www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Θετικό το ΥΠΟΙΚ στην πρόταση για είσπραξη ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο συναλλαγής


Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά την πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου περί δημιουργίας μηχανισμού online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τις Τράπεζες, για την καταβολή και είσπραξη του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο συναλλαγής, και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή της, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αγγελου Κολοκοτρώνη.

Όπως διευκρινίζει, στα τέλη Μαΐου με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών συστήθηκε ειδική ομάδα εργασίας, η οποία έργο έχει να αναζητήσει και να διερευνήσει σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους για την ενσωματωμένη δυνατότητα ΦΗΜ (Φορολογική Ηλεκτρονική Ταμειακή Μηχανή) απομακρυσμένης και αυτόματης επικοινωνίας προς υλοποίηση όσων ορίζει η παράγραφος 9 του
άρθρου 26 του Ν. 3943/2011", διάταξη που προβλέπει την ηλεκτρονική αποστολή δεδομένων των φορολογικών στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τους επιτηδευματίες που εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Η ίδια επιτροπή έχει επίσης αναλάβει τη διερεύνηση τρόπων αποστολής δεδομένων σε κεντρικές υποδομές για την αξιοποίησή τους και τη διενέργεια διασταυρώσεων, καθώς και τον προσδιορισμό τεχνικών μεθόδων διαβίβασης και αποδοχής τιμολογίων κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 που αφορά την ηλεκτρονική διαβίβαση στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών και για φορολογικά στοιχεία άνω των 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: