www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε η Άντζελα Γκερέκου

Την παραίτησή της, η οποία και έγινε αποδεκτή, υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, μετά το θέμα που ανέκυψε με τις φορολογικές οφειλές του τραγουδιστή και συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου.


«Η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
naftemporiki

Εντολή για πλειστηριασμούς προς είσπραξη των οφειλών του Τ. Βοσκόπουλου

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ήδη διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου. Παράλληλα, γνωστοποιεί πως θα δώσει συγκεκριμένες

Διαβούλευση για το σύστημα υποβολής στοιχείων αποδείξεων

Από επιχειρήσεις και φορολογούμενους.

Την έναρξη διαβούλευσης για τις προδιαγραφές του νέου συστήματος υποβολής στοιχείων αποδείξεων από επιχειρήσεις και φορολογούμενους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η διαβούλευση απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο προτείνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων της απόδειξης από τις ταμειακές και συναφείς μηχανές.

- την ταυτοποίηση του φορολογούμενου με τη χρήση κάρτας Bar-code.

- την εύκολη σάρωση και εισαγωγή των στοιχείων της απόδειξης με την εκτύπωση σε αυτή ειδικού

«Ανανέωση πολιτικού προσωπικού» εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς


Τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης για όσους θα θελήσουν να είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η Νέα Δημοκρατία χτίζεται από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια. Με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, το πολιτικό μας προσωπικό, όλων των επιπέδων,

ΝΔ: Μείζων θέμα για την Γκερέκου

Για μείζων ηθικό και πολιτικό θέμα για την υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου έκανε λόγο σε ανακοίνωση της η ΝΔ.


Πρόσθεσε πως εάν η ίδια δεν απαντήσει με πλήρη και πειστικό τρόπο σε όσα την αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν και να πράξει τα δέοντα.
capital

Μείωση των ενοικίων των δημόσιων κτιρίων ζητά ο ΥΠΟΙΚ

Τη μείωση του ύψους των μισθωμάτων των κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο επιδιώκει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με επιστολή που απέστειλε στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, στην επιστολή ο υπουργός επισημαίνει τα εξής:


"Οι επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες αλλά και η ανάγκη πιστής τήρησης του Προγράμματος Σταθερότητας & Ανάπτυξης επιβάλλουν την με κάθε τρόπο μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού.

Είναι γνωστό ότι το σύνολο σχεδόν των μισθωτηρίων συμβολαίων των κτιρίων του δημοσίου τομέα προβλέπει τιμές μισθίου δυσανάλογες με αυτές που διαμορφώνονται στην σημερινή αγορά.

Είναι σαφές επίσης, ότι η ακολουθούμενη περιοριστική

Επιτροπή αξιολόγησης για υποψηφίους με τη ΝΔ

Τη δημιουργία επιτροπής αξιολόγησης για όσους θα θελήσουν στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.


Μιλώντας σε εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ χτίζεται από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια, με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους και το ανθρώπινο δυναμικό της, το πολιτικό προσωπικό όλων των επιπέδων ανανεώνεται.

Ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη επιτροπή θα συγκροτήσουν καταξιωμένα στελέχη της παράταξης που θα αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες. «Ολοι, μα όλοι θα αξιολογηθούν και θα κριθούν με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει πλούτο. Όσοι την

Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα ζητά ο Στρος - Καν

Μείωση μισθών εισηγείται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο Ντομινίκ Στρος - Καν εμφανίστηκε μεν αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά έθεσε ζήτημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας κλειδί για την ανάκαμψη και

Μέχρι 31/5 η διορία προσκόμισης τιμοκαταλόγων για όλη την ιδιωτική εκπαίδευση

Μέχρι τις 31 Μαΐου έχουν χρονικά περιθώρια όλες οι κατηγορίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης να ενημερώσουν το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τον τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους την επόμενη σχολική περίοδο.


Συγκεκριμένα, με Αγορανομική Διάταξη του υπουργείου ορίζεται ότι τα κάθε είδους φροντιστήρια, ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου εκάστου έτους τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Για τα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει ήδη αντίστοιχη ρύθμιση.

Η υποχρεωτική υποβολή τιμοκαταλόγων στη γενική

Ανακοίνωση πριν από λίγο του Τόλη Βοσκόπουλου για τα 5,5 εκατομμύρια: Στόχος είναι η σύζυγός μου

- Προς αποπομπή η Αντζελα Γκερέκου;


- Ανακοίνωση του Τόλη Βοσκόπουλου που μιλά για στοχοποίηση της συζύγου του.

- 17 χρόνια φορολογική ασυλία - Δεν έχει πληρώσει από το 1993 φόρο εισοδήματος ή άλλο φόρο

Μετά το σάλο που έχει προκύψει από τα φορολογικά χρέη και την "ασυλία" του Τόλη Βοσκόπουλου, τα οποία έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την θέση της συζύγου του Άντζελας Γκερέκου στην κυβέρνηση ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Τόλη Βοσκόπουλου

Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν «φορολογική μου ασυλία», έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι’ αυτό, εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με τη σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.

Επισημαίνω χαρακτηριστικά:

Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.

Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας

Κάηκε η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών του κόσμου

Πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια, κατέστρεψε ολοσχερώς τη μεγαλύτερη συλλογή φιδιών του κόσμου στη Βραζιλία, με ιδιαίτερη αξία για την επιστημονική έρευνα.


Η συλλογή του Ινστιτούτου Μπουταντάν ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα και περιλάμβανε μέχρι την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 80.000 φίδια διατηρημένα σε γυάλες, καθώς και πολλές χιλιάδες δείγματα αραχνών και σκορπιών.

«Ολόκληρη η συλλογή χάθηκε, η μεγαλύτερη

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη 20 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Την απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Στις 11:00, θα γίνει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη

Απίστευτο! Ο προαστιακός στη Μεταμόρφωση είναι αυθαίρετο

Για την κατασκευή του προαστιακού δεν είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια, που σημαίνει ότι το ίδιος το κράτος έχτισε ένα αυθαίρετο κτίσμα, παρανομώντας φυσικά.


Πρόστιμο, συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, επέβαλε η αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών στην εταιρία ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ για τον προαστιακό σταθμό της Μεταμόρφωσης.

΄Υστερα από αιτήσεις της εταιρείας ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών Βόρειου Τομέα, για ηλεκτροδότηση του προαστιακού σταθμού Μεταμόρφωσης,

Έφτασε η ώρα του κινητού τηλεφώνου 4G

Αργά αλλά σταθερά, η κινητή τηλεφωνία τέταρτης γενιάς (4G) αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματά της, αρχής γενομένης από –που αλλού;- τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από το Όσλο και τη Στοκχόλμη, τις πρωτεύουσες της Νορβηγίας και της Σουηδίας, όπου εδώ και λίγο καιρό άρχισε η εγκατάσταση των αναγκαίων υποδομών και η παροχή των σχετικών υπηρεσιών, ενώ η Δανία μόλις παραχώρησε κι αυτή μια ανάλογη άδεια.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, εκτιμούν ότι θα χρειαστούν δύο περίπου χρόνια για να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια, ώστε να ανοίξει πραγματικά ο δρόμος για την διεθνή εξάπλωση

Χρειάζεται επενδύσεις το ελληνικό πρόγραμμα λέει ο Γ. Παπανδρέου

Από την ανάπτυξη εξαρτάται η βιωσιμότητά του

Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας είναι βιώσιμο μόνον εφόσον πετύχει η κινητοποίηση των επενδύσεων και τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την πίστη του στην δυνατότητα επιτυχίας των μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περιστολών του

Δύο κούρους προσπάθησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς αρχαιοκάπηλοι

Δύο αρχαιοκάπηλους που επρόκειτο να πωλήσουν δύο κούρους ανεκτίμητης αξίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, αναζητείται το τρίτο μέλος της σπείρας, που θεωρείται ότι είναι και ο «εγκέφαλος». Τα αγάλματα είχαν ανακαλυφθεί μετά από ανασκαφή στην Ακροκόρινθο και εκτιμάται ότι θα απέφεραν στους

Στο Ιατρικό ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Περιπέτεια με την υγεία του είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης μεταφέρθηκε με κολικό του νεφρού στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και θα υποβληθεί σε λιθοτριψία.

newsit

Πρόκληση: Τούρκοι έκαναν έλεγχο σε ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Ερντογάν οι Tούρκοι όχι μόνο προκαλούν, αλλά ελέγχουν και τα ελληνικά μαχητικά που πετούν πάνω από το Αιγαίο.

Τουρκική φρεγάτα ζήτησε τα στοιχεία πτήσεως δύο ελληνικών F-16 που πετούσαν Νότια της Ικαρίας!


Οι έλεγχοι πτήσεων ελληνικών αεροσκαφών που πετούν εντός FIR Αθηνών πληθαίνουν και δημιουργούν ένταση.
newsit

43 οι νεκροί από την πτώση του αεροπλάνου στο Αφγανιστάν

43 ήταν οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους των ιδιωτικών τοπικών αερογραμμών Pamir Airways του Αφγανιστάν, που κατέπεσε νωρίς σήμερα το πρωί.

Από τους 43 επιβαίνοντες, οι 38 ήταν επιβάτες και 5 μέλη πλήρωμα, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.


"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα αεροσκάφος που μετέφερε 38 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα συνετρίβη κάπου στο Σαλάνγκ Πας", δήλωσε ο

Συνέλευση ΚΕΔΚΕ για τον "Καλλικράτη"

Έκτακτη γενική συνέλευση των εκπροσώπων των Τοπικών Ενώσεων στην ΚΕΔΚΕ με θέμα το νομοσχέδιο για το «Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί, μεθαύριο Τετάρτη, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος».

Οι εργασίες της συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και στη συνέχεια με μυστική ψηφοφορία θα ληφθεί σχετική απόφαση.

Πανευρωπαϊκή λιτότητα για να ...περιοριστεί η αναταραχή

Τη δέσμευση όλων των κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης για μείωση των ελλειμμάτων με την εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας αναμένεται να προτείνει σήμερα η Γερμανία στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 16, ενώ οι επιθετικές ορέξεις των αγορών τρέφονται από ένα νέο κύμα αντιφατικών και σκόπιμα αδέξιων δηλώσεων κοινοτικών αξιωματούχων και πολιτικών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιλμπε προτίθεται να υποβάλει σήμερα στους ομολόγους του στην ευρωζώνη ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη δέσμευση των κυβερνήσεων των 16 για μείωση των ελλειμμάτων. Για

Εξωπανεπιστημιακοί στις διοικήσεις των ΑΕΙ

Ριζικές αλλαγές στη φυσιογνωμία των ελληνικών πανεπιστημίων επιφυλάσσει ο νέος νόμος-πλαίσιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τέλος εποχής για τις πρυτανικές αρχές και τον τρόπο εκλογής τους. Προσωπικότητες έξω από την πανεπιστημιακή κοινότητα και συλλογικά όργανα διοίκησης σηματοδοτούν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ε», το νέο σύστημα λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων που δρομολογεί ο υπό μελέτη νόμος-πλαίσιο, ο οποίος και θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στο καλοκαίρι.

Με βασικούς άξονες την πλήρη αυτοτέλεια των Ανώτατων Ιδρυμάτων, την αξιολόγηση και την κοινωνική λογοδοσία, σχεδιάζεται το νέο προφίλ των ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα οποία -όπως φέρεται να

Tους δείκτες υγείας θα αλλάξουν οι καύσωνες που έρχονται

Οι καύσωνες που αναμένονται τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάρκειά τους, αναμένεται να μεταβάλουν τους δείκτες υγείας ιδιαίτερα σε μεγαλουπόλεις της Μεσογείου, όπως είναι η Αθήνα και η Ρώμη.

Η συχνότητα εμφάνισης καύσωνα ενδέχεται να αυξηθεί από δύο ημέρες που ήταν τις θερινές περιόδους 1961-1990, σε περίπου το 13 ημέρες από το 2021 έως το 2050 και στις 40 ημέρες για την περίοδο 2071-2100.

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που έγινε από τα Institute for Atmospheric and Climate Science της Ζυρίχης και Climate and Global Dynamics Division, National Center for Atmospheric Research του Κολοράντο στις ΗΠΑ, δεν λαμβάνει υπόψη το

Σκάνδαλο στη Βουλή!

Απολύστε τους

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διακομματικό σκάνδαλο. Σε μία εποχή σκληρής λιτότητας, σε μία εποχή που η κυβέρνηση ζητάει σκληρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, η Βουλή προσλαμβάνει εκατοντάδες νέους εργαζόμενους.


Πρόκειται για φίλους και συγγενείς των βουλευτών και για στελέχη των κομματικών τους μηχανισμών. Η σύμπνοια με την οποία αντιμετωπίζεται η δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση δεν

΄Ανοιξαν τα αεροδρόμια ΄Αμστερνταμ και Ρότερνταμ - Κλειστό του Λονδίνου

Λειτούργησαν ξανά στις 14.00 ώρα Ελλάδος το αεροδρόμιο Άμστερνταμ - Σίπολ και το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ, τα οποία είχαν κλείσει σήμερα στις 07.00 (ώρα Ελλάδας), λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.

Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ στο Λονδίνο ενώ κλειστά είναι και αρκετά αεροδρόμια στην Βόρεια Αγγλία, την Ουαλία και την Ιρλανδία.

Το Άμστερνταμ-Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορευματικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το πέμπτο από πλευράς επιβατικής κίνησης, ενώ το Χίθροου είναι το νούμερο ένα.
newsit

17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη Βοσκόπουλο

- Προς αποπομπή η ΄Αντζελα Γκερέκου;

- Κυβ. Εκπρόσωπος: Μόλις υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο θα πάρουμε θέση

Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.

Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να

Ανέβαλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι πωλητές λαϊκών αγορών

Την απόφαση να μεταθέσουν χρονικά τις προγραμματισμένες για τη Δευτέρα κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι πωλητές λαϊκών αγορών.Υπενθυμίζεται ότι οι πωλητές είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Δευτέρας (17:00).


Η Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών ανακοίνωσε ότι ανέβαλε τις κινητοποιήσεις της «λόγω έκτακτης συγκυρίας,

Πιστώσεις €1 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Πιστώσεις 1.000.000 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, για αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.


Το έργο, αφορά αντιπλημμυρικά έργα ποταμών και χειμάρρων Ναυπακτίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου, Βάλτου, στους οποίους οι τελευταίες βροχοπτώσεις σώρευσαν φερτά υλικά, διάβρωσαν προστατευτικά έργα, υπέσκαψαν βάθρα γεφυρών,

Ανατ. Αττική: Κατά περίπτωση απαγόρευση κυκλοφορίας για αντιπυρική προστασία

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών σε Εθνικούς Δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Ανατολικής Αττικής, στις περιπτώσεις που ο ημερήσιος δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός (4 και άνω), αποφασίστηκε από το νομάρχη Λ. Κουρή.


Συγκεκριμένα με την απόφαση προβλέπεται η απαγόρευση αδικαιολόγητης κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών σε:

1. Όλους τους δρόμους των εθνικών δρυμών

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σάμο

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στο Πυθαγόρειο της Σάμου το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.


Με συντονισμένες προσπάθειες και με τη βοήθεια επιστημόνων από διάφορους κλάδους (αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, γεωτεχνικούς, συντηρητές, κτλ) οικοδομήθηκε ένα σύγχρονο κτήριο 2.500 τετραγωνικών με άνετους εκθεσιακούς χώρους, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες και με μια

Σαμαράς: Αναγκαία η συμμετοχή όλων στην εθνική συνεννόηση

Την άποψη ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει κατʼ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Συμπλήρωσε ότι σε μία εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες, και είπε ότι αν και η ΝΔ έχει σημαντικές διαφορές με το ΚΚΕ, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα

Κινητοποίηση της Διασποράς για επενδύσεις και ανάπτυξη

Συνάντηση με ομογενείς επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες της Διασποράς είχε σήμερα στο ξενοδοχείο Χίλτον ο Πρωθυπουργός, με κεντρικό θέμα την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.


«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που σήμερα εμποδίζονται από ένα γραφειοκρατικό σύστημα, ένα σύστημα αδιαφάνειας, αλλά και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν αξιοποιεί το

Κ. Σημίτης: ΄Αδικο αλλά αναγκαίο το ΠΣΑ

Κοινωνικά άδικο -αν και αναγκαίο- χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει για τη χώρα μια ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Σημίτης, «το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης είναι κοινωνικά άδικο. Επιβαρύνει κυρίως τους συνταξιούχους

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Αφγανιστάν

Συνετρίβη στο Αφγανιστάν αεροσκάφος των τοπικών αερογραμμών Ρamir Airways με 38 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως το αεροσκάφος με 38 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος συνετρίβη κάπου στη Salang Pass», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Φοβούμαστε ότι το αεροσκάφος της Pamir έχει καταπέσει», δήλωσε νωρίτερα ο Μοχάμαντ Ομάρ κυβερνήτης της επαρχίας Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν, σημειώνοντας πως μεταξύ επιβαινόντων ήταν και ξένοι.
naftemporiki

Ομόφωνα αθώοι οι έξι της ΔΕΚΑ

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος και πέντε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.


Η κατηγορία αφορούσε το διάστημα 9 Μαρτίου με 10 Απριλίου 2000 κατά το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών με σκοπό την άνοδο του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ εν όψει επικείμενων

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΕΤΑ

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τα συμπεράσματα του διοικητικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).


Ο έλεγχος, που έγινε κατ' εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου, αφορά την εξέταση των συμβάσεων εργασίας και έργου που καταρτίστηκαν στην ΕΤΑ κατά την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η Εταιρεία προέβαινε κατ’ έτος σε αριθμητικό προγραμματισμό μόνο των

Π. Ψωμιάδης: Επιστολή στον ΥΠΟΙΚ για το «πόθεν έσχες»

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης σχετικά με την εφαρμογή του «πόθεν έσχες».


Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει την επιβαρυμένη ψυχολογία πολιτών και επενδυτών εξαιτίας της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και ζητά από τον υπουργό «να επιτρέψει την εισαγωγή κεφαλαίων εντός Ελλάδας σε εύλογη προθεσμία χωρίς τη διαδικασία του πόθεν έσχες, υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθούν σε παραγωγικές επενδύσεις ώστε να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της αγοράς ή και να

Ερντογάν: Στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και εναέριο χώρο

Τη βούλησή της Αγκυρας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης των θεμάτων της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου, επανέλαβε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα.


«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», δήλωσε κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφους που τον συνόδευαν και

Οι κάτοικοι των πόλεων έχουν υψηλότερη πίεση

Οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, όπου ο αέρας είναι μολυσμένος με σωματίδια, τείνουν να έχουν υψηλότερη πίεση στο αίμα τους σε σχέση με όσους ζουν στην ύπαιθρο και γενικά σε περιοχές με λιγότερο μολυσμένη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι η αρνητική επίπτωση είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.


Η μελέτη, υπό την Μπάρμπαρα Χόφμαν, επικεφαλής της Μονάδας Περιβαλλοντικής και Κλινικής

Διαμαρτυρία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Διαμαρτυρία κατά της οικονομικής πολιτικής της αλβανικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν, χθες, μέλη της ελληνικής μειονότητας, από την περιοχή της Δρόπολης του νομού Αργυροκάστρου.


Η διαμαρτυρία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, χθες, από το χωριό Δερβιτσάνη, όπου διαδηλωτές, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα, απέκλεισαν, για αρκετή ώρα, τις γύρω οδικές

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο - Κλειστοί οι γύρω δρόμοι

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο της Αθήνας. Κλειστοί οι γύρω δρόμοι.


Λίγο μετά τις 10 άγνωστος τηλεφώνησε και είπε ότι σε μισή ώρα θα εκραγεί βόμβα στο Εεφτείο της Αθήνας.

Επί τόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί και ελέγχουν το κτίριο.
photo & πηγή newsit

"Ταφόπλακα" για το leasing τα νέα τεκμήρια

Το τέλος του leasing σημαίνει στην ουσία η εφαρμογή των νέων τεκμηρίων. Οι αλλαγές, που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο στην κάθε είδους μίσθωση αυτοκινήτων, φέρνουν τα πάνω-κάτω στην αγορά και στην ουσία ακυρώνουν τους βασικούς λόγους, για τους οποίους κάποιος προσφεύγει σε αυτή τη λύση. Πολλές, μάλιστα, εταιρίες ζητούν ήδη την επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων μισθώσεων, καθώς για πολλές εξ αυτών και πολλά στελέχη καθίστανται πλέον ασύμφορες. Ποιες είναι οι αλλαγές;


Κατ΄ αρχήν, ό,τι αυτοκίνητο έχει μια επιχείρηση, είτε είναι δικό της περιουσιακό στοιχείο, είτε είναι μισθωμένο, είτε έχει αποκτηθεί μέσω leasing, έχει την ίδια φορολογική αντιμετώπιση.

Σε ό,τι αφορά την έκπτωση της δαπάνης, πλέον για Ι.Χ. μέχρι 1.600 κ.εκ. αφαιρείται το 70% της δαπάνης. Aν το αυτοκίνητο είναι πάνω από 1.600 κ.εκ. αφαιρείται το 35%.

Προσοχή ! Οι αλλαγές ισχύουν και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για κάθε είδους επιχείρηση (Α.Ε., Ο.Ε., ΕΠΕ, κλπ.).

Η σημαντικότερη, όμως, - και δυσμενέστερη - μεταβολή επέρχεται σε ό,τι αφορά τα στελέχη

Νέες αντικειμενικές αξίες

ΤΙΣ ΝΕΕΣ αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οι οποίες θα αποφέρουν στο δημόσιο ταμείο πρόσθετα έσοδα της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ, προετοιμάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.


Οι αυξήσεις αναμένεται να γίνουν σε δύο δόσεις, με την πρώτη αύξηση να γίνεται την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό των νέων τιμών που θα καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια έχουν ήδη

Στη φυλακή όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις

Από πρώτη Ιουνίου εκτός από τα λουκέτα στα καταστήματα που δεν εκδίδουν αποδείξεις έρχονται ακόμη και χειροπέδες για τους ιδιοκτήτες


Αγριεύουν τα πράγματα για πράγματα για τους φοροφυγάδες. Τα συνεργία του Υπουργείου και οι εφοριακοί παίρνουν τους δρόμους και κάνουν πόρτα πόρτα ελέγχους.

Όταν προκύψουν παραβάσεις μπαίνουν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα οι νέες διατάξεις του Νόμου. Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών προβλέπεται για όσους δεν εκδίδουν απόδειξη, ενώ οι παραβάτες θα χάνουν και το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων και όπου εντοπίζεται φοροδιαφυγή μπαίνει λουκέτο ως και έξι μήνες στο κατάστημα ή την επιχείρηση.
newsit

Κλειστά τα ΚΕΠ σήμερα και αύριο

48ωρη προειδοποιητική απεργία προκήρυξε για τις σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους : «Η πολιτική αναλγησία η έλλειψη σεβασμού προς τον εργαζόμενο και η παράλογη απαίτηση να πληρωθούν άμεσα από τους μισθωτούς και τους

Κλειστά και σήμερα τα αεροδρόμια λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Κλειστά είναι μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.



Έκλεισαν και πάλι τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ στο Λονδίνο ενώ κλειστά είναι και αρκετά αεροδρόμια στην Βόρεια Αγγλία, την Ουαλία και την Ιρλανδία.


Κλειστά θα παραμείνουν από τις 07:00 έως τις 15:00 ώρα Ελλάδας τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ-Σίπχολ και του Ρότερνταμ, εξαιτίας της συγκέντρωσης ηφαιστειακής τέφρας στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας, ανακοίνωσε η

Vinophone, Ελληνικό iPhone App για το κρασί

Διαθέσιμη δωρεάν, από το AppStore της Apple, είναι από 13/05/2010 η πρώτη και μοναδική στο είδος της Ελληνική εφαρμογή iPhone για τον Ελληνικό Αμπελώνα και τον αρμονικό συνδυασμό οίνων και γεύσεων.

 Πρόκειται για το Vinophone, ένα μοναδικό Ηλεκτρονικό Εγχειρίδιο για οινόφιλους και μη, αποτελεί μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς δημιουργεί ένα κινητό σύμβουλο με ιδιαίτερα χρήσιμες προτάσεις σχετικά με το γευστικό πάντρεμα των κρασιών με τα εδέσματα.


Oι προτάσεις αυτές, για τον αρμονικότερο συνδυασμό 300 περίπου (στην πρώτη του έκδοση) πιάτων και εδεσμάτων με συγκεκριμένες ποικιλίες αλλά και ετικέτες κρασιών της ελληνικής αγοράς είναι και το μεγάλο ατού του Vinophone, γεγονός που το καθιστά μοναδική στο είδος της εφαρμογή.


Παράλληλα όμως παρέχει και τον μεγαλύτερο πλούτο σχετικών οινικών πληροφοριών από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ξένη εφαρμογή για το