www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός: 2-1

Ανατροπή σκηνικού στο ΟΑΚΑ, όπου μέσα σε 6 λεπτά ο Παναθηναϊκός με δυο γκολ του Σισέ (57' 63' πέναλτι) γύρισε το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 37' με έξοχο γκολ του Μιραλάς. Σχεδόν 60.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα τους στις θέσεις των επισήμων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Διαβάστε την εξέλιξη του ντέρμπι, λεπτό προς λεπτό.

Οι φάσεις του αγώνα


7': Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Μιραλάς που ελίχθηκε και σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο

11': Ο Σισέ ξέφυγε από τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Πάρντο

18': Ο Σισέ έφυγε στον κενό χώρο, πέρασε και τον Πάρντο, αλλά η μπάλα έφυγε προς τα αριστερά και ο Γάλλος κλείστηκε

25': Δυνατό αριστερό σουτ του Σπυρόπουλου, μόλις άουτ η μπάλα από το δεξί δοκάρι του Πάρντο

30': Ανάβουν τα αίματα σε σκληρό μαρκάρισμα του Ριέρα στον Βύντρα, με τον τελευταίο να κινείται

Με ένα κλικ βρείτε που ψηφίζετε!

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε μία ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα του στην οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να μάθει σε ποιο μέρος ψηφίζει.


Το Μάθε που Ψηφίζεις, δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα πάνε να ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές, σύμφωνα πάντα με τα δημοτολόγια στα οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Το μόνο που έχει να κάνει ο πολίτης, είναι να συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία του (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας) (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και

Τα πιο ''βρώμικα'' σημεία του σπιτιού

Τα τηλεχειριστήρια,οι αλατιέρες και τα πληκτρολόγια αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς μερικά από τα προσφιλή ''καταφύγια'' για μικρόβια και βακτήρια.


Το διεθνές κέντρο ελέγχου λοιμώξεων ''χαρτογραφεί'' και ιεραρχεί τα πιο επικίνδυνα σημεία του σπιτιού μας.

-Τα μισά από τα τηλεχειριστήρια του σπιτιού, έχουν στις επιφάνειές τους ιούς του κοινού κρυολογήματος.

-Περισσότερα μικρόβια και βακτηρίδια κρύβονται στο πληκτρολόγιο και στο ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή παρά στη λεκάνη της τουαλέτας

-Εστία μικροβίων αποτελεί η οδοντόβουρτσα αφού αναπτύσσονται εκεί λόγω της υγρασίας

-Ιοί του κοινού κρυώματος βρίσκονται σε αφθονία πάνω στα δοχεία που χρησιμοποιούμε για το αλάτι

Στον μετωπιαίο λοβό κρύβεται το μυστικό της παχυσαρκίας

Oι κακές διατροφικές συνήθειες των εφήβων, που οδηγούν στην παχυσαρκία, δεν οφείλονται απλώς σε έλλειψη θέλησης και αυτοπειθαρχίας, αλλά σχετίζονται και με το μέγεθος του μετωπιαίου λοβού της περιοχής του εγκεφάλου τους που ελέγχει τις παρορμήσεις. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον νέα έρευνα που διενέργησαν από κοινού η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής της Νέας Υόρκης.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τις παρορμήσεις ήταν μικρότερη στους παχύσαρκους εφήβους από ό,τι στους αδύνατους, πράγμα που σημαίνει ότι είτε αυτό δημιουργεί την προδιάθεση να τρώει κανείς ανεξέλεγκτα είτε η ίδια η παχυσαρκία επιδρά στο μέγεθος του εγκεφάλου, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. « Δεν μπορούμε απλώς να λέμε ότι τα

Αργεί απελπιστικά στην Ελλάδα η απονομή της δικαιοσύνης- Για το 2014 παίρνουν σειρά οι νέες υποθέσεις

«Εκρηκτικές» διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των εκκρεμών υποθέσεων και των καθυστερήσεων στα ελληνικά δικαστήρια καθώς για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 18 χρόνια! Την ίδια στιγμή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καραδοκεί για να καταδικάσει ακόμη μία φορά τη χώρα μας. Οι προσδιορισμοί των υποθέσεων στην Αθήνα γίνονται πλέον το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ οι αναβολές των δικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ότι μια υπόθεση δεν θα αναβληθεί ακόμη και 36 φορές, όπως έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ραγδαία αυξητική τάση του αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία έχει λάβει τραγικά ανησυχητικές διαστάσεις καθώς παράλληλα αυξάνονται τα οργανικά κενά σε δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους. Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατακόρυφα μετά τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων στις γραμματείες των δικαστηρίων.

Θέλεις μπάρμπα στην Κορώνη

Δικηγόροι, θέλοντας να καταδείξουν το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει φθάσει στα επίπεδα της αρνησιδικίας, ανέφεραν ότι υπάρχει υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία μέσα σε εννέα χρόνια αναβλήθηκε 36 φορές(!) και ουδείς στοιχηματίζει ότι δεν θα αναβληθεί ξανά! Η

Ο πάγος κάνει κακό στα χτυπήματα

Την πιο κοινή ενέργεια για την άμεση αντιμετώπιση χτυπημάτων και ειδικά εκείνων που προκαλούν πρήξιμο έρχεται να ανατρέψει μια νέα έρευνα η οποία αναφέρει ότι ο πάγος που οι περισσότεροι τοποθετούν στο σημείο όπου έχουν χτυπήσει όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά κάνει κακό. Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Φλεγμονών του Νευρικού Συστήματος στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι το «πάγωμα» της τραυματισμένης περιοχής εμποδίζει την παραγωγή μιας ορμόνης που παίζει κεντρικό ρόλο στον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του τραύματος και έτσι καθυστερεί η διαδικασία αποκατάστασης της ζημιάς.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα των περιοχών όπου υπάρχουν φλεγμονές παράγουν σε υψηλές ποσότητες τον αυξητικό παράγοντα 1 ινσουλίνης (ΙGF-1) ο οποίος επιταχύνει την

Η Γη βρίσκεται... παντού στο Σύμπαν

Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να στηρίξουν με αριθμητικά δεδομένα την άποψη που έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι ο γαλαξίας μας και γενικότερα το Σύμπαν είναι γεμάτο από πλανήτες σαν τη Γη. Ομάδα αστρονόμων του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, μελετώντας περισσότερα από 160 άστρα στον γαλαξία μας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε τέσσερα άστρα γύρω από τα οποία έχει αναπτυχθεί ένα ηλιακό σύστημα υπάρχει και ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά (μέγεθος και γεωλογία) παρόμοια με αυτές της Γης. Με δεδομένο ότι μόνο στον γαλαξία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 200 δισεκατομμύρια άστρα (κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για 400 δισ.) αν η εκτίμηση των αμερικανών ερευνητών είναι σωστή τότε μόνο στον γαλαξία μας θα πρέπει να υπάρχουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια «Γαίες», ενώ στο Σύμπαν πρέπει να είναι αμέτρητες!

Οι ερευνητές μελετούσαν για πέντε έτη άστρα σε κοντινές αποστάσεις από τη Γη (απόσταση όχι μεγαλύτερη από 80 έτη φωτός) χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Κeck που βρίσκεται στη Χαβάη. Τα υπάρχοντα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια μπορούν να εντοπίζουν μόνο μεγάλους πλανήτες,

Ο Αμαζόνιος αντέχει...

Παρά τη συνεχή και εκτεταμένη καταστροφή του (αποψίλωση, μόλυνση κ.ά.) ο Αμαζόνιος και τα τροπικά δάση του παραμένουν ένας παράδεισος βιοποικιλότητας.

΄Οπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το WWF, σχεδόν κάθε 72 ώρες στον Αμαζόνιο εντοπίζεται κάποιο άγνωστο ως σήμερα είδος χλωρίδας ή πανίδας.

Τη δεκαετία 1999-2009, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα είχε ενταθεί η καταστροφή του ποταμού και των δασών του, είχαν ανακαλυφθεί περισσότερα από 1.200 είδη φυτών και ζώων. Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις συγκαταλέγονται ένα νέο είδος βόα ανακόντα μήκος τεσσάρων μέτρων, ένας «καραφλός» αλλά πολύχρωμος παπαγάλος και ένα μικρό, τυφλό, κόκκινο γατόψαρο.

Η έκθεση του WWF έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Αμαζόνιος είναι ζωντανός!» και με τη δημοσιοποίησή της η περιβαλλοντική οργάνωση θέλει να τονίσει την ανάγκη να ληφθούν νέα και

«Δορυφορικά μάτια» αποκτά ο Ελληνικός Στρατός

Oι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν, αθόρυβα και μεθοδικά, «δορυφορικά μάτια» τα οποία ενισχύουν τις στρατιωτικές και κατασκοπευτικές δυνατότητές τους. Και σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, «σε μια εποχή όπου οι υψηλές εξοπλιστικές δαπάνες θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης,η αξιοποίηση των δορυφόρων μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος στη σχεδίαση και διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων». Ωστόσο οι εικόνες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πέραν των στρατιωτικών σκοπών, για τον σχεδιασμό χαρτών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή της λαθρομετανάστευσης.
Ηδη από τον περασμένο Ιούνιο λειτουργεί στην Τανάγρα ο πρώτος Δορυφορικός Σταθμός Ελλάδος (ΔΣΕ), μέρος της ελληνικής συμμετοχής στο στρατιωτικό δορυφορικό πρόγραμμα Ηelios- ΙΙ. Υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ και κόστισε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα Ηelios είναι γαλλικής εμπνεύσεως. Συμμετέχουν σε αυτό, πέραν της Γαλλίας και της Ελλάδας, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ με ειδικό καθεστώς ανταλλαγής εικόνων συμμετέχει και η Γερμανία. Η ελληνική

Επίθεση βανδάλων στο ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου

Στόχος πρωτοφανών βανδαλισμών έγινε το ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου. Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Παναγίας, στη χώρα του νησιού.


Είναι η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που σημειώνεται τέτοιας έκτασης επίθεση με στόχο την ελληνική κοινότητα της Ίμβρου.

Οι καταστροφές σημειώθηκαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία για την επέτειο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας το 1923.

Οι τουρκικές Αρχές διενήργησαν αυτοψία στο χώρο του νεκροταφείου προκειμένου να

Σενάρια για εκλογές - εξπρές

Εκλογές το συντοµότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου, αν φυσικά συντρέξουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.


Μάλιστα, κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυµων» εκλογών για τις 12 Δεκεµβρίου. Δεδοµένου ότι η ηµεροµηνία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ορίζεται διά νόµου, αρκεί µια απλή τροπολογία για τη µετάθεσή τους. Στην περίπτωση αυτή θα αποτρεπόταν η πρόσθετη αναστάτωση που θα προκαλούσε µια τρίτη εκλογική αναµέτρηση µέσα σε διάστηµα ενός µήνα.

΄Οπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του την περασµένη Τετάρτη, οι πρόωρες εκλογές «είναι µονόδροµος» από τη στιγµή που οι κάλπες της 7ης Νοεµβρίου θα καταγράψουν

Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας μια ώρα πίσω!

Μην ξεχάσετε τη χειμερινή ώρα.

Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να δείχνουν 3.00.

Η χειμερινή ώρα -που είναι και η «κανονική»- θα καθορίζει την καθημερινότητά μας μέχρι και τις 26 Μαρτίου του 2011.

Η πορεία φύλαξης των βλαστοκυττάρων στη χώρα μας

Στη χώρα μας ένα μέρος των γονέων επιλέγουν τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων των παιδιών τους στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα, επειδή πιστεύουν ότι έτσι εξασφαλίζουν τη μελλοντική υγεία του παιδιού τους ή του κοινωνικού συνόλου αντίστοιχα. Η ευρεία επιστημονική ενημέρωση του κοινού για όλες τις δυνατότητες που δίδονται μέσω αυτής της υπηρεσίας, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στην τελική επιλογή των γονέων.


Ακολουθώντας αυτή την τακτική αποφεύγονται αντιπαραθέσεις οι οποίες δυστυχώς στη χώρα μας ξεπερνούν τα όρια της ιατρικής δεοντολογίας και αποβαίνουν σε βάρος μιας υπηρεσίας, η οποία αποτελεί διεθνώς σημείο αιχμής και αναμένεται να αλλάξει κλασικές θεραπείες προς όφελος των

Αύξηση του αφορολόγητου πρώτης κατοικίας μαζί με τις αντικειμενικές

Εκτός των κυβερνητικών σχεδίων βρίσκονται τυχόν αλλαγές στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών, καθώς και η μετατροπή της χώρας σε «φορολογικό παράδεισο» ως μέσο προσέλκυσης επενδύσεων «αρπαχτής».


Με τη συνέντευξή του στην «Ε» ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, προαναγγέλλει ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα συνοδευτεί από την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά την αγορά πρώτης κατοικίας, καθώς και την ένταξη όλων των οικισμών της χώρας στο σύστημα εντός του 2011, ενώ βλέπει τη στήριξη των κατασκευαστικών εταιρειών μόνο μέσω ειδικών -κυρίως κοινοτικών- προγραμμάτων και ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών.

Απορρίπτει τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών (μερίσματα), τονίζοντας πως η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτεί από όλους, και δη από κερδοφόρες επιχειρήσεις και μερισματούχους υψηλού εισοδήματος, να συμμετέχουν ισότιμα στα

Περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων εξετάζει η ΔΕΗ

Τις δυνατότητες περιβαλλοντικής αναβάθμισης των μονάδων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου και Αμυνταίου εξετάζει η ΔΕΗ, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας στο πλαίσιο σιημερίδας που διοργάνωσε το σωματείο των εργαζομένων στην Κοζάνη.


Ο διευθυντής σχεδιασμού και απόδοσης παραγωγής, Δημήτρης Μετικάνης, δήλωσε επίσης ότι έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση των δοκιμών και μελετών για τις δυνατότητες εφαρμογής μεθόδων

Εντοπίστηκαν φλέβες μετάλλων στην Κύπρο

Απρόσμενα ευρήματα έφερε στο φως πενταετής έρευνα του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας.


Σκοπός της έρευνας, κόστους 600.000 ευρώ, ήταν η ετοιμασία γεωχημικού χάρτη για τη μέτρηση της ρύπανσης που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο υπέδαφος. Εντοπίστηκαν όμως ίχνη μετάλλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως χαλκός, χρώμιο , κοβάλτιο, ρίνιο,

Κλάπηκαν μηχανήματα της ΕΡΤ στα Χανιά

Άγνωστοι μπήκαν σε οικόπεδο που ανήκει στην ΕΡΤ, στην περιοχή της Σκλόκας του Ακρωτηρίου Χανίων και αφαίρεσαν μηχανήματα αξίας 50.000 ευρώ.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, οι δράστες προκάλεσαν και φθορές στο χώρο. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας.



ΝΔ: «Όχι» στην ελεγχόμενη χρεοκοπία

Στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανήλθε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας ότι το κόμμα διαφωνεί με την προοπτική ελεγχόμενης χρεοκοπίας κρατών - μελών της Ευρωζώνης.


"Από τα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου των Βρυξελλών προκύπτει ότι ο υπό διαμόρφωση Μηχανισμός Διάσωσης εμπεριέχει την 'ελεγχόμενη χρεοκοπία'. Και αποδυναμώνει έτσι -από τώρα- τη θέση των πιο αδύναμων χωρών

Το ξέρατε αυτό;

Το μήκος της πατούσας μας, είναι ίσο με το μήκος από το τελείωμα της παλάμης μας ως το εσωτερικό του αγκώνα μας.