www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στη Βουλή η καταγγελία Χρυσοχοΐδη για σχέσεις ακροδεξιών - ΕΛ.ΑΣ.


Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την καταγγελία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί συνεργασίας μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με την ΕΛ.ΑΣ. πριν αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη, κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η καταγγελία του υπουργού έγινε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega όπου μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «…Παρέλαβα μια αστυνομία πλήρως διαλυμένη ... σας παραπέμπω στο παρακράτος που υπήρχε τότε μέσα στην Αστυνομία, όταν οι Χρυσαυγίτες και μια σειρά φασιστοειδών συμμετείχαν σε μια σειρά από ενέργειες και βοηθούσαν την Αστυνομία, και τους διώξαμε από κει και πέρα μαζί με τον σημερινό αρχηγό της Αστυνομίας τον έναν μετά τον άλλον». Ερωτηθείς στη συνέχεια, αν το φαινόμενο αυτό έχει σταματήσει σήμερα, ο υπουργός απάντησε : «Δεν το ξέρω, τίποτα δεν αποκλείω, μπορεί να έχει ουρά το φαινόμενο…».

Στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για ομολογίες που προκαλούν πελώρια πολιτικά θέματα για το ρόλο και τις λειτουργίες, τουλάχιστον ορισμένων κλιμακίων της Αστυνομίας,
αναδεικνύοντας παράλληλα πελώριες κυβερνητικές ευθύνες στο παρελθόν και σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Λαφαζάνης ερωτά τον κ. Χρυσοχοΐδη καθώς επίσης τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ποιοί και πόσοι ήταν συγκεκριμένα -και με ονόματα- οι ακροδεξιοί που βοηθούσαν την Αστυνομία, ποιες ήταν οι ενέργειες της Αστυνομίας στις οποίες συμμετείχαν οι «Χρυσαυγίτες» και αν θα γίνει έρευνα και θα ασκηθούν διώξεις έστω και σήμερα.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά αν σήμερα δεν συνεχίζονται «παρακρατικές συνεργασίες της Αστυνομίας, παρόμοιες ή και ανάλογες σαν κι αυτές που κατήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης».


«Στο σταυροδρόμι του παραλογισμού και της απογοήτευσης, συναντήθηκαν "ΕΘΕΛ-οντικά" τα "άκρα", σε μία ακόμα βίαιη αναμέτρησή τους. Δεν ήταν η πρώτη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης, με αφορμή και το πρόσφατο επίμαχο βίντεο που τραβήχτηκε έξω από τη Βουλή.

«Πιο πολλοί και πιο έμπειροι στο αντάρτικο οι αντιεξουσιαστές, τους στρίμωξαν σε μία πολυκατοικία και η αστυνομία εκλήθη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Όπως ήταν επόμενο, "δαγκώθηκε"», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Αϊβαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: