www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στην τελική ευθεία οι μετατάξεις των εργαζομένων του ΟΑΣΑ


Ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη οι διαδικασίες καταγραφής των κενών θέσεων σε φορείς και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, στους οποίους αναμένεται να μετακινηθούν οι περίπου 1.500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ζητείται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το δημόσιο, αυτοτελείς ή ανεξάρτητες αρχές και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να καταγράψουν τις κενές οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου - αορίστου χρόνου, στις οποίες θα μπορούν να αιτηθούν τη μετάταξή τους οι .1500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με το νόμο για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών.

Μετά την αποστολή των κενών οργανικών θέσεων θα ακολουθήσει η διαδικασία προκήρυξης των

ΟΕΚ: Τα δικαιολογητικά για ένταξη στην επιδότηση ενοικίου


Αναλυτική ανακοίνωση για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ (2011) εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τα δικαιολογητικά αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΕΚ και είναι τα κάτωθι:


1) ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/86 που συμπληρώνονται επί τόπου στα Κ.Ε.Π.

2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
Για τους Έλληνες πολίτες αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας. Στην Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 δηλώνεται από ποιόν Δήμο πρέπει να το αναζητήσουμε.
Αν δηλωθούν παιδιά που σπουδάζουν, απαιτείται πιστοποιητικό σπουδών.
Αν δηλωθούν παιδιά ανίκανα για βιοποριστικό επάγγελμα, απαιτείται βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας.
Εάν υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση, απαιτείται δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, έστω και προσωρινή (αντίγραφο επικυρωμένο).
Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους το πιστοποιητικό που θα προσκομίσουν πρέπει:
α. να έχει εκδοθεί από τη χώρα προέλευσης κατά το τελευταίο εξάμηνο,
β. να είναι επικυρωμένο από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή
γ. για την διαπίστωση της συνοίκησης των προστατευομένων μελών τους να προσκομισθεί η άδεια

Αγγειοπλαστική μέσω του καρπού!

Αγγειοπλαστική μέσω του καρπού! Αυτή είναι η νέα τάση της καρδιοχειρουργικής που έρχεται να αντικαταστήσει τη συμβατική επέμβαση η οποία διενεργείται μέσω της μηριαίας αρτηρίας.

Η αγγειοπλαστική αφορά τη διάνοιξη φραγμένων αρτηριών εισάγοντας εντός τους ένα μικρό μπαλονάκι. Η επέμβαση διεξάγεται στο πλαίσιο της μη επείγουσας αντιμετώπισης μπλοκαρίσματος στις αρτηρίες. Ωστόσο ολοένα και πιο συχνά εφαρμόζεται πλέον ως μέθοδος άμεσης βοήθειας σε ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Στην «παραδοσιακή» τεχνική το μπαλόνι εισάγεται μέσω της μηριαίας αρτηρίας στη βουβωνική χώρα. Ωστόσο όλο και περισσότεροι ειδικοί αρχίζουν να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη διενέργεια αγγειοπλαστικής μέσω της κερκιδικής αρτηρίας που βρίσκεται στον καρπό.

Πιο ασφαλής μέθοδος
Όπως αναφέρει ο καρδιολόγος δρ Ροντ Στέιμπλς από το Νοσοκομείο για την Καρδιά και τον Θώρακα στο Λίβερπουλ, ο οποίος έχει διεξαγάγει τη νέα διαδικασία «αυτή αποτελεί το μέλλον της

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα;

Τη μυθική μητρόπολη της χαμένης Ατλαντίδας ισχυρίζονται ότι εντόπισαν επιστήμονες στη νότια Ισπανία.

Διεθνής ομάδα αρχαιολόγων και γεωλόγων με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Φρόιντ από το Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ, στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι βρήκε την ακριβή τοποθεσία της Ατλαντίδας νότια της πόλης της Ανδαλουσίας, Κάδιθ.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αιτία της εξαφάνισής της στάθηκε ένα εφιαλτικό τσουνάμι, που την έθαψε κάτω από τόνους λάσπης.

«Αυτή είναι η δύναμη των τσουνάμι. Είναι πραγματικά ασύλληπτο αν σκεφτούμε ότι μπορούν να σαρώσουν την ενδοχώρα σε βάθος 100 χιλιομέτρων και για αυτό ακριβώς μιλάμε» εξηγεί ο ειδικός.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη δορυφορική φωτογραφία μιας πιθανολογούμενης βυθισμένης πόλης. Στη συνέχεια προχώρησαν στον εντοπισμό της με τη βοήθεια ραντάρ, ψηφιακών χαρτών και

Εμφανίστηκαν οι πρώτοι «μνηστήρες» για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας


Το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ εξέφρασε σήμερα η εταιρεία συμμετοχών Lamda Development, του ομίλου Λάτση, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της.
 

Όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της κυρίως σε projects που συνδέονται

Στάσεις εργασίας στα σχολεία την Παρασκευή


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποφάσισε μετά από αντίστοιχη απόφαση της ομοσπονδίας καθηγητών (ΟΛΜΕ) να προχωρήσει σε δύο δίωρες στάσεις εργασίας την προσεχή Παρασκευή.

Ο δάσκαλοι αποφάσισαν επίσης να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και συνενώσεις σχολείων. 


Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του

Διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής οφειλών


Ανοικτού διαγωνισμό για το έργο «Ολοκλήρωση Θεσμικού Πλαισίου Οργανωτικών Αλλαγών και Απλοποίηση Διαδικασιών της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών» προκηρύσσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται με κοινοτικά κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ και μεταξύ άλλων θα καταγράφει σε ηλεκτρονική μορφή το σύνολο των οφειλετών προς το δημόσιο τα ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και γενικά τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταγράφονται συνολικά οι οφειλές των ιδιωτών προς τους φορείς αυτούς έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός στην πολιτική που θα εφαρμόζεται για την είσπραξή τους.

Στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταγράφονται και οι συναλλαγές που γίνονται μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων όπως και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου προκειμένου να διευκολύνεται το έργο των διασταυρώσεων που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του

Διώξεις στους έξι για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»


Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) άσκησε ο εφέτης-ανακριτής σε βάρος των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, φαίνεται να προκύπτει διασύνδεση των έξι, με τους άλλους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.

Ήδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους Εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σήμερα, μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί

Υποβάθμισε και τον ΟΤΕ η Moody's


Στην υποβάθμιση του ΟΤΕ κατά μία βαθμίδα από Baa2 σε Baa3 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ενώ διατήρησε αρνητικές τις προοπτικές του τηλεπικοινωνιακού ομίλου.

 "Αυτή προέκυψε, μεταξύ άλλων, από τη γρήγορη επιδείνωση της καταναλωτικής δαπάνης στην Ελλάδα και την αυξανόμενης ανησυχίας όσον αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα, με το ΑΕΠ της να αναμένεται να μειωθεί κατά 3% εφέτος", δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου για τον ΟΤΕ Κάρλος

Γερμανία: Κλείνουν επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες


Η Γερμανίδα καγκελάριος Aγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι κλείνουν άμεσα και για τρεις μήνες και οι επτά πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980.

«Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας», τόνισε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι σε όλα τα ζητήματα ασφαλείας θα δοθεί απάντηση ως τις 15 Ιουνίου.

Η Μέρκελ δε διευκρίνισε πότε θα κλείσουν οι απαρχαιωμένοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας.
Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια).

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέντγκεν δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί που θα κλείσουν για την περίοδο των τριών μηνών θα

Νέος γ.γ. στο ΥΠΕΚΑ


Νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ορίστηκε ο Άρης Αλεξόπουλος.


Ο κ. Αλεξόπουλος είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση» και παράλληλα διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σπούδασε Φυσική (1982-87) και Οικονομικά (1988-90) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Southampton της Μεγάλης Βρετανίας στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση (1991) και στα Οικονομικά και την Οικονομετρία (1992), καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στην Πολιτική Επιστήμη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (2000).


Τα τρέχοντα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στις γνωστικές περιοχές της ανάλυσης δημοσίων πολιτικών, της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους.


Στο δημόσιο τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλος αναδιοργάνωσης δημοσίων οργανισμών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών και ως αξιολογητής ερευνητικών

Μειώθηκε κατά 9,9% η απασχόληση στο λιανεμπόριο


Μείωση 9,9% παρουσίασε ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008 είχε σημειωθεί αύξηση 1,8%.

Μικρότερη, σε σχέση με τη μείωση στο σύνολο του λιανικού εμπορίου, ήταν η πτώση της απασχόλησης στα καταστήματα ειδών διατροφής (super markets, κ.λπ.).

Ο δείκτης απασχολουμένων ατόμων στην ομάδα καταστημάτων ειδών διατροφής μειώθηκε κατά 7,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009, έναντι αύξησης 4,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη

ΟΓΑ: Νέα παράταση για απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων


Νέα παράταση έως και τις 29 Απριλίου πήρε η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων πολυτεκντικών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους των πολυτεκνικών επιδομάτων ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το "Απογραφικό Δελτίο" που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, έτσι ώστε η καταβολή των επιδομάτων τους, με πίστωση λογαριασμού, να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις την ίδια μέρα για όλους τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται επίσης ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, για την ένταξή τους

Θεόδωρος Κρίντας: Η Ελλάδα που μας αξίζει!


Μια Ελλάδα που θα βασίζεται στο είμαι και όχι στο έχω, στην προσπάθεια και όχι στο "έχει ο Θεός" ζητά ο κ. Θ. Κρίντας, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο όραμα για να αντιμετωπιστεί θετικότερα και από τους ξένους.
Ίσως η ουσιαστικότερη παραίνεση που άκουσα εδώ και αρκετό καιρό είναι η ακόλουθη: "Μπορούμε να έχουμε μια φιλική Ελλάδα;". Πράγματι, αυτό που ζούμε δεν χαρακτηρίζεται από φιλικότητα.

Σίγουρα δεν έχουμε μια χώρα φιλική στην επιχειρηματική δράση, στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα. Οι έρευνες που διεξάγει η ΕΕΔΕ από το 1997 και μετά δείχνουν ότι πάνω από το 60% των Ελλήνων στηρίζεται στο έχω και όχι στο είμαι. Με άλλα λόγια, η κατοχή περιουσίας και άλλων διαρκών καταναλωτικών αγαθών προσδιορίζει την ουσία της ανθρώπινης διάστασης και όχι τα ίδια τα χαρακτηριστικά της ως εχέγγυα για την παρούσα και μελλοντική του δυναμική.

Αρκετές φορές επισημαίνεται η έλλειψη κουλτούρας, επιχειρηματικής κουλτούρας. Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα είναι βαθύτερο και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

Υπάρχει ένα ζήτημα επάρκειας απέναντι σε αυτό που καλούμαστε να κάνουμε ως κοινωνία. Αν το έργο της αναδιοργάνωσης μιας επιχείρησης είναι μεγάλο και σύνθετο, τότε αυτό της ανασύνταξης

Δ. Κουσελάς: Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 η αύξηση των αντικειμενικών αξιών


Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 και όχι την 1η Ιουλίου θα γίνει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουσελά. Ο υφυπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, «Συμβαίνει Τώρα» δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 13% στο 23%.

Ο Δημ. Κουσελάς ανέφερε ότι τα έσοδα του νέου πακέτου μέτρων θα προέλθουν κυρίως από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ενώ σημείωσε ότι στα τέλη Μαρτίου θα είναι έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας του κράτους.

Αναφέρθηκε δε και στην χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που υποχρεώνει περισσότερους επιτηδευματίες να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με υπογραφή λογιστή. Απόφαση που θα ισχύει και για τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης. Ο Δημ. Κουσελάς είπε ότι οι λογιστές θα έχουν ευθύνη για τη μεταφορά των στοιχείων από τα βιβλία στις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Internet Explorer 9

Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του νέου προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer 9 σε 39 γλώσσες.


Ο νέος “φυλλομετρητής” επιτρέπει μεταξύ άλλων στο χρήστη να “κρύβει” την online διαδρομή του από ιστολόγιο σε ιστολόγιο εμποδίζοντας τις εταιρείες να φτιάξουν το καταναλωτικό του προφίλ και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση επίγνωση του τι κατεβάζουν και να αναγνωρίζουν ευκολότερα ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Αξιοποιεί, τέλος, πιο αποτελεσματικά την κάρτα γραφικών του υπολογιστή, επιτρέποντας την ταχύτερη και καλύτερη εμφάνιση των ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με τη Microsoft πάνω από 40 εκατομμύρια χρήστες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, “κατέβασαν” τις πιλοτικές εκδόσεις του Internet Explorer 9. Ήδη περίπου το 2% των χρηστών των Windows 7 “τρέχουν” τη νέα έκδοση που είναι διαθέσιμη επίσης στα Vista, αλλά όχι στα

Κύμα αντιδράσεων για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων


Με έντονα κριτική διάθεση υποδέχθηκαν τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις συνολικά 1933 σχολείων κατά το σχολικό έτος 2011-2012 τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Πάντως οι αποφάσεις της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου τυγχάνουν πλήρους στήριξης από την κυβέρνηση, με τον Γιώργο Πεταλωτή να επαναλαμβάνει ότι ο νέος σχολικός χάρτης δημιουργήθηκε κατά βάση με παιδαγωγικά – εκπαιδευτικά κριτήρια και δευτερευόντως με οικονομικά.

Ερωτηθείς εάν θα καταργηθούν θέσεις εκπαιδευτικών και θα δημιουργηθούν σχολεία «μαμούθ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο» και πως «όσοι χρειάζονται, θα διορίζονται».

Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε αγωνιστική ετοιμότητα


Σε εγρήγορση καλεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης τους καθηγητές, ώστε, σε συνεργασία με τους γονείς, να αντιδράσουν στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ μαθητές σχολείου, υπό συγχώνευση, στην Κοζάνη, προχώρησαν

Κυλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Πατρών έως15/4


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ μέχρι και τις 15 Απριλίου στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών (από 110,3 έως 110,9 χιλιόμετρο) λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής άνω διάβασης. Οι ρυθμίσεις δεν θα ισχύσουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η ζώνη έργων εκτείνεται από το 110,55 έως το 110,85 χλμ και όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνει μόνιμη κατάληψη κι αποκλεισμός στο ασφαλτοστρωμένο έρεισμα στον

«Καθαρά» τα όπλα της γιάφκας στη Ν. Ιωνία Βόλου


Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από τις εργαστηριακές εξετάσεις στα όπλα που κατασχέθηκαν χθες στο διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας Βόλου, προέκυψε ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά οι δηλώσεις ΦΜΥ από 1η Ιουλίου


Μέσω διαδικτύου θα υποβάλλονται υποχρεωτικά οι δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) από την 1η Ιουλίου του 2011 την ώρα που η ηλεκτρονική υποβολή έχει ξεκινήσει προαιρετικά από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες προσωρινές δηλώσεις ενώ οι τροποποιητικές θα πηγαίνουν

Στον εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες για τους «Πυρήνες»


Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι έξι συλληφθέντες σε Αθήνα και Βόλο για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα, ενώ μία ακόμα γυναίκα που είχε προσαχθεί, αφέθηκε ελεύθερη γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της (είχε εντοπιστεί μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στο Βόλο είναι και τρεις καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα στοιχεία των οποίων καθώς και φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για τους Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, 25 χρονών, Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμαίου, 24 ετών, από το Τεπελένι της Αλβανίας, και Χρήστο Τσάκαλο του Γερασίμου, 32 ετών. Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών

Σε επικίνδυνα επίπεδα η ραδιενεργός μόλυνση στη Φουκουσίμα


Κατασβέστηκε, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, λίγο μετά την έκρηξη που προκάλεσε την καταστροφή του περιβλήματος του αντιδραστήρα 2 και τη διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

«Η πυρκαγιά στο τέταρτο επίπεδο του αντιδραστήρα 4 φαίνεται ότι έχει σβήσει», ανέφερε το πρακτορείο Jiji διευκρινίζοντας πως την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε αναλάβει ο αμερικανικός στρατός. Ωστόσο, συμπλήρωσε, «την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιβεβαίωσε η ιαπωνική Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Την ίδια ώρα η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως ότι η ραδιενεργός μόλυνση στην ατμόσφαιρα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχει αγγίξει πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επίπεδα, καθώς ήδη έφθασε στις 400 μονάδες.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, την ώρα που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδεχόταν ότι «τώρα

Ο καιρός στις 15.03.2011


Καλό και ζεστό καιρό με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 19 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Καλό και υγρό καιρό με λίγες νεφώσεις