www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δ. Κουσελάς: Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 η αύξηση των αντικειμενικών αξιών


Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 και όχι την 1η Ιουλίου θα γίνει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουσελά. Ο υφυπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, «Συμβαίνει Τώρα» δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 13% στο 23%.

Ο Δημ. Κουσελάς ανέφερε ότι τα έσοδα του νέου πακέτου μέτρων θα προέλθουν κυρίως από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ενώ σημείωσε ότι στα τέλη Μαρτίου θα είναι έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας του κράτους.

Αναφέρθηκε δε και στην χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που υποχρεώνει περισσότερους επιτηδευματίες να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με υπογραφή λογιστή. Απόφαση που θα ισχύει και για τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης. Ο Δημ. Κουσελάς είπε ότι οι λογιστές θα έχουν ευθύνη για τη μεταφορά των στοιχείων από τα βιβλία στις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας
μάλιστα ότι σε περίπτωση ανακριβών στοιχείων προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση της λογιστικής άδειας, καθώς και σημαντικές χρηματικές ποινές.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως στόχο το να γίνεται σωστή μεταφορά των οικονομικών δεδομένων από τα βιβλία στη δήλωση. θέλουμε να υπάρχει κι ένας τρίτος για να ελέγχει την ακρίβεια των στοιχείων που μεταφέρονται, τόνισε, προσθέτοντας ότι η υπογραφή λογιστή είναι απαραίτητη για την αυτοπεραίωση, καθώς το υπουργείο αδυνατεί να ελέγξει όλες τις περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: