www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 28.12.2010

Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές, χιονόνερο σε εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010. Στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα του Ανατολικού Αιγαίου θα περιοριστούν στα νότια.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 12 στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο, από 10 έως 15 στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και από 12 έως 18 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και από τις βραδινές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η

Ακριβότερο κατά 14% το λίγο ρεύμα - φθηνότερο έως 14% το πολύ !

Αυξήσεις από 2% έως 14% στους λογαριασμούς ρεύματος 5 εκατ. νοικοκυριών φέρνουν από την Πρωτοχρονιά τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που αύριο αναμένεται να εγκριθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και μέσα στην εβδομάδα από την υπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας.


Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται σε μια περίοδο που λόγω της κρίσης αυξάνονται κατακόρυφα οι απλήρωτοι λογαριασμοί οικιακών αλλά κυρίως επιχειρηματικών καταναλωτών, με αποτέλεσμα το φέσι της ΔΕΗ από καθυστερημένους λογαριασμούς να φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Επιβαρυντικά για τους οικιακούς καταναλωτές θα λειτουργήσει και η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα από το 11% στο 13%, ενώ οι επιχειρήσεις των οποίων τα τιμολόγια μειώνονται, θα «φορτωθούν» έμμεσες αυξήσεις, που θα ψαλιδίσουν το ποσοστό της ελάφρυνσης.

Πρόκειται για πρώτη δόση των αυξήσεων καθώς σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία (2011-2013) η τιμή του ρεύματος για τα περισσότερα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα απογειωθεί, ανάλογα με την κατανάλωση, κατά 20%-30% στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού», χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΟΣΥΠΑ για τις απεργίες

Με την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δ.σ. της, στην οποία και δεν ελήφθη καμία απόφαση.


Η συνεδρίαση έγινε προκειμένου τα μέλη να συζητήσουν το μέλλον τον κινητοποιήσεων τους, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, που είχε εξαγγελθεί για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Υπήρξε διάσταση απόψεων με κάποια μέλη να προτείνουν την τήρηση σκληρής στάσης με

Άσκηση για τσουνάμι στα Χανιά

Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από ένα μεγάλο σεισμό και ενδεχόμενο τσουνάμι, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2011 νότια του νομού Χανίων.


Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διευθυντής του εργαστηρίου φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Κώστας Συνολάκης, στην άσκηση θα συμμετάσχουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ζητούμενο την προετοιμασία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περίπτωση μεγάλης φυσικής καταστροφής.

«Το σενάριο της άσκησης θα είναι πολύ ακραίο και το ζητούμενο θα είναι να δούμε πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας και πόσο καλά θα λειτουργήσει η συνεργασία μεταξύ των Ελληνικών αρχών, των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου. Το ζητούμενο της άσκησης, με βάσει το σενάριο, είναι μια μεγάλη καταστροφή ώστε αμέσως να ζητηθεί βοήθεια. Αυτό που θα παρακολουθήσουμε είναι πόσο γρήγορα θα ενεργοποιηθεί ο

Μετεγκατάσταση οικισμών σε Κοζάνη και Φλώρινα μακρυά απο τα εργοστάσια της ΔΕΗ

Τη μετεγκατάσταση δύο οικισμών που γειτνιάζουν με λιγνιτικά κοιτάσματα της ΔΕΗ αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Διάταξη του υπουργείου που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα, προβλέπει την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων δύο οικισμών της Κοζάνης και της Φλώρινας μέσω της μετεγκατάστασής τους σε άλλες θέσεις.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας, οι οποίοι έχουν υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά λόγω της δραστηριότητας των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ.

Η ρύθμιση του υπουργείου προβλέπει ότι η ΔΕΗ σε εύλογο χρονικό διάστημα (όχι μεγαλύτερο των οκτώ ετών) θα έχει προχωρήσει σε επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, τις τεχνικές λύσεις και τον προϋπολογισμό

«Η κρίση του ευρώ θα συνεχιστεί και το 2011»

Η Πορτογαλία θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ελλάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο (chief economist) της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, ο οποίος δήλωσε χτες στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι «δεν θα εκπλαγεί εάν η Πορτογαλία ζητήσει βοήθεια στο εγγύς μέλλον, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία».
Σε συνέντευξή του στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Μάγερ κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση της Λισαβόνας να κινηθεί γρήγορα και να ζητήσει προστασία από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προλαβαίνοντας έτσι τα χειρότερα. Μιλώντας για τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, ο κ. Μάγερ ανέφερε ότι η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο διαθέτουν πιο γερές βάσεις και γι΄ αυτό το λόγο δεν χρειάζονται εξωτερική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματά τους.

Στην ερώτηση της εφημερίδας εάν το 2011 θα επανακάμψει το μάρκο, ο κ. Μάγερ απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η Γερμανία έχει διαθέσει ένα τόσο μεγάλο πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο στο ευρώ, που η διάλυση της ευρωζώνης θα της προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα απ΄

Ο Δημήτρης Ρέππας επανέρχεται με παλιά του πρόταση για μείωση βουλευτών

Επανέρχεται ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας στην πρότασή του για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και ζητεί επιπλέον και πλήρη διαχωρισμό της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Αυτό, όπως αναφέρει μπορεί να επιτευχθεί με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, Σε δηλώσεις του στο «Βήμα Online» ο υπουργός Υποδομών, διευκρινίζει προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι η πρότασή του αυτή γίνεται επειδή ο ίδιος τη πιστεύει, απηχεί δηλαδή τις προσωπικές του απόψεις, χωρίς βεβαίως να έχει συνεννοηθεί με κανέναν από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση ή στη Βουλή. Η πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 είχε καταθέσει παλαιότερα και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς.
Με τον Καλλικράτη είναι πολυτέλεια οι 300 βουλευτές

Ο κ. Ρέππας επιμένει ότι η μείωση των βουλευτών μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, με έναν απλό νόμο, αφού το σύνταγμα προβλέπει τον αριθμό των βουλευτών από 200 έως 300, όπως αναφέρει. Και δικαιολογεί την ανάγκη για μείωση των βουλευτών, με την εφαρμογή από την 1η του έτους του «Καλλικράτη», λέγοντας ότι με τη δημιουργία 13 περιφερειών και την ένωση δήμων, «τόσοι πολλοί πλέον βουλευτές αποτελούν

«΄Εξυπνο» ψυγείο θα ψωνίζει από σούπερ μάρκετ

Το «έξυπνο» ψυγείο του μέλλοντος μεταξύ άλλων θα παραγγέλνει από το σούπερ μάρκετ ό,τι έχει τελειώσει, θα τοποθετηθεί σε εμφανή θέση τα τρόφιμα με κοντινή ημερομηνία λήξεως, θα πετάει ό,τι έχει χαλάσει και θα προτείνει συνταγές κάθε είδους με τα υπάρχοντα στο εσωτερικό του φαγώσιμα. Επίσης θα αυτοκαθαρίζεται. Το σχεδιάζουν βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κεντρικού Λάνκασιρ σε συνεργασία με το διαδικτυακό πολυκατάστημα Ocadο.

Στο πλαίσιο των χαρακτηριστικών που προγραμματίζεται να έχει θα συγκαταλέγεται και η ικανότητα του να "σκανάρει" τα ράφια του ώστε να αναγνωρίζει τι υπάρχει και να χρησιμοποιεί αυτή την πληροφορία για να προγραμματίζει γεύματα και να πραγματοποιεί παραγγελίες μέσω Διαδικτύου. Επίσης οι επιφάνειες του θα αποτελούνται από μικροσκοπικά πλακίδια που θα μπορούν να μετακινούν τα τρόφιμα στο εσωτερικό του, ενώ θα διαθέτει αισθητήρα ο οποίος θα αναγνωρίζει αν κάποιο τρόφιμο βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, με βάση την οσμή που αναδίδει. Παράλληλα, το «έξυπνο» ψυγείο θα είναι σε θέση να συγκεντρώνει στην μνήμη του στοιχεία για το ποια και πόσα φαγητά καταναλώνονται και ποια απλώς αγοράζονται και πετιούνται.

Όσον αφορά τις συνταγές που θα «εμπνέεται» από τα υπάρχοντα υλικά, αυτές θα είναι κατηγοριοποιημένες με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν όσο το δυνατόν

«Φωτιά» τα καύσιμα με τον καινούργιο χρόνο

Για νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων προειδοποιούν οι βενζινοπώλες. Οι πρατηριούχοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι η βενζίνη θα φτάσει να πωλείται έως και 1,70 ευρώ ανά λίτρο καθώς η τιμή διυλιστηρίου διαμορφώθηκε στο 1,20 ευρώ.
"Είμαστε ήδη στο 1,50 ευρώ για το νομό Αττικής. Οι τιμές θα διαμορφωθούν και πιο ψηλά από τις σημερινές τιμές στο 1,65 και 1,70, μετά και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής κ. Γ. Ασμάτογλου.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η μείωση της κατανάλωσης στα πρατήρια κυμαίνεται από 15% έως και 50%, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι τόσο πιεσμένες που «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για τη συγκράτηση των τιμών».

Κύμα κερδοσκοπίας έφεραν στις τιμές των καυσίμων (βενζίνη και ντίζελ κίνησης) οι γιορτές στη χώρα μας και η κακοκαιρία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία ΕΛΠΑ για τις τιμές ντίζελ και βενζίνης στην Ευρώπη το Δεκέμβριο, η βενζίνη 95 οκτανίων η τιμή της στη χώρα μας διαμορφώνεται στο 1.573 ευρώ/λ και το ντίζελ στο 1.364

Ύποπτο τουρκικό ναυάγιο στην περιοχή των Ιμίων

Απέναντι από την Ψέριμο, νότια των Ιμίων και ανατολικά από την Κάλυμνο έχει προσαράξει τουρκικό εμπορικό σκάφος από το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 23:55, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει κτυπήσει ανάμεσα σε δύο βράχια. Η θέση του σκάφους τυπικά είναι εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων αλλά πολύ κοντά της όριου γραμμής. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τουρκικά ναυαγοσωστικά μέσα ενώ από ελληνικής πλευράς παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης πλωτό του Λιμενικού σώματος. H Ψέριμος απέχει από τα τουρκικά παράλια 4,4 ν.μ. γεγονός που σημαίνει -εάν οι πληροφορίες για τη θέση του σκάφους εντός τουρκικών χωρικών υδάτων ισχύουν- τοτε αυτό θα πρέπει να βρίσκεται λιγότερο από 2,2 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές. Απέναντι από την ψέριμο βρίσκεται η Αλικαρνασός.


Πάντως η υπόθεση παραπέμπει γενικότερα στην κρίση των Ιμίων το 1996 τόσο από άποψη ημερομηνίας όσο και από άποψη «σημειολογίας» με τη «χρήση» εμπορικών σκαφών για την πρόκληση τελεσμένων.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Δεκεμβρίου του 1996 το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φινκέν Ακάτ είχε προσαράξει σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Το λιμεναρχείο

Επεισόδια έξω από την Ύπατη Αρμοστεία στο Π. Ψυχικό

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Π. Ψυχικό, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν τους αλλοδαπούς που διαμαρτύρονταν.


Δεκάδες αλλοδαποί είχαν στήσει αντίσκηνα εδώ και τρεις μήνες έξω από τα γραφεία, ζητώντας να αποσαφηνιστεί ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία.

Συμπλοκές ξέσπασαν το πρωί, όταν δυνάμεις ΜΑΤ και γερανός του δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, ξήλωσαν τις σκηνές και απομάκρυναν τους αλλοδαπούς και έληξαν μετά το μεσημέρι. Στην επιχείρηση βρέθηκε επίσης εισαγγελέας που διέταξε την ακούσια μεταφορά στο νοσοκομείο όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους.

Αργότερα έφθασε στην περιοχή ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Π. Κωνσταντίνου,

Υπουργική απόφαση για τα φωτοβολταϊκά σε νησιά

Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιείται το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών, ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών με ισχύ έως 150 kWp στα Διασυνδεδεμένα με το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο ή Σύστημα νησιά, υπογράφηκε από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.


Η τροποποίηση του προγράμματος αφορά τα εξής νησιά: Εύβοια, Άνδρος, Τήνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σαμοθράκη, Θάσος, Αμουλιανή, Κέα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Ελαφόνησος, Σαλαμίνα, Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός και Ζάκυνθος.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στα νησιά, μέσω της δημιουργίας μικρών σταθμών, καθώς πρόκειται για μικρές εγκαταστάσεις που συνδέονται κοντά στα σημεία ενεργειακής κατανάλωσης και συνεπώς αποκομίζονται τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για το δίκτυο και τους καταναλωτές (περιορισμένα έργα

Οι 10 σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2010

Παλαιολιθικά εργαλεία που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη και τοποθετούν την ανακάλυψη της ναυσιπλοΐας 100.000 χρόνια πίσω, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού “Archaeology” με τα δέκα σημαντικότερα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα του έτους.


Το έτος που διανύουμε βρέθηκαν κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου παλαιολιθικά εργαλεία ηλικίας 130.000 έως και 700.000 ετών. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Κρήτη δεν έχει πρόσβαση από στεριά εδώ και 5 εκατομμύρια χρόνια, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα εργαλεία αυτά έφτασαν εκεί μέσω θαλάσσης.

Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι η ιστορία της ναυσιπλοΐας ξεκινάει πριν 100.000 χρόνια καθώς πρόκειται για την αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ.

“Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπόθεση, που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση”, εκτιμά ο καθηγητής

Ύποπτα δέματα στην ελληνική και σε τρεις ξένες πρεσβείες στη Ρώμη

Παγιδευμένο με εκρηκτικά ήταν το ύποπτο πακέτο που στάλθηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ κινητοποίηση της αστυνομίας σημειώθηκε για τον έλεγχο και άλλων ύποπτων πακέτων που εντοπίστηκαν στις πρεσβείες της Βενεζουέλας, της Δανίας και του Μονακό στη Ρώμη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Ωστόσο όπως έγινε γνωστό όλα τα ύποπτα δέματα που εντοπίστηκαν

Ανακάλυψη με γεύση... σοκολάτα φράουλα

Ακόμα πιο γευστική αγριοφράουλα και την καλύτερη σοκολάτα υπόσχονται δύο ξεχωριστές έρευνες, μέσα από τις οποίες αποκωδικοποιήθηκαν τα DNA των δύο αυτών μεγάλων απολαύσεων των φίλων της γαστρονομίας.


Δύο μεγάλες διεθνείς επιστημονικές ομάδες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τους γενετικούς κώδικες της άγριας φράουλας και του δέντρου του κακάο, από το οποίο παράγεται η καλύτερη μαύρη σοκολάτα στον κόσμο.

Στην πρώτη περίπτωση της αγριοφράουλας ή αλπικής φράουλας (Fragaria vesca) διεθνής ομάδα 70 ερευνητών οδηγήθηκε στην αποκάλυψη, που θα βοηθήσει στην καλλιέργεια καλύτερων ποικιλιών φραουλών, οι οποίες θα είναι πιο ανθεκτικές στα παράσιτα και στις κλιματικές αλλαγές, θα μυρίζουν πιο ωραία, θα έχουν πιο όμορφη εμφάνιση, θα χρειάζονται λιγότερα λιπάσματα και θα διαρκούν περισσότερο στα ράφια των καταστημάτων.

Ενδέχεται επίσης να συμβάλει στη γενετική βελτίωση συγγενικών φρούτων, όπως τα μήλα, τα

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Συνεδριάζει σήμερα το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα την κήρυξη απεργίας διαρκείας ως αντίδραση τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.


Οι φαρμακοποιοί ζητούν την εξαίρεση του επαγγέλματός τους, ενώ ο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι δήλωσε ότι "χώρα είναι υπό κατοχή και σε κράτη που βρίσκονται υπό κατοχή γίνονται τα πάντα".

Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση της

Μήνυση κατά του απερχόμενου δημάρχου Κερατσινίου

Για υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων μήνυσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής τον Φώτη Μελά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζανής κατηγορεί τον κ. Μελά ότι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, επιχείρησε να μεταφέρει με όχημα στο σπίτι του, δεκάδες σακούλες με σημαντικά έγγραφα του δήμου.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Μελάς που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα υπέβαλε και αυτός με τη σειρά του μήνυση κατά του Λ.Τζανή για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση και υποστήριξε ότι τα έγγραφά αποτελούσαν προσωπικό του αρχείο.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Από σήμερα έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.


Κλειστά θα είναι τα καταστήματα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ενώ από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου θα ισχύει το κανονικό

Προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες και ΥΠΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν

Ο καιρός στις 27.12.2010

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας που στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές, καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, από 6 έως 13 βαθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 - 18 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ σε ισχυρούς και τοπικά στο Β. Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι