www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δύσκολα τα θέματα στα Μαθηματικά, αναμενόμενα στα Αρχαία


Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι που διεκδικούν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα Μαθηματικά τα θέματα τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τους ειδήμονες ως απαιτητικά και κλιμακούμενης δυσκολίας, ενώ στα Αρχαία ως

Ποιος χρωστάει σε ποιον

Πατήστε στο όνομα της χώρας και προσέξτε το πάχος που έχουν τα βέλη

Στο «τραπέζι» τρίμηνο πάγωμα του μνημονίου


Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τη μία ή άλλη παραλλαγή κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των μέτρων που μειώνουν τα εισοδήματα και βαθαίνουν την ύφεση.

Ήδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να …«παγώσει¨ για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα βγάζει την Ελλάδα από την ύφεση.

Η κατάρρευση των εσόδων του κράτους, ο επακόλουθος εκτροχιασμός του προγράμματος και κυρίως η κοινωνική δυναμική, όπως εκφράστηκε την 6η Μαΐου και αποτυπώνεται στις

Μουσουλμάνοι «κατακτούν» τη Θράκη στη Βουλή


«Η Ελλάς ευρίσκεται προ μιας νέας εθνικής καταστροφής ενώ οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν αγκιστρωθεί σε μικροκομματικές και συντεχνιακές αντιλήψεις», γράφει απόστρατος στρατηγός σε επιστολή του προς τον Κώστα Χαρδαβέλλα.

Ο Ι.Αχμέτ πρόσφατα αποχώρησε από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές της 6ης Μάιου. Τότε είχε λάβει πάνω από 10.000 ψήφους που τον καθιστούσαν υπολογίσιμη δύναμη. ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Η συγκεκριμένη προχώρηση, δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο να μην εκλεγεί ούτε ένας ελληνορθόδοξος χριστιανός βουλευτής στη Ροδόπη.

Πάντως, όπως ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο Χρόνος», στις 24 Μαϊου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπης: «Η εντολή

Τι προβλέπει ο νόμος για την κατάσχεση μισθών και συντάξεων


Δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που έχουν στριμωχθεί οικονομικά.
 Δεν είναι λίγοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και ερωτούν πώς και πότε, με …ποιό τρόπο γίνεται κατάσχεση αποδοχών.
 Πρώτα από όλα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που ο τραπεζικός λογαριασμός είναι μηδενικός, η εφορία θα μπορέσει να μας κατασχέσει το 25% του μισθού μας αν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για συντάξεις ή και βοηθήματα!

Μάλιστα αυτό θα γίνεται αυτόματα καθώς το Υπουργείο Οικονομικών στήνει το δικό του ηλεκτρονικό μάτι στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, όπου όλα τα στοιχεία σας θα βρίσκονται on line : η μισθοδοσία σας, τα περιουσιακά σας, οι καταθέσεις σας καθώς και οτιδήποτε έχετε και κατέχετε!

Τι προβλέπει ο νόμος:

Απαγορεύεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου εφόσον το ποσό αυτών

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης


Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.

Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας. Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία

Πανελλήνιες εξετάσεις - Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης


ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ 2012
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)
Διδαγμένο κείμενο
Ἀριστοτέλους Ἠθικὰ Νικομάχεια (Β3, 1-2/Β6, 1-4)
Σημεῖον δὲ δεῖ ποιεῖσθαι τῶν ἕξεων τὴν ἐπιγινομένην ἡδονὴν ἢ λύπην τοῖς ἔργοις· ὁ μὲν γὰρ ἀπεχόμενος τῶν σωματικῶν ἡδονῶν καὶ αὐτῷ τούτῳ χαίρων σώφρων, ὁ δ’ ἀχθόμενος ἀκόλαστος, καί ὁ μὲν ὑπομένων τὰ δεινὰ καὶ χαίρων ἢ μὴ λυπούμενός γε ἀνδρεῖος, ὁ δὲ λυπούμενος δειλός. Περὶ ἡδονὰς γὰρ καὶ λύπας ἐστὶν ἡ ἠθικὴ ἀρετή· διὰ μὲν γὰρ τὴν ἡδονὴν τὰ φαῦλα πράττομεν, διὰ δὲ τὴν λύπην

Πανελλήνιες εξετάσεις - Μαθηματικά κατεύθυνσης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ 2012
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΘΕΜΑ Α
A1. Έστω μια συνάρτηση f η οποία είναι συνεχής σε ένα διάστημα Δ. Αν σε κάθε εσωτερικό σημείο x του Δ, τότε να αποδείξετε ότι η f είναι γνησίως αύξουσα σε όλο το Δ 0(x)f>′
Μονάδες 7
A2. Πότε λέμε ότι μία συνάρτηση f είναι συνεχής σε ένα κλειστό διάστημα [α, β];

Ο καιρός στις 28.05.2012


Τοπικές καταιγίδες στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, το Ανατολικό Αιγαίο και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Δυτικό Κρητικό. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν