www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Νομοσχέδιο τελειώνει τη δωρεάν Παιδεία και το άσυλο

Τέλος εποχής για το ελληνικό πανεπιστήμιο όπως είναι, οριστικό τέλος για το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο. Η κατάργηση των μέχρι σήμερα βασικών πυλώνων της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας ξεκίνησε, χθες, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν -από τον πρωθυπουργό- τα νέα σχέδια.


Κύρια υλικά της νέας κατασκευής που θα αντικαταστήσει το πανεπιστήμιο όπως το ξέρουμε είναι:

- Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
- Σπουδές - εξπρές διάρκειας από ένα έως τρία έτη.
- Πτυχία κατακερματισμένα και ενταγμένα σε ένα σύστημα «ακαδημαϊκών μονάδων», με τις οποίες

Κιμά και σουτζουκάκια από τη Γερμανία με E.coli εντόπισε ο ΕΦΕΤ


Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E. coli O157, εντόπισε ο ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και

Ελεύθερος υπό όρους ο Στρος-Καν


Το δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε νααφεθεί ελεύθερος υπό όρους πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμισι μήνα αφότου τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας.

Θα κρατηθεί το διαβατήριό του, ενώ αποφασίστηκε να του επιστραφεί η εγγύηση που είχε καταβάλει προκειμένου να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πάντως ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση υποστήριξε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» όσον αφορά τα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που φέρνει τα πάνω - κάτω εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία της.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, μία ημέρα μετά την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε, η 32χρονη είχε τηλεφωνική επαφή με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν

Απαγόρευση απόπλου από Ελλάδα για Γάζα


Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το

RomTelecom: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Στ. Θεοχαρόπουλος

Διευθύνων σύμβουλος της RomTelecom, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου ΟΤΕ στη Ρουμανία, αναλαμβάνει, από σήμερα, ο κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, διευθύνων

Νέο προεδρείο και στην Digea


Ο Νίκος Αγγελόπουλος στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, ανέλαβε τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Digea. Ο κ Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Κιμπουρόπουλου.

Επίσης και σε ό,τι αφορά τη σύνθεση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα των επτά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, η Aννα Σούρπη, πήρε τη θέση του Κρίστοφ

ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να συκοφαντεί τη χώρα στους ξένους ηγέτες

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, με αφορμή αναφορές του κ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.


«Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει αμετανόητος να συκοφαντεί τη χώρα στους ξένους ηγέτες. Μιλώντας στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ότι παρέλαβε ''χάος'' από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της οποίας χαρακτήρισε ''ύβρη''», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης και τόνισε ότι «''ύβρις'' είναι η απαράδεκτη τακτική του κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να διασύρει και να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες και τη χώρα στο εξωτερικό».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπανδρέου «μιλούσε για ''Οικονομία στην εντατική'', για ''διεφθαρμένη χώρα'' και ''Τιτανικό''. Έκανε μυστικές επαφές με τον κ. Στρος-Καν για προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο μέχρι να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «ο κ. Παπανδρέου, με την τακτική του, πληγώνει τους Έλληνες πολίτες, την ώρα που δίνουν την πιο μεγάλη μάχη και κάνουν αιματηρές θυσίες. Βάζει την πολιτική

Αλλάζουν χρήση 13 νοσοκομεία


Αλλαγή χρήσης για 13 νοσοκομεία της χώρας, μετατάξεις γιατρών, συνένωση κλινικών, αλλά και διοικητική ενοποίηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη δημόσια διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει ότι πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην υπόλοιπη χώρα, μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Τα νοσοκομεία τα οποία αλλάζουν χρήση είναι τα εξής:

- 1η ΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»
- 2η ΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
- 3η ΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών

Βουλή: Ποινική δίωξη κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς μετά από μυστική ψηφοφορία αποδέχθηκε αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.


Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Συνολικά ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, έξι άκυρα και τέσσερα λευκά. Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, εννέα ψήφισαν κατά, ενώ επτά δήλωσαν «παρών». Για το αδίκημα νομιμοποίησης

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση επεισοδίων


Νέα κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στη Βουλή, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ ότι, ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του νομού Μαγνησίας, Ροδούλας Ζήση και Κώστα Καρτάλη, είχε ως αποτέλεσμα 100 κουκουλοφόροι να πάνε έξω από τα γραφεία τους και να διαμαρτύρονται.

«Πρέπει να προστατέψουμε την συνταγματική νομιμότητα και γαλήνη του λαού από αυτούς που επιδιώκουν επεισόδια. Δεν πρέπει καν να τους απαντάμε», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης για να προσθέσει ότι το τελευταίο διάστημα η Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής έχει δεχθεί απειλητικές

Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος στα νότια Προάστια την Κυριακή


Πεντάλεπτη διακοπή ηλεκτροδότησης σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη και Βάρκιζα λόγω αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο Υψηλής Τάσης (150 κιλοβόλτ), από συνεργεία της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 06:00 π.μ. και στις 08:00 π.μ. αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, για λόγους ασφαλείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακοπής τα δίκτυα και οι εσωτερικές

Από 7 Ιουλίου οι εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ


Aπό 7 έως και 14 Ιουλίου καθώς και από 15 έως και 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ περιόδου 2010, όπως ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ).

Οι πίνακες με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ανά

Θετικό το ΥΠΟΙΚ στην πρόταση για είσπραξη ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο συναλλαγής


Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά την πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου περί δημιουργίας μηχανισμού online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τις Τράπεζες, για την καταβολή και είσπραξη του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο συναλλαγής, και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή της, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αγγελου Κολοκοτρώνη.

Όπως διευκρινίζει, στα τέλη Μαΐου με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών συστήθηκε ειδική ομάδα εργασίας, η οποία έργο έχει να αναζητήσει και να διερευνήσει σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους για την ενσωματωμένη δυνατότητα ΦΗΜ (Φορολογική Ηλεκτρονική Ταμειακή Μηχανή) απομακρυσμένης και αυτόματης επικοινωνίας προς υλοποίηση όσων ορίζει η παράγραφος 9 του

ΕΟΦ: Επικίνδυνο προϊόν για την αρθρίτιδα


Επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί το προϊόν BELINE caps, που διανέμεται στην Ευρώπη από την εταιρεία FOCUS HR LIMITED μέσω διαδικτύου.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο και περιέχει φαρμακευτικές ουσίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, το εν λόγω προϊόν χρησιμοποιείται για την

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων


Ανακοστολογούνται 1.200 πρωτότυπα φάρμακα, 3.500 φάρμακα στα οποία έχουν λήξει οι πατέντες {off patent} και 7.000 αντίγραφα, σύμφωνα με το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας και θα ισχύσει από σήμερα, 1η Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο προσδιορισμός των τιμών έγινε σύμφωνα με πρόσφατο νόμο του 2011, ο οποίος προβλέπει οτι τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν τιμές στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης. Οσον αφορά στα φάρμακα που έληξαν οι πατέντες (off patent) στο 70% της τιμής του πρωτότυπου και τα αντίγραφα - γενόσημα στο 63% της τιμής του πρωτότυπου.

Το Υπουργείο διευκρίνισε ότι 6.500 σκευάσματα θα πωλούνται φθηνότερα από αύριο, ενώ το εύρος των μειώσεων ξεκινά από 1% και ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 60%. Μείωση άνω

Aπό σήμερα η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για νέους επιχειρηματίες


Ξεκίνησε σήμερα, 1η Ιουλίου 2011, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για ένταξη στο Ειδικό Καθεστώς «Επιχειρηματικότητα των Νέων» στο πλαίσιο του νέου Επενδυτικού Νόμου. Η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας για το 2011 έχει προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο Ειδικό Καθεστώς αφορά νέους επιχειρηματίες, ηλικίας 18 έως 40 ετών και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είτε έχουν ιδρυθεί από 1-1-2011 και έπειτα, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσής τους κατά το χρόνο κατάθεσης της επενδυτικής τους πρότασης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο επιχειρηματίας να είναι κάτω των 40 ετών για τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές να συμμετέχει πρόσωπο κάτω των 40 ετών με

Διακομματική στήριξη για τους αυτοκινητοδρόμους ζητεί ο Γ. Ραγκούσης


Ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα της χώρας αυτή την περίοδο, χαρακτήρισε τις Συμβάσεις Παραχώρησης των πέντε μεγάλων Αυτοκινητοδρόμων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα των πέντε αυτοκινηδρόμων, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι τους κάλεσε γιατί έκρινε σημαντικό, όποια πληροφόρηση έχει ο ίδιος για την κατάσταση και την πορεία αυτών των έργων να την έχουν και τα κόμματα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι απολύτως ανοικτός στις προτάσεις τους, ευχήθηκε να υπάρξουν προτάσεις και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή δεν κρύβει καμία απολύτως πολιτική σκοπιμότητα. «Δεν πρόκειται εγώ να βγω και να κάνω καταγγελίες αν δεν συμφωνήσουν. Δεν είναι

Στην Πολωνία από σήμερα η προεδρία της ΕΕ


Η Πολωνία αναλαμβάνει από σήμερα την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά και έχει θέσει ως προτεραιότητά της την αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Tις προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα Μίχαλ Κλίνγκερ. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης της Δανίας Τομ Νόρινγκ και ο πρέσβης της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ, των δύο χωρών που θα αναλάβουν την εναλλασσόμενη προεδρία τα ερχόμενα δύο εξάμηνα.

Όπως είπε ο κ. Κλίνγκερ, οι τρεις προτεραιότητες για την πολωνική προεδρία είναι η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η διεύρυνση της ΕΕ, ιδιαίτερα με την προώθηση της ένταξης χωρών των δυτικών

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη μαρίνα στη Θεσσαλονίκη


Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, στη Θεσσαλονίκη, στην πλευρά του λιμανιού, που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους.
Βάσει του διαγωνισμού, προβλέπεται η παραχώρηση -για περίοδο τουλάχιστον 30 ετών- της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα Νο 1 του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών, καθώς και της χερσαίας ζώνης στην πρώτη προβλήτα (7,195 στρέμματα) για την εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας (εστίαση, αναψυχή, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.

Επίσης, προβλέπεται η παραχώρηση υπαίθριου χώρου στη δεύτερη προβλήτα (9,370 στρέμματα) για τη διαχείμαση και την επισκευή σκαφών. Η μαρίνα θα διαθέτει 218 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ ο

Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις φυσικού αερίου σε Μακεδονία, Θράκη, Στερεά


Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδοσία νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων με φυσικό αέριο στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα της κυβέρνησης για χρηματοδοτική ενίσχυση του κόστους κατασκευής των δικτύων.

Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 198,71 εκατ. ευρώ, από τις οποίες οι επιδοτήσεις (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) θα φθάσουν στα 42,67 εκ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, δίκτυα διανομής αερίου θα κατασκευαστούν σε πόλεις όπως Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα. Οι επενδύσεις στα δίκτυα θα δημιουργήσουν πάνω από 1500 νέες θέσεις

Αναδιοργάνωση λιμένων στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας


Την αναδιοργάνωση των λιμένων της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, του Αιγαίου και του Ιονίου, προγραμματίζει μεσοπρόθεσμα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης για τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης που είχε καταθέσει στη Βουλή η αείμνηστος Αγγελος Τζέκης και οι συνάδελφοί του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, το Δημόσιο στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τα κεφάλαια που διαθέτει ο ιδιωτικός τομέας για την εξασφάλιση, σε μακροπρόθεσμη βάση, της βιωσιμότητας και της οικονομικής ανάπτυξης των λιμένων της χώρας.

«Για τη διασφάλιση των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, καθώς και των βέλτιστων επιλογών του, το Δημόσιο», ενημερώνει ο κ. Βενιζέλος, «βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών, νομικών και τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι θα διενεργήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις με στόχο τη μεγιστοποίηση του

Στη Βουλή η καταγγελία Χρυσοχοΐδη για σχέσεις ακροδεξιών - ΕΛ.ΑΣ.


Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την καταγγελία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί συνεργασίας μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με την ΕΛ.ΑΣ. πριν αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη, κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η καταγγελία του υπουργού έγινε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega όπου μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «…Παρέλαβα μια αστυνομία πλήρως διαλυμένη ... σας παραπέμπω στο παρακράτος που υπήρχε τότε μέσα στην Αστυνομία, όταν οι Χρυσαυγίτες και μια σειρά φασιστοειδών συμμετείχαν σε μια σειρά από ενέργειες και βοηθούσαν την Αστυνομία, και τους διώξαμε από κει και πέρα μαζί με τον σημερινό αρχηγό της Αστυνομίας τον έναν μετά τον άλλον». Ερωτηθείς στη συνέχεια, αν το φαινόμενο αυτό έχει σταματήσει σήμερα, ο υπουργός απάντησε : «Δεν το ξέρω, τίποτα δεν αποκλείω, μπορεί να έχει ουρά το φαινόμενο…».

Στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για ομολογίες που προκαλούν πελώρια πολιτικά θέματα για το ρόλο και τις λειτουργίες, τουλάχιστον ορισμένων κλιμακίων της Αστυνομίας,

Μήνυση στην ΕΛ.ΑΣ. για τον χημικό πόλεμο κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας

Μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών οργάνων και ιεραρχικών τους προϊσταμένων, για όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Αλέξης Τσίπρας, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από χθες. «Ήρθαμε σήμερα εδώ με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη δημοκρατία μας λειτουργούν κανονικά», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ιωάννη Τέντε.


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατέθεσε στον εισαγγελέα δύο δίσκους οπτικοακουστικού υλικού με 38 διαφορετικά βίντεο καθώς και φωτογραφικό υλικό, που -όπως τόνισε- παρουσιάζει εύγλωττα σκηνές ωμής και απρόκλητης βίας από αστυνομικούς υπαλλήλους απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες, καθώς και σκηνές που μαρτυρούν τη συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων με κουκουλοφόρους.

Παράλληλα, ζήτησε από τον εισαγγελέα να διερευνήσει αν έγινε χρήση επικίνδυνων χημικών, που απαγορεύονται από διεθνείς συμβάσεις.

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την άμεση απαγόρευση της χρήσης

Τηλεδιάσκεψη αντί συνόδου για την ελληνική κρίση

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή έκτακτη σύνοδος των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για την ελληνική κρίση χρέους.


Στη θέση της, θα πραγματοποιηθεί αύριο τηλεδιάσκεψη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, "η συνάντηση δεν έχει ακυρωθεί, αλλά μετατράπηκε σε μια τηλεδιάσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου".

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοικτό παραμένει το αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση μετά την

ΕΒΕΑ: Πάνω από 500.000 ευρώ οι ζημιές, εκατ. ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) οι υλικές ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις του κέντρου από τις ταραχές αυτής της εβδομάδας υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα από εμπορικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία τα οποία ανέφεραν αποχωρήσεις πελατών και ακυρώσεις κρατήσεων αποτιμώνται σε εκατομμύρια ευρώ.


Συνεργεία υπαλλήλων του ΕΒΕΑ, κατέγραψαν υλικές ζημιές σε 34 επιχειρήσεις, κυρίως στις προσόψεις των καταστημάτων (τζαμαρίες, βιτρίνες, πόρτες κλπ.). Οι επιχειρηματίες κατήγγειλαν επίσης και κλοπές εμπορευμάτων. Διαφυγόντα έσοδα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα ξενοδοχεία αλλά το σύνολο του εμπορικού κόσμου καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν ή αποφεύγουν να κατέβουν στο κέντρο τις ημέρες που γίνονται επεισόδια.

Κατόπιν τούτων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος κοινοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα της καταγραφής με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποία ζητά "ουσιαστική συμβολή της Πολιτείας με την καταβολή αποζημιώσεων για την

Παπανδρέου: «Πατριωτικό καθήκον» τα νέα μέτρα

Ως «πατριωτικό καθήκον» για τη διάσωση της χώρας παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου την υιοθέτηση των άδικων -όπως η ίδια η κυβέρνηση τα έχει χαρακτηρίσει- μέτρων του Μεσοπρόθεσμου. «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί», δήλωσε κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.


Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ύβρι, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τη νομή της εξουσίας. Ευχαρίστησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους λαούς της Ε.Ε. για τη στήριξη στην Ελλάδα, λέγοντας ότι "σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα

«Τα στοιχεία θεμελιώνουν παραπομπή Τσοχατζόπουλου»


Την άποψη ότι τα στοιχεία του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, θεμελιώνουν την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Μανωλάκης κατά τη συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια άρχισε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, ενώ ο πρώην υπουργός αναμένεται να πάρει το λόγο για να απαντήσει στις κατηγορίες που τον βαρύνουν, λίγο πριν αρχίσει η μυστική ψηφοφορία.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μανωλάκης σημείωσε πως η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό, καθώς το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το θέμα της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου, είναι ομόφωνο ως προς την διαπίστωση σοβαρών ενδείξεων για την τέλεση των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος

Μπορούν τα αεροσκάφη να προκαλέσουν... βροχή ή χιόνι;


Και όμως, μπορούν, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα μελέτης του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας (NCAR). Τα συμπεράσματα έρχονται να συμπληρώσουν αυτά πρόσφατης έρευνας, κατά την οποία τα αεροσκάφη ανοίγουν «τρύπες» στα σύννεφα. Σύμφωνα όμως με τη νέα έκθεση, δεν κάνουν μόνο αυτό. Μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν βροχή και χιονόπτωση.

Οι ερευνητές είδαν ότι σε περιοχές γύρω από αεροδρόμια, όπως το Ο Χέαρ του Σικάγο ή το Χίθροου του Λονδίνου, εκδηλώνεται συχνότερα βροχή και χιονόπτωση, τις ώρες που τα αεροσκάφη απογειώνονται και προσγειώνονται.

Αυτό ωστόσο συμβαίνει υπό συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, π.χ. όταν επικρατούν πυκνές νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, όταν τα αεροσκάφη πετούν μέσα από τα σύννεφα, οι «μύτες» των ελίκων τους κάνουν τον περιβάλλοντα αέρα να διαχέεται και να παγώνει πολύ πιο γρήγορα. Τότε, τα σταγονίδια νερού στα σύννεφα παγώνουν και γίνονται βροχή ή χιόνι καθώς πέφτουν στο έδαφος, αλλάζοντας τις καιρικές συνθήκες τοπικά.

«Φαίνεται πως είναι κάτι αρκετά διαδεδομένο, τα αεροσκάφη να προκαλούν ακούσια κάποια ποσότητα βροχής ή χιονιού καθώς πετούν μέσα από ορισμένα σύννεφα», λέει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ʼντριου Χέιμσφιλντ. «Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή η βροχόπτωση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τον Hμιμαραθώνιο των Special Olympics


Σε ισχύ τίθενται την Κυριακή 3 Ιουλίου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθώνιου στο πλαίσιο των Παγκόσμιων αγώνων Special Olympics 2011. Η ρυθμίσεις αφορούν οδούς και λεωφόρους των δήμων Αθηναίων, Χολαργού – Παπάγου και Ψυχικού – Φιλοθέης.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 07.00΄ έως 11.00΄:
- Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου , σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση το τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως Ηρώδου Αττικού (ρεύμα ανόδου) που θα διακοπεί από την 06.00΄ ώρα για την τοποθέτηση της αψίδας αφετηρίας.

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Δημοκρατίας και στα

Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης γλαυκώματος για τους μύωπες


Οι μύωπες αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν γλαύκωμα, μια από τις κυριότερες αιτίες της τύφλωσης, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική μελέτη, που επιβεβαιώνει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών.

Πολλοί άνθρωποι πάνω από τα 40 τους εμφανίζουν γλαύκωμα. Ιδίως όσοι έχουν μεγάλη μυωπία, πρέπει για προληπτικούς λόγους να κάνουν τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νόμντο Γιανσόνιους του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 11 δημοσιευμένες έρευνες πάνω στη σχέση μυωπίας-γλαυκώματος «ανοιχτής γωνίας» (του πιο συνηθισμένου τύπου της πάθησης), που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μύωπες (σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού) είναι περίπου κατά 90% πιθανότερο να αναπτύξουν και γλαύκωμα. Όσοι έχουν περισσότερους βαθμούς

Μέχρι τέλος του χρόνου η απαγόρευση πλειστηριασμών


Με το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 που ψηφίστηκε στη Βουλή παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την 30ή Ιουνίου 2011, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, με το άρθρο 46 του νέου νόμου προβλέπονται τα εξής:

Αναστέλλονται για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών. Η διάταξη προστατεύει όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (καταναλωτές,