www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σαμαράς: Αναγκαία η συμμετοχή όλων στην εθνική συνεννόηση

Την άποψη ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει κατʼ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Συμπλήρωσε ότι σε μία εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες, και είπε ότι αν και η ΝΔ έχει σημαντικές διαφορές με το ΚΚΕ, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα

κόμματα, η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα να μείνει όρθια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ακόμα τη συνάντηση με την κ. Παπαρήγα χρήσιμη και εποικοδομητική.

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «είχε την ευκαιρία να θέσει τις απόψεις του κόμματός της για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την ανησυχία της, προβλέποντας ότι θα ληφθούν και νέα πιο βαριά μέτρα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα τον διαδηλώσεων, η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η λαϊκή παρέμβαση αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ταυτίζει τις διαδηλώσεις με τη βία.

Είπε ακόμα ότι ανάμεσα στα κόμματα πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με βάση τις θέσεις και όχι με αντιδημοκρατικά μέσα και συκοφαντίες. Γιατί οι συκοφαντίες, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι αντιδημοκρατικές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απεργία και τις διαδηλώσεις της προσεχούς Πέμπτης και το ενδεχόμενο να γίνει προβοκάτσια, απάντησε ότι «η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις κινητοποιήσεις» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους προβοκάτορες και να κλειστούμε στα σπίτια μας».

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε η κ. Παπαρήγα, «πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των διαδηλώσεων για να τις προφυλάξουν από κάθε μορφή προβοκάτσιας».

Ερωτηθείσα σχετικά με ευρήματα δημοσκοπήσεων, με βάση τα οποία αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι συστηματικά κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το μυαλό των ανθρώπων σε πολτό.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «τα λαϊκά στρώματα (πρέπει) να κινητοποιηθούν και να πάρουν θέση υπέρ της λαϊκής εξόδου από την κρίση και κατά των μεγάλων κομμάτων».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: