www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σε 24ωρη απεργία οι υπάλληλοι των λιμανιών την Πέμπτη


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας, διαμηνύοντας πως «τα λιμάνια δεν πουλιούνται».

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. εξήγγειλε 24ωρη απεργία σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου.

Οι λιμενεργάτες (Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ) συμμετέχουν στην 24ωρη αυριανή απεργία, στη

΄Αρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών


Την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών και συγκεκριμένα των Ιω. Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ), Λ. Μίχου (ΠΑΣΟΚ), Κ. Κόλλια (ΝΔ) και Π. Μαρκάκη (ΛΑΟΣ) αποφάσισε η Βουλή, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Αμοιρίδη ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, ψήφισαν 133 βουλευτές, ενώ 49 ψήφισαν κατά, ενώ βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Οσον αφορά στον κ. Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, «ναι» στην άρση της ασυλίας του ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και

Απόσυρση συσκευής φραπέ


Την απόσυρση συσκευής φραπέ Ιzzy (μοντέλο NE 302, barcode 5201524043107) ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Το προϊόν είναι κατασκευής Κίνας και σύμφωνα με την έκθεση δοκιμών η αύξηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα τμήματα κατά τη χρήση του είναι μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο στο σχετικό πρότυπο ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο προϊόν.

Η συσκευή είχε εισαχθεί στην Ελλάδα από την εταιρεία Χ. Μπενρουμπή και Υιός ΑΕ, σε ποσότητα 2.126 τεμαχίων και έχει διατεθεί το 2011 στην αγορά από διάφορα καταστήματα.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν καλούνται να πάψουν άμεσα να το

Nέος τρόπος υποβολής δηλώσεων μέσω λογιστή για μη εγγεγραμμένους ΤAXISnet


Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα ένας νέος απλός τρόπος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φορολογουμένων που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο TAXISnet, για τη διευκόλυνση όσων υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω λογιστή.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με τη διαδικασία αυτή καταργείται η ανάγκη να μεταβεί ο φορολογούμενος στη ΔΟΥ για να αποκτήσει κλειδάριθμο και να πιστοποιήσει συγκεκριμένο λογιστή για την υποβολή της. Αντί αυτής της διαδικασίας, ο φορολογούμενος αρκεί να δώσει στο λογιστή – φοροτεχνικό με τον οποίο συνεργάζεται τρία απλά στοιχεία που βοηθούν την ταυτοποίησή του στο TAXISnet.

Συγκεκριμένα, ένας εξουσιοδοτημένος λογιστής – φοροτεχνικός μπορεί να υποβάλλει με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για λογαριασμό τρίτου ο

Ανάκληση μπισκότων αμυγδάλου


Την άμεση ανάκληση μπισκότων αμυγδάλου, με την εμπορική ονομασία «Activa Biscuits», τα οποία διακινούνται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 175 γρ., από την επιχείρηση «Relkon Hellas A.E.» (Θεσσαλονίκης 84, Μοσχάτο) διέταξε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.


Η απόσυρση του προϊόντος κρίθηκε απαραίτητη λόγω της ύπαρξης γλυκαντικού (Ε955) Σουκραλόζη, του οποίου η χρήση δεν επιτρέπεται.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ η πώληση του 10% του ΟΤΕ


Την έγκριση πώλησης του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΑΑ αποφάσισε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών, άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου να ζητήσει από την DEUTSCHE TELEKOM AG (DT) να αγοράσει 49.015.038 μετοχές ΟΤΕ κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ σε τιμή που καθορίζεται σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο της

Πιθανές διαταραχές στις δορυφορικές επικοινωνίες από ηλιακή έκλαμψη


Μια ασυνήθιστη έκλαμψη του Ήλιου, που έγινε αντιληπτή από το ηλιακό παρατηρητήριο SDO της NASA, ίσως προκαλέσει διαταραχές στις δορυφορικές επικοινωνίες GPS και στα δίκτυα παροχής ηλεκτρισμού του πλανήτη μας σήμερα μετά το απόγευμα και μέχρι το αργότερο αύριο.

Όσοι ζουν στις πολικές περιοχές κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγευτικό σέλας.

Η ισχυρή έκλαμψη οδήγησε σε μια μεγάλη εκτόξευση ηλιακής στεμματικής μάζας και σε ένα καταιγισμό ακτινοβολίας τέτοιου επιπέδου που είχε να σημειωθεί από το 2006, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η πρόκληση γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Ένα μεγάλο νέφος πλάσματος και σωματιδίων υψηλής ενέργειας εκτινάχτηκε από την έκλαμψη και

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ την Πέμπτη - 24ωρη σε ΟΣΕ, Προαστιακό


Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εξαίρεση ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός που θα ακινητοποιηθούν για 24ώρες. Από την 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ επηρεάζονται και τα δρομολόγια του Μετρό τα οποία δεν θα φθάνουν στο Αεροδρόμιο (τερματικός σταθμός θα είναι η Δουκίσσης Πλακεντίας) καθώς το δίκτυο

΄Εκτακτη εισφορά 3% σε όλα τα εισοδήματα


Την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε όλους τους φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ ή τον υπερδιπλασιασμό των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης (τεκμήρια) εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην μειώσει το αφορολόγητο 8.500.000 φορολογουμένων στα 8.000 ευρώ και αντισταθμίσει τις απώλειες των εφετινών εσόδων από την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι πρόταση του προέδρου της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικου, ενώ η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης της υπουργού Εργασίας κυρίας Λούκα Κατσέλη. Εφόσον γίνουν δεκτά τα παραπάνω μέτρα είναι σαφές ότι όσοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ.) και δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, ενώ με την έκτακτη εισφορά θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που σήμερα διέπονται από ευνοϊκή φορολογική κλίμακα.     

Όπως δήλωσε χθες η κυρία Κατσέλη, «ένα από τα μέτρα τα οποία συζητούνται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού είναι η μείωση του αφορολογήτου, ένα μέτρο το οποίο θα πλήξει

Ο καιρός στις 08.06.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ορεινά και σταδιακή μεταφορά σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 18 έως 31 βαθμούς ενώ σε εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές και στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ισχυροί.

Ζέστη και λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς στο κέντρο και στους 31 με 32 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα