www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ρυτίδες μέσα απ' το τζάμι...

Αν νομίζετε ότι μόνο η απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο γερνάει πρόωρα το δέρμα, ξανασκεφθείτε το. Δύο νέες μελέτες δείχνουν πως το δέρμα μας όχι μόνο δεν προστατεύεται όταν το «βλέπει» ο ήλιος στη διάρκεια της οδήγησης ή όταν καθόμαστε πίσω από κλειστά τζάμια, αλλά μπορεί να καταλήξει να δείχνει έως 7 χρόνια πιο γερασμένο!


Ακόμα και λίγες ώρες παραμονή στο αυτοκίνητο στη διάρκεια των ανοιξιάτικων και φθινοπωρινών μηνών μπορεί να προκαλέσουν δερματικές βλάβες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως διαπίστωσαν γάλλοι ερευνητές μελετώντας οδηγούς, οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα του προσώπου αλλά και του χεριού που βρίσκεται προς το παράθυρο είναι τόσο σοβαρές, ώστε μετά από χρόνια είναι εμφανής η διαφορά με την άλλη πλευρά του σώματός τους, που

Στο νοσοκομείο η σύζυγος του πρωθυπουργού

Στο πνευμονολογικό τμήμα του Αττικού νοσοκομείου με ελαφρά λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη η σύζυγος του πρωθυπουργού, Άντα Παπανδρέου.

Εξετάζεται από τους γιατρούς οι οποίοι στη συνέχεια θα αποφανθούν για το αν πρέπει να νοσηλευτεί ή αν θα επιστρέψει στην οικία της.

Δήμευση περιουσίας για όσους εκδίδουν πλαστά τιμολόγια

Με ποινές φυλάκισης δύο χρόνων και δήμευση της περιουσίας τους, εφ' όσον αυτή προήλθε από παράνομη δραστηριότητα, θα έρχονται αντιμέτωποι όσοι δεν αποδίδουν φόρους και ΦΠΑ ή εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η μη απόδοση ΦΠΑ και φόρων άνω του ποσού των 3.000 ευρώ σε ετήσια βάση αλλά και η έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, θα θεωρούνται «βασικά αδικήματα» τα οποία θα τιμωρούνται με τις ίδιες ποινές που ισχύουν και για το «ξέπλυμα» χρήματος.


Πρόσθετα βασικά αδικήματα που ορίζονται ως εγκληματικές δραστηριότητες

Στα βασικά αδικήματα προστίθενται πλέον και τα παρακάτω, εφ όσον έχουν γίνει από 5/8/2008 και μετά:

►Παράλειψη υποβολής ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος, εφόσον ο φόρος που αναλογεί στα καθαρά εισοδήματα που δεν έχουν δηλωθεί ξεπερνάει το ποσό των 15.000

Και τώρα, Google... στιγμής

Μια νέα προσθήκη στη δημοφιλή λειτουργία αναζήτησης στο διαδίκτυο ανακοίνωσε η Google με το Google Instant Search.


Η υπηρεσία "παρακολουθεί" τις λέξεις καθώς τις πληκτρολογεί ο χρήστης στο γνωστό πεδίο και εμφανίζει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα, χωρίς να απαιτείται από το χρήστη να κάνει ο,τιδήποτε άλλο.

Κατά την Google, το Instant Search εξοικονομεί για το χρήστη 2-5 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία σημειώνει πως μέχρι σήμερα ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του πεδίου αναζήτησης είναι 9 δευτερόλεπτα. "Εχουμε πολλά παραδείγματα όπου για τη συμπλήρωση των όρων αναζήτησης χρειάζονταν 30-90 δευτερόλεπτα αναζήτησης" αναφέρει η Google στη σελίδα όπου παρουσιάζει τα βασικά σημεία του

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα φορτηγά

Κατατέθηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.


Το νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση μεταβατικής περιόδου που ξεκινά από την ψήφιση του νόμου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2013. Κατά το διάστημα αυτό και για την έκδοση νέων αδειών για την κυκλοφορία φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. ορίζεται παράβολο, το ύψος του οποίου εξαρτάται από το μικτό βάρος κάθε οχήματος. Αναλυτικά:

Για τα φορτηγά Δ.Χ. καταβάλονται εφάπαξ 10.000 ευρώ για τον 1ο τόνο, 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο μέχρι και τους 7 τόνους και 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον και μέχρι τους 40 τόνους.

Για τα βυτιοφόρα που θα μεταφέρουν πετρελαιοειδή θα καταβάλονται εφάπαξ 20.000 ευρώ για τον 1ο τόνο και 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους 42 τόνους.

Τα ανωτέρα ποσά μειώνονται σταδιακά στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Συγκεκριμένα, την 1.1.2011 το συνολικό ποσό της εισφοράς θα μειωθεί κατά 30%, ενώ προβλέπονται άλλες δύο

Υπ. Παιδείας: Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 4.822 εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας πρόσληψης για 4.822 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.


Πρόκειται για 2.454 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και 1.304 αναπληρωτές κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, για να καλυφθούν λειτουργικά κενά σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2010-2011.

Ακόμη, ανακοινώνονται προσλήψεις για 1.064 αναπληρωτές κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05, Δευτεροβάθμιας

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του μνημονίου από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στη δικαιοσύνη κατά του μνημονίου και της μείωσης των μισθών προσέφυγε η ΓΕΝΟΠ. Συγκεκριμένα, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του μνημονίου ως αντισυνταγματικού και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράνομη, όπως επισημαίνει, μείωση μισθών και την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.


Τις επόμενες ημέρες το συνδικάτο θα καταθέσει προσφυγή και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για την «καταστρατήγηση και την ωμή παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Τη νομική υποστήριξη της ΓΕΝΟΠ έχουν αναλάβει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Λουκάς Αποστολίδης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και ο

Νέο σύστημα τιμολόγησης για τη μέση τάση ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Τη δυνατότητα να συγκρίνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού με τις χρεώσεις που θα πλήρωναν αν είχαν επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο από τις εναλλακτικές που παρέχει η ΔΕΗ θα έχουν σύντομα οι πελάτες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, στους οποίους περιλαμβάνονται κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις.


Το νέο σύστημα που θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ, με την επωνυμία "ΑΡΤΕΜΙΣ", παρέχει επίσης στους χρήστες το ιστορικό της διακύμανσης των καταναλώσεων και της αέργου ισχύος και την παρακολούθηση της πορείας του συντελεστή χρησιμοποίησης της ισχύος που καταναλώνεται και τα περιθώρια για τη βελτίωσή του.

Με τον τρόπο αυτό, αναφέρει η ΔΕΗ, οι επιχειρήσεις

Oι τυφλοπόντικες και το μαγνητικό πεδίο της Γης!

Το μαγνητικό πεδίο της Γης βοηθά τους τυφλοπόντικες να μην χάνουν το δρόμο τους στις υπόγειες στοές τους, διαπίστωσαν με εργαστηριακά πειράματα Ισραηλινοί και Ελβετοί επιστήμονες.


Αν και πολλά άλλα ζώα χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο για να καθορίσουν τη διαδρομή της αποδημίας τους, ο τυφλοπόντικας είναι το μόνο γνωστό είδος που ελέγχει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του με την εσωτερική του πυξίδα, αναφέρει το NewScientist.com.

Το τρωκτικό με τα ατροφικά μάτια περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του σε λαγούμια και συχνά απομακρύνεται πολύ από τη φωλιά του αναζητώντας τροφή. Σε μικρές αποστάσεις προσανατολίζεται με βάση την όσφρηση και την αίσθηση της ισορροπίας, ωστόσο σε μεγαλύτερες διαδρομές αυτά τα στοιχεία δεν επαρκούν.

«Διαπιστώσαμε ότι οι τυφλοπόντικες χρησιμοποιούν την εξωτερική αναφορά στο μαγνητικό πεδίο

Οι τρίχες προβλέπουν το έμφραγμα!

Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στις τρίχες των μαλλιών μπορεί να αποτελούν ισχυρή προειδοποιητική ένδειξη για έμφραγμα, μήνες πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη. Η μελέτη, υπό τους Σταν Βαν Ούουμ και Γκιντεόν Κόρεν του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Stress", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένας αξιόπιστος βιολογικός δείκτης που να μετρά το χρόνιο στρες και να προβλέπει έτσι -μήνες προκαταβολικά- ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν έμφραγμα.

Παραδοσιακά, το επίπεδο κορτιζόλης μετριέται στο αίμα, τα ούρα και το σάλιο, όμως το αποτέλεσμα δεν δείχνει παρά το επίπεδό της κατά τις τελευταίες ώρες ή μέρες, συνεπώς δεν αντανακλά το επίπεδο του στρες στον οργανισμό σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τους καναδούς επιστήμονες, η κορτιζόλη που μπορεί να μετρηθεί στις τρίχες, μπορεί να δώσει μια καλύτερη εικόνα σε βάθος χρόνου. Κατά μέσο όρο, μια τρίχα μεγαλώνει ένα εκατοστό τον μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι η εξέταση μιας τρίχας μήκους έξι εκατοστών μπορεί να δώσει εικόνα

Δεκαπεντάχρονος έγινε δεκτός στο Κέμπριτζ, χωρίς να έχει φοιτήσει ποτέ σε σχολείο!

Σε ηλικία πεντέμισι ετών, το 2001, ο Αραν Φερνάντες έγινε το νεώτερο πρόσωπο στη Βρετανία που πέρασε τις εξετάσεις για το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τότε έλεγε πως, όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει οδηγός φορτηγού.


Σε ηλικία 15 ετών και 3 μηνών σήμερα, ο Αραν Φερνάντες (στη φωτογραφία) γράφτηκε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, λέει πως θέλει να γίνει ερευνητής των Μαθηματικών και να βρει τη λύση στην υπόθεση του Ρίμαν, τη θεωρία της ακολουθίας των πρώτων αριθμών που παραμένει άλυτη εδώ και 150 χρόνια.

Ο Αραν Φερνάντες είναι ο νεώτερος φοιτητής που έχει δεχθεί εδώ και... 237 χρόνια το Κέμπριτζ, το δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου μετά το Χάρβαρντ, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των «Τάιμς» του Λονδίνου. Καλύτερα από τον Αραν τα είχε καταφέρει μόνον ο Ουίλιαμ Πιτ ο Νεώτερος, που το 1773 έγινε φοιτητής του φημισμένου πανεπιστημίου σε ηλικία 14 ετών (και στα 24 του, το 1783, έγινε ο νεώτερος πρωθυπουργός της Βρετανίας).

Έτσι ο Αραν, η οικογένεια του οποίου είναι λατινοαμερικανικής καταγωγής, όμως ο ίδιος έχει μεγαλώσει στη Βρετανία, θα ακολουθήσει τα βήματα των μεγάλων μαθηματικών που πέρασαν από

Ένα video που λέει πολλά!

Ο πρωταγωνιστής του Twilight είναι πραγματικός συγγενής του Κόμη Δράκουλα;

Μία είδηση έρχεται να ταράξει τα νερά και να σχετίσει τον αγαπημένο μας Robert Pattinson με τον Κόμη Δράκουλα. Η ιστοσελίδα www.ancestry.com, αποκαλύπτει πως σύμφωνα με έρευνες που έκαναν επί ένα 6μηνο, ο Robert Pattinson σχετίζεται γενεαλογικά με τον Βλαντ Δράκουλα τον 3ο.


Πρόκειται για τον σκληρό και απάνθρωπο ηγεμόνα του 15ου αιώνα που ενέπνευσε τον Bram Stoker, για να γράψει το πασίγνωστο έργο του, με τίτλο 'Κόμης Δράκουλας' το 1897. Και αν όλα αυτά ισχύουν τότε, ο Robert Pattinson είναι μακρινός μεν, αλλά εξ’αίματος ξάδερφος των γιων της αδικοχαμένης Νταϊάνας, του William και του Harry και στις φλέβες του ...κυλάει επομένως, και αίμα βασιλικό.

«Η αποκρυπτογράφηση του μακρινού παρελθόντος του Robert Pattinson, ήταν μία από τις πιο δύσκολες έρευνες που έχουμε κάνει», δήλωσε ο γενεαλόγος της ιστοσελίδας. «Ωστόσο το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και τώρα θέλουμε να πάμε ακόμα πιο πίσω για να μάθουμε κι άλλα πράγματα για τη ζωή

Μνημόνιο...2010/2011/2012/2013/2014/...........Δοξάστε τους & ξαναψηφίστε τους!!!!

γιατί κανένα κωλοκάναλο η κωλοέντυπο δεν δημοσίευσε 5 σελιδούλες από το νόμο 3845, δηλαδή το περίφημο μνημόνιο, για να τελειώνουν οι βλακείες...

Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2

Βρείτε χρόνο και διαβάστε το,για να γνωρίζετε και να ενημερώνετε και άλλους!

Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

΄Οτι άλλο ακούτε είναι αηδίες.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.

΄Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.

Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011. Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε






Συνεχίζεται ...

Οι πάγοι λιώνουν πιο αργά, λένε τώρα επιστήμονες

Η μέχρι τώρα εκτίμηση για το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής ήταν υπερβολική, καθώς ο ρυθμός απώλειας πάγων φαίνεται πως τελικά είναι ο μισός απ' ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα μελέτη Αμερικανών και Ολλανδών ερευνητών.


Κατά την προηγούμενη διετία, επιστημονικές ομάδες είχαν εκτιμήσει ότι η Γροιλανδία χάνει περίπου 230 δισεκατομμύρια τόνους πάγου το χρόνο, ενώ η Ανταρκτική 132 δισεκατομμύρια.

Από κοινού, αυτή η απώλεια ετησίως θα δικαιολογούσε πάνω από το ήμισυ της ετήσιας μέσης ανόδου κατά τρία χιλιοστά του επιπέδου των θαλασσών.

Όμως η νέα έρευνα, υπό τον Μπερτ Βερμίρσεν του Τεχνικού Πανεπιστημίου Ντελφτ στην Ολλανδία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Geoscience", υποστηρίζει πως οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις

Βροχερά εγκαίνια προβλέπει η ΕΜΥ για τη ΔΕΘ

Υπό βροχή θα γίνουν τα εγκαίνια Διεθνούς΄Εκθεσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την σημερινή Πρόγνωση Καιρού του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».


Η πρόγνωση ...λέει:·

-Σήμερα και αύριο Πέμπτη δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

·-Την Παρασκευή θα είναι βροχερός ο καιρός σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ιδιαίτερα όμως η Νοτιοδυτική Κεντρική Μακεδονία (Πιερία – Ημαθία) ·

-Το Σάββατο από νωρίς τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχοπτώσεις που θα κρατήσουν περίπου μέχρι τις 10.00πμ. Στη συνέχεια ύφεση μέχρι το μεσημέρι και από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ περιμένουμε πολύ βροχή στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και περισσότερη στο νομό του Κιλκίς.

- Την Κυριακή το πρωί θα έχουμε ύφεση και το απόγευμα ήπια φαινόμενα βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με την παραπάνω πρόγνωση, λέει το περιφερειακό μετεωρολογικό κέντρο " Μακεδονία", θα πρέπει οι φορείς να είναι σε ετοιμότητα αντιμετώπισης έντονων βροχοπτώσεων το Σάββατο

Άνοιγμα στο μεσαίο χώρο προτείνει ο Βαγ. Μεϊμαράκης

Αιχμές για την επιλογή του Βασίλη Κικίλια ως υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real. Παράλληλα, πρότεινε άνοιγμα στο μεσαίο χώρο, για να προσελκύσει η Ν.Δ. απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.


"Η πολιτική μάχη και τα συμπεράσματα θα βγουν από την περιφέρεια. Θα έπρεπε οι επιλογές να είναι πιο πολιτικοποιημένες και να δοθεί πιο πολιτική μάχη", δήλωσε ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Δημορκατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. "Έγινε πάρα πολύ συζήτηση ήδη για το θέμα της επιλογής στην περιφέρεια Αττικής, η επιλογή αυτή, όμως, υπάρχει. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να τη στηρίξουμε και να

Υποχώρησε 3,7% το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο

Μείωση 3,7% κατέγραψε το ΑΕΠ (σε σταθερές τιμές 2000) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του έτους κατέγραψε μείωση κατά 1,8%. Η εκτίμηση για την υποχώρηση του ΑΕΠ ήταν 3,5%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 18,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Οι κατοικίες μειώθηκαν κατά 19,3%, ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατά 10,6%, οι λοιπές κατασκευές κατά 27,0% και ο εξοπλισμός μεταφορών κατά 20,9%.

Με βάση τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 5,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Μείωση καταγράφεται τόσο στη δημόσια

Eurostat: «Η Ελλάδα δεν έχει εξηγήσει την απάτη με τα στατιστικά στοιχεία»

Τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της Ε.Ε. για πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 110 δισ. ευρώ, η χώρα ακόμη δεν έχει αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες των κρυφών χρηματοοικονομικών συναλλαγών που πραγματοποίησε προκειμένου να αποκρύψει το χρέος της, λέει ο γενικός διευθυντής της στατιστικής υπηρεσίας της ένωσης, Eurostat.


Ο επικεφαλής της Eurostat με τον Όλι Ρεν

"Δεν έχουμε δει τα πραγματικά στοιχεία" δήλωσε ο Walter Radermacher σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στις 2 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την επίσκεψη στελεχών της ευρωπαϊκής

Παπακωνσταντίνου προς συνδικαλιστές του ΟΣΕ: Θα ξεβολευτείτε

«Θα πρέπει να ξεβολευτείτε όλοι» ήταν το αυστηρό μήνυμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μαζί του μετά τη συγκέντρωση και την πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.


Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιμμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου και στην έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση και επιδίδοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους προανήγγειλαν εμμέσως κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: "Θα αντιδράσουμε δυναμικά"

Δεν θα λιθοβολήσουν τη Σακινέ

Το Ιράν δεν θα προχωρήσει στην εκτέλεση δια λιθοβολισμού της Σακινέ Μοχαμαντί-Αστιανί, ανακοίνωσε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Προηγήθηκαν πιέσεις από οργανώσεις, κράτη και διεθνείς οργανισμούς για τη σωτηρία της.


Ο δικηγόρος της Σακινέ, έδωσε αγώνα από την Ευρώπη για τη σωτηρία της

Η 43χρονη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών είχε κριθεί ένοχη για μοιχεία και συμμετοχή στη δολοφονία του άνδρα της. Η καταδίκη της σε θάνατο προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή. "Η ετυμηγορία όσον αφορά τις

Πρεμιέρα την Κυριακή στη Β’ Εθνική

Την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει οκτώ αγώνες, ενώ ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική είναι το εξής:

Κυριακή

Παναιτωλικός-Τρίκαλα (16:45)

Αγροτικός Αστέρας-Ηλιούπολη (16:45)

Δόξα Δράμας-Καλλιθέα (16:45)

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη Θεσσαλονίκη ο Σάκης Τζακόπουλος

Δεν θα κατέβει τελικά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σάκης Τζακόπουλος, όπως ο ίδιος κοινοποίησε με γραπτή δήλωση του, στην οποία αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.


Ο κ. Τζακόπουλος μεταξύ άλλων, σημειώνει στη γραπτή δήλωσή του:

Στις 28 Ιουλίου ανακοίνωσα δημόσια την πρόθεσή μου να διεκδικήσω ανεξάρτητος και αδέσμευτος το αξίωμα του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Πίστευα ειλικρινά, πως μια τέτοια υποψηφιότητα, μακριά από το σφιχτό εναγκαλισμό των κομμάτων και μηχανισμών, θα μπορούσε να βοηθήσει την πόλη και να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εποχής εμπιστοσύνης στις σχέσεις μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής. Οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες, ώστε οι συμπολίτες μας να

Στροφή από τον Αλέκο Αλαβάνο για την περιφέρεια Αττικής

Την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη για την περιφέρεια Αττικής, προτείνει τελικά, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.


Η πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι πρόκειται να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την περιφέρεια.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού πρόκειται να δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Αλαβάνος στη νέα δήλωσή του αναφέρει:

«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή και ως ύστατη κίνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και

Η μείωση των τιμών η προτεραιότητα Χρυσοχοΐδη

Τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς, με στόχο τη μείωση των τιμών έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στους υπαλλήλους του υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι επιθυμεί διάλογο με τον επιχειρηματικό κόσμο, εκτιμώντας ότι μέσω αυτού θα επιτευχθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας και η καλή λειτουργία του ανταγωνισμού.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη μείωση των τιμών ως αναγκαίο αντίβαρο στα μέτρα λιτότητας. "Δεν θα μειωθούν μόνο τα εισοδήματα των εργαζομένων και οι συντάξεις, αλλά και οι τιμές και όσες αξίες πρέπει να μειωθούν για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και να

Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του ο Αλέκος Αλαβάνος

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής επιβεβαίωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Αλέκος Αλαβάνος, μία ημέρα πριν από τη συνέντευξη Τύπου την οποία είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, ότι θα δώσει.


Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας στον Real fm, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του περιφερειάρχη, επισήμανε, όμως οτι οι εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό κριτήριο, καθώς «σήμερα, υπάρχει κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική, που δεν ψηφίστηκε» και πρόσθεσε:

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, ένας καλός περιφερειάρχης θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκληματικότητα», θέτοντας ως διακύβευμα των εκλογών, «μία περιφερειακή αρχή, η οποία θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και θα λειτουργήσει εκτός μνημονίου».

Ο Αλέκος Αλαβάνος αποσαφήνισε ότι η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, αλλά οι ανακοινώσεις καθυστερούσαν σε μία «προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης έκανε την εκτίμηση πως η παρούσα συγκυρία εγκυμονεί έναν νέο πολιτικό χάρτη στη χώρα, καθώς «το όλο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις», αναγνωρίζοντας, παράλληλα,

Ανεξάρτητος υποψήφιος στην Αττική ο Α. Μητρόπουλος

Ως υποψήφιος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Κοινωνικής Αυτονομίας» για την Περιφέρεια της Αττικής αποφάσισε να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Αλέξης Μητρόπουλος.


Μετά τις περιπλοκές και τα αλλεπάλληλα "μπρος-πίσω" στις συνομιλίες με τον ΣΥΝ προκειμένου να κατέβει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός εργατολόγος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

«Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης "Δημοκρατική Συνεννόηση", καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ.

«Διαβάστηκε» το DNA της γαλοπούλας

Μια διεθνής κοινοπραξία ερευνητών κατάφερε για πρώτη φορά να διαβάσει τον γενετικό κώδικα της γαλοπούλας, δίνοντας στη δημοσιότητα σχεδόν το πλήρες γονιδίωμά της.


Η προσπάθεια "χαρτογράφησης" των γονιδίων ξεκίνησε το 2008 και πλέον περισσότερο από το 90% των γενετικών αλληλουχιών έχουν αναγνωστεί.

Οι ερευνητές (από ΗΠΑ, Αυστρία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ν.Κορέα), που παρουσίασαν τα πορίσματά τους στο περιοδικό βιολογίας "PloS Biology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εντόπισαν αρκετά γονίδια που ήσαν άγνωστα στους επιστήμονες μέχρι τώρα.

Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για γενετικές βελτιώσεις στις γαλοπούλες, όσον αφορά την ποσότητα

ΕΣΕΕ: «Φορολογική ακρίβεια στην Ελλάδα»

Για καθεστώς φορολογικής ακρίβειας κάνει λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή την πορεία του πληθωρισμού και προτείνει τη λύση της εξίσωσης του ειδικού φόρου καυσίμων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης αντί της αύξησης ή μετάταξης του ΦΠΑ.


Ο κ.Β. Κορκίδης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η επιβολή υπερβολικών αυξήσεων στους έμμεσους φόρους διατήρησε τον πληθωρισμό τον Αύγουστο στο 5,5%, σε αντίστοιχα επίπεδα του Αυγούστου 1997.

Οι «φορολογικές αυξήσεις» που πέρασαν στην αγορά μέσω των αυξήσεων στα καύσιμα, στις μεταφορές, στα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό, στις επικοινωνίες, στην στέγαση και στην εκπαίδευση επιβάρυναν τον καταναλωτή και παγίωσαν τους

H Elbisco πούλησε τη συμμετοχή της στην εταιρεία Χανόγλου A.E.

Το σύνολο της συμμετοχής 22,46% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΧΑΝΟΓΛΟΥ Α.Ε. ανακοίνωσε η Elbisco, εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο. Το ποσό της συναλλαγής ανήλθε σε 404 χιλιάδες ευρώ έναντι 360 χιλιάδων ευρώ που ήταν το κόστος κτήσης.


Αγοραστές της συμμετοχής είναι η ίδια η εταιρία και τα μέλη της οικογένειας του κ. Χάνογλου, του ιδρυτού της. Η εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών συνεχίζει να υφίσταται.

Επίθεση Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά

Η πρώην υπουργός κατηγόρησε την ηγεσία της Ν.Δ για συρρίκνωση της παράταξης και κατακερματισμό των δυνάμεών της, ενώ αναφερόμενη στο θέμα του μνημονίου είπε ότι αυτό ήταν μια αναγκαστική απόφαση και έκανε λόγο για «πλασματικό και λαϊκίστικο ερώτημα». «Ψεύδεται και λαϊκίζει, όποιος λέει ότι μπορεί η χώρα να τα καταφέρει χωρίς να κάνει οικονομίες» επισήμανε.


Ερωτηθείσα η κυρία Μπακογιάννη για τις επόμενες κινήσεις της και την ίδρυση κόμματος, σημείωσε ότι «ο τόπος χρειάζεται διαφορετικές παρουσίες, πιο ρεαλιστικές».

Σχετικά με τη στήριξη σε πρόσωπα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε πως «η λογική του χρίσματος είναι ξεπερασμένη» και επέκρινε τις πολιτικές ηγεσίες, που μπήκαν στη διαδικασία «δίνω χρίσμα, το παίρνω πίσω, το ξαναδίνω..».

«Οι πολίτες έχουν το μυαλό και την ωριμότητα να επιλέξουν, χωρίς καθοδήγηση, τον καλύτερο υποψήφιο για την περιοχή τους», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «τα κόμματα θα πρέπει να βρουν το

Οι προτάσεις Έρογλου για την επίλυση του Kυπριακού

Τη σύσταση δύο υποεπιτροπών, μία για κάθε κοινότητα, που θα εξετάζουν τα θέματα των περιουσιών, ζητά η τουρκοκυπριακή πλευρά, στο έγγραφο 48 συνολικά σελίδων που παρέδωσε στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, για την επίλυση του "περιουσιακού", όπως αξιώνει η τουρκοκυπριακή πλευρά, θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψη γενικές αρχές όπως είναι οι εξής:

- Θα πρέπει η όποια συμφωνία να διέπεται από "ισορροπία δικαιωμάτων και συμφερόντων μεταξύ των σημερινών χρηστών και των

Φωτιά στο Πικέρμι – Απειλούνται σπίτια

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια έχει ξεσπάσει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο 18ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι.


Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο, καθώς στο λόφο όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά υπάρχουν κατοικίες.

Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής είναι

Γιατί «κόπηκε» η εκπομπή της Θρασκιά

Δεκάδες τα τηλεφωνήματα από το πρωί στον ΑΝΤ1 από τηλεθεατές που ήθελαν να μάθουν γιατί η εκπομπή «Elatte» μετη Ράνια Θρασκιά δεν βγήκε στον αέρα ζωντανά αλλά μεταδίδονταν αποσπάσματα από παλαιότερες εκπομπές.


Η εκπομπή λοιπόν δεν μεταδόθηκε λόγω στάσης εργασίας των τεχνικών στον ΑΝΤ1, που όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που έχουν εκδώσει «ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ, στην προσπάθειά του να μειώσει το εργατικό δυναμικό του προχωράει σε συμβάσεις με εταιρείες παραγωγής και εξωτερικούς συνεργάτες ώστε να αναλάβουν αυτοί το πρόγραμμα του σταθμού. Σκοπός του ΑΝΤ1 είναι η μείωση του μόνιμου προσωπικού του στο ελάχιστο και η αντικατάστασή του με ενοικιαζόμενο προσωπικό το οποίο θα είναι ανασφάλιστο, με δελτίο παροχής υπηρεσιών κατά

ΕΤΕ: Κανένα άμεσο σχέδιο για εξαγορά ή συγχώνευση

Δεν υπάρχει κανένα άμεσο σχέδιο για εξαγορά ή συγχώνευση με άλλη τράπεζα, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμαβακάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.


«Δεν έχουμε άμεσα σχέδια για συγχώνευση ή εξαγορά. Δεν συζητούμε με άλλες τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της ΕΤΕ.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Στον απόηχο των σχολίων του οι μετοχές της Εθνικής σημειώνουν

Μετασχηματισμός

Του ΣΤΑΘΗ

Συνελήφθη για απειλητικά μηνύματα στον ΟΠΑΠ

Για απειλή τρομοκρατικών πράξεων κατηγορείται ένας 29χρονος Έλληνας υπήκοος, ο οποίος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από καταγγελία του ΟΠΑΠ.


Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία στις 22 Αυγούστου ότι είχε δεχθεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε θυρίδα του Οργανισμού, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να δεχθεί τρομοκρατικό χτύπημα.

Ακολούθησε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εντοπίστηκε το σπίτι του δράστη στην Αττική. Ύστερα από αιφνιδιαστική έφοδο, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα στον οποίο υπήρχε αυτούσιο το απειλητικό μήνυμα, το οποίο ο δράστης είχε διαγράψει.

Κατασχέθηκε ο υπολογιστής κι ένας φορητός αποθηκευτικός

Vodafone: Πώληση του μεριδίου στην China Mobile

Το ποσοστό 3,2% που κατέχει στην China Mobile αποφάσισε να πουλήσει ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Vodafone Group, σε μια συμφωνία η οποία εκτιμάται ότι θα του αποφέρει περί τα 4,3 δισ. στερλίνες (6,6 δισ. δολάρια), προ φόρων και εξόδων μεταβίβασης.


Η εταιρεία σκοπεύει να επιστρέψει στους μετόχους το 70% περίπου των καθαρών προϊόντων της πώλησης, μέσω προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Vodafone.

«Η σημερινή μεταβίβαση επιτυγχάνει έναν σχεδόν διπλασιασμό της αρχικής επένδυσης της Vodafone

ΕΚ: Νέα νομοθεσία για υγιή ανταγωνισμό στην αγορά τροφίμων

Η ανάγκη για εξισορρόπηση της διαπραγματευτικής θέσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και για εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, προκειμένου να εξασφαλιστούν δίκαια εισοδήματα για τους αγρότες και διαφάνεια τιμών για τους καταναλωτές, υπογραμμίζεται σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την καθιέρωση κωδίκων βέλτιστων εμπορικών πρακτικών, συμπεριλαμβάνοντας την επιβολή κυρώσεων και τη δημιουργία μηχανισμού καταγγελιών για τους παράγοντες της αγοράς που εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές. Όπως επισημαίνουν, για την παρακολούθηση των σχέσεων μεταξύ παραγωγών και εμπόρων λιανικής πώλησης, και όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση της ισορροπίας στις σχέσεις αυτές, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μηχανισμός σε επίπεδο ΕΕ μέσω εξειδικευμένων

Επανάσταση! Τεχνητό νεφρό θα εμφυτεύεται στο σώμα


Το πρώτο πειραματικό μοντέλο εμφυτεύσιμου τεχνητού νεφρού παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF), μια εξέλιξη που γεννά ελπίδες για τη μελλοντική εξάλειψη της ανάγκης να υποβάλλονται οι νεφροπαθείς στην επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης ή στην αγωνιώδη αναζήτηση συμβατού μοσχεύματος.
Η συσκευή θα έχει το μέγεθος κούπας καφέ και θα λειτουργεί εξίσου καλά με ένα ζωντανό υγιές όργανο. Η λειτουργία της βασίζεται σε χιλιάδες μικροσκοπικά φίλτρα που θα απομακρύνουν τις τοξίνες από το αίμα και ένα βιολογικό αντιδραστήριο το οποίο θα μιμείται με ακρίβεια τον μεταβολικό ρόλο του φυσιολογικού νεφρού διατηρώντας την ισορροπία των ηλεκτρολυτών και του όγκου των υγρών του σώματος. Ο δρόμος μέχρι να βγει στην αγορά είναι μακρύς: οι κλινικές δοκιμές του εμφυτεύσιμου τεχνητού νεφρού θα ξεκινήσουν σε πέντεεπτά χρόνια.

Η πολυπληθής ομάδα επιστημόνων υπό τον καθηγητή Εμβιομηχανικής στο UCSF ΣούβοΡόι στηρίζεται σε ένα αντίστοιχο μηχάνημα το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για τους βαριά ασθενείς, λειτουργεί όμως εξωτερικά και έχει το μέγεθος δωματίου. Στόχος του δρος Ρόι είναι να εφαρμόσει την τεχνολογία παραγωγής σιλικόνης σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένους μικροσκοπικούς θαλάμους που θα φιλοξενήσουν ζωντανά νεφρικά κύτταρα συρρικνώνοντας έτσι την

Σχολικά είδη, ο εποχικός γονικός μπελάς


Oι μαθητές στα θρανία και οι γονείς στα... ταμεία. Την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και ήδη στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα χαρτικών ειδών παρατηρείται ο συνήθης κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνωστισμός. Οπως προκύπτει μάλιστα από μια έρευνα αγοράς, το... σχολικό καλάθι μπορεί να γεμίσει με κόστος από 33 ως και 164 ευρώ! Το κόστος της πρώτης ημέρας δε στο σχολείο ποικίλλει ανάλογα με τη διάθεση και το πορτοφόλι των γονέων, καθώς μόνο για τα απαραίτητα απαιτούνται πολλά ευρώ, αν προσθέσουμε στα είδη αυτά και τα σχολικά βοηθήματα και τα ξενόγλωσσα βιβλία.
Και αν θα περίμενε κάποιος ότι αυτή την εποχή τα βιβλιοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές, απατάται. Καθώς φαίνεται, τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία πιέζονται ολοένα και περισσότερο από τον ανταγωνισμό των μεγάλων καταστημάτων, είτε αυτά είναι μεγάλες αλυσίδες χαρτοπωλείων είτε αλυσίδες παιχνιδιών ή ακόμα και σουπερμάρκετ που έχουν εισαγάγει σχολικά είδη και έχουν τη

Αριστοι μαθητές με έξυπνη μελέτη

Κάθε Σεπτέμβριο εκατομμύρια γονείς πασχίζουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να ξαναβάλουν τα παιδιά σε πρόγραμμα και ρυθμούς σχολείου μετά την ανεμελιά των διακοπών. Οι συμβουλές είναι γνωστές: Δημιουργήστε έναν ήσυχο χώρο όπου θα μπορούν να μελετούν. Βάλτε πρόγραμμα για το διάβασμα στο σπίτι. Βάλτε τους στόχους. Βάλτε τους όρια.

Αλλά, αντίθετα από ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα, για να εντυπωθεί καλύτερα η γνώση απαιτείται ένας βαθμός «επιθυμητής δυσκολίας» στη διάρκεια της μελέτης. Οπως λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLΑ), «όσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση για να αποθηκευτεί μια πληροφορίατόσο πιο δύσκολα σβήνεται από τη μνήμη αυτή η πληροφορία αργότερα».

Οι αμερικανοί ψυχολόγοι κατέληξαν σε ορισμένες «καλές συνήθειες» που αν καλλιεργήσουμε μικροί και μεγάλοι θα εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Με δυο λόγια, θα πετύχουμε την έξυπνη μελέτη.

Η πρώτη είναι να εναλλάσσουμε συχνά τον χώρο στον οποίο διαβάζουμε. Η ιδέα μπορεί να ακούγεται ανορθόδοξη, έχει όμως αποδειχθεί ότι η αλλαγή του χώρου όχι μόνο δεν αποσυντονίζει

Ξήλωμα παράνομων πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους

ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και από τους ιδιωτικούς χώρους- οικόπεδα και ταράτσες- που βρίσκονται εκατέρωθεν των βασικών οδικών αξόνων, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ύστερα από τη σχετική έγκριση που έλαβε από τις δικαστικές αρχές.


Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, κατά την τελετή παράδοσης στον νέο υφυπουργό Υποδομών Σπύρο Βούγια, το «πράσινο φως» για το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων από τους ιδιωτικούς χώρους έδωσε μόλις χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Πρόθεση του υπουργείου είναι το πρόγραμμα αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων να συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων, το έργο αυτό εντάχθηκε πλέον στο ΕΣΠΑ απ΄ όπου θα διατεθεί μεγάλο κονδύλι ώστε να επεκταθεί και στην

Απόβαση αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα

Εισαγωγέας... φοιτητών- και μάλιστα εξ Αμερικής- γίνεται η Ελλάδα, χάρη στη νέα πολιτική των περισσότερων αμερικανικών πανεπιστημίων να ενθαρρύνουν τη φοίτηση στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο.


Ετσι, πεντακόσιοι αμερικανοί φοιτητές θα σπουδάζουν στο εξής κάθε χρόνο για ένα εξάμηνο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες το γνωστό αμερικανικό κολέγιο DΕRΕΕ! Ηδη οι 14 πρώτοι αμερικανοί φοιτητές- εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει ελληνική καταγωγή- βρίσκονται στη χώρα μας και σήμερα θα ξεναγηθούν στην Αγία Παρασκευή από τους υπευθύνους του κολεγίου για να γνωρίσουν την τοπική αγορά και τη γειτονιά. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος Τύπου του κολεγίου κ. Χ. Δασκαλοθανάσης, αυτό το

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη

Μέτρα που θυμίζουν σε σχεδιασμό και έκταση τη Σύνοδο Κορυφής του 2003 επεξεργάζονται οι αξιωματικοί της Αστυνομίας για το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ημέρα εγκαινίων της φετινής Διεθνούς Εκθεσης.


Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από Αστυνομικές Διευθύνσεις ολόκληρης της χώρας, πρόκειται να σχηματίσουν μια «κόκκινη ζώνη» γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα που ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο βήμα των εγκαινίων και χιλιάδες πολίτες θα διαδηλώνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην πρώτη διοργάνωση της Εκθεσης μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

Διμοιρίες ΜΑΤ, μοτοσυκλετιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Τάξης σχεδιάζεται να σχηματίσουν έναν κλοιό στο κέντρο της πόλης, με ζητούμενο την ομαλή διεξαγωγή των πορειών και την αποφυγή βίαιων επεισοδίων. Στο κέντρο επιχειρήσεων του αστυνομικού μεγάρου στην οδό Μοναστηρίου θα βρίσκεται το βράδυ του Σαββάτου ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, που έχει τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό των μέτρων. Στο αστυνομικό μέγαρο καθώς και σε διάφορα «κομβικά» σημεία της πόλης θα βρίσκονται επίσης εισαγγελείς, οι οποίοι θα εποπτεύουν τις διαδηλώσεις αλλά και την

Απειλή βόμβας σε πτήση της Thai

Μια πτήση της Thai Airways που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μπανγκόκ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες μετά από γραπτή απειλή για ύπαρξη βόμβας που βρέθηκε σε τουαλέτα του αεροσκάφους, ανακοίνωσε το FBI.


Η εκπρόσωπος του FBI Λόρα Έιμιλερ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ενημερώθηκαν στις 04:15 τα ξημερώματα για την απειλή σχετικά με την πτήση 794, στην οποία επέβαιναν 200 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια 45 λεπτά αργότερα και οδηγήθηκε σε ειδική περιοχή του αεροδρομίου, όπου και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες της πτήσης.

Ο πρόεδρος της Thai Πιγιασβάστι Αμρανάντ δήλωσε στο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι το μήνυμα για

Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Παρατείνεται για ακόμη μια εβδομάδα η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Ν. Ζηλανδία έπειτα και από τη σημερινή πολύ ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη Κράιστστερτς (Christchurch).


Σύμφωνα με αξιωματούχους η σημερινή δόνηση ήταν πολύ ισχυρή, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες ζημιές στα ήδη επιβαρυμένα κτίρια, υπήρξε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ πολλοί κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο η περιοχή επλήγη από πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έκτοτε έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 μετασεισμοί με ισχυρότερο αυτόν

«Επίσκεψη» αστεροειδών στη γειτονιά της γης

Δύο αστεροειδείς θα περάσουν σήμερα, κοντά από τη Γη, με διαφορά ωρών μεταξύ τους, ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, NASA.


Οι αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών μέτρων, ανακαλύφθηκαν την Κυριακή με τηλεσκόπιο στην Αριζόνα και θα περάσουν από τη γη σε απόσταση πιο κοντινή σε σχέση με εκείνη της Γης από τη σελήνη.

Παρότι οι αστεροειδείς συχνά περνούν σε τέτοια απόσταση από τη Γη, είναι σπάνιο δύο μαζί να περάσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο πρώτος αστεροειδής, ο 2010 RX30, έχει διάμετρο 10 με 20 μέτρα και θα περάσει σε απόσταση 248.000 χιλιομέτρων από τη Γη στις 12:51 (ώρα Ελλάδος).

Ο δεύτερος, ο 2010 RF12, διαμέτρου περίπου 6 με 14 μέτρων, θα περάσει σε απόσταση 79.000

Διαμαρτυρία ιδιοκτητών φορτηγών στο Σύνταγμα

Τουλάχιστον 10 φορτηγά νταλίκες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο της Βουλής με τους ιδιοκτήτες τους να διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


Οι ιδιοκτήτες άρχισαν να αποχωρούν λίγα λεπτά πριν από τις επτά αφού πρώτα επιδόθηκαν σε κορναρίσματα, ενώ σύμφωνα με την τροχαία δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην

Κάνουν “πειράματα” με Φ.Π.Α. και πετρέλαιο θέρμανσης-βάζουν “φωτιά” στην τσέπη των πολιτών

- Σενάριο για μικρή αύξηση του χαμηλού Φ.Π.Α. και διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου


- Δεν θα πληρώνει το κράτος τις θερμαινόμενες πισίνες λέει ο υπουργός!

- Η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι ακόμη δεν έχει έτοιμο σχέδιο ενόψει προϋπολογισμού

Λιγότερο από ένα μήνα πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή και η Κυβέρνηση ακόμη “πειραματίζεται” για το πως θα ενισχύσει τα έσοδα.

Μόνο η παροιμία “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” περιγράφει την κατάσταση για τον καταναλωτή ενόψει των νέων μέτρων που σκέφτεται να πάρει η Κυβέρνηση καθώς τα... κουκιά δεν βγαίνουν και με κάποιον τρόπο πρέπει να αυξήσει τα έσοδα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι εξετάζονται σενάρια για να μην επιβαρυνθούν πολύ τα λαϊκά στρώματα από την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 11% στο 23%.

Όλα τα σενάρια όμως βάζουν φωτιά στην τσέπη του καταναλωτή.

Με λίγα λόγια. Η Κυβέρνηση σκέφτεται αντί να εκτινάξει τον Φ.Π.Α. στο 23% στο ένα τρίτο των προϊόντων που σήμερα έχουν χαμηλό συντελεστή, να τον αυξήσει μονάχα μια δυο μονάδες σε όλα τα είδη με παράλληλη εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Δηλαδή