www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο κατάλογος των κλαπέντων από την αρχαία Ολυμπία


Στα 77 ανέρχονται τελικώς τα αρχαία που εκλάπησαν από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, που έκαναν οι αρχαιολόγοι του υπουργείο Πολιτισμού. Από την κοινή ανακοίνωση που έγινε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ΥΠΠΟΤ προκύπτει ότι πρόκειται για:
Χρυσό σφραγιστικό δακτυλίδι από την Ανθεια Μεσσηνίας με παράσταση ταυροκαθαψίων, το οποίο βρέθηκε σε θαλαμωτό μυκηναϊκό τάφο (14ος - 13ος π. Χ. αιώνας) και σφραγιδοκύλινδρος από αιματίτη που φέρει παράσταση αρματοδρομίας και Πότνιας

Κώστας Καραμανλής: «Ήρθε η ώρα για άνοιγμα και στο Κέντρο»


Θετικά κρίνει τα αποτελέσματα της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας προς τα «δεξιά» της ο πρώην πρωθυπουργός και επί μία δωδεκαετία πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση και την προσχώρηση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ Μ.Βορίδη και Άδ. Γεωργιάδη στη ΝΔ.

Σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του, ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι στην περίπτωση του υπουργού Μεταφορών κ. Βορίδη, έχει αποδειχθεί η μεγάλη απήχηση που ο τελευταίος διαθέτει στον χώρο της

Κυκλοφόρησε ο VLC 2.0

Αν και συχνά πολλές εφαρμογές προσπαθούν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας με αναβολές και καθυστερήσεις. Ο VLC όμως είναι τόσο διάσημος και τόσο αγαπητός στο κοινό που δεν χρειάζεται να καταφύγει σε τέτοια φθηνά κόλπα.

Αντί λοιπόν να καθυστερήσει την κυκλοφορία του, είναι διαθέσιμος για download νωρίτερα απ' ό,τι τον περιμέναμε. Αν θέλετε λοιπόν ένα από τα διαμάντια της open source κοινότητας, έναν player ο οποίος να

Αποφυλάκιση Εφραίμ εισηγείται ο εισαγγελέας


Υπέρ της αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ τάσσεται για ακόμη μία φορά, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Ο κ. Μαντζούνης με την εισήγησή του στο αρμόδιο Συμβούλιο, εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ

Α. Λοβέρδος: Κανένας γιατρός δεν είναι εκτός ελέγχου

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε, «θα τηρηθεί η νομιμότητα. Κανένας γιατρός δεν είναι εκτός ελέγχου».

 Ανέφερε ακόμη ότι 11 γιατροί παραπέμπονται σε πειθαρχικό έλεγχο, καθώς παρέβησαν τους κανόνες του κώδικα της συνταγογράφησης και σύμφωνα με τα στοιχεία χορηγούσαν περισσότερες από 500 συνταγές ο καθένας.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ακόμα ότι οι υπερσυνταγογραφήσεις στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο 1

΄Εντονη διαμαρτυρία ΕΣΗΕΑ για τη σύλληψη δημοσιογράφου


Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον προπηλακισμό και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη κατά την κάλυψη των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την Κυριακή 19/2, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.


Όπως καταγγέλλει το δ.σ. της Ενωσης Συντακτών, την ώρα που ο δημοσιογράφος κάλυπτε με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, αφού προσπάθησε να τον παρεμποδίσει, του επιτέθηκε φραστικά και τελικά τον συνέλαβε,

Αρχαία Ολυμπία: Επικήρυξη των δραστών ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας


Την επικήρυξη των δραστών της ληστείας στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης στον υπουργό, «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας που βρέθηκε εκ νέου στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας». «Η γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των αρχαίων που εκλάπησαν, στο φυσικό τους χώρο αποτελεί και ιερή υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ όπως είπε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση του υπουργείου, για

ΓΣΕΕ: Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη στις 16.00, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος”».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας» τα υπό κατάθεση μέτρα στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε

ΥΠΕΚΑ: Μείωση οργανικών μονάδων κατά 40%


Κατά 40% θα μειωθούν οι οργανικές μονάδες του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ κατά 25% και 45% αντίστοιχα θα συρρικνωθούν οι γενικές διευθύνσεις και οι φορείς διαχείρισης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών του υπουργείου που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012 θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού στα

Αντ. Σαμαράς: Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι ετεροβαρής

Την ανάγκη να βρεθεί λύση «λειτουργική, βιώσιμη με μία κυριαρχία και μια ιθαγένεια» για το Κυπριακό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.


«Η λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και δεν μπορεί να είναι λύση ετεροβαρής», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάληψη από την Κύπρο της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τονίζοντας ότι είναι γόνιμο το να δει κανείς την εμπλοκή της ίδιας της Ε.Ε., ακόμη περισσότερο στο Κυπριακό.

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου, παρατήρησε ότι «η ανάγκη δημιουργίας εθνικής συμμαχίας περνάει τα στενά πολιτικά όρια και είναι σαφές ότι η συμμαχία αυτή οικοδομείται και

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα ζητούν τα γερμανικά συνδικάτα


Επανεξέταση της πολιτικής της στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριλάβει και τη διάσταση της προώθησης των επενδύσεων και του εκσυγχρονισμού, ζητεί από την τρόικα η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) και τονίζει πως η χώρα χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για να βγει από την κρίση.

«Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη και ταυτόχρονα αποδεικνύει την αποτυχία της διαχείρισης της κρίσης υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κλάους Ματέκι, μέλος του προεδρείου της DGB.

Ο κ. Ματέκι υποστηρίζει πως «αν τα "όργια" λιτότητας προκαλούν βαθιά κοινωνική αναστάτωση, η

ΝΔ: «Όχι» σε περαιτέρω περικοπή του εισοδήματος των συνταξιούχων

Την ανάγκη να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της επικουρικής ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος.


Όπως επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος, η ΝΔ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον υπουργό Εργασίας για το λόγο αυτό, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε τη συζήτηση και επιμένει στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, οι προτάσεις του κόμματος αφορούν:
-Την αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχουν συσσωρευτεί με τα ποσά τα οποία αποδίδονται από την είσπραξη του ΦΠΑ (4%

Εισαγγελική παρέμβαση για τη νέα κατάληψη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσ/νικης


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας.

Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά κατάληψη της αίθουσας που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν εκ νέου οι εργασίες της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τη διενέργεια της προκαταρκτικής, με τον χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κατσή, ύστερα από σχετική έγγραφη ενημέρωση για τη νεότερη αυτή εξέλιξη που τής παρέσχε

Ανάκληση μοτοσικλετών μάρκας Honda


Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών Honda, τύπου GL1800 Gold Wing εκτελεί η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσικλετών HONDA στην Ελλάδα.

Η ανάκληση αφορά 20 μοτοσικλέτες παραγωγής από 13 Ιουνίου 2000 έως 23 Ιουνίου 2009, στις οποίες εξαιτίας της κατασκευής της Δευτερεύουσας Τρόμπας του πίσω φρένου του «Συστήματος Συνδυασμένης Πέδησης» (Dual Combined Brake System), η υδραυλική πίεση παραμένει στο κύκλωμα, ακόμα και όταν το φρένο ελευθερωθεί, με αποτέλεσμα τη μερική εμπλοκή του. Η προκύπτουσα αύξηση θερμοκρασίας στο συγκεκριμένο σημείο (πίσω φρένο) μπορεί να οδηγήσει σε

Πορεία με βυτιοφόρα την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη


Πορεία με τα βυτιοφόρα οχήματά τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι μεταφορείς πετρελαίου θέρμανσης της Θεσσαλονίκης, μετά την επιβολή «εξοντωτικών προστίμων που επεβλήθησαν σε ορισμένους για καθαρά διαδικαστικούς λόγους».

Η κινητοποίηση θα γίνει μπροστά στην Περιφέρεια Κεντρικής

Σάλος από τη δημοσίευση φωτογραφιών στο site της ΕΛ.ΑΣ.


Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να αναρτήσει φωτογραφίες από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα στον ιστότοπό της. Εγγραφη διαμαρτυρία στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε ο πρόεδρος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), Εμάνουελ Χουγκ, για τη δημοσίευση φωτογραφιών του Πρακτορείου χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια.

Την ίδια ώρα, η αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα επισημαίνει ότι ουδείς εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια είναι Παλαιστίνιος (σε αντίθεση με ό,τι αναφέρει στη σχετική της ανάρτηση η ΕΛ.ΑΣ.).

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τις οποίες έχει "κατεβάσει" από το αρχείο

ΠΟΠΕΚ: Πρόστιμο 200 εκατ. σε πρατηριούχο για λαθρεμπόριο πετρελαίου


Την έντονη αντίδραση της ΠΟΠΕΚ προκάλεσε απόφαση του ΣΔΟΕ να επιβάλει πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ σε πρατηριούχο της Σητείας για λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα, η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο για «προφανώς γελοία υπόθεση» και αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ ο πρατηριούχος διοχέτευσε στην αγορά σε διάστημα πέντε μηνών, από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2011, περισσότερα από 103 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου

Μ. Βορίδης: Δεν θα μπω στη συζήτηση των αντεγκλήσεων


«Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στο ρ/σ Βήμα, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση για την προσχώρησή του στη ΝΔ.

«Η απόφασή μου ήταν πολιτική. Είχε να κάνει με το πολύ μεγάλο θέμα της υπερψήφισης ή όχι της δανειακής

Μαθητές λυκείου πίσω από την επίθεση στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης


Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous.

Κατά τις έρευνες που έγιναν, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 18χρονος στην Αθήνα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για

Μέτρα για την προστασία των μουσείων ζητεί ο Σύλλογος Αρχαιολόγων


Μέτρα για την προστασία των μουσείων ζητεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ζητεί άμεση ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης των δημόσιων μουσείων, λήψη άμεσων μέτρων υψίστης ασφαλείας, τόσο των εργαζόμενων όσο και των αρχαίων θησαυρών μας, με όποιο κόστος αυτό απαιτεί και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων.

«Η απίστευτη, για τα ελληνικά δεδομένα, κλοπή στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της πολύπαθης, μετά τις πυρκαγιές του 2007, Ολυμπίας θα μπορούσε να είναι και αναμενόμενη ως το απότοκο της

Χωρίς λεωφορεία 11.00 - 17.00 την Τρίτη


Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ΕΘΕΛ .

Η στάση γίνεται με σκοπό την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του

Υπ. Παιδείας: Δεν καταργείται η σίτιση των φοιτητών


Δεν καταργείται η σίτιση των φοιτητών, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μείωση -περίπου 10%- του συγκεκριμενου κωδικού των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Τι αλλάζει στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης


Αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεών τους στην εφορία.

Συγκεκριμένα:
Στον πίνακα 2 καταργήθηκε ο κωδικός που συμπλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Επιπλέον, έχει προστεθεί νέος κωδικός τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά. Για τους φορολογούμενους αυτούς ισχύει το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ, εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο

«Το Κουτί της Αβύσσου» φέρνει στην επιφάνεια θαλάσσια μυστικά


Η ονομασία του είναι ίσως παραπλανητική χωρίς την κατάλληλη επεξήγηση. Το «Κουτί της Αβύσσου» μπορεί να παραπέμπει σε κάτι... πολύ σκοτεινό, όμως στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε από επιστήμονες για να φέρνει θαλάσσια πλάσματα από την άβυσσο των ωκεανών στην επιφάνεια και να τα διατηρεί στη ζωή. Από τον Απρίλιο, το «Κουτί» θα αποτελέσει το επίκεντρο μόνιμης έκθεσης τέτοιων οργανισμών στο ενυδρείο Oceanopolis της Βρέστης, στη Γαλλία, ενώ οι επιστήμονες του κλάδου ελπίζουν να το αξιοποιήσουν και στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Ο άνθρωπος πίσω από το «Κουτί» είναι ο Μπρους Σιλιτό, εμπνευστής της τεχνολογίας IPOCAMP, ακρωνύμιο που σχηματίζεται από τα αρχικά των γαλλικών λέξεων που σημαίνουν «Θερμοκοιτίδα

Αντ. Σαμαράς: Κορυφαία προτεραιότητα το Κυπριακό


Το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, συζητήθηκαν τόσο το Κυπριακό όσο και το ζήτημα των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό και είχε μια εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο Χριστόφια. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας από μαθητές

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» δημιουργούν οι μαθητές που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Οι νεαροί που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας αυτή τη φορά αποφάσισαν να μην κάτσουν μπροστά από τη Βουλή αλλά να κινούνται με αποτέλεσμα να επικρατεί μποτιλιάρισμα.

Κατά διαστήματα μάλιστα εξεγέρθηκαν κάποιοι οδηγοί με

Τεγόπουλος: Στις 7/3 η συζήτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99


Για τη δικάσιμο της 7/3/2012 αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της «Χ.Κ. Τεγόπουλος ΑΕ» στις διατάξεις των άρθρων 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων, λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Παράλληλα, διατηρήθηκε σε ισχύ υφιστάμενη προσωρινή διαταγή απαγόρευσης λήψης ατομικών καταδιωκτικών μέτρων με εξαίρεση σε ό,τι αφορά το 50% των οφειλομένων στο προσωπικό της

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Την παραίτησή του από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση γιατί νιώθει «απογοητευμένος και προδομένος»: «Απογοητευμένος γιατί ειδικά το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι κάθε έννοια συντροφικότητας έχει χαθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι οι προσωπικοί υπολογισμοί πολλών στελεχών για την ''επόμενη ημέρα''. Λες και ο λαός ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Προδομένος γιατί με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανα μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου».

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει επανειλημμένως επισημάνει το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «λανθασμένες επιλογές, φοβικά σύνδρομα

Επίθεση Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Bild

Σκληρή απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ, που διατύπωνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις… Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Μπιλντ που ανέφερε προχθές, ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε,

Εκλογή προέδρου με SMS θέλει ο Παπανδρέου!


Εκλογή προέδρου με SMS θέλει ο Παπανδρέου, ώστε τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να μπορούν να ψηφίσουν από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο σκεπτικό που προέδρου του ΠαΣοΚ είναι να περιοριστεί το οικονομικό κόστος που θα έχει μια ανοιχτή διαδικασία, αλλά και να αυξηθεί η

Χημικό συνδέεται και με την παχυσαρκία και το διαβήτη

Μια ακόμη μελέτη έρχεται να καθίσει τη δισφαινόλη Α (BPA) στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το χημικό, ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις, διπλασιάζει την έκκριση ινσουλίνης οδηγώντας σε παχυσαρκία και διαβήτη. Εδειξαν μάλιστα για πρώτη φορά και τον χημικό μηχανισμό της δράσης του.


Εως τώρα αρκετές μελέτες έχουν αποφανθεί ότι η δισφαινόλη Α, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης, από τα πλαστικά μπουκάλια ως τις κονσέρβες, δρα ως ορμονικός διαταράκτης οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού, καθώς και με προβλήματα στον μεταβολισμό.

Αλλες όμως την έχουν αθωώσει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής απόφαση για την ασφαλή χρήση της. Ο Καναδάς – ο οποίος είναι και η μόνη χώρα που έχει κρίνει το χημικό ως «τοξικό» –,

Το γάλα φρεσκάρει τη μνήμη

Το γάλα είναι εκείνο που από πάντα ήταν γνωστό πως βοηθά στην οικοδόμηση υγιών οστών, ενώ παρέχει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.


Όμως πλέον διαπιστώνεται μέσα από μελέτες ότι, αποτελεί και βοηθητικό παράγοντα για τη μνήμη όταν η κατανάλωσή του είναι τακτική. Όμως, δεν είναι μόνο το γάλα που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι, το τυρί ή ακόμα και το παγωτό!

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 972 ανθρώπους, ηλικίας από 23 έως 98 ετών, να συμπληρώσουν λεπτομερή ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, περιλαμβανομένης και της συχνότητας κατανάλωσης γαλακτοκομικών ειδών, έστω και εάν αυτό αφορούσε μερικές σταγόνες

Ο παιδικός καρκίνος θεραπεύεται


Τρία στα τέσσερα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μπορούν να θεραπευθούν, αρκεί να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Το μήνυμα αυτό σε συνδυασμό με την αξία του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν σήμερα ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», με

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων


Συνεχίζεται έως και τις 29 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο για τον κλάδο.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι της Αθήνας

΄Εκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων


Έκτακτη σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι πρυτάνεις στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογών σε τέσσερα

΄Εξι συλλήψεις στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Έξι άτομα συνελήφθησαν και συνολικά 135 προσήχθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου σημειώθηκε μικρή ένταση.

Οι εξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επεισόδια ξέσπασαν στην απογευματινή συγκέντρωση όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στους άνδρες των ματ, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν αργότερα στη λεωφόρο Αμαλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, στον οποίο έδωσαν τις πρώτες βοήθειες γιατροί του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς στην Πανεπιστημίου, όπου οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και επεκτάθηκαν στην Ομόνοια στη συμβολή

Ο καιρός στις 20.02.2012


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με ασθενείς τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά, περιμένουμε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012. Το πρωί θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 4 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και