www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Το πρόσωπο - κλειδί για τις αποκαλύψεις

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο γύρο συλλήψεων μελών της εγχώριας τρομοκρατίας ξεκίνησε πριν από περίπου 2 μήνες.


Πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ήταν ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς, ο οποίος συνδεόταν με τους Παναγιωτη Αργυρό και το Γεράσιμο Τσάκαλο.

Την Τρίτη απολογούνται οι 6 συλληφθέντες

Οι έξι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για την Τρίτη το πρωί από τον 31ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος ανέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση.


Οι έξι νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δεν προσδιορίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι κατηγορούμενοι πρόκειται να ζητήσουν νέα προθεσμία, για να προλάβουν να ενημερωθούν για τη δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα

Με τους επικεφαλής των εφοριών της Αττικής συναντάται αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών

Η επίτευξη του στόχου για την είσπραξη 5,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2010 και η γενικότερη πορεία των εσόδων, θα είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν κατά την αυριανή συνάντηση του Δημήτρη Κουσελά με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.


Επίσης στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και η διενέργεια ελέγχων για την είσπραξη του ΦΠΑ.

Ο κ. Κουσελάς αναμένεται να δώσει οδηγίες στους εφόρους που θα αφορούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των ενεργειών των ΔΟΥ στους τρεις κρίσιμους αυτούς τομείς για την πορεία των εσόδων.

Στο μεταξύ για την μεθεπόμενη εβδομάδα τοποθετείται χρονικά η ανακοίνωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το

Η Ν.Δ. για τις συλλήψεις της ΕΛΑΣ

Ως ένα «θετικό βήμα» για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας έκανε λόγο με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, Ν. Δένδιας, καλώντας παράλληλα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να μην υποκύψει στον πειρασμό της θριαμβολογίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δένδια έχει ως εξής: «Οι τελευταίες εξελίξεις στη μάχη της Πολιτείας εναντίον της τρομοκρατίας είναι ένα θετικό βήμα για την πάταξη του φαινομένου, που στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές και αμαύρωσε τη διεθνή εικόνα της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να στηρίζει με υπευθυνότητα την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όπως από την πρώτη στιγμή έπραξε, σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε όμως ότι, αυτή τη φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θα υποκύψει στον πειρασμό της θριαμβολογίας και των πρόωρων συμπερασμάτων

Λόγω προβλημάτων του Google (Cloud picker) δεν μπορεί να γίνει ανάρτηση φωτογραφιών

Ένταση και αποχωρήσεις από το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Την αποχώρησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο γενικός γραμματέας, Ευ. Μπουζούλας (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση). Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου, ενόψει της συζήτησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις την Πέμπτη.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Ι. Παναγόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου.

Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή τη διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τις κλαδικές συμβάσεις και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από

Αποκόπηκε η οδική σύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας

Κλειστή είναι η κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, τμήμα της οποίας κατέρρευσε τη νύχτα από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ αγνοούνται οκτώ άτομα στη γειτονική χώρα.


Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ε79, ο οποίος υπέστη καθίζηση στο ύψος της περιοχής Κρέσνα (περίπου 60 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα), λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Αργά τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο παρασύρθηκε στο σημείο από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου ποταμού Στρυμόνα, με αποτέλεσμα να αγνοείται ο οδηγός του.

«Η άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη του τραγικού επεισοδίου χθες τη νύχτα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο, που έπαιρνε μέρος στην αποκατάσταση του δρόμου, χάθηκε στον ποταμό», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας

Συντριβή πυραύλου που μετέφερε δορυφόρους του ρωσικού GPS

Πύραυλος που μετέφερε τρεις δορυφόρους για το Glonass, το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού GPS, βγήκε εκτός πορείας την Κυριακή και πιθανότατα συνετρίβη στον Ειρηνικό κοντά στη Χαβάη, μετέδωσαν ρωσικά μέσα.


Ο πύραυλος Proton-M εκτοξεύτηκε στις 12.25 ώρα Ελλάδας από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, απέτυχε όμως να θέσει το φορτίο σε τροχιά.

«Οι ειδικοί βαλλιστικής έχουν ελέγξει τα πάντα: το ανώτατο στάδιο του πυραύλου που μεταφέρει τους δορυφόρους δεν βρίσκεται στην κύρια ή την μέση τροχιά ή την τροχιά επείγουσας ανάγκης» ανέφερε πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι το ανώτατο στάδιο πιθανότατα κατέπεσε στον Ειρηνικό κοντά στο νησί της Χαβάης» είπε. Σύμφωνα πάντως με άλλη πηγή του πρακτορείου Interfax, οι δορυφόροι

Αιχμές Σπηλιωτόπουλου για τη στρατηγική της Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αλλαγή πορείας, αν και η στρατηγική της είναι «στις βασικές γραμμές της σωστή», δήλωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής».

"Άλλο αυτό και άλλο ο τρόπος με τον οποίο την υπηρετούμε", ανέφερε, κρίνοντας ότι χρειάζεται αλλαγές στην επικοινωνιακή τακτική και στις οργανωτικές δομές και "καλύτερες διαδικασίες σύνθεσης των πολλών χρήσιμων απόψεων που υπάρχουν στη ΝΔ".

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε επιφυλάξεις για τις διαγραφές στελεχών, λέγοντας ότι στα φιλελεύθερα κόμματα είναι φύσει και θέσει ξένες και χρησιμοποιούνται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και ως ύστατο μέσο διατήρησης της ενότητας. "Προφανώς, ο πρόεδρος του κόμματος θα γνώριζε περισσότερα και θα έκρινε ότι οι διαγραφές ήταν επιβεβλημένες", πρόσθεσε.

Διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση του κόμματος, υπέρ της παραίτησης από την έδρα τους όσων διαγράφονται ή αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα. "Είναι ένα θέμα που σηκώνει

Πρώτη συνεδρίαση για τη «Δημοκρατική Συμμαχία»

Με υποσχέσεις συναίνεσης και έμμεσες αναφορές στο ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας προσήλθε η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


"Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία τις επόμενες 100 ημέρες", δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής. Έθεσε ως στόχο τη μείωση του κράτους και πρότεινε εθνική συνεννόηση για την επίτευξή του.

Όσον αφορά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, είπε πως πρέπει "οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι το

Στο ΣτΕ τα Προεδρικά Διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προώθησε το υπουργείο Παιδείας όλα τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.


Τα Προεδρικά Διατάγματα αφορούν σε:

1. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, β) Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης γ) Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και δ) Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

2. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Κλωστοϋφαντουργίας, β) Οχημάτων, γ) Τεχνολογίας Αεροσκαφών και δ) Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

3. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Ηλεκτρολογίας, β) Μηχανολογίας, γ) Ενεργειακής Τεχνολογίας και δ) Αυτοματισμού

΄Εντεκα συλλήψεις μετά από έφοδο σε στέκι αντιεξουσιαστών

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά την έφοδο σε στέκι αντιεξουσιαστών, το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική επιχείρηση ακολούθησε την επίθεση αγνώστων που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αφαίρεσαν ένα αλεξίσφερο γιλέκο, δύο φορητούς ασυρμάτους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία τηλεόραση από φυλάκιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της ίδια ημέρας.

Οι ίδιοι δράστες φέρονται ότι στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ απ'όπου αφαίρεσαν δύο ασύρματους, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ πυρπόλησαν μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα κατά την αποχώρησή τους.

Στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στον υπό κατάληψη χώρο, βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα
προαναφερόμενα κλαπέντα αντικείμενα, καθώς και πλήθος άλλων.

Ειδικότερα κατασχέθηκαν: 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.10 κεντρικές μονάδες Η/Υ, 4 οθόνες, 2 πληκτρολόγια.11 εσωτερικοί και εξωτερικού σκληροί δίσκοι, δύο ψηφιακοί καταγραφείς

Χωρίς εισιτήριο η συνταγογράφηση στους χρόνια ασθενείς

Ρύθμιση θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μην πληρώνουν το εισιτήριο των 3 ευρώ οι ασθενείς με χρόνια πάθηση που προσέρχονται στα κέντρα υγείας για συνταγογράφηση.


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τη σχετική εγκύκλιο αύριο." Αν υπάρχει παράλειψη αυτή θα εξαλειφτεί, ή αν υπάρχει αντίθετη απόφαση αυτή θα εξαφανιστεί",

ΕΛΑΣ: Τα όπλα «δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση»

Τα όπλα που βρέθηκαν χθες και πέρασαν από εργαστηριακό έλεγχο «δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση», σύμφωνα με τη αστυνομία ενώ, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα ονόματα έξι συλληφθέντων, πέντε ανδρών και μίας γυναίκας.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι Κωνσταντίνος Σακκάς, 26 ετών και Αλέξανδρος Μητρούσιας, 23 ετών οι οποίοι φέρονται ότι μετέφεραν ποσότητα όπλων. Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στον Πειραιά, τα Εξάρχεια, την Καλλιθέα και τη Σητεία Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, 30 ετών, Χρήστος Πολίτης, 31 ετών, Στυλιανή Αντωνίου, 26 ετών και Δημήτρης Μιχαήλ, 26 ετών.

Για δύο από τους έξι συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ ένας ακόμη είχε κληθεί από τον αρμόδιο ανακριτή για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει το Μάιο του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επανέλαβε, στην απογευματινή ανακοίνωσή του, ότι τα όπλα τα οποία βρέθηκαν "δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια". Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα η οποία ανέφερε: "Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - βαλλιστικές εξετάσεις στα

Τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής

Τελικά από τις μέχρι τώρα μελέτες στα πρώτα όπλα που εξέτασαν τα εργαστήρια της βαλλιστικής έδειξαν ότι δεν ταυτίζονται τα όπλα με τις μέχρι σήμερα τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται και στα υπόλοιπα ευρήματα.


Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν ελεγχθεί πέντε από τα 9αρια που έχουν βρεθεί καθότι τέτοιου τύπου οπλισμός είχε χρησιμοποιηθεί στις δολοφονικές επιθέσεις εναντίων των Γκιόλια και Σάββα.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα δυο 9αρια που εντοπίσθηκαν στη γιάφκα του Αγρινίου ενώ αναμένεται

Ο ύποπτος της Κρήτης είναι φοιτητής από την Αθήνα

Η τελευταία -έως τώρα- γιάφκα εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Καλλιθέα, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχουν όπλα και έντυπο υλικό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στα άλλα τρία σπίτια με οπλισμό στη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά και το Αγρίνιο.


Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στις προσαγωγές, που έχουν ανεβάσει έως στιγμής τις συλλήψεις σε εννέα. Ο νεαρός που προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης είναι φοιτητής από την

Δυο συλλήψεις στο Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο τόπο καταγωγής του νεκρού βιολόγου Λάμπρου Φούντα και άλλοτε ενεργού μέλους του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ η αστυνομία προχώρησε σε δυο συλλήψεις.

Στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση των διωκτικών αρχών «περί συγκοινωνούντων δοχείων» μετά την αποκάλυψη στη Νέα Σμύρνη της γιάφκας της ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ.

 Όλη τη νύχτα οι αρχές Ασφαλείας «χτένιζαν» το διαμέρισμα του 1ου ορόφου στη συμβολή των οδών Πραϊδου και Δασκαλοπούλου, όπου και σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή βρήκαν στο δάπεδο δυο περίστροφα.

Το οικοδομικό τετράγωνο αποκλείστηκε ενώ τα ξημερώματα κατέφθασε στο σημείο και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για την αναζήτηση στοιχείων και κυρίως DNA.

Γιος στρατιωτικού γιατρού εν αποστρατεία και πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, είχε ζητήσει άδεια από την δουλειά του για την Πέμπτη, στις 11 του περασμένου Μαρτίου , με το αιτιολογικό ότι ήθελε να πάει τη μητέρα του

Αρχηγική η επίσκεψη του Στρος Καν

Η επίσκεψη του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη δεν μοιάζει με εκείνες που συνήθως κάνουν οι επικεφαλής διεθνών οικονομικών οργανισμών.


Θυμίζει επισκέψεις ηγετών υπερδύναμης, αφού εκτός από τις συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, θα συναντηθεί και με τον Κ. Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ), ενώ θα μιλήσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πρόθεσή του είναι να απαντήσει και σε ερωτήσεις βουλευτών. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να κινηθεί σε πιο χαμηλούς τόνους στην αντιμνημονιακή ρητορεία.

Ο Ντ. Στρος Καν, για την ανάγκη της στιγμής, θα φορέσει όχι το κοστούμι του ανάλγητου τεχνοκράτη και τον επικεφαλής ενός οργανισμού με τον οποίο είναι οργισμένοι οι πολίτες, αλλά και του στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος που επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας,

Ι. Ραγκούσης: «΄Ηταν θέμα χρόνου να χρεωκοπήσει αυτό το Δημόσιο»

ΜΕΙΩΣΗ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 ως το τέλος της τετραετίας και μειώσεις μισθών σε υπουργεία όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματαπροαναγγέλλει μέσω του «Βήματος»ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογέςο κ. Ι. Ραγκούσης επιτίθεται ταυτόχρονα σε όσους αμφισβήτησαν το δίλημμα των εκλογών που έθεσε ο Πρωθυπουργός και απαντά στους επικριτές του, τονίζοντας ότι ποτέ δεν δίστασε να αναλάβει τις ευθύνες του. Χαρακτηρίζει «πολιτικό για τα εύκολα» τον κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Καραμανλήυπογραμμίζει ότι προκάλεσε την εξόδιο ακολουθία της μεταπολίτευσης.
- Κύριε υπουργέ, τελικώς θα υπάρξουν ή όχι απολύσεις στο Δημόσιο;

«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Αλλά στο τέλος της τετραετίας ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το Δημόσιο θα έχουμε πετύχει να είναι σημαντικά μικρότερος από τον σημερινό. Θα μισθοδοτούνται, 125.000 μόνιμοι και συμβασιούχοι λιγότεροι, οι οποίοι συναθροιζόμενοι με άλλες κατηγορίες θα είναι συνολικά, περίπου 200.000 λιγότεροι».

- Πώς ακριβώς θα το επιτύχετε αυτό αν δεν απολυθούν οι υπεράριθμοι;

«Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς. Κατά 75.000 λιγότεροι μονίμως μισθοδοτούμενοι θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων εφέτος και την αναλογία “μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις” που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια, ενώ 50.000 από τη μείωση των συμβασιούχων. Από τον “Καλλικράτη” προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις ευθύνης και με τον τερματισμό των stage αφαιρέσαμε το λιγότερο 50.000 μισθοδοτουμένους, οι οποίοι- μην έχετε καμία αμφιβολία-

Γιορτές με τσιγάρο

Με τσιγάρο στα μπαρ φαίνεται ότι θα περάσουν οι ΄Ελληνες τα Χριστούγεννα, καθώς, ελέω μνημονίου, το υπουργείο Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, θα επιτρέψει το κάπνισμα στα μπαράκια, αλλά με ειδική αδειοδότηση έναντι χρηματικού ποσού.

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι προκειμένου να σωθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τη νύχτα (περίπου 4.000 έχουν καταγραφεί συνολικά) και βλέπουν το τελευταίο διάστημα να μειώνεται η κίνηση εξαιτίας της καπναπαγόρευσης. Η πρόταση δεν βρίσκει αντίθετο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, δεδομένης και της οικονομικής συνεισφοράς των επιχειρηματιών και της διάσωσης των καταστημάτων. Οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων αλλά και ο καθορισμός του ποσού που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των μπαρ, θα συζητηθούν σε διυπουργική επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί. Στο σημείο αυτό φαίνεται να έγκειται και η δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς ο Γ. Παπανδρέου είναι φανατικός αντικαπνιστής και επιθυμεί να απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι καλά γνωρίζοντες, ωστόσο, θεωρούν βέβαιο πως, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η πρόταση θα προωθηθεί.


Εκεί όπου δεν αναμένεται να επιτραπεί το κάπνισμα είναι τα εστιατόρια και γενικότερα οι χώροι όπου σερβίρεται φαγητό. Επ' αυτού -όπως αναφέρουν πηγές- είναι σύμφωνα όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

Κατά τα άλλα, ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους και μάλιστα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μάχη των προστίμων μπαίνει πιο εντατικά και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), στο οποίο θα μεταταχθούν 60

Σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών

Πριν μερικά χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Αττική θα θαβόταν κάτω από τόνους σκουπιδιών όχι εξαιτίας κάποιας απεργίας αλλά επειδή η ελληνική κυβέρνηση θα αποφάσιζε να εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που απαιτεί αιματηρές περικοπές και απολύσεις.


Οι 220 συμβασιούχοι που εργάζονται στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής πετιούνται στο δρόμο ύστερα από χρόνια συνεχούς εργασίας στο ΧΥΤΑ Φυλής, στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, στον Αποτεφρωτήρα Παθογόνων Απορριμμάτων και στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Πολλοί απ' αυτούς δουλεύουν αδιάλειπτα από το 2003 (ύστερα από εγκρίσεις υπουργικών συμβουλίων των κυβερνήσεων) καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχοντας πλέον μεγάλη εξειδίκευση σε ένα επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα. Αποτέλεσμα; Οι ίδιοι αντικρίζουν το φάσμα της ανεργίας, ενώ χωρίς επαρκή αριθμό εργαζομένων τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά σ'

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ "Δεν θα γυρίσουμε στο πάρτι της σπατάλης"

Ο υπουργός Οικονομικών διατυπώνει ξεκάθαρα το δίλημμα «μείωση μισθών ή απολύσεις» στο οποίο πρέπει να απαντήσουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και προειδοποιεί: «Ερχονται κλυδωνισμοί από τις διαρθρωτικές αλλαγές»

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα «μείωση μισθών ή μείωση θέσεων εργασίας» που τέθηκε από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει η χώρα μας, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και προβλέπει ότι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξηςτο 2012 «θα έχει ορατό αποτέλεσμα στην αγορά και σε θέσεις δουλειάς».

Ο υπουργός προετοιμάζεται για ένα «θερμό» τρίμηνο όπου θα γίνουν επτά μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που θα αλλάξουν όχι μόνο το Δημόσιο, αλλά συνολικά τη δομή και τη λειτουργία της οικονομίας.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα σημαίνουν κλυδωνισμούς και αναστάτωση στους τομείς που πρέπει να αλλάξουν, αλλά κυρίως οδηγούν σε νέες ευκαιρίες» υπογραμμίζει μιλώντας στο «Βήμα» και ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας θα πάρει χρόνια,
Tοπικές βροχές στις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 και στα νότια 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί