www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αποφυλάκιση Εφραίμ εισηγείται ο εισαγγελέας


Υπέρ της αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ τάσσεται για ακόμη μία φορά, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Ο κ. Μαντζούνης με την εισήγησή του στο αρμόδιο Συμβούλιο, εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ
για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.

Εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να άρει την κράτηση του Εφραίμ με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να κρίνει την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Εφραίμ και θα αποφανθεί για το κατά πόσο ο ηγούμενος θα παραμείνει ή όχι στην φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: