www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός την Πέμπτη 02.09.2010

Καλό και διαυγή καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 14 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 26 - 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί

Εισβολή ενόπλου στο Discovery Channel - Κρατά όμηρο

Ένας άνδρας με πιστόλι εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Discovery Channel, σε προάστιο της Ουάσινγκτον και κρατά όμηρο ένα άτομο, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.


Πάντως για την ώρα δεν επιβεβαιώονται πυροβολισμοί κατά εργαζομένων όπως νωρίτερα μεταδόθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Σχολική τσάντα: Τί πρέπει να προσέξετε;

Οι τσάντες που κουβαλάνε οι μαθητές στην πλάτη αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τους. Ειδικοί απαντούν σχετικά με την επίδραση του σακιδίου στους μυς και τα οστά των μαθητών, συμβουλεύουν για το σωστό είδος τσάντας που πρέπει να επιλέξετε και πώς να τη γεμίσετε και να τη φορέσετε, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και να μεγιστοποιηθεί η άνεση.


Οι σχολικές τσάντες είναι είδος ευρείας κατανάλωσης, περιέχοντας όλα τα βασικά που χρειάζονται τα παιδιά για να περάσουν τη μέρα στο σχολείο. Αλλά όταν αρχίζει να βαραίνει, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη;

Πολλοί γονείς απευθύνονται σε γιατρό νομίζοντας ότι το παιδί τους ενδεχομένως έχει σκολίωση λόγω βαριάς τσάντας, δηλώνει η Lori Karol, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρούργων. Στην πραγματικότητα, εξηγεί η Karol, η σκολίωση δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, τα σακίδια πλάτης μπορούν να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη, τον ώμο και τον λαιμό όταν είναι πολύ βαριές και μεταφέρονται για πολλή ώρα.

Ναι, δηλώνει η Karol, το παιδί σας θα μπορούσε να εμφανίσει πόνο που συνδέεται με βαριά τσάντα. Ωστόσο, οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι το παιδί τους θα καταλήξει να έχει παραμόρφωση

Αποτοξίνωση μετά τις διακοπές για ομορφιά και υγεία

Υποδεχτείτε το χειμώνα γεμάτες ενέργεια και ομορφιά. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες και κάντε μία νέα αρχή αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις καταχρήσεις. Ξεκινήστε κάνοντας αποτοξίνωση από όλα αυτά που σας 'φορτώνουν' με παραπανίσια κιλά! Ξεκινήστε σήμερα!


Το κλειδί για την αποτοξίνωση είναι ο σωστός συνδυασμός των τροφίμων στις κατάλληλες ποσότητες. Εμείς σας προτείνουμε ορισμένα βήματα τα οποία θα εξασφαλίσουν την ισορροπημένη διατροφή που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας:

Να λαμβάνουμε τρία γεύματα ημερησίως, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό και απογευματινό).

Τα γεύματά μας θα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σε ποικιλία χρωμάτων. Η ποικιλία χρωμάτων σημαίνει ποικιλία σε βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούμε να τα καταναλώνουμε,

Νέο τεστ προβλέπει ποιες έγκυες θα χρειαστεί να καταφύγουν σε καισαρική

Μια σπουδαία ανακάλυψη ανακοίνωσαν Σουηδοί και Βρετανοί επιστήμονες. Όπως τόνισαν, άρχισε ήδη να δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, ένα τέστ, το οποίο μπορεί να προβλέψει έγκαιρα ποιες έγκυες θα γεννήσουν φυσιολογικά και ποιες θα πρέπει να καταφύγουν σε καισαρική τομή.


Το τεστ μπορεί να απαλλάξει πολλές γυναίκες από περιττή ταλαιπωρία στη μαιευτική κλινική, καθώς για ώρες προσπαθούν να γεννήσουν κολπικά, αλλά τελικά αναγκάζονται να κάνουν καισαρική επέμβαση.

Σύμφωνα με το BBC, το τεστ αναπτύχθηκε από τη σουηδική εταιρία Obstecare.

Ως βάση, αξιοποιήθηκαν έρευνες Βρετανών ερευνητών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος στο αμνιακό υγρό,

Φορτιστές-εξπρές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ειδικοί ταχυφορτιστές που το αργότερο σε 15 λεπτά της ώρας δίνουν... ζωή στις ηλεκτρονικές συσκευές των ταξιδιωτών τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία εντός του αεροδρομίου της Αθήνας.


Οι συσκευές που διέθεσε η LG διαθέτουν υποδοχές για τη φόρτιση 18 διαφορετικών τύπων κινητών τηλεφώνων. Διαθέτουν επίσης θέσεις για την φόρτιση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και υπολογιστών. Σύμφωνα με την εταιρεία του

Ελιξίριο μακροζωίας για τους Έλληνες ο καφές

Η κατανάλωση ενός ή δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να αποτελεί το μυστικό για πολλά και καλά χρόνια ζωής. Μια πρωτότυπη ελληνική έρευνα στη «νήσο της μακροζωίας», την Ικαρία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ποσότητα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπάθειας, ακόμα και σε άτομα που ήδη έχουν υπέρταση.


Σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας, στη Στοκχόλμη, ο καφές βελτιώνει την ελαστικότητα των αρτηριών, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

Οι εθελοντές της μελέτης είχαν ηλικία μεταξύ 65 και 100 ετών, και ζουν εδώ και δεκαετίες στην Ικαρία. Η Ικαρία είναι γνωστή στην επιστημονική κοινότητα ως «η νήσος της μακροζωίας», καθώς ο

Σκούπα Νο 2 στην παραλιακή

«Σκούπα» μέρος δεύτερο από χθες στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, αυτήν τη φορά στο ύψος της Βούλας: τα συνεργεία καθαριότητας της Περιφέρειας Αττικής θα χρειαστούν έως και δέκα ημέρες δουλειάς μέχρι να παραδώσουν την παραλία προς αξιοποίηση...


Συνολικά εξήντα πέντε στρέμματα γης και αμμουδιάς μπήκαν αυτήν τη φορά στο πλάνο της χωροταξικής και αισθητικής αποκατάστασης, με στόχο να αναδειχθεί το φυσικό τοπίο της παραλίας και, το κυριότερο, να επιτραπεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Οπως έλεγαν στελέχη της Περιφέρειας, η εικόνα της περιοχής στον χώρο του παλαιού κάμπινγκ, δίπλα στο ΠΙΚΠΑ, θύμιζε κάτι από ανεξέλεγκτη χωματερή.

«Η συγκεκριμένη παλαιά εγκατάσταση του ΕΟΤ που τώρα κατεδαφίζουμε είχε πολλά παρατημένα φερτά υλικά τριγύρω της: από τόνους μπάζων και χωμάτων, που ιδιώτης εκμεταλλευόταν ακόμα και προς πώληση, έως κομμένους κορμούς δέντρων, δίπλα σε στοίβες με ξερά χόρτα και φύκια, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να αποτελέσουν εύφλεκτες ύλες, σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά στη γύρω

Ζωή στο φοινικόδασος με σπόρους από την κατάψυξη

Οι σπόροι από τους φοίνικες του Πρέβελη, που είχε συλλέξει πριν από εννέα χρόνια η Τράπεζα Σπόρων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) μπορούν να αναγεννήσουν το φοινικόδασος που έγινε πριν από μερικές ημέρες στάχτη.

Η συλλογή των σπόρων είχε γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το ΜΑΙΧ για τη διάσωση ειδών που βρίσκονται υπό εξαφάνιση όπως ο Φοίνικας του Θεόφραστου που συναντάται στο Βάι, σε διάφορα σημεία στην Κρήτη και στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Στον ειδικό θάλαμο διατήρησης των σπόρων, σε θερμοκρασία-20, οι βιολόγοι της Τράπεζας Σπόρων συγκεντρώνουν γενετικό υλικό τόσο από άγρια φυτά, όσο και από καλλιεργήσιμες ποικιλίες.

«Συλλογές σπόρων έχουν πραγματοποιηθεί από την περιοχή του Πρέβελη το έτος 2001, έπειτα από σχετική άδεια του υπουργείου Γεωργίας. Οι σπόροι μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας Σπόρων και έκτοτε φυλάσσονται στον ειδικό θάλαμο κατάψυξης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το φυτώριο της Διεύθυνσης Δασών Χανίων για αναπαραγωγή του φοίνικα. Σε περίπτωση που σε 3-4 χρόνια παρατηρηθούν προβλήματα στη φυσική αναγέννηση του είδους στον Πρέβελη- είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό δεν θα συμβεί!- θα μπορούσαν τα φυτά αυτά να χρησιμοποιηθούν στην αναδάσωση της περιοχής», λέει η Χριστίνα Φουρναράκη, υπεύθυνη της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Ειδών

Πριμ εισφορών για προσλήψεις

Πρόγραμμα για την επιχορήγηση 150.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με κίνητρο την απαλλαγή πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Πρόκειται για μέτρο- ανάχωμα στην ανεργία η οποία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού εκτιμάται ότι οι άνεργοι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο στις αρχές του 2011.


Το σχετικό σχέδιο, το οποίο στηρίζεται σε πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), έχει υποβληθεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ προς έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σχετική αναφορά αναμένεται να γίνει από τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 650.000.000 ευρώ και κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής: 108.300.000 ευρώ για το 2010 και 541.700.000 ευρώ για το 2011.

Σύμφωνα με το σχέδιο (το οποίο, αν εγκριθεί, θα τρέξει μαζί με τα άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ), οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά

Στο αμφιθέατρο από το θρανίο του ΙΕΚ

«Παράθυρο» εισόδου από ΙΕΚ ή ακόμη και από ιδιωτικά κολέγια σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας αφήνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Διά Βίου Εκπαίδευση που εισήχθη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. ΄Οχημα για κάτι τέτοιο θα αποτελέσει στο μέλλον η συγκέντρωση πιστωτικών μονάδων μεταξύ των διάφορων μορφών κατάρτισης που λαμβάνει ένας πολίτης σήμερα, κάτι που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι ο «χάρτης» της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας «ανοίγει», πιστοποιούνται και ελέγχονται τα κολέγια, αναβαθμίζονται τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και προχωρεί η θέσπιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Στόχος είναι όλα αυτά τα συστήματα να συνδεθούν μεταξύ τους από το 2013-2014, που θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα της χώρας, και κάθε πολίτης να ξέρει τις πιστωτικές μονάδες που θα πρέπει να συγκεντρώσει για να μεταπηδήσει από τη μια βαθμίδα στην άλλη.


Είναι αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να οδηγήσει έναν απόφοιτο κέντρου μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην είσοδο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αλλά σίγουρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις εισόδου σε τμήματα των ΤΕΙ που παραδοσιακά δέχονταν μονοψήφιο αριθμό εισακτέων. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχει σήμερα η υπουργός Παιδείας κυρία ΄Αννα Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των

Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει 5 ακόμα κολλέγια

Πέντε ακόμη κολέγια κλείνει το υπουργείο Παιδείας, επιχειρώντας όπως λέει να λύσει ένα πρόβλημα που χρονίζει. Χθες ανακοινώθηκε ότι κλείνει ένα ακόμη κολέγιο, το Ηellenic Αmerican University, συμφερόντων της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, το οποίο, χωρίς να έχει λάβει άδεια από το υπουργείο Παιδείας, διαφημιζόταν σαν πανεπιστήμιο. Το υπουργείο παρακολουθεί στενά όμως τέσσερα ακόμη κολέγια στον χώρο της πρωτεύουσας τα οποία ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν και να υπόσχονται «νόμιμα» πτυχία στους σπουδαστές τους. Συνολικά γύρω στα 4.000 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς έχουν πληρώσει τα δίδακτρά τους και περίμεναν εφέτος μια ήρεμη εκπαιδευτική χρονιά. Στην αντίθετη πλευρά, πέντε με έξι ακόμη άδειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στους εκπροσώπους ισάριθμων κολεγίων που άργησαν να συμπληρώσουν τους φακέλους τους και ζήτησαν τη

Τσιγάρο μόνο στο μπαλκόνι της Βουλής

Αποχαιρετούν από σήμερα τη συνήθεια «καφές και τσιγάρο στο γραφείο» οι έλληνες καπνιστές, καθώς από το πρωί τίθεται σε εφαρμογή η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Το κάπνισμα πλέον απαγορεύεται ακόμη και στα καπνιστήρια που είχαν δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, αλλά και σε όλα τα κτίρια που γίνονται συναλλαγές με το κοινό. Θα επιτρέπεται στο εξής κάποιος να καπνίζει μόνο στους δρόμους, αλλά και στους υπαίθριους χώρους που ενδεχομένως υπάρχουν σε κάθε κτίριο.

Μαζί με τους απλούς πολίτες αποχαιρετούν τα καπνιστήρια και οι «θεριακλήδες» πολιτικοί και βγαίνουν πλέον στα... μπαλκόνια, αφού ισχύει πλέον από σήμερα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους και βεβαίως και τα τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες. Και αν στα μεγάλα κρύα που έρχονται οι πολιτικοί θα δυσκολεύονται να βγαίνουν

Νταβούτογλου: «Το casus belli δεν αλλάζει»!

Η Αγκυρα δεν πρόκειται να άρει μονομερώς την απειλή πολέμου (casus belli) εναντίον της Ελλάδος για την επέκταση των χωρικών υδάτων της σε 12 ναυτικά μίλια. Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στην Αγκυρα και μόλις λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων ότι η Αγκυρα εξετάζει το θέμα της άρσης του casus belli στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Πολιτικού Εγγράφου Εθνικής Ασφαλείας. Και διευκρίνισε ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν στο Αιγαίο θα είναι αμοιβαίες. Ουσιαστικά ο κ. Νταβούτογλου «φωτογράφισε» την παραίτηση της Αθήνας από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων ως προϋπόθεση για άρση του casus belli.

Οι δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου έγιναν προς τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου ΝΤV Μουράτ Ακγκιούν, στον οποίο παραχωρούσε συνέντευξη με αφορμή το αναμενόμενο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία, στις 12 Σεπτεμβρίου. « Οι εργασίες για το Πολιτικό Εγγραφο Εθνικής Ασφάλειας είναι απόρρητες. Στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας τα τελευταία

Το γάλα πνίγει... τη σκορδίλα

Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τη δυσάρεστη οσμή του σκόρδου στην αναπνοή μπορεί να καλύψει ένα ποτήρι γάλα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το γάλα διαθέτει συστατικά που δρουν ανασταλτικά σε εκείνα που προκαλούν την κακοσμία.

Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Οχάιου πειραματίστηκαν τόσο με ωμό όσο και με μαγειρεμένο σκόρδο και διαπίστωσαν ότι το γάλα μειώνει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που δίνουν στο σκόρδο την έντονη και μακράς διάρκειας οσμή του.
Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού από τη μια πλευρά ούτε το βούρτσισμα των δοντιών δεν είναι ικανό να περιορίσει την κακοσμία από το σκόρδο ενώ από την άλλη το σκόρδο έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό και ειδικά στη

Νέα εξέταση δείχνει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας

Βρετανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια εξέταση η οποία θα μπορεί να δείξει μέσα σε διάστημα 24 ωρών αν η χημειοθεραπεία που ακολουθούν ασθενείς με καρκίνο του μαστού έχει αποτελέσματα. Την εξέταση, στην οποία συμμετέχουν 68 ασθενείς, αναπτύσσουν επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο του Μαστού.


Η εξέταση θα βοηθά ώστε να εντοπίζεται μέσα σε λίγες ώρες η δραστικότητα της χημειοθεραπείας με ανθρακικλίνη, ώστε σε περίπτωση που δεν λειτουργεί ευεργετικά για την ασθενή να μην ταλαιπωρείται από τις σοβαρές

Πρωτοποριακό εμφύτευμα χαρίζει ακοή «στέρεο»

Αναπτύχθηκε ένα νέο επαναστατικό εμφύτευμα ακοής, το οποίο, αν και τοποθετείται μόνο στο ένα αφτί ατόμων με ολική κώφωση, προσφέρει ακοή «στέρεο». Ως σήμερα για να μπορούν άτομα με σοβαρά ή ολικά προβλήματα ακοής να ακούν και από τα δύο αφτιά έπρεπε να χρησιμοποιούν δύο εμφυτεύματα, ένα στο κάθε αφτί. Επειδή όμως τα εμφυτεύματα αυτά έχουν υψηλό κόστος, οι ασθενείς επιλέγουν συνήθως να τοποθετούν ένα μόνο εμφύτευμα, με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα στον εντοπισμό της πηγής ενός ήχου, καθώς και όταν γύρω τους υπάρχει κάποιος έντονος θόρυβος ή όταν βρίσκονται σε πολύβουα σημεία. Ετσι το νέο εμφύτευμα που ανέπτυξαν ερευνητές του Κέντρου Εμφυτευμάτων Κοχλία Νότιας Αγγλίας (SΟΕCΙC) επιτρέπει στους ασθενείς να ακούν και χωρίς προβλήματα και στο μισό κόστος.


Η μοναδικότητα του εμφυτεύματος είναι ότι ο μηχανισμός του, που αποτελείται από δύο εξωτερικά μικρόφωνα τα οποία συλλέγουν τους ήχους,

Περίπατοι και οικιακές εργασίες, ασπίδα κατά του καρκίνου

Ερευνητές του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο (WCRF) υποστηρίζουν ότι 45 λεπτά έντονου βαδίσματος την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού αλλά και καρκίνου του εντέρου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανάλογη δράση έχουν και άλλες μορφές σωματικής άσκησης (κολύμπι, ποδήλατο) καθώς και οι οικιακές εργασίες.


Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει κάποια άλλη μορφή άσκησης και όχι τους περιπάτους, δεν χρειάζεται να ασκηθεί για περισσότερα από 30 λεπτά.

΄Οπως διαπίστωσαν, το γρήγορο βάδισμα ή κάποια άλλη σωματική άσκηση μειώνουν κατά 12% τις πιθανότητες εμφάνισης των δύο μορφών καρκίνου. «Λίγοι γνωρίζουν ότι η άσκηση έχει άμεση σύνδεση με τον περιορισμό των πιθανοτήτων ανάπτυξης καρκίνου, και όταν κάνουμε λόγο για άσκηση δεν αναφερόμαστε στο να

Πώς θα πάτε στη συναυλία των U2

Παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ, μία έκτακτη λεωφορειακή γραμμή και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων του Μετρό αποφάσισε ο ΟΑΣΑ για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες φαν των U2 το βράδυ της Παρασκευής.


Ειδικότερα, από τις 12 τα μεσάνυχτα και για μία ώρα τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα αναχωρούν από τον σταθμό Ειρήνης κάθε πέντε λεπτά.

Επίσης, δημιουργείται έκτακτη λεωφορειακή γραμμή της ΕΘΕΛ με αφετηρία επί της λεωφόρου Κηφισίας, μεταξύ των οδών Αρτέμιδος και Χωματιανού, και

Παράθυρο πλασματικού χρόνου έως 7 χρόνια

Πριν από τα 40 έτη ασφάλισης ή τη συνταξιοδότηση στο 65ο έτος της ηλικίας οι ασφαλισμένοι έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αποφύγουν τα χειρότερα στο συνταξιοδοτικό με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου.


Με αυτή την πρόβλεψη του πρόσφατου νόμου 3863/2010 απαλύνονται οι δρακόντειες διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού. Εστω για το μεσοδιάστημα (2011-12) και μέχρι την πλήρη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων από το 2013 και μετά (όσον αφορά τα αυξημένα όρια ηλικίας).

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο, το 2011 ο ασφαλισμένοι έχουν την ευχέρεια να αναγνωρίσουν έως και 4 πλασματικά έτη τον επόμενο χρόνο. Το 2012 ο πλασματικός χρόνος φτάνει στα 5 έτη, τα 6 έτη το 2013 και, τελικά, από το 2014

Vivartia: «Εκλεισε» η συμφωνία με ΜΕΒΓΑΛ

Την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ ανακοίνωσε η Vivartia, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».


Η εταιρεία αναφέρει ότι υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς με την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, η οποία ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ, που σε συνδυασμό με την υφιστάμενη συμφωνία της Vivartia με την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου της επιτρέπει, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την

Καλό μήνα!

Ο καιρός σήμερα 01.09.2010

Νεφώσεις με βροχές στην Αν. Μακεδονία, στη Θράκη καθώς και σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 28 - 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 26 - 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένση στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από τις απογευματινές

Απεβίωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Ανδρέας Μιαούλης

Την τελευταία του πνοή άφησε απόψε σε ηλικία 73 ετών ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Ανδρέας Μιαούλης, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με την Τουρκία για το Μουντομπάσκετ. Ο εκλιπών έδωσε μάχη με την επάρατο νόσο, από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Θλίψη ξέσπασε στην ελληνική αποστολή το άκουσμα της είδησης, η οποία έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα