www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Hellinophone Festival

Τρία καταξιωμένα μουσικά σχήματα του εξωτερικού τραγουδούν ελληνικά!


Οι Ασίκιδες από την Ισπανία, οι Περάχ Αντόμ(κόκκινο λουλούδι) από το Ισραήλ και ο Ατίλιο Νουτσέρα από την Ιταλία θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 29 Οκτώβρη στις 9:30 μ.μ. στο Gefyra Club τα ελληνόφωνα τραγούδια τους. Επίσης θα ανακοινωθεί και θα βραβευθεί ο νικητής του 5ου Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης.

Asikides

Όπως οι τροβαδούροι στην Ευρώπη έτσι και στην Ελλάδα υπήρχαν μουσικοί που ταξίδευαν σ' όλη τη χώρα τραγουδώντας τα τραγούδια τους. Τους ονομάσανε Ασίκιδες από την τουρκική λέξη ‘asik’ που σημαίνει "ερωτευμένος". Βασισμένο στην ίδια ιδέα το σχήμα «Asikides» δημιουργεί τη μουσική του επηρεασμένο τόσο από τις μουσικές της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου γενικότερα, όσο και από πιο μοντέρνα στιλ (τζαζ, φλαμένκο κλπ). Οι 7 μουσικοί που το απαρτίζουν προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (και όχι μόνο). Γιάννης Παπαϊωάννου (Ελλάδα), Tal Ben Arí (Ισραήλ), Franco Molinari (Ιταλία), Francisco «Rubio» (Ισπανία), Ernesto Briceño (Βενεζουέλα),

Ο καιρός στις 28.10.2010

Bροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων περιμένουμε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 ως 19 στη Δυτική Ελλάδα, 18 ως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, ισχυροί δυτικοί άνεμοι στα νότια πελάγη, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και μετά σε βόρειους. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16

Αναβλήθηκε ο αγώνας Ηλιούπολης-Ολυμπιακού

Αναβλήθηκε η διεξαγωγή του αγώνα Ηλιούπολης-Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδος εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που μετέτρεψε σε βούρκο τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” στο Αιγάλεω.


Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θάνος διαπίστωσε λίγο πριν τις 8 ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο για ποδοσφαιρικό παιχνίδι κι έτσι αποφάσισε να αναβάλλει το ματς.

Με βάση τον κανονισμό το παιχνίδι θα πρέπει να διεξαχθεί 24 ώρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο, δηλαδή την Πέμπτη στις 8 το βράδυ. Κάτι τέτοιο όμως είναι πρακτικά αδύνατο, διότι το Σάββατο ο Ολυμπιακός δίνει αγώνα πρωταθλήματος (με τον Παναθηναϊκό) και βάση κανονισμών δεν μπορεί να παίξει δυο φορές μέσα σε 48 ώρες. 'Ετσι η ΕΠΟ αναμένεται την άλλη εβδομάδα να ορίσει νέα ημερομηνία διαξαγωγής του

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα στην Αττική, ενώ δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική.


Σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Π. Ράλλη έως Χαμοστέρνας, λόγω συγκέντρωσης υδάτων.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας λόγω της βροχής, αλλά και λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κτίριο στην Αθηνάς 49.

Έντονα είναι τα προβλήματα και στα νότια προάστια, καθώς η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Άλιμο, Δάφνη και Ηλιούπολη. Συνολικά η παρέμβαση της Πυροσβεστικής κρίθηκε απαραίτητη σε 53 περιπτώσεις τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα

Κινητοποιήσεις από Νοέμβριο προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τα προβλήματα της Παιδείας.


"Υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία που έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θεωρούμε ότι θα πρέπει να βάλουμε και εμείς μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά στις αποδοχές μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Δ. Μπράτης. Προανήγγειλε δε, ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) Δ. Πεπές τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και με άλλους εργαζομένους.

Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται να προτείνει 24ωρη απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου,

Η Δίαιτα Dukan

Διάσημοι Αστέρες, όπως η Jennifer Lopez και η Giselle έχουν παραδεχτεί πως έχουν ακολουθήσει με επιτυχία την δίαιτα Dukan προκειμένου να χάσουν περιττά κιλά… Εκτός όμως από τους επώνυμους, το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα έχουν ακολουθήσει και χιλιάδες οπαδοί του ανα τον κόσμο που βρίσκουν την συγκεκριμένη δίαιτα εξαιρετικά αποτελεσματική και εύκολη.


Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της όμως;

Στην ουσία πρόκειται για μια κατά βάση πρωτεινική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες και που παρά το γεγονός πως μοιάζει σε αρκετά σημεία με την δίαιτα Ατκινς θεωρείται περισσότερο υγιεινή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δρ. Dukan o περιορισμός των υδατανθράκων βοηθάει στο να μην «ενθαρρύνεται» η αποθήκευση λίπους από την έκκριση ινσουλίνης ενώ δημιουργεί και τα τις βάσεις για μια εφ όρου ζωής διατήρηση των κιλών.

Βέβαια από την άλλη, δεν είναι λίγοι και εκείνοι, που υποστηρίζουν πως ο περιορισμός των υδατανθράκων κατά την διάρκεια που ακολουθεί κάποιος την δίαιτα μπορεί να δημιουργήσει

Οι γειτονιές των κοτσυφιών στην Αττική

Μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν για πρώτη φορά τα κοτσύφια που ζουν στο αστικό περιβάλλον της Αττικής και σηματοδοτούν, κατά τους επιστήμονες, τον δείκτη ποιότητας ζωής σε μια πόλη πραγματοποίησαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.


Η καταγραφή έγινε μέσω πιλοτικού προγράμματος και στηρίχθηκε σε αναφορές πολιτών. Συνολικά στην Αθήνα και τα προάστια κατεγράφησαν 2.100 κοτσύφια εκ των οποίων τα 785 ήταν αρσενικά -τα οποία συνήθως κελαηδούν σε εμφανή σημεία-, τα 625 θηλυκά -πιο διακριτικά που δεν εμφανίζονται σε κοινή θέα- τα 475 νεαρά, ενώ τα 215 ήταν αγνώστου φύλου και ηλικίας.


Οι καταγραφές πραγματοποιήθηκαν σε 59 δήμους της Αττικής με την περιοχή της Αθήνας να συγκεντρώνει τις περισσότερες αναφορές -70 στον αριθμό- ενδεχομένως λόγω της έκτασής της.

Μετά τον Δήμο Αθηναίων, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κοτσυφιών παρατηρήθηκαν στα Μελίσσια, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στον Γέρακα και στη Γλυφάδα, ενώ στους

«Είδος προς εξαφάνιση» τα ρολόγια χειρός

Την ερχόμενη Κυριακή τίθεται σε ισχύ η χειμερινή ώρα και όλοι θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω, όμως αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν χρειάζεται να νοιαστούν γι’ αυτό, απλούστατα επειδή έχουν πάψει να φοράνε ρολόι στο χέρι τους. Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, περίπου ένας στους επτά ανθρώπους δεν φοράει πια ρολόι χειρός και η βασική αιτία είναι η τεχνολογία, η οποία προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές για να βλέπει κανείς την ώρα, μέσα από το κινητό του, το iPod του, το iPad του, τον φορητό υπολογιστή του και διάφορα άλλα ηλεκτρονικά «γκάτζετ».


Η έρευνα από την εταιρία ερευνών Mintel, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», δείχνει ότι το ρολόι χειρός έχει πάψει πια να αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης για όλους. Σήμερα οι άνθρωποι βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να νοιάζονται αν ξέχασαν να φορέσουν ρολόι στο χέρι τους. Όπως εξάλλου έδειξε η έρευνα, πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο, σε σχέση με τα ρολόγια, τις

Περισσότερες δόσεις για τους ημιυπαίθριους

Σε αύξηση των δόσεων για την καταβολή του ειδικού προστίμου των ημιυπαιθρίων προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη αναμένεται σύντομα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, η οποία ετοιμάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής του σε περισσότερες δόσεις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σήμερα η καταβολή του προστίμου μπορεί να γίνει σε έξι ισόποσες δόσεις και συζητείται η αύξησή τους σε οκτώ ή δέκα. Ακόμη αναμένεται παράταση ως το τέλος του έτους της ημερομηνίας για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων στα πολεοδομικά γραφεία, η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν τίθεται προς το παρόν, όπως είπε ο κ. Σηφουνάκης, θέμα παράτασης της υποβολής των αιτήσεων στις πολεοδομίες πέραν της 28ης Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις ως την περασμένη Παρασκευή είχαν ξεπεράσει τις 147.000. Κατά μέσον όρο οι 3.200
αιτήσεις που κατατίθενται κάθε ημέρα έχουν προκαλέσει έμφραγμα στις υποστελεχωμένες πολεοδομικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πολεοδομικό γραφείο του Δήμου Αθηναίων δέχονται περί τις 8.000 αιτήσεις την ημέρα. Υπάρχουν πολεοδομίες στις οποίες μηχανικοί και

Ο υγιεινός τρόπος ζωής προλαμβάνει το 23% των κρουσμάτων καρκίνου παχέος εντέρου

Η υγιεινή διατροφή, η αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και η σωματική άσκηση μπορούν να προλάβουν σχεδόν το ένα τέταρτο των 1,2 εκατομμυρίων κρουσμάτων καρκίνου του παχέος εντέρου που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη επιστήμονες.

Ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι μετά τις συστάσεις για σωματική δραστηριότητα, έλεγχο των διαστάσεων της περιφέρειας της μέσης, διακοπή του καπνίσματος, περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και σωστή διατροφή, μειώθηκε κατά 23% ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Η μελέτη μας αποκαλύπτει το χρήσιμο μήνυμα για τη δημόσια υγεία ότι ακόμα και οι δευτερεύουσες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Αν Τγιόνελαντ του Ινστιτούτου Καρκινικής Επιδημιολογίας στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Δανίας.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου ευθύνεται για περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους το χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα φάρμακα Xeloda της Roche και το Eloxatine της Sanofi-Aventis συγκαταλέγονται στα πλέον ενδεδειγμένα για τη θεραπεία της νόσου, με την οποία διαγνώστηκαν 1,23 εκατομμύρια άνθρωποι το

Διαταραχή του εγκεφάλου η χαμηλή λίμπιντο στις γυναίκες

Τα ευρήματα νέας έρευνας υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες με χαμηλή ερωτική ορμή (τη γνωστή λίμπιντο) δεν αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό- ψυχολογικό πρόβλημα όπως πιστεύεται σήμερα, αλλά είναι πιθανό η αιτία να είναι βιολογική. Οπως διαπιστώθηκε ο εγκέφαλος των γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ερωτική τους ορμή και διάθεση, λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι των υπολοίπων γυναικών ειδικά στα ερωτικά ερεθίσματα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα εθελοντριών γυναικών, καθώς αυτές παρακολουθούσαν βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο. Η έρευνα μελέτησε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με χαμηλή λίμπιντο και συνέκρινε τις διεργασίες και αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με εκείνες των γυναικών που έχουν κανονική λίμπιντο. Η μελέτη του εγκεφάλου έγινε με τη μαγνητική τομογραφία λειτουργικού συντονισμού (fΜRΙ) που μετρά τις μεταβολές της ροής αίματος διά μέσου του εγκεφάλου.

Οι μεταβολές αυτές αποκαλύπτουν διάφορα «μοτίβα» εγκεφαλικής ενεργοποίησης. Ολες οι γυναίκες παρακολούθησαν ερωτικά βίντεο ανακατεμένα με κανονικά τηλεοπτικά προγράμματα και όπως διαπιστώθηκε ο εγκέφαλος των γυναικών με φυσιολογική λίμπιντο παρουσιάζει αυξημένη

Το πρωινό προστατεύει την καρδιά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η συχνή παράλειψη του πρωινού γεύματος δημιουργεί σειρά επιπτώσεων στον οργανισμό οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία ξεκινούν από την παχυσαρκία και καταλήγουν σε καρδιοπάθειες. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Τασμανίας μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και την πορεία της υγείας 2.184 ατόμων για περίοδο 20 ετών.
Οπως διαπίστωσαν, όσοι φεύγουν από το σπίτι με άδειο το στομάχι έχουν αυξημένες πιθανότητες να δουν γύρω από το στομάχι τους μεγάλες αποθέσεις λίπους, να αυξηθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να αντιμετωπίσουν προβλήματα παχυσαρκίας. Ολοι αυτοί είναι παράγοντες συνδέονται άμεσα με καρδιοπάθειες. Οπως φαίνεται, η παράλειψη πρωινού γεύματος αυξάνει επίσης τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, κατάσταση που συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι δεν έπαιρναν πρωινό όταν ήταν παιδιά και ακολούθησαν την ίδια τακτική και στην ενήλικη ζωή τους. Οπως αναφέρουν αν κάποιος δεν τρώει συχνά πρωινό γεύμα θα αρχίσει να εμφανίζει καρδιακά προβλήματα πολύ νωρίς

Το γονίδιο του κουρασμένου... ξενύχτη

Τα άτομα που κοιμούνται λίγες ώρες κάθε νύχτα και παρ΄ όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση την ημέρα χωρίς να... ρίχνουν έναν υπνάκο επάνω στο γραφείο, πρέπει να ευχαριστούν το DΝΑ τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Μπιλ Κλίντον αποτελούν παραδείγματα δραστήριων ανθρώπων για τους οποίους πέντε- έξι ώρες ύπνου κάθε νύχτα ήταν αρκετές, αντί για οκτώ όπως συνιστούν οι ειδικοί. Υπήρχαν όμως και άλλα, ακόμη πιο ακραία, διάσημα παραδείγματα όπως αυτά του Ναπολέοντα, του Μιχαήλ Αγγελου και της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ: όλοι τους κοιμούνταν μόλις τέσσερις ώρες κάθε βράδυ, μια «συνταγή» που ακολουθεί σήμερα και η Μαντόνα.

Οι ερευνητές σε θέματα ύπνου γνωρίζουν ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν και διαφορετικά μοτίβα σε ό,τι αφορά τον ύπνο: υπάρχουν οι αποκαλούμενες «κουκουβάγιες» που αποδίδουν καλύτερα τη νύχτα, καθώς και οι «κορυδαλλοί» που ξυπνούν νωρίς και είναι πιο αποδοτικοί την ημέρα. Είναι επίσης γνωστό στους ειδικούς ότι καθώς το άτομο γερνά, αποκτά διαφορετικό μοτίβο ύπνου σε σύγκριση με τη νεαρή

Κλείστε τα ΚΑΠΗ!

Προτάσεις-σοκ για τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου καθώς «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φόρων» διατυπώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γ. Προβόπουλος στην ενδιάμεση έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο διοικητής της ΤτΕ ζητεί το κλείσιμο των ΚΑΠΗ, την κατάργηση των εκδρομών και των καλοκαιρινών διακοπών που διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ και ο ΟΓΑ και τη συνολική επανεξέταση των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών από απομακρυσμέ- να χωριά στο σχολείο τους. Παράλληλα «καρφώνει» τη γαλάζια διακυβέρνηση για το «κόλπο» των πελατειακών διορισμών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

«Εχουν δρομολογηθεί τολμηρές μεταρρυθμίσειςοι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ότι η χώρα θα τα καταφέρει» ανέφερε χθες οκ. Προβόπουλος κατά την παράδοση της «Ενδιάμεσης Εκθεσης Νομισματικής Πολιτικής» στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Στην έκθεση προβλέπεται ότι η ανεργία θα υπερβεί το 2010 το 12%, η ύφεση θα είναι 4%, ενώ οι μέσες πραγματικές αποδοχές

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και δέσμευση για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το αθηναϊκό εμπόριο, αλλά και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, έθεσε το πρωί η διοικηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά την επίσκεψη του στην οδό Μητροπόλεως.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού να οριστεί υπεύθυνος ένας υπουργός - δεν έχει οριστεί ακόμη ποιος θα είναι - που θα συντονίζει το σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να αναδειχθεί σε ένα ελκυστικό τόπο επιχειρηματικότητας, αλλά και κατοικίας. Το σχέδιο αναβάθμισης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και την χωροταξία της περιοχής. Δεδομένου μάλιστα ότι λίγο προτού γίνει ο ανασχηματισμός, ο κ. Χρυσοχοίδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν αυτός

Παπούλιας: «να απαλλάξουμε τους 18ρηδες από το βάρος του χρέους»

«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στη νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη της», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Επέτειο της 28ής Οκτωβρίου.


Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει:

«Το Έπος του 1940 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια.

» Ο ηρωϊσμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας.

» Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

» Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς

Κλείνει με δικαστική απόφαση η υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων LimeWire

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ διέταξε το κλείσιμο της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων LimeWire, δικαιώνοντας τις δισκογραφικές εταιρείες που κατέθεσαν αγωγή για «μαζική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας».


Η απόφαση του δικαστηρίου του Μανχάταν υποχρεώνει την νεοϋορκέζικη εταιρεία Lime Wire LLC να απενεργοποιήσει άμεσα «τις λειτουργίες αναζήτησης, κατεβάσματος, ανεβάσματος, εμπορίας αρχείων ή/και διανομής αρχείων» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι ενάγουσες δισκογραφικές εταιρείες «υπέστησαν, και θα συνεχίσουν να υφίστανται, ανεπανόρθωτες ζημιές» από την ανταλλαγή πειρατικών αρχείων μουσικής, ύψους εκατοντάδων

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΠΑΣΟΚ ρέπει προς τον εκβιασμό

Αν η πολιτική της κυβέρνησης ήταν φιλολαϊκή, δεν θα προχωρούσε σε εκβιασμούς, δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στο περιθώριο της επίσκεψής της στον ΟΤΕ. «Αν στρέψω τη μνήμη μου προς τα πίσω, το ΠΑΣΟΚ ρέπει προς τον εκβιασμό πολύ συχνά», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας το δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους ψηφοφόρους περί πολιτικής σταθερότητας ή χρεοκοπίας.


Κάλεσε τους ψηφοφόρους "να κόψουν τη φόρα και του κ. Προβόπουλου και του κ. Παπανδρέου και όλων των άλλων που συνηγορούν σε μια τέτοια πολιτική". Όπως είπε, "με αυτή την έννοια στις 7 του Νοέμβρη η ψήφος πρέπει να είναι ψήφος ανατροπής στην

Επί τάπητος ο «Καλλικράτης» των αγροτών

Το ζήτημα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και η προώθηση ενός σχεδίου αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης τύπου «Καλλικράτη» στον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Σκανδαλίδης, μέσα στον Δεκέμβριο θα τεθεί σε υπουργικό

Ο ΠΑΣ απέκλεισε τον Εργοτέλη

Με το 1-0 του ΠΑΣ επί του Εργοτέλη, η πρωτοπόρος της Β' Εθνικής γίνεται η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται σε βάρος ομάδας της Σούπερ Λίγκας, μετά και τον χτεσινό αποκλεισμό της Ξάνθης στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα.

Ο Μπακαγιόκο με αριστερό σουτ στο 45' από μπαλιά του Κυριάκου πέτυχε το "χρυσό" γκολ του ΠΑΣ που επιβεβαίωσε και με τη σημερινή του εμφάνιση ότι είναι ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία. Ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χόρευσε μέσα στη βροχή, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες (6' 10' Ντε Βισέντι, 8' 19' 63' Σκούφαλης, 43' Ντάσιος) και κινδύνεψε μονάχα προς το τέλος, όταν βγήκε στην επίθεση ο Εργοτέλης για να ισοφαρίσει. Η κρητική ομάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 83' όταν με την κεφαλιά του Ορφανού στο οριζόντιο δοκάρι. Στον πρόσθετο χρόνο του αγώνα αποβλήθηκε ο Λεάλ.

ΣΚΟΡΕΡ: 45' Μπακαγιόκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκος, Τζημόπουλος - Βίσιο, Ρομάνο

ΚΟΚΚΙΝΗ: 92' Λεάλ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος,

Αντ. Σαμαράς: Στηρίξαμε τις διαρθρωτικές αλλαγές

Η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει ορισμένα από τα μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση, αλλά διαφωνεί με το «μείγμα» της οικονομικής πολιτικής, είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς.


Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων συντηρητικών.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ν.Δ. ήταν εκείνη που ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, μετέφερε τις σοβαρές -όπως είπε- αντιρρήσεις για τα αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής. "Επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα", πρόσθεσε.

Αναφορικά με την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας συνοψίζονται στο τρίπτυχο: Αξιοπιστία-Αποτελεσματικότητα-Δημοσιονομική Πειθαρχία.

Από τη μεριά του, ο Β. Μάρτενς έκανε λόγο για πολύ καλή σχέση και συνεργασία, τόσο σε

Κινητικότητα για την παραλαβή «Παπανικολή»

Φέρεται να τακτοποιήθηκε το θέμα των πληρωμών των τελευταίων δόσεων του προγράμματος των νέων υποβρυχίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφήνονται να διαρρέουν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, καθώς τις δύο προηγούμενες φορές, παρά τις πληροφορίες υπήρξε εμπλοκή, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει και η τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο πρώτο από τα έξι υποβρύχια, το γνωστό σε όλους πλέον "Παπανικολή".

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp κατέθεσε χθες στο υπουργείο

Ασφαλείς οι ναυτικοί του φλεγόμενου πλοίου Athena

Το πλήρωμα του πλοίου-εργοστασίου επεξεργασίας ψαριών Athena, κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι 111 ναυτικοί είναι ασφαλείς.


Διερχόμενα εμπορικά πλοία και ένα φορτηγό πλοίο, το Vega, διέσωσαν 98 μέλη του πληρώματος που είχαν καταφύγει στις σωσίβιες λέμβους ενώ 13 έμειναν πάνω στο Athena για να σβήσουν την πυρκαγιά. Η φωτιά ξέσπασε καθώς το σκάφος βρισκόταν περισσότερα από 480 χλμ. στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Αγγλίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Το πλήρωμα αποτελούνταν από Κινέζους, Ρώσους, Περουβιανούς και Σκανδιναβούς ναυτικούς.

Ο καπετάνιος του Athena, έδωσε εντολή σε 81 μέλη του πληρώματος να εγκαταλείψουν το πλοίο με τις σωσίβιες λέμβους, ενώ 13 άτομα παρέμειναν για ν' αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά και να

Ο Γ. Παπανδρέου απειλεί και πάλι τη Ν.Δ. με πρόωρες εκλογές

Επανέφερε ο πρωθυπουργός στο προσκήνιο την «απειλή» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δίνοντας στη δημοσιότητα εισήγηση προς συνεργάτες του. Ύψωσε τους τόνους απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι εξυπηρετεί «αφανή συμφέροντα» και επιδίδεται σε «τυχοδιωκτικές πρακτικές».


Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ζητούμενο για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι μέσα από τις περιφερειακές εκλογές να εμποδίσει τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, "ακόμη και με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας".

Ζήτησε εμμέσως την ψήφο των πολιτών, ώστε να μην "επιτρέψουν σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη

Ο Μπιν Λάντεν απειλεί τη Γαλλία

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν αξιώνει από τη Γαλλία ν' αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν, σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου μετέδωσε σήμερα Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.


Περίπου 3.750 Γάλλοι στρατιώτες δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν.

"Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του (πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ) Μπους στο Αφγανιστάν. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν κι εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας", σημειώνει στο μήνυμά του με τίτλο "Μήνυμα προς το γαλλικό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γ. Μητρόπουλος της ΚΕΔ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στον Γιώργο Μητρόπουλο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την πολύωρη απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τις ανταλλαγές ακινήτων, καθώς υποστήριξε ότι τις εισηγήσεις του τις παρέδιδε στον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και τις όποιες αποφάσεις τις έπαιρναν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Σχετικά, δε, με την μη μετεγκατάσταση του υπουργείου Απασχόλησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη από την τότε ηγεσία του υπουργείου.



Γ. Παπακωνσταντίνου: Θα ξεπεράσει το 15% το έλλειμμα του 2009

Το έλλειμμα του 2009 θα διαμορφωθεί πάνω από το 15%, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Λεμεσό. O υπουργός Οικονομικών προέβλεψε ύφεση 2,5% -3% για το 2011.


Διατήρησε, ωστόσο, την αισιοδοξία του ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος θα επιτευχθούν. Δήλωσε ότι η σημαντικότερη αλλαγή που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου στη χώρα είναι η εισαγωγή κανόνων διαφάνειας και εκτίμησε ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των επενδύσεων.

Κάνοντας αναφορά στο ύψος του ελλείμματος του 2009, σημείωσε ότι τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν πέντε φορές υψηλότερο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Γ. Παπακωνσταντίονου επαναδιατύπωσε το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ο πρωθυπουργός,

Την πληρωμή των μόνιμων εργαζόμενων στα ΚΕΠ δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.983.750 ευρώ αναμένεται να χορηγηθεί προς τους ΟΤΑ, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να πληρωθεί το μόνιμο προσωπικό τους.


Το παραπάνω ποσό χορηγείται στους ΟΤΑ αποκλειστικά και μόνο για την πληρωμή

Παράταση στον επαναπατρισμό κεφαλαίων δίνει το υπ. Οικονομικών

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2010, παρατείνεται η προθεσμία που έχουν για να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που διατηρούν στο εξωτερικό, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που φορολογούνται στην Ελλάδα, ώστε να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές διατάξεις του σχετικού νόμου, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.


Ανάλογη παράταση παίρνει και η προθεσμία πληρωμής του ανάλογου φόρου.

Ειδικότερα ο νόμος προέβλεπε φόρο με συντελεστή 5% για κεφάλαια που θα μεταφερθούν στην

Απόψε οι Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Μπορεί το πρόβλημα στη φωνή του Κλάους Μάινε να προκάλεσε ολιγοήμερη αναβολή της συναυλίας, αλλά τελικά το θρυλικό συγκρότημα θα εμφανιστεί σήμερα Τετάρτη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Η περιοδεία των θρυλικών "Σκορπιών" ξεκίνησε στις 7 Μαΐου από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια και στη συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία θα γίνει στο Ντόρνμουντ.

Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του rock. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Όταν

Ανεστάλη η απεργία του ΟΣΕ την Παρασκευή

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ όχι μόνο αύριο αλλά και την Παρασκευή, ύστερα από την απόφαση της Συνομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών να μην προχωρήσει μεθαύριο σε απεργία.


Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα δρομολόγια για την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν κανονικά με

ΓΕΕΘΑ: Αναχαιτίζονται όσοι δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης

Διευκρινίσεις για τις αναχαιτίσεις αεροσκαφών στο Αιγαίο έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Ε».


Σύμφωνα με έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009, "προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι ελληνικές αρχές επανεξέτασαν την πολιτική χαρακτηρισμού (σ.σ. των τουρκικών αεροσκαφών) ως Χ-Ray (σ.σ. ύποπτα-εχθρικά) και έχουν κατά την άποψή τους πράξει μια λειτουργική λύση". Αποστολέας του εγγράφου ήταν ο πρώην διοικητής του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινός Α/ΓΕΑ και αποδέκτης ο Αμερικανός διοικητή του αεροπορικού

Δεν δίνει ονόματα, αρνείται τις μίζες ο Μιχ. Χριστοφοράκος

Λιγότερα ακόμη και απ' όσα είχε πει στο παρελθόν για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens κατέθεσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στο κλιμάκιο των Ελλήνων βουλευτών που βρίσκεται στο Μόναχο για να διερευνήσει τη διαδρομή του χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα και δημόσιους λειτουργούς.


Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με πολιτικούς στην Ελλάδα, ότι δεν έχει δώσει ποτέ ιδιαίτερης αξίας δώρα, αλλά ούτε και χορηγίες, καθώς και ότι ούτε του ζητήθηκε ποτέ να δώσει.

Χθες ο κύριος διαχειριστής των "μαύρων ταμείων", Ράινχαρντ Ζίκατσεκ επιβεβαίωσε ότι η Siemens διέθετε χρήματα για δωροδοκίες Ελλήνων, αλλά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τα ονόματα των αποδεκτών. Όπως ανέφερε, αυτή είναι μια ερώτηση που μονάχα ο Μιχ. Χριστοφοράκος μπορεί να

Νέα κινητοποίηση των συμβασιούχων του υπ. Πολιτισμού αύριο

Νέο ραντεβού για αύριο στις 13.30 μπροστά στην είσοδο της Ακρόπολης έδωσαν οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού.


Τη διαβεβαίωση πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού έδωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος, ωστόσο, επεσήμανε πως δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησης.

"Το θέμα αυτό αφορά το λιγότερο πάνω από 1.500 ανθρώπους. Οι άνθρωποι που κατεβαίνουν και κλείνουν την Ακρόπολη είναι 50. Οι άλλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση που προσπάθησε να κάνει κάτι", δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

"Ο υπουργός μας κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες δεν έχουν πάρει ακόμα τα εντάλματα προκειμένου να

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της παρέλασης στην Αθήνα

Αλλαγές προβλέπονται στα ωράρια και τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, των τρόλεϊ και του τραμ, λόγω της αυριανής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα.


Ειδικότερα, για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα ισχύσουν τα εξής:

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται από τον σταθμό του μετρό στην Εθνική Άμυνα.

Οι παρακάτω λεωφορειακές γραμμές θα ακολουθήσουν τα εξής δρομολόγια:

- (024) Διαδρομή από Αγ. Αναργύρους προς Κέντρο Αθήνας:

Χαλκοκονδύλη, 3ης Σεπτεμβρίου, Στουρνάρη, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Διαδρομή από Στ. Μετρό Αγ. Ιωάννης προς κέντρο Αθήνας: Βούρβαχη, Χατζηχρήστου, Βεΐκου,

Οι ψηλοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον καρκίνο των γεννητικών οργάνων

Οι ψηλότεροι άντρες αντιμετωπίζουν πιο αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο των όρχεων, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.


Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας οι ερευνητές επεξεργάστηκαν στοιχεία από περισσότερους από 10.000 άνδρες, αναλογικά ανά 5 εκ. επιπλέον στο ύψος πάνω από τον μέσο όρο αυξάνεται αντίστοιχα ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου των γεννητικών οργάνων κατά 13%.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται, εντούτοις, καθησυχαστικοί, καθώς οι πιθανότητες εμφάνισης της συγκεκριμένης νόσου είναι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία σχετικά περιορισμένες. Επίσης, δεν είναι ακόμη σε θέση, σύμφωνα με το BBC, να

Σύλληψη φερόμενων ως μελών της Αλ Κάιντα στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δώδεκα ατόμων που κατηγορούνται ότι διατηρούσαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα και στην κατάσχεση όπλων και εκρηκτικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.


Οι συλληφθέντες οι οποίοι φέρεται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη και το Βαν (περιοχή στην ανατολική Τουρκία). Διαφορετικά είδη όπλων και εκρηκτικών, καθώς και υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βομβών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την τουρκική αστυνομία.

Πυρήνας της Αλ Κάιντα κατηγορείται από την Τουρκία ότι ευθύνεται για δυο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 2003 με στόχο δύο συναγωγές, το βρετανικό προξενείο και μια βρετανική τράπεζα, που κόστισαν τη ζωή 63 ανθρώπων, σύμφωνα με

Δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές έχουμε;

Στη Θεσσαλονίκη μετέφεραν χθες την αντιπαράθεσή τους για τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, στις δηλώσεις μετά τη δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.


Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στην προσπάθεια της κυβέρνησης για απαλλαγή από το Μνημόνιο, εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα κερδίσει τη μάχη για μια νέα Ελλάδα της ευημερίας και εξήρε τις δυνατότητες που δίνει στην περιφέρεια ο «Καλλικράτης».

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, διότι και σήμερα δίνουμε τη μάχη, τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας μας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, για να ξεφύγουμε από αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, που μας κρατάνε πίσω, και να απελευθερώσουμε τους πολίτες μας, για να μπορούν να είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι, με σιγουριά και προοπτική», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Για τον «Καλλικράτη» είπε ότι σπάει τα δεσμά της πελατειακής εξάρτησης και του συγκεντρωτισμού, δίνει φτερά στην περιφέρεια και τεράστιες