www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Περίπατοι και οικιακές εργασίες, ασπίδα κατά του καρκίνου

Ερευνητές του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο (WCRF) υποστηρίζουν ότι 45 λεπτά έντονου βαδίσματος την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού αλλά και καρκίνου του εντέρου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανάλογη δράση έχουν και άλλες μορφές σωματικής άσκησης (κολύμπι, ποδήλατο) καθώς και οι οικιακές εργασίες.


Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει κάποια άλλη μορφή άσκησης και όχι τους περιπάτους, δεν χρειάζεται να ασκηθεί για περισσότερα από 30 λεπτά.

΄Οπως διαπίστωσαν, το γρήγορο βάδισμα ή κάποια άλλη σωματική άσκηση μειώνουν κατά 12% τις πιθανότητες εμφάνισης των δύο μορφών καρκίνου. «Λίγοι γνωρίζουν ότι η άσκηση έχει άμεση σύνδεση με τον περιορισμό των πιθανοτήτων ανάπτυξης καρκίνου, και όταν κάνουμε λόγο για άσκηση δεν αναφερόμαστε στο να
ιδρώνει κάποιος καθημερινά σε κάποιο γυμναστήριο. Το έντονο βάδισμα ή δραστηριότητες όπως το ποδήλατο, η κολύμβηση σε αργό ρυθμό, ο χορός, η κηπουρική, ακόμη και η ενασχόληση με διάφορες οικιακές εργασίες (σκούπισμα κ.λπ.) μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου. Εχουμε πλέον στη διάθεσή μας ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι η σωματική άσκηση έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και τώρα βλέπουμε ότι με απλές κινήσεις και αλλαγές του τρόπου ζωής μπορεί κάποιος να αποφύγει τον κίνδυνο» δηλώνει στην «Daily Τelegraph» η Ρέιτσελ Τόμπσον, στέλεχος του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: