρωμών των εκκαθαριστικών της

Ελπίδες για νέο φάρμακο κατά της λευχαιμίας


Μια σημαντική ανακάλυψη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα θεραπεία για τη λευχαιμία, έκανε μια ομάδα ερευνητών στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Ελληνα καθηγητή του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Αντώνη Κουζαρίδη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χημική ουσία Ι-ΒΕΤ151 μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας στο εργαστήριο και ακόμα, όπως έδειξαν τα σχετικά πειράματά τους, να θεραπεύσει αποτελεσματικά ποντίκια που έπασχαν από τη νόσο.

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της, οι ερευνητές ελπίζουν να αναπτύξουν ένα νέο φάρμακο ώστε να αρχίσουν κλινικές δοκιμές το ταχύτερο δυνατό.

Οι επιστήμονες εστίασαν σε μια μορφή λευχαιμίας που οφείλεται στο γονίδιο MLL. Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη μορφή λευχαιμίας στα παιδιά κάτω των δύο ετών, ενώ πλήττει περίπου έναν

Συσκευή «εμφανίζει» και «εξαφανίζει» αντικείμενα

Μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία «εξαφανίζει» και «εμφανίζει» αντικείμενα με την χρήση ενός διακόπτη, κατάφεραν να δημιουργήσουν επιστήμονες.


Η συσκευή βασίζεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού στη φύση, ιδίως στις έρημους, και παράλληλα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το φαινόμενο κατά βούληση, όσες φορές επιθυμεί ο χρήστης.

Για την κατασκευή της εν λόγω συσκευής οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ντάλας στο Τέξας χρησιμοποίησαν φύλλα νανοσωλήνων άνθρακα πάχους μόλις ενός μορίου, τα οποία τύλιξαν γύρω από μικροσκοπικούς κυλινδρικούς σωλήνες.

Οι νανοσωλήνες αυτοί διαθέτουν την πυκνότητα του αέρα και ταυτόχρονα την αντοχή του χάλυβα. Επίσης είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας και τη μεταφέρουν στις γύρω περιοχές, για αυτό το λόγο θεωρούνται ιδανικό υλικό για την αξιοποίηση του φαινομένου του αντικατοπτρισμού.

Το φαινόμενο αυτό, που παρατηρείται στις έρημους ή στους πυρωμένους δρόμους το καλοκαίρι, είναι μια οπτική αυταπάτη, κατά την οποία, λόγω της μεγάλης θερμότητας- οι ακτίνες του φωτός καμπυλώνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εικόνα (ψευδαίσθηση) ενός μακρινού

Διαψεύδει τα περί πώλησης του «Υγεία» η MIG


Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να πουλήσει το «Υγεία», διέψευσε σήμερα κατηγορηματικά η Marfin Investment Group.

«Η επένδυση της MIG στο "Υγεία" και στο χώρο της υγείας γενικότερα είναι τμήμα της βασικής της στρατηγικής και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να

«Πρωτοφανής», δεύτερη τρύπα του όζοντος πάνω από την Αρκτική


Τρύπα του όζοντος πέντε φορές στο μέγεθος της Γερμανίας και παρόμοια με αυτήν της Ανταρκτικής, εντόπισαν επιστήμονες πάνω από την Αρκτική. Όπως λένε, θα χρειαστούν χρόνια μελέτης για να δώσουν μια λογική εξήγηση, ωστόσο αιτία φαίνεται να είναι το παρατεταμμένο ψύχος που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες.

«Από το Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο, έκανε διαρκώς κρύο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην Αρκτική», εξηγεί η Μισέλ Σαντέ από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA. Παρότι κάθε χειμώνα παρατηρείται μια μικρή φθορά στο στρώμα του όζοντος, συνήθως αποκαθίσταται. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως λέει ο Νιλ Χάρις από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, λαμβάνοντας τις μετρήσεις και τα δεδομένα, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του άρχισαν να συζητούν εάν η απώλεια όζοντος είναι συγκρίσιμη με αυτήν στην Ανταρκτική. «Είναι μάλιστα η πρώτη φορά

Και εκπαιδευτικοί στην εφεδρεία?

Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου το ενδεχόμενο να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία και εκπαιδευτικοί. Γίνεται καλύτερη κατανομή του προσωπικού, σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι γίνονται «μετατάξεις» δασκάλων και καθηγητών σε βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία η υφυπουργός έκανε λόγο για υποκίνησή τους και τόνισε πως οι χαμένες διδακτικές ώρες θα

Εμβόλιο μετατρέπει το AIDS σε... ήπια λοίμωξη


Ένα νέο εμβόλιο για τον ιό HIV του AIDS μπορεί να μετατρέψει την επικίνδυνη ασθένεια που έχει ήδη σκοτώσει εκατομμύρια άτομα σε μια «ήπια χρόνια λοίμωξη», όπως αυτή που προκαλεί ο ιός του έρπητα.

Αυτό υπόσχονται ειδικοί του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου Ερευνας της Ισπανίας (CSIC) στη Μαδρίτη, οι οποίοι είδαν ότι στις πρώτες κλινικές δοκιμές εννέα στους δέκα εθελοντές που συμμετείχαν ανέπτυξαν ανοσολογική απόκριση στον ιό, ενώ το 85% εξ αυτών συνέχιζε να έχει ανοσία σχεδόν επί ένα έτος.

Λιγότερο μολυσματικός


Εάν τα πρώτα αυτά εντυπωσιακά αποτελέσματα επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερου εύρους δοκιμές, εκτιμάται ότι ο HIV θα αντιμετωπίζεται ως ένας ιός που θα είναι πολύ λιγότερο μολυσματικός.
Η επιτυχία του εμβολίου, που είναι γνωστό ως MVA-B, βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος να μαθαίνει πώς να αντιδρά μακροπρόθεσμα στα ιικά σωματίδια και

Τα λαχανικά αλλάζουν τα γονίδιά μας!


Πολλές έρευνες έχουν δείξει ως τώρα ότι τα λαχανικά επιδρούν ευεργετικά στην υγεία μας, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης ή ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου ή άλλων ασθενειών. Μια ανατρεπτική μελέτη υποστηρίζει τώρα ότι η επίδραση αυτή είναι κάθε άλλο παρά επιφανειακή: σύμφωνα με τα αποτελέσματά της οι φυτικές τροφές φαίνονται να επενεργούν στα ίδια τα γονίδιά μας.

Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μικρο-RNA τροφών φυτικής προέλευσης όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και το ρύζι «επιβιώνει» κατά τη διαδικασία της πέψης και στη συνέχεια κυκλοφορεί στο αίμα μας. Όπως έδειξαν με πειράματα σε ποντικούς, αυτό το φυτικό RNA μπορεί να αλλάξει την έκφραση των γονιδίων οδηγώντας σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη η οποία εξετάζει κατά πόσον το γενετικό υλικό των τροφών που καταναλώνουμε «περνάει» στον οργανισμό μας και αλληλεπιδρά με το δικό μας γενετικό υλικό. Αν τα αποτελέσματά της επιβεβαιωθούν, θα ανοίξουν ένα εντελώς νέο πεδίο για τη θεραπεία

Φωτοτυπίες ...


Άμεσα ξεκινά η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, εκτίμησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των 608 αποφοίτων της Σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, στις 4 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών από τις εταιρείες που θέλουν να είναι ανάδοχοι του έργου.

Ο κ. Παπουτσής, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους της Σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής και τις οικογένειές τους, εξήρε το επίπεδο εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές τους, υπογραμμίζοντας ότι εκ των ακρογωνιαίων λίθων της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η προάσπιση των

Απεργία ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Σε 24ωρη απεργία στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους δημόσιους οργανισμούς και φορείς όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν:

- οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

- οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση

- οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

- οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 θα συμμετάσχει η ΟΜΕ - ΟΤΕ στην 24ωρη απεργία ενώ σε αποχή από τα καθήκοντά τους θα προχωρήσουν οι δικηγόροι της

Στάση εργασίας και στο τραμ

Χωρίς τραμ θα μείνει σήμερα για περίπου επτά ώρες η Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 ωστόσο, όπως ενημερώνει η εταιρεία οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από τις 10:30

Michael Fuchs: H Eλλάδα έχει χρεοκοπήσει

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, και πιθανότατα θα χρειαστεί «κούρεμα» τουλάχιστον 50% του χρέους της δήλωσε κορυφαίο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Ο Michael Fuchs, αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει παρά την οικονομική βοήθεια που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιθανότητα δεν υπάρχει άλλη λύση για μας, από το να δεχθούμε τουλάχιστον 50% μείωση των χρεών

Στάση εργασίας τη Δευτέρα από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, προκειμένου σε γενική τους συνέλευση να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ημέρα αναμένεται οι συνδικαλιστές όλων των μέσων να συνεδριάσουν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, χωρίς να

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα του Eurogroup στο Λουξεμβούργο όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί στις αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία και τον προϋπολογισμό του 2012.

Δεν αποκλείεται να συζητηθεί ο επανασχεδιασμός της βοήθειας προς την Αθήνα με αιχμή τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία

Την ένταξη περίπου 30.000 υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας ως το τέλος του χρόνου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Πρόκειται για εργαζόμενους του δημοσίου και νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου τομέα με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι οποίοι βρίσκονται 12 έως 24 μήνες πριν τη σύνταξη.

Μετά το τέλος της εφεδρείας, συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη.

Η ίδια ρύθμιση αφορά και μόνιμους υπαλλήλους οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς προ-συνταξιοδοτικό.
Πρόκειται για 18 έως 20.000 άτομα.

Επίσης τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας 6.000 με 7000 άτομα που θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό και θα καταργηθεί η οργανική τους θέση.

Παράλληλα, στο υπουργικό εγκρίθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012. Το έλλειμμα προσδιορίζεται στο 8,5% του ΑΕΠ (18,69 δισ. ευρώ) έναντι δημοσιονομικού στόχου 7,8% (17,1 δισ.

Ο καιρός στις 03.10.2011


Σποραδικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 ως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 ως 27 στη Δυτική Ελλάδα, 20 ως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Τοπικές νεφώσεις, περισσόυτερο αυξημένες στα βόρεια, περιμένουμε