www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Μπιν Λάντεν απειλεί τη Γαλλία

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν αξιώνει από τη Γαλλία ν' αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν, σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου μετέδωσε σήμερα Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.


Περίπου 3.750 Γάλλοι στρατιώτες δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν.

"Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του (πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ) Μπους στο Αφγανιστάν. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν κι εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας", σημειώνει στο μήνυμά του με τίτλο "Μήνυμα προς το γαλλικό
λαό, ο Μπιν Λάντεν.

Ο Μπιν Λάντεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη Γάλλων ομήρων στο Νίγηρα από την Αλ Κάιντα, αιτιολογώντας την ως μία αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία. Υποστηρίζει επίσης ότι οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα ν' αντιδρούν με τη βία στην απαγόρευση στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία, της ενδυμασίας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα (μπούρκα, νικάμπ).

"Αν η Γαλλία έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στις ελεύθερες γυναίκες να φορούν το πέπλο, δεν είναι δικό μας δικαίωμα να σπρώχνουμε τους εισβολείς άνδρες σας να φύγουν κόβοντάς τους το κεφάλι; Δεν είναι σωστό να κρατάτε υπό κατοχή τις χώρες μας, να σκοτώνετε τις γυναίκες και τα παιδιά μας και να περιμένετε ότι θα ζείτε με ειρήνη και ασφάλεια", δήλωσε ο Μπιν Λάντεν στο ηχητικό μήνυμά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: