www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ύφεση η φωτιά στον Πλατύ Γιαλό Σίφνου







Μετά από αρκετές ώρες κατάφερε να περιοριστεί η φωτιά στον Πλατύ Γιαλό Σίφνου που προς στιγμή απείλησε να κάψει σπίτια στο πέρασμά της.

Χάρη στις ρήψεις νερού από τα 2 καναντέρ και με τη βοήθεια αρκετών κατοίκων και μιας ιδιωτικής υδροφόρας περιορίστηκε η φωτιά καίγοντας χαμηλή βλάστηση και λίγες ελιές.

Η τελευταία ρήψη από τα καναντέρ έγινε περίπου στις οκτώ το βράδυ. Μετά το έργο της κατάσβεσης ανέλαβαν οι κάτοικοι μιας και

Νέα Ζηλανδία: Εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

Εκτεταμένες ζημιές υπέστη η πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας από το σεισμό των 7,4 βαθμών, ο οποίος ισοπέδωσε κτήρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε διακοπές στο ηλεκτρικό, υδατικό και αποχετευτικό δίκτυο.


Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν 30 χιλιόμετρα δυτικά της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού, σε εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, έγινε στις 4:35 του Σαββάτου τοπική ώρα (19:35 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Η έκταση των ζημιών δεν θα γίνει γνωστή πριν από το ξημέρωμα, ανέφεραν πληροφορίες.

Μετασεισμοί εξακολουθούσαν να ταρακουνούν το Κράιστσερτς καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατακλύζονταν από τηλεφωνήματα και η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η αστυνομία απέκλεισε τον κεντρικό εμπορικό τομέα, όπου οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την πτώση των προσόψεων κτηρίων που κατέρρευσαν

Oι U2 «ξεσηκώνουν» το κοινό στο ΟΑΚΑ

Στη σκηνή του ΟΑΚΑ βρίσκεται το διάσημο συγκρότημα U2. Περισσότεροι από 60.000 χιλιάδες φανατικοί φίλοι των Ιρλανδών βρίσκονται στις κερδκίες δίνοντας τον δικό τους τόνο στη συναυλία.


Η συναυλία των U2 ξεκίνησε με το τραγούδι Beautyful Day.

Νωρίτερα, εμφανίστηκαν οι επίσης Ιρλανδοί Snow Patrol.

Οι Ιρλανδοί U2 επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που παίζουν στην Αθήνα.

Το 1997, στο πλαίσιο της

Ποινή εννέα αγωνιστικών στον Ολυμπιακό

Ποινή εννέα αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμωρία στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που καλείται να εκτίσει ο Ολυμπιακός, ως τιμωρία για τα επεισόδια των οπαδών του στον τέταρτο περυσινό τελικό της Α1 στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Επιπλέον, στην ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 111.000 ευρώ.

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν η τιμωρία της έδρας να περιοριστεί στις πέντε ή έξι αγωνιστικές στη χειρότερη των περιπτώσεων. Σε καμία περίπτωση δεν ανέμεναν

Δέκα χιλιάδες κλήσεις για το κάπνισμα

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του κοινού για τα μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» έφθασαν τις 10.418.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Αύγουστο, ο συνολικός αριθμός κλήσεων ήταν 9.234.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η γραμμή δέχθηκε 5.466 κλήσεις και χθες, 4.952 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 αφορούσαν καταγγελίες.

Φωτιά αυτή τη στιγμή στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου

Φωτιά ξεκίνησε πριν από λίγο στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά άρχισε έξω από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου " Villa Αντωνιάδη" και παρότι ο άνεμος φυσάει προς την παραλία έχει δημιουργηθεί μια δεύτερη εστία προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Έντρομος ο κόσμος εγκατέλειψε όπως όπως το συγκρότημα και έχει συγκεντρωθεί σε πλατεία σε κοντινή απόσταση από το

Προσκλήσεις κατάταξης σε «στρατεύσιμους» υπουργούς

«Τώρα πάω να συναντήσω μερικούς στρατεύσιμους».«Στρατεύσιμους ή επιστρατεύσιμους;», τον ρώτησε ο βουλευτής Μανώλης Οθωνας. «Πριν επιστρατευθούν, είναι ακόμα στρατεύσιμοι...».

Σε μαραθώνιο συναντήσεων ο πρωθυπουργός για να πείσει τους υποψηφίους

Ο διάλογος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον κ. Οθωνα, χθες, λίγο πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι ενδεικτικός της απόφασής του να επιβάλει σε μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες ακόμα κι αν δεν το θέλουν. Κι αυτό γιατί επικρατεί απροθυμία να θέσουν υποψηφιότητα, παρ' ότι προτείνονται από την επιτροπή επιλογής υποψηφίων του κόμματος.

Κι είναι γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς με τους οποίους συναντήθηκε χθες ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν καταρχήν θετικοί στην υποψηφιότητά τους, ανεξαρτήτως αν υποχρεώθηκαν ή αν θα

Επεισόδιο μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού στο Πολιτικό Συμβούλιο

Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλημε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφορμή, ήταν η παρέμβαση του κ. Ξυνίδη, ο οποίος έκανε λόγο για αναποτελεσματική οικονομική πολιτική που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την κερδοσκοπία.

Αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει έντονα η κα Κατσέλη που όλα αυτά είναι τομέας ευθύνης της και απευθυνόμενη στον κ. Ξυνίδη να του πει «τι είναι αυτά που λες... να ανακαλέσεις αμέσως...

Κοινά φάρμακα για την οστεοπόρωση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Οι άνθρωποι που παίρνουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα (για πάνω από πέντε χρόνια) μια ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία φαρμάκων για την οστεοπόρωση, πιθανώς διπλασιάζουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.


Στη μελέτη, υπό την δρ. Τζέην Γκριν της Μονάδας Επιδημιολογίας Καρκίνου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», εξετάστηκαν οι περιπτώσεις περίπου 3.000 γυναικών και ανδρών άνω των 40 ετών, που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα πορίσματά τους είναι μεν ανησυχητικά, όμως δεν θα έπρεπε να οδηγήσουν άμεσα τους γιατρούς ή τους ασθενείς να αλλάξουν την πρακτική τους σε σχέση με τη συγκεκριμένη κατηγορίων φαρμάκων (διφωσφονικών), τα οποία συνταγογραφούνται συχνά στους

Ο καιρός σήμερα 03.09.2010

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν, δίνοντας τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Β. Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δ. Μακεδονία ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 29 - 30 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 18 έως 28 στη Νότια Ελλάδα και από 20 έως 26 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν

Στην Hewlett Packard τελικά η Dell

Στον έλεγχο της Hewlett-Packard περνά τελικά η 3Par, καθώς η Dell αποχώρησε από τη διεκδίκηση της τελευταίας, ανακοινώνοντας ότι δεν προτίθεται να υποβάλει νέα προσφορά για την απόκτησή της.


Η Hewlett Packard υπέβαλε νέα αυξημένη προσφορά στα 33 δολάρια ανά μετοχή (2,4 δισ. δολάρια), ενώ η τελευταία προσφορά της Dell ανερχόταν σε 32 δολάρια ανά μετοχή