www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Παλμοί φωτός θα μεταφέρουν δεδομένα όπως η τεχνολογία Wi-Fi

Μπορεί το φως που «τρεμοπαίζει» να είναι ενοχλητικό όμως ερευνητές στην Μ. Βρετανία βρήκαν ένα τρόπο να εκμεταλλευτούν τις ιδιότητες του. Αναπτύσσουν μια μέθοδο με την οποία παλμοί φωτός που «τρεμοπαίζει» μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα ασύρματα με τρόπο ανάλογο που το κάνει η συμβατική τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης δεδομένων Wi-Fi. Η τεχνολογία ονομάζεται VLC και υπόσχεται ταχύτερη μετάδοση δεδομένων από εκείνη του Wi-Fi.

Δεδομένα που τρέχουν με ταχύτητες... φωτός


Η αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές γίνεται ψηφιακά με βάση το δυαδικό σύστημα, δηλαδή κάθε δεδομένο λαμβάνει την τιμή 0 ή την τιμή 1. Αποδείχθηκε ότι είναι εφικτό να κωδικοποιηθούν δεδομένα στο φως μεταβάλλοντας τον ρυθμό με τον οποίο τα λαμπάκια τύπου LED αναβοσβήνουν ώστε να δίνουν διαφορετικές αλληλουχίες του 0 και του 1. Η ένταση των LED αλλάζει τόσο γρήγορα που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να συλλάβει αυτές τις

YΠΟΙΚ: Κανονικά η καταβολή της μισθοδοσίας στους δημοσίους υπαλλήλους


«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταβληθεί πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, κανονικά και στην ώρα της. Ελπίζουμε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος να μη θεώρησε ως σοβαρή την ανακοίνωση της ΝΔ περί αναβολής της καταβολής της

Μειώνεται το κόστος προσφυγής στο άρθρο 99


Μειώνεται το κόστος της προσφυγής των επιχειρήσεων στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σ. Ξυνίδη.

Το παράβολο που απαιτείται για την κατάθεση της σχετικής αίτησης στο δικαστήριο από 5.000 ευρώ μειώνεται στις 4.000, για τις

Στην κορυφή του κόσμου οι Ελληνίδες πολίστριες

Τη μεγαλύτερή της επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό πανηγυρίζει η Ελλάδα από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση επικράτησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Σαγκάη, της διοργανώτριας Κίνας με 9-8,

Η διατροφική σημασία του γάλακτος της καρύδας


Το γάλα καρύδας (gkati nohm στην ταϊλανδέζικη) αποτελεί βασικό συστατικό στην ασιατικη κουζινα, στα πιατα με κάρι, τις σούπες, και τα γλυκά. Το γάλα καρύδας εξάγεται συμπιέζοντας τη τριμμένη σάρκα των ώριμων καρπών με κέλυφος. Το νερό από το εσωτερικό της καρύδας συνήθως απορρίπτεται.Οι μικρες αγουρες, πράσινες καρύδες, είναι η πηγή του γλυκού νερού καρύδας, το οποίο είναι πόσιμο.

Αυτό το γάλα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κέικ, γλυκων, μπισκότων, παγωτων, μαρμελάδων καρύδας, κάρυ και άλλων παρασκευασματων όπου το γάλα καρύδας είναι απαραίτητο.

Το γάλα καρύδας περιέχει λίπος – αλλά αυτό είναι καλό, δεν είναι κακό λίπος.

Το γάλα καρύδας:

1. Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL), αυξανοντας παράλληλα την καλή χοληστερόλη.
2. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

«Η απελευθέρωση στα ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά» - Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί


Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Γιάννη Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα

Μείωση σειράς επιδομάτων δημοσίων υπαλλήλων


Μειώνεται από 10% έως 50% από 1 Ιουλίου 2011 το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση» από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με την τροπολογία από 1-7-2011 μειώνονται:

- 50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ.

- 30% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών

Συγχώνευση ΕΘΙΑΓΕ με άλλους τρεις Οργανισμούς


Τη συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με άλλους τρεις εποπτευόμενους από το ΥΠΑΑΤ Οργανισμούς, σε έναν ενιαίο Οργανισμό υποστήριξης του αγρότη, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, συστήνεται ο «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα» με συνένωση των νομικών προσώπων:

1. Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε)

2. Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α - «ΔΗΜΗΤΡΑ»)

3. Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π -

Πιθανό ενδιαφέρον Κίνας για συμμετοχή σε επαναγορά ελληνικού χρέους


«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο νέο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Κίνας στο ΔΝΤ είχε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος

Μειώθηκε κατά 10,9% ο όγκος στο λιανεμπόριο


Πτώση 10,9% παρουσίασε ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, σε ετήσια βάση το Μάιο, έναντι μείωσης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο Δείκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιμα, υποχώρησε κατά 10,1%, έναντι μείωσης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, με τα

Εντοπισμός νάρκης στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Επανομής


Για τον εντοπισμό μεταλλικού αντικειμένου, πιθανότατα νάρκης, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Επανομής, ενημερώθηκε η τοπική λιμενική αρχή.


Συγκεκριμένα, το αντικείμενο εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από ιδιώτη, σε βάθος περίπου 3,5 μέτρων και σε απόσταση 80 περίπου μέτρων από την ακτή, μισοβυθισμένο στην άμμο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, από το Λιμεναρχείο

Aπολίθωμα ανατρέπει όσα ξέραμε για το «αρχαιότερο πτηνό»;


Ένα από τα διασημότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί ποτέ είναι αυτό του αρχαιοπτέρυγα, που έζησε πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, κατά την Ύστερη Ιουρασική περίοδο. Εδώ και ενάμιση αιώνα, οι παλαιοντολόγοι πίστευαν ότι αυτός ενδέχεται να ήταν το «πρώτο πραγματικό πουλί» που έσκισε ποτέ τους αιθέρες, σκιαγραφώντας ένα ξεκάθαρο όριο μεταξύ δεινοσαύρων και πτηνών.

Ένα νέο εύρημα έρχεται να θέσει εκ νέου υπό αμφισβήτηση την πεποίθηση αυτή, καταδεικνύοντας πως ο αρχαιοπτέρυξ μπορεί τελικά να ήταν... ακόμη ένας φτερωτός δεινόσαυρος και όχι ένας συνδετικός κρίκος. Πρόκειται για το απολίθωμα ενός δεινοσαύρου, ηλικίας περίπου 155 εκ. ετών –δηλαδή αρχαιότερου από τον αρχαιοπτέρυγα κατά περίπου 5 εκ. χρόνια- που εντοπίστηκε στην Κίνα και το οποίο μοιάζει ικανό να

Επανακαθορίζεται η διαδικασία χορήγησης αδειών- πινακίδων μοτοποδηλάτων


Υπεγράφη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η απόφαση με την οποία επανακαθορίζεται η διαδικασία σχετικά με τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων.


Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις νέες προβλέψεις επιδιώκεται η εναρμόνιση του νομικού καθεστώτος έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων, μετά τις

Γιώργος Καμίνης: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η πλατεία θα αποδοθεί στους πολίτες»

«Εκφυλισμένη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος με τις εναπομείνασες σκηνές της κατασκήνωσης των «Αγανακτισμένων».

Δεν είναι πια διαδηλωτές στην πλατεία είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης, κάνοντας λόγο για αστέγους, τοξικοεξαρτημένους και περιθωριακά στοιχεία.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, «η πλατεία θα αποδοθεί στους πολίτες» και μάλιστα μέσα στα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με το

Κίνα: Ανακαλύφθηκε τεράστιος μετεωρίτης κατά τύχη!


Ένας από τους μεγαλύτερους μετεωρίτες που έχουν πέσει ποτέ στη Γη εντοπίσθηκε στα όρη Αλτάι, που χωρίζουν την Κίνα από τη Μογγολία. Ο μεγάλος μετεωρίτης, μήκους 1,25 μέτρων και πλάτους 2,2 μέτρων, υπολογίζεται ότι ζυγίζει τουλάχιστον 25 τόνους και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος σε μέγεθος μετεωρίτης που βρέθηκε ποτέ, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον μετεωρίτη «Άρμαντι» που είχε εντοπισθεί το 1898 στην ίδια περιοχή και ζυγίζει 28 τόνους.

Η ανακάλυψη της τεράστιας αυτής ουράνιας βολίδας ήταν τυχαία, μετά από μια επίσκεψη που δέχτηκε ο ειδικός στους μετεωρίτες κ. Ζανγκ Μπαολίν του Αστεροσκοπείου του Πεκίνου. Ο επισκέπτης του παρουσίασε ένα μικρό κομμάτι βράχου, το οποίο είχε αποσπάσει από τον μετεωρίτη: ο ειδικός κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για αξιόλογο εύρημα, και μαζί με τους βοηθούς του έκανε πάνω από

Προς παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη ο Ακης Τσοχατζόπουλος


Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος τάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ των απόψεων του ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρόπουλου, δηλαδή ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαύρος σε πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του κ. Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του ανακριτή και υπογραμμίζει ότι ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς έχουν παρέλθει δύο και πλέον

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Millennium στην Ελλάδα εξετάζει η μητρική της


Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της θυγατρικής της τράπεζας Millennium στην Ελλάδα με άλλη τράπεζα που δραστηριοποιείται στη χώρα μας εξετάζει η διοίκηση της Banco Comercial Portugues με στόχο τη μείωση του κινδύνου από την έκθεσή της στη Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το παραπάνω έκανε γνωστό ο CEO της πορτογαλικής τράπεζας Carlos

Χρυσόψαρα βρέθηκαν ζωντανά μετά από… 134 μέρες


Τα δεινά τους άρχισαν το Φεβρουάριο, με το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Τα δύο χρυσόψαρα ήταν… οι μικρότεροι διαπιστωμένοι επιζήσαντες. Η περιπέτειά τους όμως συνεχίστηκε για άλλους 4,5 μήνες. Πέρασαν 134 ημέρες στο ενυδρείο τους χωρίς κανείς να τα ταΐζει ή να τους αλλάζει νερό!

Η ιδιοκτήτριά τους Βίκι Θόρνλεϊ δεν πίστευε στα μάτια της όταν στις αρχές του μήνα επέστρεψε στο γραφείο της, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις κατεξοχήν πληγείσες συνοικίες της πόλης, και αντίκρυσε το Σάγκι και τη Δάφνη να κάνουν τις βόλτες τους... όπως πάντα. Πιστεύεται ότι κατόρθωσαν να επιζήσουν χάρη σε βακτήρια και φύκια, ενώ ενδέχεται να είχαν και μία ακόμη πηγή

Ο καιρός στις 29.07.2011


Πολύ ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια και ενισχυμένους ανέμους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 36 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 39 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 33 βαθμούς στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου και ασθενείς μέχρι